Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צבת נועל סופיות חוט

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Haim_gds כתב:

ישנו אוסף סופיות בקטרים שונים והרעיון הוא סתם ללחוץ?

בדיוק כך, כן. 

לפני 3 שעות, Haim_gds כתב:

שינוי סופית דורש פו"ה הבורג שנועל את הכוכב במקום? נשמע ממש מסורבל🥴

לא. 

אם אתה רוצה לנעול את הסבתא-רבא של הסופית (קרי, ה"אמ-אמ-אמא'שלו"), רק אז אתה מתעסק עם זה. 

בגדול אין סיבה לגעת בזה. הכח הדיפולט הוא סביר לחלוטין ומותאם לשימוש מיידי. 

תיאורטית, עם השנים והשימוש, הקפיץ ייחלש מעט ואז ניתן לחזק את הכח עם הבורר הזה, או אם רוצים להדק יותר בכח באמת. 

הכלי אוטומטי למהדרין. נקודת הלחיצה היא במרכז החוצה, ולדברים עגולים. אין פה מה לשנות- הוא ממרכז את עצמו על גודל כל סופית (שמתאימה לו במידות) שמוכנסת אליו. 

לפני 59 דקות, nglancer כתב:

יש כלל אצבע איזה סופית לשים על איזה עובי?
איך בוחרים את ה"צבע"?

הצבע מעיד על מספר, המספר הזה הוא קוטר החוט.  יימדד ב "גייג'" (GAUGE) לפי האמריקאים או בקוטר מטרי (ממ מרובע) של שטח החתך. 

250px-Wire_gauge_%28PSF%29.png

על הכלי של חיים מצויינות 2 היחידות מידה. 

זה כתוב גם על הכבל עצמו. בדרך כלל. ואם לא, אפשר ללכת ולקרוא את התקן הישראלי ולהוציא משם את המידות אבל מי הולך לעשות את זה בחייך. 

בסופו של יום, הניסיון יעזור, וגם אם לא- אתה צריך לבחור "צבע" שיושב נוח על החוט. הנחושת אמורה להחליק לתוך הסופית בקלות ולא להיתקע, אבל גם שלא יהיה רופף מדי\רווח גדול.

לא מדע טילים, למרות האריה שחתום על המוצר שבתמונות :lol:.

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 3 שעות, nglancer כתב:

יש כלל אצבע איזה סופית לשים על איזה עובי?
איך בוחרים את ה"צבע"?

יש תעשיות ומקרים ספציפיים שבהם הצבע חשוב ולכן מצויין בשרטוט. למשתמש הביתי - פשוט שמים את הסופית הכי דקה שהחוט עדיין מצליח להיכנס לתוכה, כך שהכתר יושב הדוק על הבידוד לפני שלוחצים. 

לפני 6 שעות, Haim_gds כתב:

לא מובן לי, נקודת העצירה אמורה להקבע לפי קוטר הסופית אני חושב אז כאן שינוי סופית דורש פו"ה הבורג שנועל את הכוכב במקום? נשמע ממש מסורבל🥴

התגובה שלך לכל ה'ארוע' הזה מזכירה לי איך פעם שכרתי רכב אוטומטי לטיול עם חבר שעד אז נהג רק על ידני, ובמשך שבוע הוא לא הפסיק להתלונן על זה שאין דוושת מצמד ואיך נוהגים בדבר הזה... על כך שהוא שודרג לאאודי Q3 במקום האופל קורסה שהוזמנה במקור לא נאמרה מילה. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)

בגיל שלי אני פותר בעיות עם הזיכרון ולא עם החשיבה, אחרי שעוברים כ"כ הרבה מגיעים למצב שקודם כל מנסים להיזכר מתי/איפה נתקלתי בבעיה ואיך פתרתי אותה ורק אחר כך מתיחחסים לבעיה כחדשה (הרבה יותר נוח מבחינת זמן/משאבים). זו הסיבה מדוע החבר  שלך נתקל בבעיה ומדוע אני העלתי את השאלה...

הלוחץ אכן לוחץ היטב סופיות מגדלים שונים, משום מה יוצר מהגליל מעין אוסף "כדורים" להבדיל מלוחצים בעבר שמעכו את הגליל כך שהחתך שלו היה משושה.

image.thumb.jpeg.bcf8d63cc3e6f4b3172518a5a97616c3.jpegimage.thumb.jpeg.2959945b3fe245aff96cf440bd935e1d.jpeg

הבעיה שנתקלתי בה היא שהסופית הקטנה ביותר הניתנת לשימוש עם חוט רב גידי "שמנה" מדי ובקושי נכנסת לחור, את התקע של הכבל המאריך הצלחתי איכשהו להרכיב (אחרי הרבה קללות ושימוש בשפיץ-פלייר) את התקע, בשקע רק ההארקה הצליחה (בקושי) להכנס. הסט שהגיע מופיע כאן בתמונה, יש סופיות אחרות שיתאימו?

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
שגיאת כתיב
פורסם

לפני כשעה, Haim_gds כתב:

יש סופיות אחרות שיתאימו?

כהרגלי, מתחיל מהסוף- הסופיות זה אוניברסלי. גם הלוחץ.

לפני כשעה, Haim_gds כתב:

הלוחץ אכן לוחץ היטב סופיות מגדלים שונים, משום מה יוצר מהגליל מעין אוסף "כדורים" להבדיל מלוחצים בעבר שמעכו את הגליל כך שהחתך שלו היה משושה.

זה אכן נראה מוזר. אם כי ממש לא מחייב שזה לא תקין. גם שלי לוחץ בצורה שנראית מוזרה בעין, אבל תקינה לחלוטין (3 נקודות מעיכה).

לפני כשעה, Haim_gds כתב:

הבעיה שנתקלתי בה היא שהסופית הקטנה ביותר הניתנת לשימוש עם חוט רב גידי "שמנה" מדי ובקושי נכנסת לחור, את התקע של הכבל המאריך הצלחתי איכשהו להרכיב (אחרי הרבה קללות ושימוש בשפיץ-פלייר) את התקע, בשקע רק ההארקה הצליחה (בקושי) להכנס. הסט שהגיע מופיע כאן בתמונה,

שימוש בפלאייר זה לא שגוי. עם האצבעות נקניקייה שלי, אני כבר מזמן משתמש בפלאייר בדברים כאלו. הכי פשוט וקל. 

התקע (שקע?) שצילמת נראה מוזר למדי. מה בדיוק הבעייה? הסופית לא נכנסת לחור טוב או שלא נכנסת למקום שלה טוב? פתיחה מקסימלית של הבורג הידוק אמורה לעבוד. 

עכשיו אחרי שזה נאמר. 

אני חושב שאתה משתמש בסופית גדולה מדי (1) ולא חושף נכון את הגיד (2).

מאריך סטנדרטי לפי התקן הוא 16 גייג'. גם 14 זה בסדר (שקעים רגילים, לפי התקן). נראה שהשתמשת בסופית של 12. קצת קשה לי לדעת, אין את טבלת הגדלים בתמונה שצירפת. 

בגדול אני חושב שאתה צריך את השחורה לפה- קשה מאד לראות לפי העין, נדמה לי שזו מידה אחת פחות, שאמורה לעבוד:

image.png.0dd220e0a4b16536f3b77ed0f5b8735f.png

לגבי (2). עקרונית, אתה אמור לחשוף טיפה יותר ארוך מהאורך של הסופית (לתת לסופית שיער ג'ינג'י קצוץ בקצה, או אידאלית- FLUSH, אותו גובה של חוט חשוף כמו סופית פנוייה להכיל אותו). כשחושפים מעט מידי, הסופית לא נכנסת למקום שלה על החוט אלא נעצרת על הבידוד וזה עושה שלל עיזים. תמיד עדיף לחשוף טיפה יותר מדי ולקצוץ עם קטר מאשר לא מספיק...אני לא ליד הכלים שלי, לא יכול להעלות תמונה. 

פורסם
לפני 22 דקות, ברווז כתב:

הסופית לא נכנסת לחור טוב או שלא נכנסת למקום שלה טוב?

מה הכוונה מקום שלה? הסופית גדולה מדי, בקושי מצליח לדחוף אותה. בתקע ניתן לשלוף את הפינים, לפתוח את הבורג עד הסוף ולדחוף בכוח אולם בשקע על חוט אני לא מצליח לתמרן את הפזה והאפס למקום ובקושי את ההארקה.

לפני 28 דקות, ברווז כתב:

אני חושב שאתה משתמש בסופית גדולה מדי (1) ולא חושף נכון את הגיד (2).

אין בעיה עם הגיד, יש בעיה עם הגודל. בדקתי את שאר הסופיות וזו הייתה הכי קטנה שהתאימה, אין כאן את טבלת הגדלים אך חשבתי שהצבע אמור לציין את הגודל.

אנסה שוב בערב עם חוט/תקע אחר, בסופו של דבר זה משהו שאמור להיות סטנדרטי 

פורסם (נערך)

אני קורא תיגר על ה״סטנדרטי״.

קניתי בזמנו סט דומה, והבעיה דומה. הרעיון של הסופיות נחמד אבל בעולם המציאותי זה לא עובד, עבה מדי -

בדיוק בסיטואציה שאתה מתאר - גידים שזורים שמנמנים של 1.5. אולי זה סט שמתאים רק ל״עיבוי״ של גידים דקים.

אפשר ״לדלל״ את הגידים ואז העסק עובד אבל מה עשינו בזה 😕

כנראה שבמפעלים משתמשים במשהו אחר.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זו 'תקלה' מוכרת ו-reality check כואב לכל מי שאוהב לעבוד באופן מקצועי. התקעים/שקעים/מפסקים שנמכרים לשימוש ביתי ברוב העולם מניחים שתנסה להכניס את החוט עצמו בלבד ולא סופית עם הלחמה ובידוד מתכווץ. כל הגיאומטריה של המחבר והפלסטיק מסביבו בנויה במחשבה על הגמישות של החוט הבודד ולא של האביזר שניסית להלביש עליו. אפילו מחברים מתוחכמים כמו Wago נופלים בזה לפעמים.

הסופיות האלה נכנסות מעולה למאמ"ת או לכל מפסק/ממסר אחר שמותקן על פס דין, כי שם זו דרישה של הגילדה המקצועית ושל חברת הביטוח. כל מכונה תעשייתית מצפה לראות סופיות בקצה חוט, וכך גם רוב לוחות החשמל הביתיים - בקיצור, איפה שהעבודה נעשית ע"י איש מקצוע מוסמך. אבל בנקודות הקצה הביתיות שהמשתמש נוהג לטפל בהן לבד זה פשוט לא נלקח בחשבון, ובמקרים רבים לא מתאפשר. 

• אהבתי 1
פורסם

לא אמורים להעביר בקירות חוטים חד גידיים? לכן הוואגו וכול השאר מתוכננים רק לזה...

ג'מיני טוען שזה לא המקרה בכול המקומות. מעניין.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 22 דקות, hans כתב:

כנראה שבמפעלים משתמשים במשהו אחר.

ממש לא. משתמשים באותן סופיות דרעק :lol:.

בדוק היטב, ע"י מי שעבד במפעל שמייצר ארונות חשמל תעשיתיים בעברו(והיה רוכש את הסופיות, בין היתר). דריש די פגע בול. 

לפני 43 דקות, Haim_gds כתב:

מה הכוונה מקום שלה? הסופית גדולה מדי, בקושי מצליח לדחוף אותה. בתקע ניתן לשלוף את הפינים, לפתוח את הבורג עד הסוף ולדחוף בכוח אולם בשקע על חוט אני לא מצליח לתמרן את הפזה והאפס למקום ובקושי את ההארקה.

קשה לי להסביר את הכוונה שלי בתיאור מילולי נטו. 

החלק המתכתי של הסופית אמור להיות נטו מעל גידי חשמל מהכבל. אם אתה מנסה להוריד אותה לעומק על כבל שלא חשוף מספיק ארוך, היא תיתקע בבידוד וזה יוצר בעיות. אם לא היינו רחוקים גיאוגרפית הייתי קופץ אליך בכיף לכמה דקות להתקשקש וללחוץ (אז ככה הצעירים קוראים לזה בימינו...). 

כן, בשקע זה הרבה יותר מעצבן מאשר בתקע. 

עוד משהו שאפשר לנסות - להחליף את השקע לאחד אחר, אני עוד לא נתקלתי בבעייה שאתה מתאר עם השקעים שאני רוכש בשז"ר למשל (של ניסקו, דומני). הם נראים שונה, ומוטבע עליהם גם תו תקן. בתמונה שלך לא ממש רואים טוב.

פורסם

אוקיי חדל!

עבור האפליקציה של חיווט תקע יש להשתמש בסופיות לא מבודדות (ללא שרוול הפלסטיק) ואז אין בעיה של התאמה של המוליכים למכניקה של התקע.

כדי ללחוץ אותן משתמשים באותו הכלי - לוחץ אוטומטי כפי שפות"ש רכש.

ניתן לרכוש סופיות לא מבודדות אצל כל משווק חומרי חשמל (ארכה, חשמל ישיר וכד') בשקלים בודדים לשקית. שטח החתך של המוליכים מוטבע על מעטה הכבל החיצוני. ממליץ להצטייד במספר גדלי סופיות נפוצים: 0.75, 1, 1.5 ו-2.5 ממ"ר.

image.thumb.png.0ba473ebdafa652b31ddaa04ebb2fb65.png

• רעיון טוב! 5
פורסם (נערך)

זה רעיון טוב, אבל לא פתרון מלא. רק לפני שבועיים החלפתי תקע שבשביל להכניס את הכבל לתוך הטרמינל היה צריך לכופף אותו לצורה של סימן שאלה... הקשיחות של הסופית (עם או בלי בידוד) לא הייתה מאפשרת זאת. 

לפני 29 דקות, David32 כתב:

לא אמורים להעביר בקירות חוטים חד גידיים? לכן הוואגו וכול השאר מתוכננים רק לזה...

ג'מיני טוען שזה לא המקרה בכול המקומות. מעניין.

אכן, לא בכל מדינה או תעשייה. וגם אם תוכל לאכוף את הצד של הקיר, מה תעשה עם הצד של הצרכן כשצריך להחליף תקע למשל, או להוסיף ממסר חכם? 

קופסאות הביקורת הן די סטנדרטיות בכל אירופה (קצת יותר גדולות בארה"ב ובאנגליה) ובקושי יש שם מקום לקפל את החוטים הנדרשים לשקע או למפסק. אם תרצה להוסיף מודול 'בית חכם' כנהוג לאחרונה או להשתמש בשקע דקורטיבי עם מחברי לחיצה למיניהם, לעיתים קרובת לא יהיה מנוס מלעבור לתיל רב-גידי גמיש. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
לפני שעה, ALX כתב:

להשתמש בסופיות לא מבודדות (ללא שרוול הפלסטיק) ואז אין בעיה של התאמה של המוליכים למכניקה של התקע.

הבנתי (אוקי, צעקו עלי פעם🙂) שמשתמשים בסופיות עם שרוול כדי למנוע שבירה של סיבים כשהחוט זז (אאל"ט זה התקן). סופיות ללא שרוול אינן בתקן ונועדו למנוע "בריחה" של סיבים.

אני מעדיף חצי עבודה על כלום עבודה אז ארכוש סופיות ללא שרוול, אך שוב הבעייה היא שהסופית עצמה בקושי נכנסת למקום. אני רואה מהתמונה שלא כל הסופית נלחצת, לוחץ למשושה מקטין את קוטר הכבל בהשוואה למה שיש לי כרגע.

פורסם
לפני שעה, Derish כתב:

אכן, לא בכל מדינה או תעשייה. וגם אם תוכל לאכוף את הצד של הקיר, מה תעשה עם הצד של הצרכן כשצריך להחליף תקע למשל, או להוסיף ממסר חכם? 

אבל אלה שני דברים שונים. התקנה קבועה עם חד גידי, ומשם (מהשקע) אתה צריך את הגמישות, אז רב גידי. ממסר חכם סטייל shelly יושב (אם יש מקום) בתוך הקופסא בתקווה שהיא עמוקה מספיק.

כול מה שאני מכיר זה ממה שחבר חשמלאי הסביר לי לגבי הסטנדרט בהולנד + ניסיון אישי פה בשיפוץ. וכן, בחלק מהקופסאות אצלי אין מקום, אבל זה "באשמת" תיכנון ישן יותר שמתבסס על דייזי צ'יינינג ולא כוכב. ולהחליף בין ה 2 זה מלא עבודה שלא שווה לי כרגע לבזבז עליה זמן

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

חיים. 

תחליף שקע...

שקע חשמל קופלונג חד פאזי תקני - קופלונג כח לבן

אני לא זוכר שנתקלתי בבעיות עם שקע כמו זה. התמונה היא להמחשה. 

• תוכן חדש...