Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן סוף שבוע נעים לחברי הפורום , אני מתעניין ברכישת רכב טויוטה מדגם מסויים .... הגעתי ליבואן מקביל וראיתי את הרכב שאני רוצה . העניין שהרכב שנת ייצור 2025 ורשום יד ראשונה על היבואן/סחר , ולכן כביכול הציעו לי הנחה מסויימת ממחיר המחירון של הרכב . האם עסקאות כאלו כדאיות? לצורך העניין בעוד 5 שנים כשארצה למכור את הרכב בכמה אחוזים ייפגע המחירון המשוקלל בגלל הרישום יד ראשונה?

בנוסף - מה דעתכם על רכישת רכב מיבואן מקביל? האם יש דברים שעליי לקחת בחשבון לצורך העניין בהשוואה לעסקה מול יבוא רשמי של טויוטה?

תודה :)

פורסם

1. מי רשום כיד ראשונה: חברה? ליסינג? פרטי?

2. מה רמת הגימור של הרכב? ואיך היא בהשוואה לרמות הגימור מוצעות ע"י היבואן?

3. בעקרון אחרי 5 שנים ההבדל אמור להיות זניח (אם בככל) כי האחריות על הסוללה של טויוטה בייבוא סדיר היא 5 שנים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

למיטב הבנתי רשום כ"ליסינג" , מבחינת רמת גימור - מהגבוהות שיש לדגם עם תוספות שלא היו ביבוא רשמי , לצורך העניין גלגל ספייר מלא במקום ערכת ניפוח .

מבחינת האחריות הנציג אומר שהאחריות היא דרך "יוניון מוטורס" והיא 3 שנים על הרכב ו 5 על הסוללה בדיוק כמו ביבוא רשמי.

מדובר בדגם שאין ביבואן רשמי בעקבות החרם הטורקי ...

פורסם

להבנתי האחריות על הסוללה בכלי רכב בייבוא מקביל  היא 3 שנים ולא 5. (לפחות כך טוענים אצל היבואן הסדיר)  אני לא הייתי חושש משוק המשומשות במיוחד אם הדגם לא מיובא בייבוא סדיר.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אכן מדובר בCHR . עכשיו כשאני מסתכל במחירון הרכב שהציעו לי ביבוא מקביל מדובר ברכב שעלה לכביש באוקטובר 2025 והמחירון המשוקלל שלו יוצא 158 אש"ח . אני מנסה להבין האם יש כדאיות בעסקה הזאת? המחיר שהם דורשים זה 180 אש"ח סופי ורישום יד שניה עליי .

פורסם

המספרים שהבאת נותנים תשובה ברורה: אתה מהמר על 22,000 ש״ח - כי אם תהיה תאונה כשהרכב חדש חברת הביטוח תתייחס אליו לפי שווי 158,000 ש״ח (אם שקללת את ה״יד שניה אפס ק״מ). גם האחריות ״רצה״ כבר 3 חודשים. לדעתי עסקה גרועה מבחינתך.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ב-180k שח אתה יכול לקנות יונדאי קונה או קיה נירו חדשות לגמרי מודל 26 והן מציעות תא נוסעים ומטען מרווחים יותר.

לנירו ולקונה תיבת הילוכים כפולת מצמדים נעימה מהרציפה שב- CHR.

• רעיון טוב! 1
פורסם

חולק על דעתך לגבי קונה ונירו ודמויהן עם הגיר כפול מצמדים .... אני בורח מזה כמו מאש ! במיוחד שמדובר ברכב פרטי ולא ליסינג/חברה . מעבר לכך שאני חושב שלטווח הארוך טויוטות למיניהן נחשקות בשוק היד שניה לעומת יונדאי/קיה שעומדות הרבה מאוד זמן בלוח יד2 .

בכל מקרה מחפש ספציפית CHR כי כך רוצה האישה :)

• רעיון גרוע 1

פורסם
בתאריך 9.1.2026 בשעה 16:34, meir_gi כתב:

בתום האחריות, לא תוכל להרחיב אחריות לסוללה אמל היבואן הרשמי. 

יש היום מספיק גופים אחרים שמספקים אחריות בתשלום בדיוק כמו זאת של היבואן.

• מעניין 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
בתאריך 8.1.2026 בשעה 17:34, HellCat כתב:

בנוסף - מה דעתכם על רכישת רכב מיבואן מקביל? האם יש דברים שעליי לקחת בחשבון לצורך העניין בהשוואה לעסקה מול יבוא רשמי של טויוטה?

אין תשובה ברורה לשאלה כזו. כמו שאין תשובה ברורה לגבי עסקאות אפס ק"מ. 

כל מקרה לגופו. וזה תלוי בחלופה.

במקרה הזה אין יבוא רגיל לרכב הזה וזה בודאי שיקול בעד העסקה מאחר וזה הרכב שאמרו לך שאתה רוצה... (((-;

באופן כללי ניתן לומר שהחסרונות ביד הנוספת ובמסלול הרכישה מצטמצמים ואף נעלמים ככל שאתה מחזיק ברכב יותר שנים.

מה שנאמר כאן לגבי הכיסוי הביטוח החלקי הוא שיקול. העניין שבד"כ הרכישה זולה יותר מהיבואן. כאן אין מה להשוות בדיוק.

• אהבתי 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מנצל השרשור, שכן הנושא הוא ביבוא מקביל (והטענה להטעית צרכנים) 

מתפרסם בדה-מרקר

ניצחון לטויוטה בבית המשפט: היבואן המקביל "טויוטה רחובות" חויב לשנות את שמו
בתאגיד טויוטה הגלובלי טענו כי השם "טויוטה רחובות", של חברת יבוא מקביל המשווקת רק דגמים של טויוטה ולקסוס, הוא הטעיה ■ החברה תשנה את שמה ל"רכב רחובות, טויוטה יבוא מקביל" ואת כתובת האתר שלה, ותשלם פיצוי של 200 אלף שקל.

https://www.themarker.com/dynamo/cars/2026-02-01/ty-article/.premium/0000019c-1834-d005-a1dc-3dff50880000?gift=5da017676bf24ec4b0a4bdd106cb7212

הפרט המעניין הוא (ציטוט) :

השופטת שרון גלר קיבלה את הטענות של טויוטה רחובות כי רכישת מכונית, מוצר יקר מאוד, נעשית לאחר מחשבה ובחינה מרובה, שבמהלכן הרוכש מודע היטב להבדלים שבין יבוא ישיר ויבוא מקביל, אך החליטה כי עצם האפשרות להטעיה ראשונית, כלומר, שהלקוחות ייכנסו לאולם התצוגה או האתר מבלי לדעת כי מדובר ביבואן מקביל, מספיקה בכדי להכריע כי שמו צריך להשתנות. אחד הנימוקים לכך הוא שסוכנויות משנה של היבואן הישיר של טויוטה, יוניון מוטורס, מכונות בשמות דומים, כמו טויוטה בית שמש או טויוטה ירושלים.

פרט נוסף מעניין בכתבה נוגע לקריסת אוטומקס (ציטוט)

באוקטובר האחרון קרסה חברת היבוא המקביל הגדולה ביותר בתחום הרכב, אוטומקס, בעקבות חשדות למעילה בכספי החברה. רכב רחובות מכרה מכוניות שיובאו בידי אוטומקס ושימשה כמוסך לדגמים שייבאה אוטומקס, ולכן שינוי השם מצטרף למכה נוספת שחטפה החברה מרחובות.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...