Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסייע לחבר ששנינו איננו אנשי הונדה.

הרכב המדובר הוא מה שמופיע בכותרת. נרכשה לא מזמן. 165K על השעון. היסטוריית טיפולים מלאה מיום העלייה לכביש כל 15K או שנה.

1. כל 75K או חמש שנים מצוין בספר הטיפולים שיש להחליף פילטר דלק. לא ראיתי שהטיפול הנ"ל בוצע. שאר הדברים (פלגים אירדיום, שמן גיר ידני, נוזל בלם, נוזל קירור וכיו"ב) הוחלפו במועדם במוסך ייבואן. ששאלתי את המוכר (יד 00) לגבי הנושא הזה הוא פשוט לא ידע במה מדובר. הוא מבחינתו השאיר את הרכב במוסך לטיפול... אני נוטה לחשוב שהוא פשוט ויתר על הנושא בגלל עלות או משהו.

2. אין אינטרוול בספר הטיפולים להחלפת רצועות אביזרים? מאוד מוזר לי. בכל ספר רכב ראיתי שיש. כמה רצועות יש ברכב המדובר?

3. מה התפקיד של מערכת ה-CBTA? הבנו שזה איזה אמצעי בטיחות אבל לא הבנו כיצד הוא עובד. הוא מתריע כל כמה דק' על לכלוך והנורה שלו דולקת מידי פעם. מצ"ב תמונות.

4. הכנף האחורית (אם אפשר לקרוא לזה ככה) של הרכב דהתה(תמונה מס' 4903). מדובר בצבע רגיל? ראיתי שיש שני סוגים של כנף: שחורה או עם פנס. אנו משערים שהכנף עם הפנס זה דגם יותר ישן.

5. שמן גיר ידני: כל 60K הוא הוחלף. זה באמת עד כדי כך חיוני בגיר רגיל? 

* בטח יצוצו עוד שאלות בהמשך

IMG_4611.jpeg

IMG_4903.jpeg

IMG_4608.jpeg

IMG_4895.jpeg

IMG_4905.jpeg

פורסם
לפני 24 דקות, TLE60 כתב:

כמה רצועות יש ברכב המדובר?

אתה יכול לצלם לנו עם פנס את איזור האלטרנטור מדחס המזגן ומשאבת המים?

אמורה להיות רצועה אחת באיזור הזה, נוכל לראות מה מצבה

בטוח שלא החליפו מתישהו?

לפני 29 דקות, TLE60 כתב:

3. מה התפקיד של מערכת ה-CBTA? הבנו שזה איזה אמצעי בטיחות אבל לא הבנו כיצד הוא עובד. הוא מתריע כל כמה דק' על לכלוך והנורה שלו דולקת מידי פעם. מצ"ב תמונות.

בן כמה המצבר?
יש אפשרות לבדוק מתחים? כשהרכב מונע ולא מונע?

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Chmimo כתב:

אתה יכול לצלם לנו עם פנס את איזור האלטרנטור מדחס המזגן ומשאבת המים?

אמורה להיות רצועה אחת באיזור הזה, נוכל לראות מה מצבה

בטוח שלא החליפו מתישהו?

בן כמה המצבר?
יש אפשרות לבדוק מתחים? כשהרכב מונע ולא מונע?

השאלה שלי לא הייתה נכונה: ידוע שיש רצועת אביזרים אחת. התפלאתי שאין לה תדירות החלפה. לפי ההיסטוריית טיפולים ממוסך הייבואן לא הוחלפה הרצועה.

לגבי המצבר: הוא s&s בן חצי שנה

עריכה אחרונה על ידי TLE60
פורסם

אני מכיר כמה יצרנים שאין אצלם הוראת החלפה לרצועת אביזרים, יש הוראה לבדוק אותה כל טיפול ולהחליף לפי הצורך.

פורסם

לגבי פילטר דלק יש אכן להחליף כל 75K. הפילטר נמצא מתחת לכסא הנהג.

לגבי השחור בחלק האחורי, מזכרוני הקצר נראה לי תקין.

פורסם

פילטר דלק - לא קריטי. אני פעם דרשתי שיחליפו לי פילטר דלק כי זה מה שרשום בהוראות הרכב, המוסך הסכים - אבל היה מאוד מופתע. ניכר שמבחינתם זה מיותר לחלוטין. אם לא תחליף - כל עוד הכל עובד תקין, משמעות הדבר היא שהפילטר מתפקד כראוי ולא באמת דורש החלפה.

לגבי הרצועה, מה שבוקי אמר נכון. שים לב שישנן רצועות שאי אפשר לדעת את מצבן לפי המראה שלהן - כלומר, אי אפשר להסתמך רק על העדר סדקים כדי להגיד שהרצועה תקינה. ברצועות כאלה צריך או לבדוק עד כמה היא התארכה, או להסתכל על המותחן (שבמקרים רבים כולל סימון שכשהוא עובר אותו, זה הזמן להחליף).

לגבי שמן גיר - כן, צריך להחליף. בדיוק כמו ששמן מנוע צריך להחליף. למה שזה לא יהיה חיוני? זה שמן, עם השנים והשימוש הוא מאבד מתכונותיו ולא מסוגל יותר לבצע את עבודתו נאמנה.

פורסם
לפני 13 שעות, TLE60 כתב:

מה התפקיד של מערכת ה-CBTA? הבנו שזה איזה אמצעי בטיחות אבל לא הבנו כיצד הוא עובד. הוא מתריע כל כמה דק' על לכלוך והנורה שלו דולקת מידי פעם. מצ"ב תמונות.

זו מערכת לבלימה במקרי חירום, במהירות עירונית. 

הנורה המדוברת נדלקת כשהמערכת לא פועלת כמו שצריך, בהונדה לרוב זה קורה בשמש הישראלית אחרי כמה שעות שהרכב עמד בשמש, וההתראה נעלמת אחרי כמה דקות של נסיעה עם מזגן. אם זה המצב לא הייתי דואג. 

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
בתאריך 18.5.2026 בשעה 12:43, שחר 1 כתב:

זו מערכת לבלימה במקרי חירום, במהירות עירונית. 

הנורה המדוברת נדלקת כשהמערכת לא פועלת כמו שצריך, בהונדה לרוב זה קורה בשמש הישראלית אחרי כמה שעות שהרכב עמד בשמש, וההתראה נעלמת אחרי כמה דקות של נסיעה עם מזגן. אם זה המצב לא הייתי דואג. 

ואיך אני מוודא אם היא עובדת או לא? איך דרך שההתראות האלו יפסקו?

בתאריך 18.5.2026 בשעה 08:29, yahaga כתב:

לגבי פילטר דלק יש אכן להחליף כל 75K. הפילטר נמצא מתחת לכסא הנהג.

לגבי השחור בחלק האחורי, מזכרוני הקצר נראה לי תקין.

ז"א שהעבודה יחסית מורכבת? בדגם הקודם (06-12) זכור לי שהיה צריך לפרק קונסולה מרכזית.

מה ההשלכות אם זה לא הוחלף??

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...