Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סאב rockford p2 VS KAPPA 12.1 INFINITY

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המושגים כמו שכתבתי למעלה במרכאות,זה המונחים המקצועיים לסאונד...

אני בוחר שלא להשתמש בהם כי זה נשמע פלצני למוות...

אבל זה בטוח נשמע יותר טוב מ"קיק" או "בום", "יפרק לך את האוטו" ,"ירקיד לך את החוליות"...

under construction..

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא יכול להשוות בין רוקפורד P2 לבין אינפיניטי קאפה. הם בליגה שונה, האינפינטי עדיף בכל מובן; נצילות, איכות צליל, יכולת ספיגת כוח ממגבר...

גם הם לא באותה קלאסה של מחירים. יש הבדל של כמה מאות שקלים בינהם האינפיניטי יקר יותר. קשה לי להאמין שתמצא אחת שתקציב שלך ~ 1100 שקל אתה תצטרך להוסיף איזה 200 שקל לפחות. אם אתה מוצא אחד ב1100 תודיע לי...

האינפינטי, למרות שהוא מכוון יותר לכיוון הפקת צליל איכותי מאשר יצור עוצמות צליל, יתן לך עוצמה חזקה. יהיה לך מספיק "בום" בשביל נזק לשמיעה אם תפעיל עליו 300 RMS.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

האינפיניטי כמובן עדיף.

וממה שהבנתי הוא גם יחסית חזק. רוב הסיכויים שחזק בהרבה מה P2.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם
המושגים כמו שכתבתי למעלה במרכאות,זה המונחים המקצועיים לסאונד...

אלו לא ממש מונחים מקצועיים ולא תמצא אותם בספרות מקצועית. לא נראה לי שמתכנני רמקול יושבים ואומרים בוא נשנה את הרמקול ליותר חם. תשאל מהנדס שעובד בתחום על המושגים האלו ורוב הסיכויים הם שהוא יצחק.
פורסם

אלו מונחים מקצועיים למוזיקה,ואתה תמצא אותם בקרב אלו שמנגנים באופן מקצועי כמו תזמורות וכו',וכל מי שלומד אפילו 5 יח' במוזיקה מכיר אותם ואם תדבר עם מנצח של תזומרת או הרכב מוזיקלי, תשמע אותו אומר את המושגים כמו : worm,colorful,deep,sit high,sit low,touchi,punchi,sharp.

גם שאתה מוצא ביקורות על כלי נגינה אתה נתקל בביטואים פלצניים כאלו..:)

אז יש מצב שמהנדסים יצחקו,כמו שאני צוחק על זה ,אבל זה לא קשור..:)

אבל תודה בלי שום קשר,שזה נשמע יותר טוב מ "יפרק לך את החוליות"..או דברים דומים...:)

under construction..

פורסם

350 RMS , ככה הוא מוצהר , עכשיו המקסימום אמור להיות פי 2 , למשל הרוקפורד 200 אר אמ אס 400 מקסימום וכו'.........האינפינטי מוצהר 350 RMS ו 1400 מקסימום.. ז"א שהוא יותר לכיוון עוצמה.. SPL ?

פורסם

מונחים מקצועיים למוסיקה? אני אומנם לא למדתי 5 יח' אבל למדתי על חצוצרה (ונגנתי בתזמורת), באס ועכשיו על גיטרה וחוץ מאולי המונח SHARP שמתייחס לכך שתו מסויים מכוון גבוה (נמוך זה FLAT) לא ממש מוכרים לי המושגים אבל כאמור אני חובבן.

במקרה אני יודע על נגן פסנתר מקצועי שלומד באקדמיה למוסיקה בירושלים (בין השאר גם ניצוח) אני אשאל אותו.

מונחים מקצועיים הם אף פעם לא פלצניים.

ביקורות כלי נגינה הן כמו ביקורות של ציוד אודיו, הן לא בהכרח מכילות מונחים מקצועיים.

פורסם

פיוניר מה זה קשור בכל....זה שהוא 350RMS זה מה שמעניין אותך זה שהוא יכול לקבל 1400 בפיק זה רק מעיד על עמידות הסליל שלו...אבל זה לא ממש אומר כלום

פורסם

ביררתי את העניין על המושגים ומסתבר שאכן הם קיימים אבל לא כהגדרה ספציפית:

קצת קשה לסכם את התשובה בה"פ קצרת יריעה,

אבל אנסה בכל זאת:

הוראות ביצוע במוסיקה הקלאסית כתובות לרוב באיטלקית, מסיבות היסטוריות שונות, והיא השפה המשמשת לרוב המוסיקה הקלאסית - למשל,

בהוראות של טמפו - ALLEGRO, התרגום המילולי

"בשמחה", LENTO - "באיטיות", PRESSTISSIMO - "הכי מהר שאפשר" וכו´ וכו´.

כנ"ל לגבי הוראות של עוצמה ושינויי עוצמה -

קרשנדו, פיאנו, פורטה, ועוד.

עכשיו, במוסיקה אתה תמצא בעצם כמעט כל ביטוי מילולי אפשרי שהמלחין משתמש או שהמנצח משתמש כדי להעביר רעיון מסוים -

בהחלט משתמשים במושגים "חם", "תוקפני",

"צבעוני" ועוד, אבל העיקרון הכי חשוב הוא:

במוסיקה כל ההוראות הן יחסיות. רק במאה ה-20 כל המלחינים כמעט כותבים טמפו עם ערך מדויק של מטרונום, למשל. כשמלחין א´ כותב "פורטה" - FORTE, הכוונה היא "חזק יותר", וכנ"ל PIANO - חלש/עדין יותר.

עכשיו, הוראות מעורפלות יותר כמו "חמים"

קיימות בהחלט, אבל הן משתנות בהתאם למלחין,

לתקופה, להרגשה של המנצח, ולרעיון של המבצע מה זה בשבילו "חם" או "מצפצף".

אז כן, בחיים המקצועיים משתמשים כל הזמן בביטויים כאלה, אבל אין להם פירוש של אחד לאחד, הם יחסיים לגמרי ונתונים לפרשנות, בגבולות לא מאוד מוגדרים.

יש גם הבדל בהתייחסות בין כלי לכלי - למשל, אם תגיד נגן צ´מבלו לנגן יותר צבעוני, הוא יסתכל עליך בעין עקומה, אבל אם תגיד לזמרת שאת הצליל במעבר הזה אתה רוצה עם יותר צבע, אולי היא תבין אותך מיד.

בתזמורת זה טיפה בעייתי, כי יש לך 40 פלוס נגנים שלכל אחד מהם יש מושג אחר (ובצדק) מה זה תוקפני או מרפרף - כאן נדרשת לא מעט יכולת הסברה ו/או שכנוע מצד המנצח.

לסיכום, בעבודה מוסיקלית כמעט כל ביטוי מותר, ולא מעט מנצחים/נגנים בהרכב מנסים להשתמש גם במטאפורות או בהשאלות מתחום השירה כדי להעביר רעיון מסוים, כי הרי מוסיקה זה דבר חמקמק שאי אפשר ממש לתפוס או להגדיר - להבדיל מנתונים חשמליים של מגבר, נניח. יצא לי פעם אחת אפילו לומר משהו כמו "פאנצ´י"...

אז כמו המון דברים במוסיקה, התשובה היא

כן ולא. Emo13.gif

בתקווה שעזרתי להבין,

שמעון

נ.ב.: ההשכלה היא תואר שני בנגינת פסנתר

ותואר שני בניצוח תזמורות, שניהם באקדמיה למוסיקה י-ם. אבל כמה מספרים מטופשים על נייר לא אומרים כלום, תאמין לי.

• תוכן חדש...