Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממש בצמוד להתנצלותו של רוני אהרנוביץ' על השמצות ושקרים שהפריח במשך שנים, גם בשם בית המשפט העליון, פרסם אהרנוביץ' כתב פלסתר משולש המתייחס ל"משת"פים": הלל פוסק, טל שביט וכותב שורות אלו. רוני אהרנוביץ' ממשיך לרמות ולהטיח האשמות מופרכות באנשים (ואפילו להביא קישורים לדברים שביחס אליהם הודה כי שיקר) – הכל בגלל אובססיה שאין לו עליה שליטה. תגובה ישירה והכרחית לזיהום סביבתי

1. אתה המצאת אותי? הזיה ראשונה, לא אחרונה (קביעה כזאת, לגבי כל אחד אחד, נחותה מוסרית, אבל גם זה לא חדש). קיבלת אותי לטורבו (כרכז מערכת, לא סגן עורך) לאחר שבשיחה קצרה מאוד הצגתי בפניך רשימה ארוכה מאוד של בעיות (שני גיליונות ועשרות הערות עקרוניות); כאשר הגעתי לטורבו ב-84', כבר עשיתי ברברס את מה שאתה לא תעשה לעולם בנסיעה לפנים (נהג צעצוע נשאר נהג צעצוע), שלא להזכיר תחומי ידע שלא ידעת אפילו על קיומם; ובעיקר: לטורבו כמעט ואין כל קשר לביוגרפיה שלי בתחום זה. ביטויים כמו "מתק שפתיים" בהקשר הזה בזויים כמו מי שכותב אותם.

2. הטענה, כי הפכתי לשתדלן מטעם הנהלת טורבו וכו', היא עוד שקר (בגלל זה ניסית לסדר לי מוטוגוצי לה-מאנס 850 וההנהלה היא-היא שחסמה זאת?). לגבי אתיקה דאז: אתה רצית להכניס מילים משלך לדברי מנכ"ל המנהל לבטיחות בדרכים, בראיון שערכתי (כדי לנגח אותו[!]). כמה פעמים מוחזרה כתבת הדלק שכתבתי? פעמיים? שלוש? מה עשית עם הכתבה על כבישים ובטיחות? למדת, הפנמת והשתמשת? (אין דבר, אתה לא היחיד). ועוד: אל לו לאדם שהמציא חוקים מעוותים בעברית לתת ציונים לאחרים (ואתה כנראה לא יודע מה זאת שפה מליצית).

3. בפשטות: היה מגעיל לעבוד אתך בטורבו. אדם שמתגולל על העובדים שתחת מרותו בגלל שגיאה, בדיוק מהסוג שהוא מייצר (ואז מתייחס אליה בסלחנות מפליגה) – הוא אדם לא-ראוי מוסרית, פגם המכתיב את דרכך כל השנים. על הצרחות שלך (ועוד כמה קטעים) בפעם אחרת.

4. מי שמנופף באתיקה, טוב היה לו סיפר כי השותף העיקרי שלו באוטו עם הקמתו היה יבואן ב.מ.וו. עניין זה הוסתר, כמובן, תמיד.

5. לגבי הבנה במכוניות – כאן אנחנו כבר באזורים פאתטיים. מי שכתב, למשל, על ב.מ.וו Z1 מה שכתב (כולל הכיתוב האידיוטי על השער), שלא לדבר על הנוסחה המגוחכת לחישוב היכולת הדינמית (לפיה, אגב, להאמר H1 יכולת דינמית גבוהה מזאת של למבורגיני), עדיף כי יסכור את פיו. מכיוון שקראתי לא מעט מבחנים וכתבות שכתבת/ערכת, כולל ניתוחים תמוהים ושאר קשקושים, כדאי שתיקח בחשבון כי רמת הרעש שאתה מייצר גבוהה בהרבה, אבל בהרבה, מיכולתך האמיתית – וכן, היום כבר רוב המעטים שמכירים אותך יודעים את זה (הפכת לבדיחה בלא מעט פורומים; זוכר? לפני שנים התנדבתי לעזור לך באתר בעניין ההבדלים בנתוני הספק לפי תקנים שונים; כבר לפני שנים נכתב באוטו על הנוהג של E-NCAP לבחון פעם שנייה. ובעניין זה: כדאי שתלמד מהו תקן ומהי עמידה בו לפני שאתה מייצר קולות חלולים).

6. הרעיון כי הגעתי למוטו על כנפי טורבו מעיד על בעית הזיה חמורה ביותר ותפיסת מציאות בעייתית. מילא הפער בשנים (ארבע מטורבו למוטו, עם עיסוקים שונים לגמרי), מילא אהבת הרכיבה שלי, אבל האפשרות כי היה קיים קשר בין טל שביט וביני היא כנראה מעבר ליכולת ההבנה שלך.

7. האפשרות כי "רכב פלוס" פשוט הציע גישה אחרת בהגשת מגזין, כמקובל באירופה (גם ברכב, לא רק), כנראה פשוט מעבר לבינתך. נכון, לא היו שם בחורות בעירום וכתבות של 15 עמודים למירוץ. ובקשר לאמריקאיות: אתה, כמובן, מעולם לא ערכת מגזין שבו כיכבו אמריקאיות.

8. הקטע בעניין הניסיון משעשע אף הוא. אתה, כידוע, יצקת מים על ידיהם של עורכים נעלים במשך שנים הרבה, ורק אז קידשה אותך השכינה והוסמכת כעורך טורבו. לא? מוזר. אם כך, אילו כללים שחלים על בני-תמותה רגילים אינם חלים על הוד קדושתך? (זה הרי גם הקטע שלך עם דני פרומצ'נקו שמינה עצמו לעורך אחראי [עניין מקובל בעולם ובארץ לגבי מו"לים/בעלי-מגזין]). אם היית ראוי, ואתה לא, הייתי מספר לך מה תפקידו של עורך אחראי במגזין, והיית לומד משהו. ולעניין בכלל: (גם) הידע הטכני שלך, גם כיום, לא משהו (הנה אני מנומס); התכבד ושתוק.

9. לגבי הידע, המקצועיות והניסיון שלי: קטונת.

10. מה יש לאביר האתיקה, דוכס היושר ורוזן האמינות לומר על 100 גיליונות אוטו שערכתי, 700-800 מבחנים שהתפרסמו (שביעית מהם השוואתיים) ו-1000 מכוניות לערך שעברו בו בתקופה של כמעט עשור? הנה: "קורא אוטו כתב באחד הפורומים". ולעניין ההתנהגות החביבה: אני מרשה לעצמי, גם בשם דני פרומצ'נקו (ולא דיברתי אתו), להתנצל על התנהגות שכזאת. אגב רמזים פרימיטיביים: למה שלא תספר כי חיפשת אצל עמיתיי חומר "מפליל" נגדי? ולמה שלא תספר מה מצאת? אבל זה מה שיש כאשר אדם שקוע עד צוואר במדמנה האישית שלו. אבל אין דבר, אתה הרי תמשיך לחפש כל דבר, לרשום ולתייק ולהסביר הכל דרך המסנן המעוות שלך.

11. ובעיתון כזה עבד, עד יומו האחרון, אברהם פורת, בו כתב, בו יצר – ועשה זאת שבע שנים וחצי לאחר שעזבת. הוא לא משת"פ? "חרא של איש" אמר פורת (אל תעשה פרצוף; זה היה כאשר התקשרת אליו, לאחר כמעט שנה[!] שלא דיברת אתו, לשאול על מספר הטלפון של אלואטו מפיז'ו; אפילו לשלומו לא שאלת אז. וכן, זה היה מהביטויים היותר-צמחוניים).

12. קראתי את הקטע על הכתבה שלי ב"הארץ" על פורמולה 1 – והתרגשתי. פשוט, לא ידעתי שיש לי מעריצים (בארון, אבל מעריצים). מכל האנשים, אתה זוכר מה כתבתי על מנוע פיז'ו לפני חמש-שש(!) שנים בכתבה על פורמולה 1 – מה אומר ומה אדבר. העליבות (מונעת על-ידי קנאה ותסכול?) פורצת גם כאן: "לא טרחתי לחפש... פה ושם" – והנה זיכרון מופלא שכזה. אגב, הטיעונים שלך אפילו לא יכולים לזכות לתואר "מבישים" (היה/לא-היה במירוצים) והדימויים לא חוצים את אלו המקובלים בגן מלכה: חתלתול וכו'. בעניין הנורמה האתית/פיז'ו/פורמולה 1 – פרט לחולניות הנוטפת: כבר סיפרת לקוראיך שהיית יועץ-בשכר של יבואני פיז'ו/סיטרואן? ולמה אתה כבר לא? כבר סיפרת להם שאתה הוא זה שקונה מודעות מיבואני הרכב אותו אתה בוחן לאתר נטקאר?

13. ואם זה כל מה שמצאת לאחר כל-כך הרבה מאות כתבות שכתבתי, גם מכך עולה כי כל האמירות שלך אינן אלא מה שהן: השמצות נתעבות חסרות כל ביסוס. וכך לגבי האחרים: הטענה כי אברהם פורת לא דיבר עם הלל פוסק בחודשים האחרוניים לחייו היא (עוד) שקר, ובהקשר של פורת שאיננו - שקר נאלח מאין כמוהו; טל שביט כתב על מכוניות בעיתון ימני – וואו (אגלה לך סוד אפל: הוא גם מרכיב משקפיים); אגב, ומה עם רמי גלבוע? ממש לא יפה שהפעם לא הכפשת גם אותו (גם הוא כתב באוטו במשך שנים לאחר שעזבת); בעצם, הרי התגוללת כמעט על כל מי שעבר בסביבה (מגיל מלמד דרך עיני ז"ל לאחר שנפטר[!] ועד ד"ר משה בקר ועוד תריסר או שניים). בינינו: לא נראה לך חולני? ובעניין זה ממש: לקראת סוף 2005 אתה בא חשבון על כך שהקימו עיתון מתחרה לאוטו ב-1992; בהתייחסות להלל פוסק אתה מציין כי לפני 18 שנים כתב אצל אדוארד אטלר (ועל הדרך מתעקש כאילו-להעליב גם אותו ובאופן כה-אינפנטילי)...

14. אתה "יודע" שלא הייתה לי – או להלל פוסק בהיותו עורך אוטו (14 חודשים, לא 24) – "עמדת שליטה" בעיתון אותו ערכתי. אתה יודע? מהיכן אתה יודע? היית שם? שמעת? ראית? יש לך מידע? הצלבת מקורות? ניתחת חומר? אתה מכיר את הנתונים? קראת טקסטים שמוכיחים ולו פרומיל מהאמירות המעוותות שלך? אתה יודע מה עשיתי שם ואיך? "לא קיבלתי את הרושם"; מה אתה אומר. מי שתפיסת המציאות שלו כל-כך לקויה, מן הראוי שלא יספר בשער בת-רבים אם קיבל רושם או לא. אתה, אל תשכח, כתבת כי לא קראת את אוטו מאז 96', אין לך מושג ירוק לגביו, והודית בשקרים שכתבת עליו.

15. כן, קשה לך להבין – לא הצד חזק שלך בעוד כמה תחומים (כמו, למשל, למה לא מביאים תיבות ידניות, או מדוע לא מביאים גרסה כזאת או אחרת [בעיה שלך כבר בטורבו]) – אבל מה לעשות ואכן לא זכרתי באותו רגע בו שאלת מה אביב לביא כתב עלי (ועל בן כספית, אלי ישראלי ועוד כמה). ובעניין זה: הארץ פרסם את מכתב התגובה שלי ואביב לביא התנצל בפני בשיחת טלפון; אתה הסרת את התגובות שלי מהאתר שלך - ובעיקר: המשכת בשקרים. לא רק שאתה לא דובר אמת, אתה גם לא הגון באופן מהותי.

16. אגב הגינות. מדוע שלא תספר לקוראיך כי בסיפור הכוכבים נתת ציונים לדגמים שחודש קודם כתבת עליהם (ולא נהגת עליהם): "לא ידוע לנו"? מדוע שלא תספר כי פשוט העתקת ממגזין בריטי? מדוע שלא תספר כי לא יידעת על-כך את קוראי אוטו דאז? לזה קוראים, בפשטות, הונאה. ובעניין זה: כיום אתה מתייחס לדגמים שלא נהגת עליהם מעולם והידע שלך עליהם בא מחו"ל – ולא מציין זאת בפני קוראיך (כולל הבדלים נדרשים בנוחות ובמפרט). לא כך?

17. ובקשר למשפט שהתנהל בגלל תביעת הדיבה הפלילית שהגיש נגדך דני פרומצ'נקו – ובגללו נאלצת לפרסם את ההתנצלות על דברי השקר שלך. מדוע שלא תספר לקוראיך על רעידות הידיים שלך כאשר חקרת אותי ותיאוריות הקונספירציה שלך (מין מהדורה לעניים לסיפורי "אזור 51") קרסו להן, נלעגות ומעוררות רחמים? ולמה שלא תספר כי הטענה העיקרית בעניין מסע איסוזו הוצגה ככלי ריק, כאשר עלה כי אוטו שילם על ההשתתפות?

18. ובעיקר: זה לא אתה שכתבת את מסכת השקרים על "מכונית השנה" של אוטו בלי שקראת, ראית ואפילו היה לך בדל מושג בעניין זה? זה לא אתה שכתבת דברי שקר בשם בית המשפט העליון – פעמיים?

19. הרעיון, שתחילתו או המשכו של אתר מוטוקאר קשורה באיזושהי צורה לאתר נטקאר, מעיד על ליקוי מערכות מוחלט (הרי האשמת גם את בני ברק מידיעות – שלא פתח מעולם את נטקאר – כי הוא מעתיק מהאתר שלך).

20. אז מהיכן השנאה, השקרים, העיוות החולני של המציאות – גם לגבי, גם בהקשר של הלל פוסק וטל שביט? הנה ההסבר. אני, שלא נמצא מזה חצי שנה באוטו – משם הלכתי בגלל סיבותי-אני – מודיע לך כדבר הזה: א. מי שקבע בראשונה איך ייעשו מבחנים ומה תהיה תכולתם, ומי שעבר על החומר לאחרונה בכל השנים בהן ערכתי את אוטו - הייתי אני; ב. דני פרומצ'נקו מעולם לא הכתיב/אמר/קבע/הביע-רצון בדבר תוצאות מבחן זה או אחר; ג. דני פרומצ'נקו, מצדו, כתב דברים שליליים על מכוניות והיה שותף למבחנים השוואתיים שהיה בהם זוכה אחד וכמה מפסידים (והיו מקרים בהם דעתו לא התקבלה); ד. טקסטים של דני פרומצ'נקו עצמו טופלו בדיוק כמו אלו של כל השאר; ה. לא היה יצרן/יבואן שדגמי המכוניות הקשורים בו היו חסינים מביקורת – עובדה שמצאה ביטוי לגבי כל אחד מהם מספר פעמים; ו. יתירה מזאת: לא מעט פעמים הגיבו יבואנים באופן קשה, מהבעות כעס ועד חרם כלכלי.

21. כל זה הרי לא מסתדר עם המלל הנאורוטי והשקרי על דני פרומצ'נקו (חוץ מציטוט המשפט הלא-חכם של דני פרומצ'נקו, שלא מביא בחשבון את הקשר השקר שבכוכבים), על האינטרסים שלו, על השלמונים שקיבל ושאר זוהמה שאתה מתעקש לפזר עליו ועל אוטו במשך עשור-פלוס (אפילו לפורת שיקרת בעניין חוזה כביכול עם פולקסווגן). הרי היו שם עוד אנשים – כן, כולל פורת; מה עושים? מטנפים גם אותם; וכן, שוב: לשיטתך גם פורת היה משת"פ.

22. אבל כל מה שקרה שם במשך עשור לא חשוב. לתיאוריות שלך אין צורך בעובדות; לתיאוריות שלך יש צורך רק במה שמפעיל אותן מאז סוף 93': תפיסה חולנית של המציאות, שנאת אדם, תסכול ילדותי וניסיון אומלל וחולני לבוא חשבון עם דני פרומצ'נקו (דרשת ממנו פיצויים על "עושק מפעל חיים" או משהו כזה, הלא כן?) - ומתוך כך עם אלו שהיו קשורים עם אוטו-לא-של-אהרנוביץ'.

23. כל זה היה ראוי למנוד-ראש משתתף-בצער אם כל העניין החולני הזה היה נשאר בינך לבין עצמך. אולם, השילוב הנתעב הזה של דברי שקר, עיוות מציאות ועלבונות אישיים – הכל בגלל תסכולו של אדם אחד שיש לו, וזאת עיקר הבעיה, במה – הוא דבר שיש להוקיע. גם בגלל הדברים עצמם, גם בגלל הצביעות העוטפת את המצג החולני הזה.

24. טוב שהטכנולוגיה העכשווית אינה מאפשרת להעביר ברשת ריח. המקלדת שלך, מן הסתם, עתירת צחנת-רקב. אתה, ששיקרת בעניינים חמורים, עשית זאת במשך שנים ונאלצת להודות בכך – בעיקר ביחס לאדם אחד, דני פרומצ'נקו, אבל גם ביחס אלי – וממשיך בכך, ראוי לכל גינוי. העובדה כי ממש בצמוד לפרסום קלונך, אתה מעז התגולל בציבור על אנשים שעבדו/עובדים באוטו (ומתוך השיטה, גם אלו שעורכים שם כיום ושמם לא הוזכר), לשקר ולפגוע בכבודם האישי, אמינותם ויושרם המקצועי, נתעבת מאין כמוהה. יש להוקיע אדם כמוך, ממש כשם שיש לקחת בעירבון מאוד מוגבל כל דבר אחר שתכתוב.

יואל פלרמן

עורך אוטו 1995-2005 (להוציא 99')

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נא להגיב בת'רד זה באופן ענייני בלבד. תגובות לא עניינות או כאלו שתשתמשנה בשפה מלוכלכת - תמחקנה מיד.

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לכבוד

יואל פלרמן

חברי הפורום.משתתפי הדיון.

ראשית, תודה על ההארה של הנושא, והבעת העובדות מנקודת מבטך.

זה באמת היה צפוי , ויש לומר זאת.

כאדם שמעריך את הגברדיה ה"ישנה" , ומכיר את חלקם באופן אישי.

ויותר מכך, כאחד מאותו דור - שקרא (מנוי)בשקיקה את מגזין טורבו ז"ל,

ואת מגזין אוטו - שעליו הייתי מנוי מראשיתו (גליון מס' 1)עד לפני כשנתיים לערך.

פשוט מרגיש משב רוח, המביאה עימה בוץ, רפש וכביסה שנתלת לעין כל.

כל אותה תכתובת(גם ב נטקאר), ואותם ת'רדים שנפתחו כאן-(בינהם גם אני פתחתי) בעיניין,

היו כדי לדלות עוד זיק של אינפורמציה, מה קרה אז, בעידן ה"תמימות".

בעודי קורא את כל התכתובת, אני מרגיש כאילו "דרכתם" ברגל גסה על כל

ימי התום-(אמרתי קודם שהתפכחתי).

הנני מרגיש, כאילו אני צופה בטוק שואו - בו מצד אחד ישובים:

תסלחו לי קשה לי לכתוב את השם הבא: אברהם פורת ז"ל :cry:

דני פרומצ'נקו

טל שביט

יואל פלרמן

אדוארד אטלר

הלל פוסק

שלומי מושקוביץ'

ד"ר משה בקר

גיל מלמד

עיני

וסילחו לי,ב אם לא הזכרתי ו/או שכחתי איזו נפש פועלת אחרת.

ומצד שני:

רוני אהרונוביץ :shock:

וברקע:

יבואני הרכב (האנשים עצמם)של אז- והיום.

ובקהל :?:

ישובים אותם קוראים ותיקים מימיי טורבו -ועד אוטו(כולל).

וכולם מביעים עמדות ,מנקודת מבט של אז- והיום.

מצד אחד אני אומר, עדיף שזה לא היה יוצא, והיתה נשארת איזו "מתיקות" מסויימת,

אצלינו הקוראים (מנוייים) הותיקים ביותר.

מצד שני- כמי שקרא את טורבו ז"ל, ואת אוטו, וישנם רבים ותיקים כמוני,

יודעים שפרץ כזה היה אמור לצאת כהר געש מתישהו.

והלבה הרותחת בעבעה מספיק זמן מתחת -עכשיו הכל עולה.

ולסיום

זיכרו, יום כיפור בפתח - ותחשבו על זה.

אני מקווה שדיון זה יהיה תרבותי, ומכובד ככל האפשר.

נ.ב

ובהזדמנות זו אנא עמדו -דקה אחת דומיה , לזכרו של אברהם פורת ז"ל.

בכבוד רב

גמר חתימה טובה

אילן פ.

תמונה אני בנורבורגרינג עם אסטון מרטין 22.9.05.jpg

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

עם כל הכבוד "למלחמת אוטו נגד רוני אהרונוביץ'" אני לא חושב שזה הפורום המתאים לכך.

SRONIS - שרשורים דומים כבר נסגרו לפני כמה ימים ... אז במה השרשור הזה שונה ???

זה לדוגמא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=88093

לפי התגובה שלך:

"נא להגיב בת'רד זה באופן ענייני בלבד. תגובות לא עניינות או כאלו שתשתמשנה בשפה מלוכלכת - תמחקנה מיד."

כמו שזה נראה - הפורום בZמן האחרון הופך לפורום תמיכה של מגזין אוטו... וזה לא אמור להיות ככה...

אני אישית מאוד מעריך ומכבד את מגזין אוטו אך כמו שאמרתי כבר זה לא הפורום המתאים לכך לפי דעתי, ואם כבר אז באוף-טופיק...

Veni Vidi Vici

פורסם

השרשור הזה נפתח בהודעה אישית של יואל פרלמן, אשר מזה כחצי שנה אינו קשור בשום צורה ל'אוטו', בעקבות התקפה אישית עליו. זה ההבדל. מאחר וזכותו להגיב במקום בו הותקף נשללה ממנו, מה היית אתה עושה במקומו כדי להגן על שמך? "קארספורום" הוא מקום טבעי להגיב בו, בהעדר האפשרות המתבקשת והנדרשת להגיב ב"נטקאר".

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
נא להגיב בת'רד זה באופן ענייני בלבד. תגובות לא עניינות או כאלו שתשתמשנה בשפה מלוכלכת - תמחקנה מיד.

תודה

רוני

רוני,

בתור מי שאין לו שום צד בעניין אני חושב שכל המאמר של יואל קצת "נגוע" במילים קשות או שפה מלוכלכת.

כמובן שמדובר בשפה קשה ומלוכלכת שאינה שפת רחוב - אבל היא עדיין רחוקה מאוד מלהיות עניינית גרידא.

וליואל - התנצחויות מעל בימות ציבוריות לא מביאה כבוד לאף אחד מהמשתתפים בהן.

שמות ארכאיים מעולם עיתונות הרכב מעולם לא נשמעו רלוונטיים פחות כמו בתגובות ובהתנצחויות הללו, ומלבד איזו קבוצה של 5 אנשים שיודעים בכלל מי הן הנפשות הפועלות [ושלא תטעו לחשוב לרגי שאני אחד מאותם 5 אנשים] לכל שאר הקוראים הדבר נתפס ככתיבה צהובה נטו.

בקיצור, אני חושב שיכול להיות נחמד אם דווקא החברה הותיקים יותר ילמדו דבר או שניים מהדור הצעיר שכותב היום על רכבים, איזו מידה של ענווה, פרגון, יכולת לסלוח ולשכוח.

נראה שאלה תכונות שמתקהות עם השנים.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אני חושב שהתגובה הכי לעניין כאן היא: די, נמאס !

את הוויכוחים הפרטיים וההשמצות ההדדיות בינכם תשמרו לדלתיים סגורות, זה לא מעניין אותנו, לפחות אותי זה לא מעניין, וזה גם לא יעזור עם זה כן יעניין. אני נהנה לקרוא את "אוטו", ולא מעניינות אותי תיאוריות וקונספירציות של זה או אחר, ובוודאי לא ההשמצות אחד על השני.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אני מסכים עם הנסיך ועם הויקינג.

לדעתי צריך פשוט לסגור את כל הנושא. ללבן אותו כמו שצריך. ואיכשהו כל פעם זה מותנע מחדש.

מה שאני מסיק, בתור אחד שאין לו מושג בדוג פייט שישנו שאף אחד לא מושלם,

ולצערי, אני מתחיל לחשוב שהאמת אי שם באמצע. מה שאומר ששני הצדדים יוצאים לא טוב.

וזאת רק דעתי..

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
אני מסכים עם הנסיך ועם הויקינג.

לדעתי צריך פשוט לסגור את כל הנושא. ללבן אותו כמו שצריך. ואיכשהו כל פעם זה מותנע מחדש.

מה שאני מסיק, בתור אחד שאין לו מושג בדוג פייט שישנו שאף אחד לא מושלם,

ולצערי, אני מתחיל לחשוב שהאמת אי שם באמצע. מה שאומר ששני הצדדים יוצאים לא טוב.

וזאת רק דעתי..

סער

כנ"ל

(5 תוים)

אני לא מבין למה כל פעם חוזרים לדון על דברים כאלה.

שהרי ברור שתוך יום יומיים תהיה פה מלחמה בסגנון מי אמר למי מה כמה ולמה.

לפי מה שנראה מבחוץ(אני לא מכיר אף אחד מהאנשים) הסכסוך הזה לא יפתר בזמן הקרוב.

אבל עד שהוא יפתר אתם יכולים להשאיר את זה בינכם.

לא?

נ.ב.

מעולם יום כיפור לא היה דרוש יותר:-)

to finish first first you have to finish

פורסם

כמו שכתב אילן, יום כיפור בפתח.

למה שאתם, כל הנפשות הפועלות בעיניין, לא תינסו לסגור את הפינה הכי שחורה בהיסטוריית מגזיני הרכב בארץ.

כמו שכתב רון, רוב חובבי המוטוריקה בכלל,וחברי הפורום בפרט לא מכירים את אף אחד מהצדדים.

מבחינתנו זה פשוט נשמע רע.נקודה.

ההכפשות ההדיות לא עוזרות לאף אחד. אין לרוב האנשים בסיס או ידע מוצק שיעזור להם לפסוק ולתמוך באחד הצדדים.אנחנו פה בשביל המוטוריקה.

לדעתי כולכם כבר עברתם את הגיל של משחקי הגאווה והכבוד, לדעתי אתם צריכים להשאיר את הכל מאחור.

אם אתם לא יכולים ליישר את ההדורים, אז לפחות תשכחו אחד מהשני לגמרי.

למרות שאתם מנסים לפגוע אחד בשני, אתם פוגעים בעיקר בכל תחום המוטוריקה בארץ,וחבל כי מצבה גם ככה בכי רע.

בסופו של דבר זה ייגמר בנטישה של מגזיני הרכב בארץ,ומעבר למגזיני רכב מחו"ל של רוב הקוראים, וחבל.

אני קורא קבוע את את מגזין "אוטו", ועם כל הודעה שמתפרסת בנושא "מלחמת העולמות" אני נהיה יותר ויותר מבולבל.

לסיכום,החיים קצרים מכדי להעביר אותם במלחמות והשמצות,ולכן עדיף שתמשיכו לעסוק בנושא שאתם מצויינים בו - מוטוריקה.

פורסם

ברשותכם, אחלק את ההודעה הזו לשני חלקים:

תחילה, אנסה להסביר בקצרה מדוע לדעתי יש מקום להודעות מסוג זה על גבי הפורום. הפורום מיועד לאפשר לאנשים לשוחח על נושאים הקשורים לעולמם המוטורי, וככזה הוא אמור לתת במה לכל אחד לדבר על אשר יחפוץ, ובלבד שקשור הדבר לנושא וכי איננו עומד בסתירה לחוקי הפורום (המצויים בסרגל למעלה, למקרה ששכחתם :wink: ). הנושא הנ"ל אושר לפרסום מכיוון שהוא מהווה תגובה לגיטימית לניסיון פגיעה בשמו הטוב של אדם הקשור לתחום המוטורי בישראל (ופרט לעיתונות הכתובה). אותו ניסיון פגיעה פורסם בפורום אחר, פרטי גם הוא, אשר בו לא ניתנה לפותח השרשור יכולת תגובה ראויה. אז פרסום הנושא כאן בפורום משמעותו בעצם מה שכל אחד מכם היה מקווה לקבל אילו היה נתקל בבעיה דומה - לאפשר לכם להגיד את אשר על לבכם במקום בו אנשים אחרים יוכלו לקרוא אתכם. זהו כוחו של הפורום, ולדעתי, צינזור של הודעות כאלו יכול רק לפגוע בו.

ואם אתם שואלים - אז למה אנחנו צריכים לקרוא את זה, זה לא מעניין אותנו בכלל - אז התשובה שלי אליכם היא שאתם לא צריכים לקרוא כלום. אם זה לא מעניין אתכם, אל תקראו. אבל עצם העובדה שאתם יכולים לקרוא את זה, או לכתוב על זה, להאשים ולהתגונן, ללמוד וללמד - זוהי הזכות עליה אתם צריכים להלחם. זוהי הסיבה מדוע להודעות כאלו יש מקום מעל גבי הפורום.

לכל הטוענים כי הפורום הופך להיות פורום של מגזין אוטו - אינני מכחיש כי אני עובד כעת במגזין, אך מבחינתי כל כתב בכל מדיה ראוי להיות כאן, והלוואי שהעוסקים בדבר בארץ ייכנסו לכאן יותר ויכתבו, כי אני משוכנע שיש להם מה לומר, ולא רק בנושאים קשים מסוג זה. אין לי כל בעיה כי אהרנוביץ יגיב כאן לדברים הקשים שכותב לו פלרמן, כל עוד תגובה זו תהיה בהתאם לחוקי הפורום. כל אדם הרוצה להגיב בנושא, ולא משנה לאיזה צד, מוזמן. אין כאן העדפה של הפורום, כפורום, של אחד הצדדים. יש בחירת צד של חלק מהמנהלים, אולי, כאנשים פרטיים, אבל הפורום נטול פנים הוא, ואיננו משויך לאף גורם חיצוני. כך שמי שאמר כי בסוף כל העניין ייגמר בנטישה של מגזיני הרכב בארץ - זה לא יקרה באם אותם אנשים יקראו את הכתוב כלשונו, ולא ינסו לתת לו שייכות למגזינים ולמדיות המוטוריות בארץ. כמו שטל אמר - זוהי האשמה אישית של אהרנוביץ כלפי פלרמן, שמולה האחרון מתגונן. זה הכל.

וזה מביא אותי לחלק השני של ההודעה - והוא התייחסות לנושא כפי שאני רואה אותו. שימו לב כי מדובר כאן על מחלוקת אישית בין שני אנשים, שהפכה נחלת הציבור ברגע בו פרסם אותה אהרנוביץ בפורום שלו. זוהי לא מלחמה בין מגזינים או מדיות, אלא מאבק אישי לחלוטין אותו התחיל אדם אחד - רוני אהרנוביץ. הוא זה שלאחר שנים של תביעות והשמצות, במהלכן כל מה שרצה הצד השני (בעבר, פרומצ'נקו, כיום - חצי מכתבי הרכב בישראל, שנגררו בעל כורחם) זה לסגור את העניין ולהשאיר אותו מאחור. אבל לא, אהרנוביץ לא יסכים לכך. הוא חזר ותקף, חזר והשמיץ, ולבסוף הפסיד בבית המשפט והוכרח לשלם על כך בהתנצלות. אבל עם פרסום התנצלות זו הוא יצא בסדרת השמצות חדשה ובה תקף, כאמור, עוד אנשים רבים מלבד פרומצ'נקו. הוא פרסם אותה באתרו ולא אפשר לאף אחד מהנפגעים להגיב כראוי. אז שימו לב לפרט החשוב מכל, אותו אמר כבר טל שביט - יואל פלרמן מגיב להאשמות הללו. זה הכל. רק מגיב. מישהו תקף אתכם - מה תעשו? בדיוק כמוהו. תגיבו. מאבק זה לא קורה מכיוון ששני הצדדים מלאים נקמת דם. רק צד אחד כאן חוזר ותוקף כל פעם מחדש. מפזר האשמות כאילו הן אמת מוגמרת, עד שחס וחלילה יאמינו לו אנשים. כן, אני עדיין המום שלאותו אדם יש עדת מעריצים, ולא בגלל איכותו ככתב רכב, שכן אם היה אותה אישיות מוטורית דגולה שעושים ממנו מעטים, אז הייתי יכול להבין זאת. אבל מדובר בבנאדם שכל תכליתו במעשים אלו היא לפגוע, להשמיץ ולבטל את כל מי שעוסק במלאכה מלבדו. ואת זה אני כבר ממש לא יכול להבין.

אז דעו לכם והבינו - כל הדברים הללו, אליהם אתם נחשפים בזמן האחרון - קורים בגלל שאותו אדם, למרות הפסדים בבתי משפט ושנים רבות שעברו מאז אותם מקרים אליהם הוא נתפש, ממשיך להטיל רפש וזוהמה באנשים אחרים ככל העולה על רוחו. שאר הצדדים אינם תוקפים, הם מתגוננים בלבד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ראבאק!

מי זה לעזאזל ה"אתם" הזה?

יש כאן גורם אחד, ואחד בלבד, שבמשך שנים:

תוקף.

משמיץ.

מכפיש.

מלכלך.

בוחש שוב ושוב בדברים שהתרחשו לפני למעלה מעשור שנים.

אז מי זה ה"אתם" האלו שאתם, גולשי קארספורום, מבקשים מהם להפסיק את משחקי הגאווה והכבוד? לשכוח אחד מהשני?

הרי יש כאן צד אחד שמסרב לשכוח. ששנאתו אינה שוככת. שתוקף, ותוקף, ותוקף.

האם מישהו מכם ראה אי-פעם התיחסות לרוני אהרנוביץ' מעל דפי 'אוטו'? באתר 'אוטו' (למעט, ממש עכשיו, אזכור יבש של העובדה כי פרסם התנצלות)? וזאת כאשר באתר נטקאר מותקפים אוטו ואנשים הקשורים אליו חדשות לבקרים? זה נקרא אצלכם "הכפשות הדדיות"?

ועכשיו - במקביל לפרסום התנצלות כפי שחוייב על-ידי בית-המשפט - יצא אותו גורם בהתקפה מרושעת, ישירה וחזיתית על שלושה אנשים: הלל פוסק, אנוכי ויואל פלרמן.

הייתי רוצה לראות כל אחד מכם במצב הזה: כאשר יושרו האישי מוכתם, עשייתו במשך שנים ארוכות מותקפת בארסיות קבל עם ועדה, האתיקה המקצועית שלו נגררת לביבי שופכין... הייתי רוצה לראות אותכם בנעליים הללו.

אישית, החלטתי לא להגיב. למיטב ידיעתי גם הלל פוסק החליט כך. יואל פלרמן החליט כן להגיב.

ראבאק, זכותו! אני מבטיח לכם שהיה מעדיף להגיב ב'נטקאר'. אבל את הזכות הבסיסית הזו אהרנוביץ' שולל מאלו המותקפים על ידו.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

רוני וטל, אני רואה שהתייחסתם בעיקר להודעה שלי, ולכן אני אבהיר את כוונותי בהודעה המקוריות.

בהודעה המקוריות לא הבעתי דעה ספציפיות על הצדדים, אבל הפעם אני אעשה זאת.

למרות שאתם רואים את ה"מלחמה" הזאת רק בין שני אנשים, זה לא אומר שהאחרים רואים זאת כך.

אתם מעורבים בסיפור, ומכירים אותו על כל פניו, מרביתנו לא, ולכן למרביתנו זה ניראה כמו מלחמה של מגזין אוטו באהרונוביץ.

לא באתי להאשים אותכם בהכפשות, פשוט דיברתי ברבים.

למרות שאני לא מכיר אתכם אישית,יש לי את מלוא הכבוד לשנכם ופועלכם, מעולם לא האשמתי אותכם בהכפשות ולא ראיתי כאלו מעולם. לדעתי אתם עושים עבודה מצויינת בקידום המוטוריקה בארץ.

אחרי קריאה של די הרבה חומר בנושא, אני את הצד שלי בחרתי וגיבשתי דעה.

קראתי את מסע ההכפשות של אהרונוביץ', ואף הגבתי באתר נטקאר, אך כמו של רבים אחרים גם רוב התגובות שלי "נעלמו" או נתקלו בתגובות מאוד לא נעימות ובוטות של אהרונוביץ' נגדי ונגד הפורום (שלפי מיטב הבנתי אהרונוביץ' רואה גם בו אויב מושבע).

מנסיון חיים, גם אתם צריכים לדעת, שאם אנשים כמו אהרונוביץ', לא צריך ללכת ראש בראש, כי זה לא ייגמר! יש לו מסע צלב אישי נגדכם, כל פעם שתגיבו, הוא ימציא(בשני מובני המילה) השמצות והאשמות חדשות נגדכם, וזה לא ייגמר.

לכן לדעתי, הנושא הזה חייב להיפתר או כבין אנשים בוגרים, או מאחורי כותלי המשפט.

כי כמו שכבר כתבתי, כל העניין הזה רק מוודא הריגה על תחום שכולנו כאן בשבילו - מוטוריקה.

פורסם
ראבאק!

מי זה לעזאזל ה"אתם" הזה?

יש כאן גורם אחד, ואחד בלבד, שבמשך שנים:

תוקף.

משמיץ.

מכפיש.

מלכלך.

בוחש שוב ושוב בדברים שהתרחשו לפני למעלה מעשור שנים.

אז מי זה ה"אתם" האלו שאתם, גולשי קארספורום, מבקשים מהם להפסיק את משחקי הגאווה והכבוד? לשכוח אחד מהשני?

הרי יש כאן צד אחד שמסרב לשכוח. ששנאתו אינה שוככת. שתוקף, ותוקף, ותוקף.

האם מישהו מכם ראה אי-פעם התיחסות לרוני אהרנוביץ' מעל דפי 'אוטו'? באתר 'אוטו' (למעט, ממש עכשיו, אזכור יבש של העובדה כי פרסם התנצלות)? וזאת כאשר באתר נטקאר מותקפים אוטו ואנשים הקשורים אליו חדשות לבקרים? זה נקרא אצלכם "הכפשות הדדיות"?

ועכשיו - במקביל לפרסום התנצלות כפי שחוייב על-ידי בית-המשפט - יצא אותו גורם בהתקפה מרושעת, ישירה וחזיתית על שלושה אנשים: הלל פוסק, אנוכי ויואל פלרמן.

הייתי רוצה לראות כל אחד מכם במצב הזה: כאשר יושרו האישי מוכתם, עשייתו במשך שנים ארוכות מותקפת בארסיות קבל עם ועדה, האתיקה המקצועית שלו נגררת לביבי שופכין... הייתי רוצה לראות אותכם בנעליים הללו.

אישית, החלטתי לא להגיב. למיטב ידיעתי גם הלל פוסק החליט כך. יואל פלרמן החליט כן להגיב.

ראבאק, זכותו! אני מבטיח לכם שהיה מעדיף להגיב ב'נטקאר'. אבל את הזכות הבסיסית הזו אהרנוביץ' שולל מאלו המותקפים על ידו.

טל

מאוד פשוט - או שתתעלמו ותתנו לגל לחלוף - או שבהיותכם מוכרים לציבור רחב וצריכים להגן על שמכם - תתבעו על לשון הרע

אבל בחיאת - תעזבו אותנו במאש'כם

יש דברים יותר חשובים (לפחות לחלקנו)

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

תגובתי באדום:

רוני וטל, אני רואה שהתייחסתם בעיקר להודעה שלי, ולכן אני אבהיר את כוונותי בהודעה המקוריות.

למרות שאתם רואים את ה"מלחמה" הזאת רק בין שני אנשים, זה לא אומר שהאחרים רואים זאת כך.

מי שלא רואה זאת כך, לוקה בהבנת הנקרא. אין יותר ברור מזה - אהרנוביץ העלה השמצות כלפי פלרמן, פלרמן הגיב.

אתם מעורבים בסיפור, ומכירים אותו על כל פניו, מרביתנו לא, ולכן למרביתנו זה ניראה כמו מלחמה של מגזין אוטו באהרונוביץ.

תיקון קליל אך משמעותי מאוד: מלחמה של אהרנוביץ במגזין אוטו, ויותר נכון (למקרה ספציפי זה) ביואל פלרמן, שמגיב לזכות עצמו וללא קשר למגזין

לא באתי להאשים אותכם בהכפשות, פשוט דיברתי ברבים.

יש לי את מלוא הכבוד לשנכים ופועלכם, מעולם לא האשמתי אותכם בהכפשות ולא ראיתי כאלו מעולם.

לרגע לא חשבתי שאתה מאשים אותי במשהו

אחרי קריאה של די הרבה חומר בנושא, אני את הצד שלי בחרתי וגיבשתי דעה.

קראתי את מסע ההכפשות של אהרונוביץ', ואף הגבתי באתר נטקאר, אך כמו של רבים אחרים גם רוב התגובות שלי "נעלמו" או נתקלו בתגובות מאוד לא נעימות ובוטות של אהרונוביץ' נגדי ונגד הפורום (שלפי מיטב הבנתי אהרונוביץ' רואה גם בו אויב מושבע).

ולמיטב הבנתי הוא רואה בכל אדם כמעט אויב מושבע :?

מנסיון חיים, גם אתם צריכים לדעת, שאם אנשים כמו אהרונוביץ', לא צריך ללכת ראש בראש, כי זה לא ייגמר! יש לו מסע צלב אישי נגדכם, כל פעם שתגיבו, הוא ימציא(בשני מובני המילה) השמצות והאשמות חדשות נגדכם, וזה לא ייגמר.

אז מה עדיף? לא להגיב בכלל? שהוא יקבל במה מעל גבי האתר שלו, בעוד האנשים אותם הוא תוקף ישתקו? אתה היית מוכן לשתוק?

לכן לדעתי, הנושא הזה חייב להיפתר או כבין אנשים בוגרים, או מאחורי כותלי המשפט.

מצחיק, שהוא כבר נפתר מאחורי כתלי בית המשפט, אבל ההפסד לא הספיק למר אהרנוביץ, עובדה, הוא עדיין רוצה לראות דם

כי כמו שכבר כתבתי, על העניין הזה רק מוודא הריגה על תחום שכולנו כאן בשבילו - מוטוריקה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...