Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 120,000 קיה סטוניק 1.4

פוסטים מומלצים

פורסם

הזיה.
רמי שרותי רכב

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מדובר ברכב פשוט לטיפול וללא בעיות מיוחדות.

פילטר אויר ומזגן אין סיבה הגיונית להחליף במוסך, ניתן להחליף בקלות לבד. 

שני פילטרים איכותיים יעלו כ - 100₪, מוחלפים כל 40 אלף ק"מ אם אני לא טועה. תבדוק בספר. 

ניתן כל שנה, או 15 אלף ק"מ, המוקדם מבינהם, לרכוש עצמאית שמן מנוע ומסנן שמן דרך אחת החנויות שמוזכרות בפורום בכ - 200₪, לגשת איתם למוסך שהחנות בה נרכשו ממליצה, לשלם שם עוד כ -150₪ - 200₪ ובזה לסיים את הסיפור. 

מגבים כמובן לרכוש ולהחליף לבד, ניתן אפילו לרכוש רק את הגומיות בעלי אקספרס בכעשרה ש"ח ולהחליף לבד. 

היית אמור להחליף פלאגים. אם לא הוחלף, אוטוסטור מוכרים פלאגים מקוריים של, NGK בכשמונים ש"ח לפלאג, תרצה מקט, תבקש. גם, כאן התקנה לבד או שתצרף לטיפול הבא, זה עשר דקות עבודה. 

• אהבתי 1
פורסם

רק אומר דבר אחד, נתקלתי בדגם הזה בפילטר אוויר תחליפי שנמכר בחניות בארץ ב 30 ש"ח שהיה קצר בערך ב 0.5 ס"מ ממה שצריך להיות.

לכן ממליץ להיזהר עם זה.

במוסך לא מורשה יבואן תקבל ב 99% מהמקרים פילטר אוויר תחליפי. זה לא אומר כמובן שזה יהיה דווקא פילטר לא מתאים.

כשצד אחד מיושר.IMG_20251125_202646.thumb.jpg.8cb7e5c9ffb5836271053c3362cb5873.jpg

רואים שבצד השני שהתחליפי קצר יותר. מה שאומר שלא יישב מספיק הדוק בתיבת האוויר ויכול להיות שויכנס אוויר לא מסונן מסביב לפילטר.

המקורי זה עם נייר צהוב, התחליפי לבן.

IMG_20251125_202624.thumb.jpg.355c9bb1c163f7d1b223e4027d10c8c4.jpg

פורסם
לפני 14 שעות, Moshe c כתב:

מדובר ברכב פשוט לטיפול וללא בעיות מיוחדות.

פילטר אויר ומזגן אין סיבה הגיונית להחליף במוסך, ניתן להחליף בקלות לבד. 

שני פילטרים איכותיים יעלו כ - 100₪, מוחלפים כל 40 אלף ק"מ אם אני לא טועה. תבדוק בספר. 

ניתן כל שנה, או 15 אלף ק"מ, המוקדם מבינהם, לרכוש עצמאית שמן מנוע ומסנן שמן דרך אחת החנויות שמוזכרות בפורום בכ - 200₪, לגשת איתם למוסך שהחנות בה נרכשו ממליצה, לשלם שם עוד כ -150₪ - 200₪ ובזה לסיים את הסיפור. 

מגבים כמובן לרכוש ולהחליף לבד, ניתן אפילו לרכוש רק את הגומיות בעלי אקספרס בכעשרה ש"ח ולהחליף לבד. 

היית אמור להחליף פלאגים. אם לא הוחלף, אוטוסטור מוכרים פלאגים מקוריים של, NGK בכשמונים ש"ח לפלאג, תרצה מקט, תבקש. גם, כאן התקנה לבד או שתצרף לטיפול הבא, זה עשר דקות עבודה. 

אין לי מושג איך להחליף. מעדיף שמוסך יעשה את זה

לגבי הפלאגים - זה כל 150,000

האם המוסך של רמי משתמש בחלקים מקוריים? אפשר לסמוך עליו? כמה היה עולה אצלו טיפול דומה? 

IMG_3209.png

לפני 14 שעות, גולדן191 כתב:

מצטרף למשה, החלפת פילטר אוויר מזגן ומגבים אמור להיות פשוט להחליף לבד, פילטר אוויר נמכר ב 9$ ב cars245, תוסיף מזגן ומשלוח וזה משמעותית זול יותר

השאלה אם מוסך כמו רמי יסכים לקבל את כל החלפים שאני אקנה מראש 

כפיר הג'ינג'י

פורסם

בגלל הגישה של "אין לי מושג ומעדיף שמוסך יעשה" אתה משלם כל כך הרבה...

בדקה חתכו לך מאות שקלים (זה גם 5 דקות עבודה,לפתוח קליפסים,להוציא ישן ולהכניס חדש)

נסה ותהנה (גם מהחסכון)

החלפת פילטר מזגן 

החלפת פילטר אוויר 

• אהבתי 1

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
לפני 9 דקות, cfir71 כתב:

אין לי מושג איך להחליף. מעדיף שמוסך יעשה את זה

לגבי הפלאגים - זה כל 150,000

האם המוסך של רמי משתמש בחלקים מקוריים? אפשר לסמוך עליו? כמה היה עולה אצלו טיפול דומה? 

IMG_3209.png

השאלה אם מוסך כמו רמי יסכים לקבל את כל החלפים שאני אקנה מראש 

לא מסובך בכלל להחליף פילטרים, יש לא מעט סרטונים ביוטיוב שיראו לך.

כמובן שזכותך להחליף במוסך ולשלם על זה. 

מצתים אתה צודק, משום מה טעיתי לחשוב שציינת 140 אלף ק"מ ואם כך אז היה עדיף להחליף כי זה אומר שהנסועה שלך גבוהה. 

כל מוסך ישתמש בחלקים שתאמר לו להשתמש. מורשה יבואן יציע חליפי ומורשה יציע מקורי, עניין של תשלום. 

תפנה למוסך רמי ותשאל אם הוא מוכן. לדעתי המחיר שלו עם חלקים מקוריים לא יהיה מאוד שונה ממורשה יבואן לאחר שעשית סקר שוק בין מספר מורשי יבואן והזמנת עבודה לפי מה שנדרש כך שלא יבקשו ממך לשלם על עבודות מיותרות. 

יש פערים משמעותים בין מוסכי מורשי, יבואן ולא מעט מהם מציעים הנחות / מבצעים, במיוחד אם התקשרת מראש וביקשת הצעת מחיר.

אם העניין הוא כלכלי, מה שהצעתי קודם יהיה הכלכלי ביותר. 

אם העניין הוא נוחות יחד עם מחיר, סקר שוק מראש וסגירת מחיר לדעתי תהיה לך המתאימה ביותר. 

פורסם

הוא לא מוסך מורשה יבואן אלא מוסך מתמחה קיה ויונדאי
טיפול זה מעבר להחלפת שמן, מכונאי מנוסה יבדוק גם נקודות תורפה ידועות של הרכב
יתחבר למחשב, יבדוק תקלות
יבדוק את הבלמים, חופשים וכד...
ללכת לשלם למוסך שיחליף שמן, ולהחליף פילטרים בבית לדעתי זה לא מספיק.
אפשר לעשות טיפול ולבקש לא להחליף פילטר מזגן או להחליף פלאגים לבד בבית (רק אלו חוסכים לא מעט ומאוד פשוטים), אבל עין מקצועית כדאי שתעבור על הרכב פעם בשנה.
אצל רמי קיבלתי פילטר תחליפי אוויר תחליפי, שטען שהוא ברמה גבוהה... אין לי דרך לדעת
פילטר שמן מקורי ושמן בתקן של חברה ידועה (לא זוכר את השם)
זה לא הרבה יותר זול ממוסך מורשה יבואן!
קח בחשבון שלכל מוסך מורשה יבואן יש שעתון שונה ולכן יש הבדלים בין מוסכים שונים באותה הרשת
במיצובישי שלי, מצאתי מורשה עם שעתון נמוך ואני מטפל רק שם ככה שההבדל באמת זניח
לקיה, טרם מצאתי מורשה זול
ואגב... כמו שכתבו לך, מגבים ועץ ריח... תבקש שלא יחליפו לך. תקנה באלי ותחליף לבד. זה באת לא דורש יותר מ 300 בפסיכומטרי בשביל להחליף מגב והחיסכון גדול

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

מגבים זה באמת היה במקרה. אשתי היתה שם והיתה אי הבנה. 

השאר אני לא אחליף לבד. מעדיף שמוסך יעשה

אז מה שאתה אומר בעצם, שללכת לרמי לא יחסוך לי את קיה מודיעין?

עריכה אחרונה על ידי cfir71

כפיר הג'ינג'י

פורסם

אם תבקש את כל החלקים מקוריים תחסוך אולי קצת במחיר  העבודה ומחיר השמן, אבל זה לא יהיה חצי מחיר או משהו קרוב  לזה.

החיסכון שאנשים אוהבים להציג זה בשימוש בחלפים לא מקוריים שעולים משמעותית מאוד פחות או שלא משווים בדיוק את אותו מפרט העבודה.

פורסם

אתה צריך לשקלל את כל המשתנים. יש לי ניסיון טוב עם רמי אבל מי שמגיע ממודיעין צריך לקחת בחשבון את המיקום שלו. זמן ההגעה וכו'. האם צריך לנסוע במיוחד או שזה על הדרך. כל זה גם שווה כסף.

• אהבתי 1
פורסם

לא תמצא מוסך שיעשה את אותה העבודה עם אותם החלפים בחצי מחיר כשהם קונים את החלפים, זה יכול להיות נכון רק אם אתה קונה את החלפים ומגיע איתם למוסך שנוהג לקבל, חלפים מלקוחות.

לרוב מדובר במוסכים קטנים, רוב החנויות שמוכרות חלפים מכירות מוסך כזה קרוב אליהם. 

אם זה לא מתאים לך ואני מבין שאתה מעדיף שהמוסך יבצע את כל העבודות, אז פשוט תעשה מה שנכון לעשות תמיד כשרוצים לא לשלם מעבר לנדרש.

תבדוק מה אתה צריך, לדוגמא האם בכלל היה צריך להחליף פילטרים כי זה שמדובר בטיפול 120 אלף לא אומר דבר לגבי הנסועה שלך ולא אומר האם לא החליפו בטיפול קודם ושוב מחליפים ללא צורך ולא אומר מה מצב הפילטרים אם בכלל נדרש להחליפם.

תבצע סקר שוק ותעמוד על כך שיעמדו בהצעת המחיר. 

יכול מאוד להיות שהחשבונית שצירפת יכלה להראות שונה לו היית עורך את הבדיקות לפני הטיפול ולא אחריו, אם אתה מזמין תור לטיפול ונותן להם לעשות מה שהם רוצים, זו התוצאה, הם לא אשמים. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...