Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני שלשה שבועות עברתי טסט בקומפיוטסט ונימדדו ערכי CO של 0.86 אחוז

לאחר שינוי צנרת היניקה אצלי ברכב חשבתי שיש מקום לבצע "כיוונון מחדש" של המנוע ואולי אף הקרבורטור.

ביום ששי שעבר לאחר החלפת צינור אגזוז קידמי אצל "המשתיק" בחולון.

חשבתי שזו הזדמנות טובה לקפוץ רגע לינקו קרבורטורים לא רחוק משם ולבצע גם כיוון מנוע.

ינקו חיבר את צינור הCO לאגזוז-חיבר את כבלי החשמל ממכשיר המדידה("מכשיר 4 גזים"? ו\או מכשיר הבודק את גרף ההצתה ע"י אוסילוסקופ וכן מראה את ערכי הגזים הניפלטים-אין לי מושג מה שמו).

שניה של בדיקה העלתה שהטורים היו בסביבות 1500 סל"ד(הרמתי אותם כיוון שהיו רעידות בסרק -בעיה שטופלה בעצתו האדיבה של צביקה וכן ע"מ שהרכב לא ירעד עם הפעלת המזגן עקב תקלה במגבר הטורים).

ינקו הוריד את הסל"ד ל-900 ללא מזגן-כמובן ,לאחר שטופלה בעיית הרעידות בסרק שהיתה לי עקב דליפת הואקום(שבועיים קודם לכן-ע"י חיזוק ברגי הקרבורטור שהשתחררו) המנוע לא רעד.

לצורך הפעלת המזגן המליץ ינקו על החלפת מגבר הטורים(ממברנה פשוטה עם כניסה לצינורית ואקום מנוף ובורג כיוון) בעלות של 100 ש"ח.

מייד הסכמתי-ולאחר התקנה וכיוון, המנוע כלל לא רועד עם הפעלת מזגן או בלעדיו-אחלה.:smile:

ערכי הCO שנמדדו הם 1.5 אחוז לאחר הורדת הסל"ד-מה המשמעות של זה מדוע חלה עליה בערך?

(אני יודע שמבחינת זיהום הערך עד 3.5 אחוז הוא תקין,אך מה זה אומר בהקשר לצריכת דלק וביצועים?)

ינקו טוען שאין מה לגעת בכיון הקרבורטור(שאגב שופץ אצלו לפני 16000 ק"מ).

ינקו טוען שכיוון הצתה ניתן לבצע רק בנסיעה-המכונאי שלי אמר לי שאין צורך לגעת בהצתה כיוון שהכיוון מתבצע אוטומטית באמצעות צינור הואקום המחובר למפלג(הכיוון הבסיסי הוא על הקו האמצעי ובהאצות ההצתה מקודמת ע"י הואקום).

נא תשובתכם

תודה

ניצן

פורסם

אתה יכול לכוון הצתה לבד, האם הרכב מצלצל כעת בשלב כלשהו של נסיעה\מאמץ\הילוך גבוהה...?

אם לא מצלצל אז אתה יכול להוזיז בכמה מעלות את ההצתה ולקבל ביצועים יותר טובים.

פורסם
שלום,

לפני שלשה שבועות עברתי טסט בקומפיוטסט ונימדדו ערכי CO של 0.86 אחוז

לאחר שינוי צנרת היניקה אצלי ברכב חשבתי שיש מקום לבצע "כיוונון מחדש" של המנוע ואולי אף הקרבורטור.

ביום ששי שעבר לאחר החלפת צינור אגזוז קידמי אצל "המשתיק" בחולון.

חשבתי שזו הזדמנות טובה לקפוץ רגע לינקו קרבורטורים לא רחוק משם ולבצע גם כיוון מנוע.

ינקו חיבר את צינור הCO לאגזוז-חיבר את כבלי החשמל ממכשיר המדידה("מכשיר 4 גזים"? ו\או מכשיר הבודק את גרף ההצתה ע"י אוסילוסקופ וכן מראה את ערכי הגזים הניפלטים-אין לי מושג מה שמו).

שניה של בדיקה העלתה שהטורים היו בסביבות 1500 סל"ד(הרמתי אותם כיוון שהיו רעידות בסרק -בעיה שטופלה בעצתו האדיבה של צביקה וכן ע"מ שהרכב לא ירעד עם הפעלת המזגן עקב תקלה במגבר הטורים).

ינקו הוריד את הסל"ד ל-900 ללא מזגן-כמובן ,לאחר שטופלה בעיית הרעידות בסרק שהיתה לי עקב דליפת הואקום(שבועיים קודם לכן-ע"י חיזוק ברגי הקרבורטור שהשתחררו) המנוע לא רעד.

לצורך הפעלת המזגן המליץ ינקו על החלפת מגבר הטורים(ממברנה פשוטה עם כניסה לצינורית ואקום מנוף ובורג כיוון) בעלות של 100 ש"ח.מחיר סביר בהחלט!מייד הסכמתי-ולאחר התקנה וכיוון, המנוע כלל לא רועד עם הפעלת מזגן או בלעדיו-אחלה.:smile:

ערכי הCO שנמדדו הם 1.5 אחוז לאחר הורדת הסל"ד-מה המשמעות של זה מדוע חלה עליה בערך?ניצן הערך תקין ווהוא בהחלט לפי הוראות יצרן !!

(אני יודע שמבחינת זיהום הערך עד 3.5 אחוז הוא תקין,אך מה זה אומר בהקשר לצריכת דלק וביצועים?) אל דאגה לא תיהיה עלייה בתצרוכת הדלק , להפך סכוי סביר שיהיה שיפור נוסף בתצרוכת הדלק!

ינקו טוען שאין מה לגעת בכיון הקרבורטור(שאגב שופץ אצלו לפני 16000 ק"מ).ינקו צודק!

ינקו טוען שכיוון הצתה ניתן לבצע רק בנסיעה-המכונאי שלי אמר לי שאין צורך לגעת בהצתה כיוון שהכיוון מתבצע אוטומטית באמצעות צינור הואקום המחובר למפלג(הכיוון הבסיסי הוא על הקו האמצעי ובהאצות ההצתה מקודמת ע"י הואקום).

נא תשובתכם

תודה

ניצן

ינקו צודק ,ערכי ה-CO תקינים, ואין לגעת בכוון ההצתה, יש סכוי שהרכב יתחממם פחות , ותיהיה ירידה בתצרוכת הדלק,לגבי מגבר הטורים פתרת בעייה שהיית אמור לפתור מזמן, אך מותר מאוחר מאשר בכלל לא, תהנה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כפי שצביקה ציין - ערכי ה-CO תקינים לחלוטין.

מדוע החלפת צינור פליטה? האם היו דליפות?

בדיקת CO עם דליפות במע' הפליטה תראה תוצאה נמוכה מהערך שיתקבל במע' שאין בה דליפות, וזאת מן הטעם שבמע' שיש בה דליפות, מלבד פליטת הגזים דרך החורים במע' גם חודר משם חמצן אשר משנה את רמת פליטה.

אם בבדיקת הרישוי היתה קיימת פליטת גזים, אזי מכאן נובע ההפרש בתוצאות, נוסף לכך גם סל"ד סרק גבוה מוריד בחלק מהרכבים את רמת ה-CO עד רמה מסויימת.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
כפי שצביקה ציין - ערכי ה-CO תקינים לחלוטין.

מדוע החלפת צינור פליטה? האם היו דליפות?

בדיקת CO עם דליפות במע' הפליטה תראה תוצאה נמוכה מהערך שיתקבל במע' שאין בה דליפות, וזאת מן הטעם שבמע' שיש בה דליפות, מלבד פליטת הגזים דרך החורים במע' גם חודר משם חמצן אשר משנה את רמת פליטה.

אם בבדיקת הרישוי היתה קיימת פליטת גזים, אזי מכאן נובע ההפרש בתוצאות, נוסף לכך גם סל"ד סרק גבוה מוריד בחלק מהרכבים את רמת ה-CO עד רמה מסויימת.

עמית

קודם כל, ברוך שובך עמית: "LONG TIME NO SEE" :smile: .

ככל הנראה היה סדק בבסיס צינור הפליטה הקידמי קצת אחרי ההתחברות לסעפת(היו רעשי פליטה כשהייתי מרים את מכסה המנוע)וכנראה שהסתובבתי עם זה די הרבה זמן(הסימפטום היה שבלחיצה חזקה היה רעש כעין גירגור אך בלחיצה מתונה ובסרק לא היו סימנים לדליפה).

עד אשר הצינור נשבר לגמרי באמצע נסיעה ובין רגע הפכתי ל"נהג טרקטור" :smile: .

כמובן שלמחרת רצתי להחליפו ולאחר מכן לינקו.

דרך אגב-פתחתי כאן שירשור על בעיית התחממות שנוצרה לאחר החלפת הצינור,("אגזוז וחום מנוע")

אשמח אם תעיין בו ותביע דעתך.

תודה

ניצן

• תוכן חדש...