Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי התנדבות לצה''ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כרגע בן 20 וחצי, לא הייתי בצבא בגלל עודף משקל, הרזתי, אבל זה נראה לי מאוחר להתגייס בגיל הזה, לכן אני כבר רוצה להתנדב בצבא, מישהו יכול לתת לי פרטים למי אני פונה, כמה זמן זה כרוך וכדומה?

שאלתי את זה פעם שעברה אך לא קיבלתי תשובה ברורה, אשמח גם ללינקים מאתרי אינטרנט שמסבירים על כך.

תודה.

כפיר

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

אתה צריך לשלוח פקס עם בקשה להתנדבות ללשכת הגיוס אליה אתה משוייך. זה מה שאני עשיתי בזמנו, אבל סירבו לנדב אותי (בגלל סיבות בירוקרטיות שונות ומשונות....).

פורסם

עזוב אותך משטויות, תתנדב למד"א, 99.9% שתעשה משהו הרבה יותר מועיל מאשר בצבא.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בלשכת הגיוס קיבלת פרופיל 21 או 24? אם קיבלת 21, מבחינת צה"ל כבר מדובר בפטור סופי, ואם עבר זמן רב מאז קיבלת אותו, אתה עשוי להתקשות להתנדב. אם יש לך 24 ואתה רוצה לשנות, יהיה לך קל יותר.

צה"ל סובל היום מעודף כוח אדם, בעיקר בתפקידים עורפיים שאליהם נשלחים מתנדבים. אני קיבלתי פטור ב-1992, והייתי צריך להיאבק במשך כמעט שנה כדי להתגייס, למרות שכבר הייתה יחידה צבאית שנבחנתי לשרת בה והתקבלתי. אחרי שסורבתי בכמה דרגים פניתי לכמה ח"כים בבקשת עזרה. הם פנו לצבא, שנכנע, ויכולתי להתגייס.

בכל לשכת גיוס יש תא מתנדבים, ולשם אתה צריך לפנות כדי לקבל הכוונה. יחד עם בקשת ההתנדבות נסה לצרף כמה שיותר אישורים רפואיים שיעידו שאתה כשיר כעת לשירות. אני לא מספיק מכיר את הנהלים, אבל במקרה שלך אם רזית עד שאתה נמצא בטווח המשקל המותר, יכול להיות שיבקשו לגייס אותך כחייל רגיל, ולא כמתנדב. המשמעות: שירות רגיל, לא שנתיים, ופחות השפעה על מקום השירות.

בכל מקרה, אני ממליץ בחום על התנדבות לבעלי פטור, למרות הביורוקרטיה הצבאית.

פורסם

יש לי פרופיל 24 רפואי, וכבר פעמיים שקיבלתי דחיית שרות

האם ההתנדבות נקראת כשירות בצבא?

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

ההתדבות היא שירות צבאי לכל דבר - בד"כ המתנדב פטור משמירות, תורנויות ומסדרים.

מתאימים את התפקיד למגבלות הרפואיות.

בהצלחה.

צביקה.

(ששירת בצה"ל בהתנדבות, ומרוב שאהב את זה נשאר עוד 4 שנים בקבע...)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

השאלה הנכונה היא למה?

למה בעצם אתה רוצה להתנדב?

אני אומר לך את זה בתור אחד שנמצא כרגע בתוך המערכת - כנראה שזה לא שווה את זה, לא לך ולא לצה"ל. ואני אומר את זה עם כל הכאב והצער שבדבר.

ולמה אני אומר כנראה? כי השאלה היא האם אתה בעל ידע או יכולת ייחודית, כזאת שאין להרבה אנשים אחרים בגילך (ואני לא מדבר על יכולת ההפלצה, שתיית האלכוהול או הגרבוץ שלך)? לא בקטע של להעליב, חלילה, פשוט שכבר היום צה"ל עומד בנקודה בה יש המון "סתם חיילים", כאלו שאין ממש מה לעשות איתם, ומעט "סתם עבודה" לתת להם. זה אומר שיש הרבה אבטלה סמויה, הרבה ידיים שעושות מעט עבודה, ומעט ידיים שדואגות שזה יראה כמו הרבה עבודה, כדי שאף אחד לא יעיז לגעת במעוז נפשם (ובתקן הקבע שלהם, כמובן).

אני אומר את זה בשיא הרצינות - אם אתה לא מהנדס, רופא או בעל יכולות בלתי רגילות לצפיית העתיד, כדאי לך לעזוב את הנושא. גש ללשכת הגיוס ודרוש שיתנו לך פטור קבוע משירות צבאי, תתחיל את החיים שלך.

רוצה להרגיש מגניב מול החברים שלך? קנה מכונית פתוחה.

רוצה להרגיש תרומה למדינה? המשמר האזרחי, מד"א, האגודה למען החתול ועוד מאות אגודות משוועות למתנדים. שם בטוח תוכל לתרום יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
יש לי פרופיל 24 רפואי, וכבר פעמיים שקיבלתי דחיית שרות

האם ההתנדבות נקראת כשירות בצבא?

אם אתה אומר שהרזת אז פעם הבאה כשיהיה לך בירור יכולים לשנות לך את הפרופיל...

כאשר יש חוסר או עודף משקל הצבא נותן פרופיל 24 ובודק אותך כל שנה עד גיל 21, אחרי גיל 21 מקבלים פרופיל 21 שנותן לך פטור קבוע משירות החובה ומשירות המילואים.

Scooby WRX

פורסם

הרזתי כן, אני בדיוק במשקל הרצוי מבחינתם, אבל אני יגיד לך למה אני כן רוצה להתנדב ולהקרא אזרח שעשה צבא, אני אולי ירצה לעבוד במוסד ממשלתי בעתיד, אין לדעת, אני אהיה זכאי למשכנתא, אני ירגיש יותר טוב עם עצמי מול החברה, וגם בעתיד בקשר רציני עם בחורה היא יותר תעריך אחד שעשה צבא מאחד שלא, גם אם זה בריאותי בזמנו...

אני יודע שהיום לעבודה רגילה זה לא משנה אם הייתי בצבא או לא, ותאמין לי אנ'לא סובל את המדינה הזאת, ואיך שהיא מתנהלת, לדעתי צבא צריך להיות זכות.

אבל אני עושה את זה רק בשביל החברה הישראלית יותר מאשר בשבילי.

כי ממילא אני מתכוון ללמוד משפטים.

ולשאלתך אם אני אדם רגיל אז כן, אין לי תואר הנדסאי כל שהוא, אבל אני למדתי המון זמן צילום ואני מאוד מוכשר בעייני בתחום, כמו כן אני מוזיקאי, כותב ומלחין, ואני חושב שיש לי מה לתרום, תמיד רציתי להקה צבאית, או גלי צה''ל.

בן דוד שלי בגלי צה''ל, וזה כייף לא נורמלי שם, וכל בחורה שאתה אומר לה שאתה משם ישר נדבקת אלייך, כנ''ל גם לגבי להקה צבאית או תאטרון צה''ל.

תודה.

כפיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...