Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגובה זמנית והסבר לחברי הפורום

אתם צודקים. כל העניין הזה מכוער מאוד. ובאמת, חבל שכך הדברים קורים וחבל שהאווירה בפורום זה, של הצעירים, אינה מאפיינת את מה שקרה עד עכשיו. אבל מכיוון שהדברים נכתבו כפי שנכתבו ופורסמו ברבים לא ייתכן שלא להגיב עליהם. לא ייתכן כי אמירות כאלו יישארו ללא מענה. לא ייתכן כי אנשים ששנים חיים תחום זה, מתפרנסים ממנו והאמינות היא תנאי הכרחי עבורם ייפגעו רק בגלל שאיש אחד בא חשבון עם איש אחר, ועל הדרך עושה את הדברים המאוד חמורים האלו.

בישראל 20-30 עיתונאי רכב הכותבים במגזינים, עיתונים יומיים ואתרי אינטרנט. מהם טובים יותר, אחדים משעממים פחות. כל אחד מהם עוסק בדבר אחד: רכב, אחדים כותבים גם על דברים קשורים כגון בטיחות, נהיגה, טיולים ושאר ירקות. איש מהם אינו עוסק בעמיתו, בוודאי שאינו פוגע בו וכמובן שאינו משקר ומשמיץ.

רק אדם אחד עושה זאת. שנים על-גבי שנים מנהל רוני אהרנוביץ' מלחמה עקובה משקרים והשמצות נגד דני פרומצ'נקו ומגזין אוטו (בהחלט לא רק הם; הרשימה ארוכה). מתוך כך, ולאחר שהתגלה קלונו ברבים, עבר רוני אהרנוביץ' להשמצות אישיות, נתעבות ושקריות נגד שלושה אנשים שעבדו שם, טינף את שמם על בסיס שקרים והמצאות, וכנגזר מזה גם את שמם וכבודם של אלו שכותבים ובעיקר עורכים כיום באוטו/אוטושטח.

מעולם לא היה לי עניין בדברים האלו. הגבתי בהזדמנות אחת – בתחילה באופן ענייני - בפורום של רוני אהרנוביץ' לכל מה שנכתב שם על המגזין אותו ערכתי – והדברים צונזרו מייד. מכיוון שהדברים נמשכו – הוגשה תביעת דיבה ("תבע אותי" כתב לי אהרנוביץ', כאשר ביקשתי ממנו, בפשטות, שיפסיק ויתרכז בכתיבה על מכוניות). אם רוני אהרנוביץ' היה מניח לכל זה עם פרסום ההתנצלות – מה טוב. אלא שרוני אהרנוביץ' לא רק שלא עשה זאת אלא פרץ בהתקף חדש, שכל-כולו ביזוי, שקרים ושאר מרכיבים מכוערים, כאשר הוא פוגע ישירות בכבודם ואמינותם של שלושה אנשים - רק משום שעבדו באוטו.

ואם חברי פורום, שמעידים על עצמם שהם קוראי אוטו שנהנים ממנו, מבולבלים ממה שכותב על העיתון וכותביו אדם שלא קרא אותו אך (גם) שיקר ביחס אליו, דבר אחד ברור: למרות המסע לעבר, למרות האריכות, למרות הדברים הקשים: הכיעור צריך להיחשף.

הסיפור אינו אוטו, מגזין אותו איני עורך מזה כחצי שנה. הסיפור הוא פגיעה בלתי-נסלחת באנשים שלא עשו דבר לרוני אהרנוביץ', אך זה, מסיבותיו שלו, החליט לפגוע בהם כאנשי מקצוע וחמור מכך: כבני אדם.

אין ספק. בלי כל זה, תחום המכוניות והנהיגה יכול היה להיות כפי שצריך להיות: כיף ועניין. צריך רק שהרעל יתפוגג.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רוני המערכת אינה מאפשרת לי לצטט פעם שנייה לכן אני אענה בסעיפים לתגובות שלך באדום:

1) אני כן רואה את המלחמה הזאת כמלחמה בין 2 אנשים. אבל אני רואה זאת כך כי לפני שאני מגיב

אני תמיד מנסה להבין ולהתעמק בנושא. רוב האנשים אינם עושים כך, וולכן על פני השטח

המלחמה הזאת ניראת הרבה יותר רחבה.

2) צודק.הניסוח שלי היה מוטעה.

3) אני מקווה,יש לי הרבה מאוד כבוד אלייך.

4) גם לי בהחלט ניראה כך, חשד לפרנויה, וחבל, כי אני בטוח שלהרבה אנשים היה כבוד רב אליו,

אבל לאט לאט האנשים האלה הופכים למיעוט ניכר.

5) ברוב המקרים לא צריך לשתוק., וכל אדם יש את הזכות להגיב.

אבל כפי שההורים נהגו להגיד בילדותנו, מישהו צריך להיות "יותר בוגר" ולהפסיק בשלב מסויים.

לפי דעתך, אם זה יימשך ככה, זה יפסק מתישהו?

6) לצערי אנחנו מספקים לו את ה"דם" שהוא כל כך רעב לו. לדעתי הוא פשוט "נהנה" מכל העניין כי

זה משאיר אותו במרכז הזירה,כי אחרת לדעתי הוא מזמן היה נשאר מחוץ לה ויוצא מתודעת

הציבור המוטורי בארץ.

פורסם

בהתחלה,עוד איכשהוא היה עיניין בכל הסיפור הזה,שבניגוד לפרשת אטלר-אהרונוביץ',צדדים משעשעים לא היו בה...

ברבות הזמן,זה פשוט הפסיק לעניין.כל צד פירסם את העובדות שלו,והקוראים הם אלו שאמורים לשפוט.

דבר אחד בטוח,בין אם אהרונוביץ' נחמד או לא,יש לו סיגנון כתיבה מרתק וייחודי שלפלרמן אין.

ה 3 היחידים שבאמת הייתי נהנה לקרוא אותם היו אהונוביץ',טל שביט ואברהם פורת ז"ל.

הגיע הזמן לרדת מהסיפור הזה,שלא מביא כבוד לאף אחד מהצדדים העוסקים בו,מה גם העניין שהוא מעורר כבר לא גדול.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ברצוני להתייחס למס' נושאים שהועלו בתרד זה:

*זכות התגובה

ללא צל של ספק שמישהו מעלה השגות, האשמות נגד אדם או ירחון ומציין את שמם - חובה לאפשר תגובה לצדדים המואשמים גם אם תגובה זו לא מעניינת את זה או אחר.

תגובה זו מאפשרת איזון, הבהרה והגינות כלפי כל הצדדים המעורבים בעניין מההיבט : " הציבור ידע, ישקול ויחליט".

*מלחמה אישית של איש אחד

באוטו או להפך, שמות ארכאיים, כתיבה צהובה נטו...בין כותבי וקוראי הפורום יש יותר מ 5 אנשים המכירים את הנפשות המוזכרות.

המוטוריקה אינה מורכבת רק מצעירים "חסרי מנוחה" ורק מתיאורים פלסטיים של "פח נועים":wink: ...אלא מהרוח של הכותבים, נסיונם, אישיותם , מקצועניותם, יושרם ויכולתם להביא את הארועים לכתב באופן שיעניין את הציבור.

*התעלמות

כאן אני מגיע לנקודה המשמעותית שעולה מתוך הארועים המוזכרים בתרד ולא הוזכרה בשמה ע"י אף אחד:

אתיקה עיתונאית - מהווה בסיס לכל כתיבה בעיתון או ירחון, היא מאפשרת לכל הצדדים , קוראים וכותבים , לקבל מידע אמין , אובייקטיבי, מקצועי וכתוב בשפה נאותה ללא קשר לגיל, צד או להכרות אישית .

שנה טובה וגמר חתימה טובה,

מריוס

פורסם

אפשר לבקש משהו?

רבתי עם הבוס הקודם שלי לפני כשנה. האם מותר, ללא כל בקשת רשות, להעלות אותו לפורום ולהתחיל ללכלך וללבן את הכביסה המלוכלכת ביננו ? (שנינו עבדנו בענף הרכב.זה עיניין מוטורי.זה יעניין את כולם למרות שזה קרה עוד בתקופה שאנשים נסעו על קורטינות. זה מאוד חשוב מי אמר למי ובאיזה הקשר).

אני אכתוב משהו (מותר לי.אני חבר פעיל ותורם לפורום) שיעשה מהפורום של כולנו ביב שופכין, זירה להשמצות אישיות וג'ורה ציבורית. הבוס הקודם שלי (מה...לא מעניין ה***** מוח האלה??? עבדנו בענף הרכב. זה קשור לרכב!!) יכנס ויראה לנכון ללכלך גם (למרות שבקושי אי פעם תרם לפורום זה בצורה כלשהיא)- בצורה תאבת מריבות אשר מזכירה בעיקר עדת כלבים רעבים שזרקו להם פיסת בשר- וכל חברי הפורום יביעו דעה על הריב האישי והמלוכלך שהיה לי איתו וראינו לנכון לכבס באופן ציבורי מעל דפי פורום שנותן למריבות המטופשות וההשמצות שלנו במה ציבורית חינם (זה גם כדאי לנו.זה קהל היעד שלנו). אני אשב איתו על קצה קוצו של יוד. כל העלבה אישית שאי פעם נאמרה לי וסחבתי איתי שנים היא סיבה טובה לליבון עיניינים קבל עם ועדה מול אלפי גולשי פורום אשר העריכו אותי פעם בגלל תרומתי לעולם הרכב וכעת מתעבים אותי מרגע לרגע בגלל נכונותי לרדת לפרטים ולשתפם בזוטות הקטנות של ריב שהוא אישי לחלוטין ושייך לי ולבוס שלי בלבד.( מן הראוי לציין שפעם נהגתי לקרוא את דברי פלרמן, פרומצ'נקו ושביט בשקיקה .היום אני לא טורח לבזבז זמן על קריאת רשימות השמצה ציבוריות.אפילו אם הן מפורסמות בפורום בו אני גולש על בסיס יומיומי).

בסופו של דבר, מישהו מביננו יגרר לאיזושהיא אימרה קריטית (לדוגמה, מישהו יגיד שאכן יש השפעה מסויימת למפרסמים על עיתונות הרכב הישראלית) וזה כבר יהרוס את הטיפ טיפה אמינות והטיפ טיפה כיף שעוד נשאר בלקרוא עיתונות רכב ישראלית- והמצחיק הוא שאני והבוס שלי לא נבין שעצם העובדה שאנחנו רואים לנכון ללבן את החרא ביננו בפורום הכי גדול בארץ לעינייני רכב ממאיסה אותנו בעיקר על המקום שבו קהל היעד שלנו מתרכז.

בשבוע הבא:

מריבות עם ההורים.הליכלוך שמעולם לא שמעתם.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

יואל.

אני באמת מצטער נורא, על העובדה שאתה וחבריך נפגעים מהדבר הזה. אני מכיר חלק קטן מהנפגעים ואני יודע שזה לא מגיע להם. כמו כן קראתי את כתב האשמה מופרך של רוני עוד ביום שבו הוא פירסם אותו ואת ההתנצלות.

אני חושב שרוב האנשים הנורמליים פה כבר הבינו את המצב, צורת ההתבטאות שלו והשטויות שהוא אומר יצרו, לפחות אצלי, בדיוק את ההיפך משרוני ציפה, אצלי זה יצר שאט נפש ועצבים ברמה גבוהה. כבר כתבתי את דעתי על רוני. אני חושב שהוא ייצור מסכן, מלא בהרגשת דפקו אותי, אדם שלא מסוגל להבין למה הוא נכשל במה שהוא עושה מול אחרים (העובדה שהוא בעל אתר קטן ולא כל כך נחשב ולא קשור לאף אחד ממספר רב של עיתוני רכב אומר משהו) ומתנהג כמו איזה דיקטטור ערבי.

עזוב את הדברים, להתחיל להלחם עם איש כזה בצורת דיבור שלו יפגע בשניכם, הוא את הנזק לעצמו כבר עשה, למה אתה נכנס לזה ?

אני הייתי הולך על תביעה, דרישה לבית משפט להוציא צו שיאסור עליו להזכיר את שמכם.

מעבר לכך הריב הזה באמת לא יוביל אף אחד למחשבות טובות כאלו ואחרות

פיס מאן ... :-)

פורסם

אוסיף קצת משלי:

למען הגילוי הנאות הייתי פעם חלק מ"טורבו" של אדוארד אטלר, אבל כפי שאתם יודעים היתה לי נישה ייחודית ולא הייתי מעורב בריבים.

אין חולק שרוני אהרונוביץ הוא הדמות הכי משפיעה בתולדות עיתונות הרכב בארץ. בזכותו יש לנו עיתונות נושכת, בועטת, עירנית ועדכנית. הוא לקח אותנו מהדור של "ברכב" לדור של עיתונות חו"ל.

לרוני אהרונוביץ יש אופי מסויים (כמו שלכולנו יש) ואותו אופי, שכולנו אוהבים לשנוא, עשה את המהפכה שתיארתי.

אם רוני מצא את עצמו מסובך בריבים ובטרוניות ובניהול חשבונות עם עמיתים לשעבר, זכותם לענות לו כי הויכוח נוגע לצורה שבה עיתונות הרכב מתנהלת ובעיקר לאתיקה שלה.

אז הטענות של אהרונוביץ והתשובות של האחרים, מן הראוי שיישמעו.

בנוגע להודעה של פלרמן, אין לי דיעה ענינית כי פשוט לא קראתי אותה עד הסוף. אני מתפלא על עיתונאי מנוסה כמוהו שכתב בצורה כל כך לא ממצה. אני מציע שלהבא העיתונאים המנוסים משני הצדדים יערכו את עצמם ויקצרו מאד כשהם מביאים דברים חשובים ועקרוניים כאלה לפני קהל קוראים (וצרכני עיתונות הרכב) שהיו ילדים כשהכל קרה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

השרשור הקודם התדרדר מהר מאוד, ולכן נמחק. כל הכותבים והמגיבים שם - קבלו את התנצלותנו אם נראה שיש נטיה לכיוון צד זה או אחר. תאמינו לנו שאין.

לא היה ולא יהיה לנו שום קשר מסחרי או העדפה לצד כזה או אחר. רוני (רוני שטרן, הגרופמן הבלתי נלאה, לא רוני אהרנוביץ') שאל לדעת מנהלים אחרים האם ניתן להעלות את השרשור הזה, ולאחר דיון מעמיק שבו הגענו למסקנה שצריך להתעלם משמר, החלטנו - בחששות מסוימים - לאפשר לשרשור לעלות.

אם מי מהצדדים מעוניין להגיב בצורה עניינית, אנו מבטיחים לא למחוק הודעות בצורה סלקטיבית, כל עוד תשמר שפה תרבותית.

מזווית אישית - הריבים האלו, והרצון של כל צד להגיב, לא ממש מוסיפות לאף אחד. ניתן להתעלם ולהמשיך הלאה.

הרי תחום הרכב בארץ לא מפותח עד כדי כך שכמה הערות שליליות כלפי אדם זה או אחר באתר Netcar (או כאן...) יובילו לפגיעה ממשית באותו אדם. לתייק תחת "שיהיה", ולהמשיך הלאה.

עומר

פורסם

ואני אומר

מתי ל"ג בעומר?

איפה הגפרורים שלי...או המצית...

תפסו אותי או ש...:snipersmi:onfire::bad-word::2gunfire::mad:

יש לי חשק...הידיים רועדות!

להכין ערמה יפה מכל אלה,לשפוך מעט בנזין מאוקטן משובח...

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

...ולעבור ככה מעל המערום...

ותם ונשלם!

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

מתי ל"ג בעומר?

איפה הגפרורים שלי...

ג'ורג' ידידי.

המשפט הנ"ל מזכיר לי את אשתי,כל ל"ג בעומר , אותה מנטרה...

ל"ג בעומר בשבילי, זה לישון ,לצד ירחוני טורבו +אוטו ישנים :wink:

*מצורפים גליון טורבו מספר 1 + האינדקס. כן זה שהוצג ונרכש בתערוכה ב 1981.

גליון אוטו מספר 1 + האינדקס.

דר"א זוג האקזמפלרים הנ"ל הפך לפריט אספנים מבוקש.

ג'ורג-קח עכשיו ביד גליון טורבו ו/או אוטו ישן , ותקרא כמה כתבות ממנו.

האמן לי ,שזה ממש כבר לא אותו הדבר,כפי שקראנו אותו אז,

ועד לפני שהחלו אלה "לכבס בחוץ". כן אני מאותם ותיקים ,השולפים

חוברת ישנה ומעיינים בה בערגה.

כפי שכתבתי קודם- הלכו להם ימיי התום - חבל.

*מעניין מי יכתוב עכשיו ספר " הפרשה- מאחורי הקלעים במערכת טורבו & אוטו".

ג'ורג' -אהבתי את תמונת ההשכבה עם אנזו.

בכבוד רב

אילן פ.

תמונה טורבו גיליון מספר 1   אוקטובר 1981.jpg

תמונה טורבו אינדקס.jpg

תמונה אוטו גיליון מספר 1.jpg

תמונה  אוטו אינדקס.jpg

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

אני אישית מוצא שההודעה של מר פרלמן ראויה לפרסום ולו רק בגלל העובדה הפשוטה שלי אישית הוארו מספר צדדים חדשים בנושא שלא יעדתי עליהם לפני כן, צדדים אלו בהחלט משנים אצלי את התמונה על רוני אהרונוביץ'...

מסע הצלב של אהרונוביץ' שלו אנחנו עדים כבר מזמן חשף בפני את העובדה שמדובר באיש עם אופי גועלי למדי ושלל תכונות לא חבריות אחרות.. הגם שמדובר בכותב מוכשר שאני אישית נהניתי לקרוא לפני שנים רבות, הריח שהוא משאיר אחריו כל אימת שיוצא לי לקרוא את ההודעות שלו (בעיקר את הסאגה האחרונה בת חמשת הפרקים) הוא כמו של נאד בחדר אטום.

זכותם של האדונים שביט, פרומצ'נקו, פרלמן, צוקרמן ופוסק להגיב באם יחפצו כנגד האדם שבא להכפיש את שמם, שלהזכירכם - פרסם הבעת צער פומבית כלפיי מר פרומצ'נקו, מר פרלמן ועיתון "אוטו", ואני מצטט את דבריו -

א. בית-המשפט העליון לא קבע את הדברים החמורים שייחסתי לדן פרומצ'נקו ולעיתון "אוטו".

ב. במידה שמשתמע אחרת מנוסח הדברים שפרסמתי והם פגעו במר פרומצ'נקו, בעיתון "אוטו" ובעורכו יואל פרלמן, הרי שאני מצטער על כך.

ג. מאז שנת 1996 אינני קורא את עיתון "אוטו" ולא היה לי מושג ירוק מי נבחרו שם כ"מכונית השנה", למרות שכתבתי כי המדור "בחירת הקוראים" מצוץ מן האצבע.

ד. אני מבהיר כי שידור תכנית הטלויזיה "אוטו בראש" הופסק ולא בגלל פסק-דין של בג"ץ. בג"ץ גם לא הוקיע את התכנית ולא קבע כי היתה הונאה.

מוטי.

מי שלא נאה לו לקרוא את השרשור - שלא יקרא, יש המון שרשורים אחרים באתר.

פורסם

לשם גילוי נאות היתי חלק קטן מ"קווטרו" של אדורד אטלר (זוכרים ?:-) ).

1. "תומר הדר" - אני מסכים איתך לחלוטין. :-)

2. יש מקום לנהל גם בפורום זה את הויכוח (על אף שבעיני הוא כבר מיותר לחלוטין) בתנאי ש-

א. ינוהל רק שרשור אחד שיתחיל בהודעת מערכת נייטרלית ולא בהודעה של אחד הצדדים, שימו לב

שיש כרגע 2 שרשורים אחד של רוני וכן הנוכחי.

ב. ישמרו רק כללי הפורום הרגילים, כלומר תותר רמת האלימות המילולית הרגילה שבהרבה מקרים

רבה בהחלט. לא יבוצע לינץ' על ידי המערכת באף צד ולא תהיה מעורבות יתר של מנהלי הפורום.

3. אישית, אופי העלאת הדברים בשרשור זה עד כה, פוגעים בערך החשוב ביותר שבזכותו כולנו חברים בפורום זה - נטרליות ! עד כה הפורום היה תמיד נטרלי לתוכן הנכתב הפעם יש תחושה שהנטרליות לא נשמרת. סליחה מראש עם אני טועה, אך גם אם אני טועה בעצם התחושה יש משהו פגום. :?

סורין

פורסם

סורין,

שרשור אחד יכול לעיתים להקשות על הסדר והמעקב אחרי הנושאים שהועלו, לעיתים עדיף להריץ כמה שרשורים במקביל, ובמיוחד אם נושאיהם אינם זהים לחלוטין. בינתיים נשמור על שני שרשורים פעילים, ונראה כיצד זה מתקדם.

אל דאגה בנוגע לכללי הפורום - הם יישמרו כמו בכל שרשור אחד, ואף עם דגש חמור יותר. בנוגע למעורבות של המנהלים: מבחינה אדמיניסטרטיבית - רק כאשר יש צורך. מבחינה תוכנית - רק באופן אישי ולא תחת כנפי הפורום (גם המנהלים הם בני אדם... :wink: )

בנוגע לניטרליות - כפי שכבר ציינתי, ניתנת הבמה לכל מי שירצה להגיב, ובתנאי שיעמוד בכללי הפורום. גם אהרנוביץ וגם פלרמן וגם פרומצ'נקו וכל כתב אחר שירצה להגיב בנושא - מוזמן. באם מנהלי הפורום מביעים את דעתם, הדבר ייעשה רק באופן פרטי ולא בשם הפורום. כל אחד מוזמן לשפוט בעצמו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...