Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שסתום הפליטה כאשר הוא ניזוק הוא עלול לגרום לקרע במערכת הפליטה, ירידה בהספק המנוע, צריכת דלק מוגברת, חדירת גזים רעילים לתוך תא הנוסעים.

שאלתי היא מה גורם לשסתום הפליטה להינזק?

יש לי עוד שאלה: ישנו מצב שכאשר שסתומים פגומים הם גורמים לצריכת דלק מוגברת וירידה בהספק המנוע, למה?? מה גורם לקח?? ומאיזו סיבה השסתומים ניזוקים?

פורסם

גורמים לשריפת שסתומים:

(1)תערובת דלק ענייה מידי.

(2)מרווח שסתומים גדול/קטן מידי מהוראות היצרן.

(3)חוסר בעופרת בדלק(לרכבים שמתדלקים ב-96).

הירידה בהספק נוצרת עקב:

(1)חוסר אטימה בין השסתום לתושבתו.

(2)מרווח שסתומים גדול/קטן מידי.

תצרוכת הדלק תגדל עקב הירידה בהספק, המנוע זקוק ליותר אנרגיה ע"מ ליצר את ההספק הנדרש.

עמית

על קצה המזלג

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

כאשר שסתום היניקה נפגם הוא גורם לקולות נפץ מהקרבורטור ולפליטת גזים לוהטים.

מה גורם לו להינזק? ומה גורם לתקלות הללו?

שאלה שניה היא בקשר למערכת העיתוי.

מה גורם למערכת העיתוי להינזק? ולמה היא גורמת בדרך כלל כאשר היא לא פועלת בצורה טובה?

פורסם

שאלה שניה היא בקשר למערכת העיתוי.

מה גורם למערכת העיתוי להינזק? ולמה היא גורמת בדרך כלל כאשר היא לא פועלת בצורה טובה?

אל תבנה על התשובה שלי אני רק רוצה לבדוק אם אני גם יודע את זה.. אז אם אני אטעה חבר'ה תקנו, אם אני צודק תגידו לי.

הצתה בכלליות צריכה לבוא בתיזמון מושלם עם תנועת הבוכנה. הניצוץ צריך לבוא ממש טיפה לפני שהבוכנה מסיימת את פעימת הדחיסה, הדבר נובע מכך שיש מין השעיה בין הזמן שהניצוץ יוצא מהפלאג ועד שהתערובת ניצתת.

מערכת עיתוי (או תזמון) פגומה גורמת ל2 תופעות עיקריות:

1. הצתה מאוחרת. במקרה זה התערובת לא נדלקת בצילינדר מאחר והניצוץ איחר להגיע, תופעה כזאת תגרום להצפה של הבלוק. ההצתה תבוא אחרי שהבוכנה סיימה את פעימת הדחיסה ואז הניצוץ יבוא בזמן פעימת הכח כביכול. התערובת לא תידלק כי היא כבר לא דחוסה, לכן מה שיקרה שמערכת הפליטה תתמלא בתערובת לא שרופה ויהיו הרבה בק פיירים, והפליטה תהיה מזהמת הרבה יותר.

2. הצתה מוקדמת. הניצוץ מקדים לבוא והתופעה תגרום בסופו של דבר לתופעה של "צלצולים" או דטונציה. ההניצוץ יבוא לפני שהתערובת דחוסה לגמרי ולכן גם הפעם התערובת לא תידלק כי היא עדיין לא תהיה דחוסה מספיק.

אם מישהו יוכל להרחיב על דברי אני גם אשמח. הקטע שאני לא בטוח לגביו זה התופעות שנגרמות מזה שהתערובת לא נידלקת בזמן..

ראלימן,

מנסה ללמוד :wink:

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

ראלימן אתה טועה, חבל שאתה מתעקש כל פעם מחדש.

בעיה במערכת עיתוי/תזמון השסתומים יכולה לנבוע לרוב מרצועת טיימינג שנקרעה אבל לא רק.

הנזק יכול לגרום גם לפגיעה של בוכנה/ות בשסתומים שלא תוזמנו נכון, קיימים מנועים בהם כשל כזה יגמר ללא נזק.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם
ראלימן אתה טועה, חבל שאתה מתעקש כל פעם מחדש.

בעיה במערכת עיתוי/תזמון השסתומים יכולה לנבוע לרוב מרצועת טיימינג שנקרעה אבל לא רק.

הנזק יכול לגרום גם לפגיעה של בוכנה/ות בשסתומים שלא תוזמנו נכון, קיימים מנועים בהם כשל כזה יגמר ללא נזק.

אז אולי תוכל לתקן אותי?

להגיד "לא נכון" זה קל...

חוצמזה למדתי את הלקח שלי, אני כבר לא מטעה אנשים אלא אני מנסה ללמוד, ואם יש בזה רע....

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

דרך טובה ללמוד היא לשבת ולהקשיב - ובמקרה שלנו, לשבת ולקרוא.

לתחכה שמישהו יענה על השאלה, במקום להעלות השערות שלך - ואז תוכל ללמוד מהי התשובה לפעמים הבאות ולא תטעה אחרים...

פג'ו 206 1.4 שנת 99

אל תדחה למחר, את מה שאפשר לדחות למחרתיים.

פורסם

אני הודה אם מישהו ינסח את התשובה לשאלתי בצורה נכונה...

תודה על העזרה אבל אני צריך תשובה מדויקת!

:wink:

פורסם

אף פעם לא שמעתם על ניסוי וטעייה? מה גם שאמרתי לו לא להסתמך על התשובה שלי במאה אחוזים. אז סליחה אם תפסתי טיפה טרמפ בניסיון ללמוד משהו בעצמי.

כמה תיקונים לדברי (אחרי קריאה שניה של HOWSTUFFWORKS):

1. הצתה מאוחרת. הניצוץ מגיע אחרי שהבוכנה סיימה לדחוס את התערובת או כשהבוכנה החלה לרדת לפעימת הכח, או כשהבוכנה בנ.מ.ע. הניצוץ בתזמון תקין צריך לבוא קצת לפני שהבוכנה בנ.מ.ע כדי שהתערובת תספיק להידלק. כאשר הניצוץ מגיע מאוחר מדי , התערובת נדלקת מאוחר מדי. ואז היא יוצאת לתוך סעפת הפליטה, בחלקה. וככה נוצרים בק פיירים, פיצוץ התערובת בתוך מערכת הפליטה.

2. הצתה מוקדמת. הניצוץ מגיע כשהבוכנה דוחסת את התערובת או שהניצוץ מגיע כשהבוכנה יונקת. מצב זה הוא חמור בהרבה ממצב של הצתה מאוחרת. הבוכנה יכולה להיות בדרכה מעלה לדחוס כאשר יבוא הניצוץ וידליק את התערובת ואז יתנגד לתנועת הבוכנה ואז יווצר מצב של תערובת לוחצת כנגד תנועת המנוע. יכול לגרום נזק חמור להרבה חלקים בתוך תא הבעירה ובלוק המנוע.

כאמור המצב התקין הוא שהניצוץ מגיע ממש טיפה לפני שהבוכנה מגיעה לנ.מ.ע ואז התערובת תידלק בתזמון מושלם עם סיום תנועת הבוכנה מעלה ואז הניצול של האנרגיה המשתחררת יהיה מקסימלי.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

ראלימן שים לב למה שאתה כותב.

הת'רד הוא בנושא שסתומים וכשמדובר על תזמון/עיתוי שסתומים לא מתכוונים למערכת ההצתה אלא למערכת שמתזמנת פתיחה/סגירה שסתומים.

וזה יכול להיות מיושם ב:

גל זיזים אחד או יותר שמונע ע"י רצועה,שרשרת,ג"גש

סולנואידים (לדוגמה ב.מ.וו וולוטרוניק)

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם
ראלימן שים לב למה שאתה כותב.

הת'רד הוא בנושא שסתומים וכשמדובר על תזמון/עיתוי שסתומים לא מתכוונים למערכת ההצתה אלא למערכת שמתזמנת פתיחה/סגירה שסתומים.

וזה יכול להיות מיושם ב:

גל זיזים אחד או יותר שמונע ע"י רצועה,שרשרת,ג"גש

סולנואידים (לדוגמה ב.מ.וו וולוטרוניק)

:oops::oops:

וואי לגמרי לא שמתי לב....! מה גם שהשואל לא תיקן אותי בפעם הראשונה שלו אז לא חשבתי שהנושא הוא לא נכון..

אני ממש מצטער!

אבל אם כבר טעיתי בנושא, תוכל לפפחות להגיד לי אם מה שכתבתי הוא נכון או לא?

ראלימן,

פאשלה רצינית... :oops:

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

חברה....אני שמח שהשלמתם!

אבל לא עניתם לי על השאלה השניה....

כאשר שסתום היניקה נפגם הוא גורם לקולות נפץ מהקרבורטור ולפליטת גזים לוהטים.

מה גורם לו להינזק? ומה גורם לתקלות הללו?

ותתקנו אותי אם אני טועה אבל מערכת העיתוי מדברת גם על מערכת ההצתה וגם על מערכת סגירת\פתיחת שסתומים.

• תוכן חדש...