Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נוזל קירור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנה טובה

קראתי את כול הקישורים/מאמרים בנושא נוזל קירור לרדיאטורים ונשארתי עם שאלות.

קראתי שמומלץ לערבב את נוזל הקירור לפי המלצות היצרן שזה בתחום של 50/50 עד 70/50 לטובת המים.

המליצו להשתמש במים טהורים H2O או מים רכים אחלה !

מאיפה אני משיג את המים המשובחים האלה.

ברשותי גולף שנת 2000 ואני משתמש בנוזל קירור G12 או G12 PLUS ייעודי של חברת VW ומערבב אותו עם מי ברז ביחס של 60/40 לטובת המים ולא נצפתה שום בעיה.

הנוזל נקי כמו שקניתי אותו לפני 5 שנים (בדקתי במיכל העיבוי והוא נקי).

פירקתי צנרת גומי שמובילה מים למנוע הכול נראה כמו ביום שקניתי את האוטו גם החיבורים.

מה אתם מציעים ?

מצורף צילום של נוזל הקירור שאני משתמש איתו ושם רשום להשתמש במים רכים או מים שעברו תהליך DE-IONIZED.

שוב פעם איפה משיגים מים כאלו ?

תודה

G12-Coolant_Page_1.jpg

G12-Coolant_Page_2.jpg

מהנדס

פורסם

גם אני שאלתי באילו מים להשתמש, כולם אומרים רק במה לא להשתמש ומתחילים לסתור אחד את השני, בקיצור אי אפשר להגיע פה לתשובה. פיתרון:קנה נוזל קירור זמהול כבר במים. אם תתחיל לשאול באילו מים להתשמש אחד יגיד במזגן השני יגיד אסור מזגן, צריך מזוקקים השלישי יגיד לא מזוקקים צריך אוסמוזה . כבר שאלתי שאלו כזו וזה התשובות שקיבלתי

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

שלום ושנה טובה

המים מהמזגן לא מזוקקים אלא רק כמעט כי הם סופחים אבק ולכלוך בתוך המזגן לפני שהם יוצאים מהצינור (יש בריכת מים במזגן שאליה המים נקווים לאחר העיבוי וממנה יוצאים החוצה)

אני קניתי מים מזוקקים מבית המרקחת בסופר פארם ת אפשר לבוא עם בקבוק ריק וזה עולה כמה שקלים בודדים.

אני לא יודע אם המים עברו את התהליך אבל אני מאמין שהרוקחים יידעו.

בני

פורסם

ערב טוב.

מחקתי פה כמה הודעות שפשוט לא היה בהם טעם כי הן היו רצופות בטעויות.

לפורום הזה קוראים "הפורום הטכני" ולא "פורום ניחושים טכניים".

מי שיחליט שהוא מנחש וסתם זורק שטויות בלי לדעת על מה הוא מדבר ימצא את עצמו לוקח חופש מאולץ מכתיבה בפורום... במינימום, עדיף שתקראו מאמרים מומלצים בנושא בפורום, יש גם בדף הקישורים הגדול שמופיע כדביק בראש הפורום הטכני.

נא לא לנחש, אתם סתם מטעים אנשים אחרים.

מוטי.

פורסם

שלום רב וחג שמח שנה טובה...

אני יכל לספר במה אני משתמש בגולף שלי...

אני שם רק את הנוזל שצירפת כתמונה וזהו, G12 נקי

נכון זה יותר מרוכז אבל מעולם לא היתה לי ברכב שלי בעיה עם זה.

הנוזל מאוד שמנוני אבל עדיין זורם טוב מאוד (לא סמיך כמו שמן)

הרכב מעולם לא התחמם ולא היו שום בעיות.

זה נוזל מעולה שברכב שלי מונית בעברו מוכיח את עצמו יום יום.

פורסם

שלום

לפי דעתי אתה עושה טעות מכיוון שהיצרן כותב בצורה ברורה שיש למהול את נוזל הקירור עם מים.

מכסימום נוזל קירור G12 ביחס של 70 אחוז ל-30 אחוז מים.

אומנם נקודת הרתיחה של נוזל הקירור ברכב עולה אבל פינוי החום לא יעיל וגם בגלל הצמיגות של הנוזל G12 בריכוז גבוה כמו אצלך.

מרק

איזה כייף לי :)

פורסם
.....לערבב את נוזל הקירור לפי המלצות היצרן שזה בתחום של 50/50 עד 70/50 לטובת המים......

תודה

מהנדס כבר לא תהיה... 50+ 70= 120% :wink:

על לא דבר,

דימה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

אני יודע לגבי יחסי המהילה,

אבל עדיין אחרי שהתחלתי לעבוד במוסך אני רואה את הג'יפה והחלודה שנוצרת בבלוק כתוצאה מהמים של ישראל. אני לא מעיז לשים מיים באוטו...

המרקם של הנוזל הוא ממש כמו מים רק יותר שמנוני, עד היום זה היה בסדר גמור.

אני לא ממליץ על מה שעשיתי, אבל בנתיים זה מוכיח את עצמו. זה מקרה פרטי שלא מעיד על הכלל.

פורסם

אולי הבלוק מברזל

אבל מערכת הקירור (שכחתי איך קוראים לכל המעברים האלה של המים במנוע) אקיצר זה מאלומיניום! תחשוב בהיגיון... אלומיניום מעביר חום הרבה טוב מברזל!!

עצה ידידותית שלי.. תחליף לנוזל עם מים רכים או שתקנה נוזל מוכן לשימוש

אני מבטיח לך שתוך כמה שנים גג אתה תתחיל להבין שצדקתי

פורסם

thats not entirely true (not in all cars

i have a 306 with a 1.6L engine and i asked the garage about the it and they said that in that engine the passways are from iron as well, while in the 1.4L they are from aluminium.

benny

פורסם

שלום

שוב פעם אני חייב להתערב למרות שיש לי מספר דברים שחקרתי בנושא שימוש במי ברז עם התוסף G12-PLUS של חברת VWבקנה , אני נמנע עדיין מלפרסם (אני במחקר מעמיק) אותם מכיוון שבפעם האחרונה

ההודעה של נמחקה.

איפה משיגים מים רכים או מים שעברו תהליך DE-IONIZED כפי שכתב מהנדס לעתיד גם על האריזה רשום מים רכים.

מרק

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...