Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טלוויזיה LG חדשה - אחריות ח.י

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

רכשתי טלויזיה חדשה LG מיבואן מורשה עם 3 שנות אחריות.

בשיחה עם נציג החנות (ליאור אלקטרוניקה) נאמר לי שלאחר הגעת הטלוויזיה יש ליצור קשר עם ח.י כדי להפעיל את האחריות?? וגם יכול להיות שירצו לשלוח טכנאי להתקין אותה ולוודא שהכל בסדר?? מישהו רכש טלוויזיה של LG ומכיר נוהל כזה? אני איש טכני ועברו תחת ידי עשרות אם לא יותר מסכי טלוויזיה, נראה לי הזוי שבשביל להפעיל מסך שחיכיתי לו שבועיים אני צריך גם להזמין טכנאי..

פורסם

יש לי LG ישנה, אני כבר לא בטוח בדיוק איך זה היה, אבל נראה לי שזה היה הנוהל. בכל מקרה, נתקלתי כבר בדברים דומים, הכי פשוט לדבר איתם.

פורסם

תן לטכנאי שלהם להוציא מהקרטון ולהרכיב, במקרה של הפעלת אחריות בגלל שבר או פיקסלים, הם יגידו שאתה גרמת לנזק ולא יכבדו את האחריות.

והנה לך סיבה מספיק טובה לחכות להם.

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

סיפור שהיה לי שבוע שעבר, עם טלוויזיה מיצרן אחר, אבל כדאי לדעת ולהיזהר, אישה מבוגרת רכשה טלוויזיה TCL 85 . יבואן רשמי, אחלה טלוויזיה, אחלה מחיר. והכי טוב, מגיע התקנה חינם כולל מתקן. מצוין. מגיע טכנאי לבצע התקנה חינם, מספר לה סיפורים, מפה לשם הוציא ממנה 2550 שקל על מתקן עם זרוע. המתקן עולה באינטרנט 500 ש"ח. הטלוויזיה עלתה 4000.  התקשרנו ליבואן, הייתי בטוח שזה הונאה פרטית של טכנאי סורר, מסתבר שלא, זה המחיר, אף אחד לא סובב לה את היד, היא חתמה למדתי לקח חבל שהשיעור היה כ"כ יקר..

עריכה אחרונה על ידי guy.a
פורסם

האם קיימת חובה לוודא מראש כי תנאי ההזמנה מאפשרים ללקוח לפתוח את האריזה בעצמו, או לקבל על כך אישור מהמוכר? את נושא התיעוד במקרה של פיקסל תקול או שבר ניתן להסדיר באמצעות צילום וידאו של פתיחת הקרטון. האם יש התייחסות חוקית לנושא?

פורסם (נערך)
לפני כשעה, פאר האורה כתב:

האם קיימת חובה לוודא מראש כי תנאי ההזמנה מאפשרים ללקוח לפתוח את האריזה בעצמו, או לקבל על כך אישור מהמוכר? את נושא התיעוד במקרה של פיקסל תקול או שבר ניתן להסדיר באמצעות צילום וידאו של פתיחת הקרטון. האם יש התייחסות חוקית לנושא?

כן.  יש התייחסות חוקית בעקיפין.

תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה). סעיף 4. -> היצרן יכול לדרוש כתנאי לאחריות, ביצוע התקנה על ידו. ואז יש אחריות גם על ההתקנה.

כמו כן, חוק הגנת הצרכן. סעיף 2. תת-סעיף 17 -> איסור להטעות צרכן לגבי תנאי אחריות. כלומר, היצרן יכול להציב תנאים לקיום האחריות, ואז הוא צריך ליידע אותך לגביהם

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני שעתיים, guy.a כתב:

סיפור שהיה לי שבוע שעבר, עם טלוויזיה מיצרן אחר, אבל כדאי לדעת ולהיזהר, אישה מבוגרת רכשה טלוויזיה TCL 85 . יבואן רשמי, אחלה טלוויזיה, אחלה מחיר. והכי טוב, מגיע התקנה חינם כולל מתקן. מצוין. מגיע טכנאי לבצע התקנה חינם, מספר לה סיפורים, מפה לשם הוציא ממנה 2550 שקל על מתקן עם זרוע. המתקן עולה באינטרנט 500 ש"ח. הטלוויזיה עלתה 4000.  התקשרנו ליבואן, הייתי בטוח שזה הונאה פרטית של טכנאי סורר, מסתבר שלא, זה המחיר, אף אחד לא סובב לה את היד, היא חתמה למדתי לקח חבל שהשיעור היה כ"כ יקר..

אצלי בדיוק ההפך לפני כ-6 שנים טכנאי הגיע להתקין ולויזיה סמסונג ״65. שכנע אותנו להשאיר את המכשיר על הרגליים, בלי מתקן תליה. כמובן שביקור ההתקנה היה כלול במחיר המכשיר.

כבר מזמן למדתי שעל מבוגרים צריך להשגיח. ממתי? זה כבר אישי לגמרי. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, פאר האורה כתב:

האם קיימת חובה לוודא מראש כי תנאי ההזמנה מאפשרים ללקוח לפתוח את האריזה בעצמו

החוק אפילו מחייב את הצרכן לעשות זאת. מחוק המכר:

13. (א) על הקונה לבדוק את הממכר מיד לאחר קבלתו.

(ב) הוסכם על הובלת הממכר, על הקונה לבדוק אותו מיד לאחר שהגיע למקום הייעוד, ואם הועבר הממכר למקום אחר בלי שהקונה בדק אותו והמוכר ידע או היה עליו לדעת על אפשרות של העברה כזאת – מיד לאחר שהגיע הממכר למקום האחר.

(ג) על המוכר לתת לקונה, לפי דרישתו, הזדמנות נאותה לבדוק את הממכר לפני המועדים האמורים בסעיפים קטנים (א) ו-(ב).

14. (א) על הקונה להודיע למוכר על אי-התאמה מיד לאחר מועד הבדיקה לפי סעיף 13(א) או (ב) או מיד לאחר שגילה אותה, הכל לפי המוקדם יותר.
(ב) לא הודיע הקונה על אי ההתאמה כאמור בסעיף קטן (א), אין הוא זכאי להסתמך עליה.
פורסם

כל נושא האחריות למוצרים האלה מאוד אפור ופרוץ, אני לא מבין איך אין עדיין חקיקה או תקנה שעושה סדר בנושא הזה, כי יש כמה תקנות מאוד זהות (חוק הטכנאים, חוק אחריות וחלפים) שלא משאירות חורים.

במקרה של רכישת טלויזיה, בתעודת האחריות מצויינים שני סעיפים מעורפלים מאוד:

1. האחריות לא תחול במקרה שיגרם נזק או תקלה למוצר בעת התקנתו שלא על-ידי מתקין / טכנאי / מורשה מטעם היבואן

2. מומלץ לבצע פתיחה ראשונית של האריזה והתקנה של המוצר על-ידי נציג מוסמך של היבואן.

אז זו המלצה או חיוב? 

סעיף 1 הוא מאוד מעורפל, הרי היצרן יכול להשית כל תקלה שתתרחש בתקופת האחריות על הלקוח בטענה שהיא קשורה ב"התקנה שלא ע"י מתקין מורשה". אפילו פיקסל שרוף, ואז לך תתווכח עם היבואן..

ומה לגבי העלות שבהזמנת טכנאי ע"פ סעיף 1? לאחר רכישת מסך בעלות גבוהה מאוד, הצרכן צריך למצוא עצמו תחת "איום" שמא אם לא ישלם כל סכום שהיבואן קובע כדי לפקח על ההתקנה בטענה שאם לא יעשה כך האחריות לא תחול? זה פשוט מלכוד מלוכלך ברמה הגבוהה ביותר.

מה גם שאותו טכנאי לא מחוייב ללו"ז של הגעת הטלויזיה החדשה, אלא רק בתוך 7 ימים. מה עושה הצרכן בינתיים? יושב בסלון עם קרטון בגודל 2 מטר ומחכה להוד מעלתו הטכנאי?

פורסם
לפני 14 שעות, פאר האורה כתב:

את נושא התיעוד במקרה של פיקסל תקול או שבר ניתן להסדיר באמצעות צילום וידאו של פתיחת הקרטון. 

אני נוהג לעשות את זה, בעיקר במקרים שבהם הקרטון נראה שעבר עליו משהו. כמו, לא יודע, משאית. אבל זה לגמרי נוהג בריא.

לפני 13 שעות, guya72 כתב:

כן.  יש התייחסות חוקית בעקיפין.

תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה). סעיף 4. -> היצרן יכול לדרוש כתנאי לאחריות, ביצוע התקנה על ידו. ואז יש אחריות גם על ההתקנה.

כמו כן, חוק הגנת הצרכן. סעיף 2. תת-סעיף 17 -> איסור להטעות צרכן לגבי תנאי אחריות. כלומר, היצרן יכול להציב תנאים לקיום האחריות, ואז הוא צריך ליידע אותך לגביהם

בגדול המשחק הזה של התניית אחריות הוא מאד פופולרי בכל התחומים שאני מכיר. במיוחד עבור מוצרים יקרים יותר. 

כן, יש אחריות, רק אם תשלם (לנו) בנפרד על ההתקנה. בעע. 

היתרון, זה סוג של כסת"ח, והחברה לא תוכל להתנער ממך אם אכן יש תקלה במכשיר (למרות שהם בהחלט יכולים לנסות, זכור לי מקרה שקרה לא מזמן ודובר פה בפורום, בדיוק על טלויזיה- מתנה מחבר או ארגון מורים או משהו כזה שלא ממש רצו להחליף לו למרות שהגיעה שבורה). 

Just now, omricn כתב:

במקרה של רכישת טלויזיה, בתעודת האחריות מצויינים שני סעיפים מעורפלים מאוד:

1. האחריות לא תחול במקרה שיגרם נזק או תקלה למוצר בעת התקנתו שלא על-ידי מתקין / טכנאי / מורשה מטעם היבואן

2. מומלץ לבצע פתיחה ראשונית של האריזה והתקנה של המוצר על-ידי נציג מוסמך של היבואן.

אני אחדש לך אם אני אגיד לך שהם מעורפלים בכוונה, כי זה המצב הרצוי ל"מישהו"? זה לא באג, זה פיצ'ר- המערכת פועלת בדיוק כפי שהיא תוכננה, זה לא שהיא צריכה תיקון- היא צריכה החלפה במערכת שפועלת לטובת הלקוח ולא לטובת בעלי האינטרסים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ולא לשכוח שה"טכנאי" יגיע וירכיב ומיד לאחר מכן יציע לך לרכוש אחריות מורחבת, מגן ברקים, שמן נחשים ועוד כל מיני פלאות במחירים מופקעים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש מקומות שיגדילו ראש, ויטענו שהמגן ברקים מחוייב על מנת לקבל אחריות. 

זה לא חוקי למיטב ידיעתי.

וזה גם הטריף אותי כשהייתי עצמאי- ללא יוצא מן הכלל, כל החברות שמכרו את אותו סגנון של מערכות (וברים) כמוני התנו את האחריות ברכישה בנפרד של מגביל לחץ. 

עבורי זו הייתה הזדמנות גם לבידול עסקי וגם לעשות משהו נקי, בריא ונכון. המגביל היה אצלי חלק מההתקנה, נקודה. ללא שום תשלום נוסף, תנאים או כל שיט אחר. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בעברי יצא לי להיות בצווות של התקנת מסכים גדולים (75 ומעלה)

מעולם לא ניסינו למכור בכוח ללקוח אבל מי שרצה לשדרג ממתקן צמוד קיר לזרוע או כבל כזה או אחר תמיד היה בבגז.

יצא לי לא מעט לראות מסכים עם קופסה חדשה מהמפעל שהיו שבורים או עם תקלה כזו או אחרת שנאזרו חזרה באותו רגע ותואם להם אספקה מחדש של מסך חדש אחר.

מי שהתעקש לפתוח לפני פתח בתיאום מול השירות לקוחות תוך כדי צילום של הפתיחת קופסה כדי לשלול שבר עצמי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם

קצת ארוך אבל חמוד צ'אטוש שמסביר יפה את זכויות הצרכנים. בעתיד ישאר חו"ח להתנגח מול היבואן.

אני מבין אותך לגמרי — הניסוח הזה נשמע כאילו היבואן משאיר לעצמו פתח מילוט, וזה מטריד, במיוחד אם המשמעות בפועל היא “תשלם על התקנה אחרת נשלול אחריות”.

בוא נפרק את זה בצורה משפטית-צרכנית ברורה:

📌 מה כתוב אצלך

סעיף 1

האחריות לא תחול במקרה שיגרם נזק או תקלה למוצר בעת התקנתו שלא על-ידי טכנאי מורשה

סעיף 2

מומלץ לבצע פתיחה ראשונית והתקנה ע"י נציג מוסמך של היבואן

מה מותר ומה אסור ליבואן חוקית

מה חוקי

היבואן יכול לומר:

• שאם נגרם נזק בזמן התקנה ע"י צד שלישי — הוא לא אחראי לנזק הזה
    (הגיוני — כמו התקנת מזגן/מדיח לא נכונה)

מה אסור לו לפי תקנות הגנת הצרכן

לדרוש:

• שהאחריות תבוטל לחלוטין אם לא השתמשת בטכנאי שלו

• שתשלם לו כדי שתהיה לך אחריות בסיסית

• להתנער מכל תקלה עתידית שאינה קשורה להתקנה בטענה שלא הייתה התקנה דרכו

כל תנאי שמפחית זכות צרכנית שניתנה בחוק — בטל מעיקרו.

האחריות החוקית לשנה לא מותנית ברכישת שירות התקנה.

ההמלצה שלהם לבצע פתיחה והתקנה ע"י טכנאי שלהם — היא המלצה בלבד.
היא לא יכולה להפוך לחובה שמבטלת אחריות.

🧠 מה הפירוש האמיתי של הסעיף

המשפט תקף רק אם הנזק נגרם בזמן ההתקנה הלא-מוסמכת.

🤝 תקלה בפאנל?
🤝 בעיית לוח אם?
🤝 קבל שהתפוצץ?

שום קשר להתקנה → הם לא יכולים להתחמק.

📌 איך אתה מגן על עצמך בפועל

כדי לחסום טענות עתידיות מצדם:

1. צלם וידאו פתיחת קופסה והתקנה עצמית
    (מוכיח שלא נעשה נזק)

2. שמור חשבונית רכישה

3. אם יש אופציה פשוטה כמו "הנחה את הרגליים" או תלייה מקצועית —
    זה לא מצריך טכנאי מטעמם לפי החוק

4. אם יהיה סירוב שירות — אתה אומר משפט מפתח:

התקלה אינה קשורה להתקנה ולכן אינכם רשאים להתנות את האחריות בתשלום להתקנה.
תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות) קובעות כי תנאי כזה בטל מעיקרו.

אם הם עדיין מתחמקים — פונים:

• מוקד משרד התמ"ת/הגנת הצרכן

• תביעה קטנה (כמעט תמיד הם מתקפלים לפני)

נוסח מוכן לשלוח ליבואן אם צריך

בהתאם לתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות), אחריות למוצר חשמלי בשנה הראשונה
אינה ניתנת להתניה בביצוע התקנה ע"י טכנאי מטעמכם, אלא אם הוכח כי נזק נגרם
בשל התקנה לקויה. התקלה המדוברת אינה קשורה להליך ההתקנה ולכן לא ניתן לשלול
שירות או להתנות את האחריות בתשלום להתקנה.

🎯 בשורה אחת

הסעיף לא נותן להם זכות לשלילת אחריות על כל תקלה עתידית — רק על נזק שנוצר בזמן התקנה לא נכונה.

אתה לא חייב להזמין טכנאי כדי שתהיה לך אחריות.
כל תנאי שמנסה לרמוז שכן — אינו חוקי.

• תוכן חדש...