Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי

אני מתכנן סופש ספונטני בחודש הבא באחת מהערים הנל

מישהו היה לאחרונה כדי שאדע פחות או יותר מה התקציב למחייה ואטרקציות?

שופינג של אישתי זאת קרן נפרדת 😉

עריכה אחרונה על ידי fishmanl
פורסם

לאיזה צורך אתה שואל?

הייתי בערים אלה בעבר הרחוק, אבל כלל האצבע שלי הוא 100 אירו לזוג ליום, לא כולל טיסות, מלון, שכירת רכב (שאותם מזמין מראש) וקניית מתנות.בדקתי את כרטיס האשראי שלי לגבי ביקור בלונדון לפני מספר חודשים, אפילו בעיר היקרה הזו גרדתי 100 ליש״ט ליום מלמטה.

רק העקה אחת - אני ממעט לאכול במסעדות.

אם אתה שואל כדי לתכנן רכישת מט״ח אז תירגע, גם 100 אירו במטבע המקומי יהיו יותר מידי, תשתמש בכרטיס האשראי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי בפראג באוגוסט, אחותי הייתה בבודפשט בספטמבר. מוזמן לשאול. קח בחשבון שהמחירים משתנים כתלות באיזה סוג אטרקציות מחפשים. מסעדות יש מישלן ויש פועלים ויש את כל מה שבאמצע. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

הייתי בפראג באוגוסט, אחותי הייתה בבודפשט בספטמבר. מוזמן לשאול. קח בחשבון שהמחירים משתנים כתלות באיזה סוג אטרקציות מחפשים. מסעדות יש מישלן ויש פועלים ויש את כל מה שבאמצע. 

מעולה!

מה העלויות על תחבצ וכניסה לאטרקציות

מבחינת מזון אנחנו שומרי כשרות ככה שבטוח לא מישלין

פורסם
לפני 10 דקות, fishmanl כתב:

מבחינת מזון אנחנו שומרי כשרות ככה שבטוח לא מישלין

בפראג יש לך כמה מסעדות כשרות, נראה לי 2-3 מסעדות. 

טוב גוגל זריז מראה דווקא 4 מסעדות ברובע היהודי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

הייתי לפני חודש בפראג ליומיים, טיסה ספונטנית שהוזמנה מהיום למחר במחיר 150$ לכרטיס. 

דירת סטודיו במרכז העיר לשתי לילות 130 יורו. 

תחבורה בתוך העיר ומשדה תעופה בטראמים ואוטובוס, ממליץ להשתמש באפליקציה Pid litacka. יש ממשק באנגלית. 

הכרטיסים תקפים לטראם, טרוליבוס (יש רק קו אחד כזה משדה תעופה לעיר), אוטובוס ומטרו -

30 דקות - 30 קרונות.

90 דקות - 40 קרומות.

24 שעות - 120 קרונות.

72 שעות - 330 קרונות.

קרונה צ'כית = 16 אגורות.

יש צרוך להפעיל את הכרטיס באפליקציה דקה לפני עליה לכלי תחבורה. מאותו רגע מתחילה הספירה של הדקות. במהלך הזמן הזה אפשר לעבור לקווים אחרים ולאמצעי תחבורה אחרים ללא הגבלה.

פקחים ראיתי פעם אחת. 

לגבי כמה עולות אטרקציות זה משהו מאוד כללי ואין לי תשובה.

• אהבתי 1

פורסם

תשובה מקיפה של בוקי. 

אטרקציות מאוד תלוי מה, אבל אם אתם עם ילדים או אוהבים את הז׳אנר, אז משחקיה ענקית שאפשר להעביר בה יום שלם עם 3 קומות ובר באמצע עולה 89 שקלים ליום ללא הגבלה. 

הלכנו לאקווריום קטן, כרטיס עלה אם זכור לי סביב 30 שקלים. 

מסעדה כשרה יצא לנו פעם אחת ליד כיכר ואצלב, יקר יחסית לפראג וסדר גודל של קצת פחות ממחיר מנה בארץ. אני לא זוכר בדיוק את המחיר כי לא שילמתי. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

היינו בבודפשט בסוכות.

דירת 3 חדרים כולל ארוחת בוקר עלתה לנו ל 4 לילות ו 5 אנשים כ 3200 ש"ח.

ישנו ברובע היהודי (הגטו לשעבר) ויש בו הרבה מסעדות כשרות כולל בד"ץ. לא יודע להגיד מחירים שלהם כי אנחנו לא שומרי כשרות אבל בגדול אוכל ותח"ץ זולים.

לגבי אטרקציות זה תלוי. בתי קפה לתיירים (כמו קפה ניו יורק למשל שיש בו חרא של אוכל במחיר מנופקע אבל המבנה מאוד יפה) מאוד יקרים אבל השאר די זול. 

עיקר ההוצאות זה שופינג. אצלנו זה היה כ 60% מההוצאה הכוללת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הייתי בבודפשט לפני כשבועיים וחצי.

בגדול כבר לא זולה כמו שהייתה פעם.

לקחנו מלון על רחוב ואצי, עלה לנו 600 ומשהו ש"ח ללילה כולל ארוחת בוקר.

אפשר להתרחק מהואצי ולהוזיל קצת.

נסענו עם ילד בן 9 חודשים, אכלנו פעם אחת בהארד רוק קפה ועלה משהו כמו 150₪ לשתי מנות עיקריות, פירה לילד ושני בקבוקי שתיה. לא כזה זול.

בערב הזמנו פיצה למלון כי הילד נרדם, עלה משהו כמו 40-45₪ בוולט.

אטרקציות זה תלוי מה אתה עושה, אבל בגדול אם אתה יודע לאיזה אטרקציות אתה רוצה להגיע אתה יכול פשוט לבדוק מחירים מראש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 16 דקות, dorsht כתב:

אתה יכול פשוט לבדוק מחירים מראש.

זה.

אתה מתכנן את הטיול? אתה בוחר את היעדים? במסגרת זו בדוק מחירים של מה שמעניין אותך. ואז מתחיל העניין של הזמנה מראש כן או לא. לא יודע לומר לך לגבי היעדים שציינת, אבל בכמה נסיעות בשנים האחרונות לקחתי את הסיכון של לא להזמין מראש אטרקציות. בפריז בקיץ זה עלה לי בפספוס כמה אתרים ובתורים ארוכים באחרים, בפירנצה ובלונדון בחורף ביצעתי מספר פעמים בדיקה של מקומות פנויים מראש, ראיתי שאין מחסור, ואכן לא היתה בעיה לקנות כרטיסים גם בבוקר, לפני היציאה מהמלון. לכן בדוק והזמן כרטיסים מראש כשיש חשש לעומס. 

כשציינתי שכלל האצבע שלי לא כולל את המלונות זה כיוון שהמלון הוא הוצאה מרכזית, אבל נשלטת על ידי בחירה והזמנה מראש. ביקור של שעה בבוקינג מאפשר לי לבדוק מה מתאים לי, וגם לבחור ברמת האירוח ובטווח המחירים הרצוי לי. מה שכן - בצע את הבדיקה (עם הכנסת תאריכים) לפני הזמנת כרטיס הטיסה, כדי לוודא שהמחירים מתאימים לך. לא כדאי להזמין כרטיסי טיסה ואז לגלות שנפלת על סופ״ש של איזו הופעה או מירוץ פורמולה שמשלשים את מחירי הלינה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 27.10.2025 בשעה 21:05, ניקו פ. כתב:

סגרנו סופ"ש ארוך בפראג בעוד שבועיים

יש מקומות שאתה ממליץ לסגור אליהם כניסה מראש?

אולי איזה מקום מומלץ מעבר למקומות המוכרים?

פורסם
בתאריך 31.10.2025 בשעה 09:31, fishmanl כתב:

קשה להמליץ, אתפ עם ילדים? מה אוהבים לעשות? אוכל רק כשר? 

פורסם
בתאריך 31.10.2025 בשעה 08:31, fishmanl כתב:

בפראג יש את אחד מהסניפים המעטים באירופה של Hooters. לא בדיוק מסעדת מישלן, אבל חווייה תרבותית: https://maps.app.goo.gl/oMeguduUHmupy8TD9

עצה כללית: תיזהרו מכל מיני 'מוזיאונים' נישתיים כמו מוזיאון החתולים של בודפשט או מוזיאון בנקסי בברצלונה. האחד הוא פינת ליטוף מקושטת עם כמה בעלי חיים עצלנים ושירות אנטיפתי, השני הוא סתם גלריה מודרנית - אבל שניהם גובים כסף אמיתי ומתהדרים בתואר שהטעיית צרכנים היא מחמאה בשבילו. בטוח שהתופעה קיימת גם במוקדי התיירות הגנריים של צ'כיה.

חיפוש קצר בפייסבוק של המונח 'פראג לישראלים' מניב לפחות חמש קבוצות עם עשרות אלפי חברים שכל ההמלצות האפשריות כבר קיימות בהן. כדאי להתחיל משם ולחזור עם שאלות ספציפיות.

פורסם
בתאריך 31.10.2025 בשעה 09:31, fishmanl כתב:

הייתי בפראג 3 פעמים בשנים האחרונות,

בהתחשב בעובדה שאנחנו בפורום רכב, אני ממליץ לך לבקר במוזיאון הטכנולוגיה בפראג שהוא נהדר.

ובנוסף אם יש לך אפשרות לשכור רכב\לקחת נהג\להשתמש בתחבורה ציבורית - לנסוע למוזיאון ולמפעל של סקודה. למפעל אתה צריך להזמין מראש, לדעתי מאוד מעניין ושווה את הנסיעה.

יש גם את מוזיאון התחבורה הציבורית שיש שם בעיקר רכבות ישנות, הייתי שם ב-2019 וזה היה פתוח רק בסופ"שים אם אני זוכר טוב, אבל יכול להיות שדברים השתנו מאז. הכניסה הייתה ממש זולה בזמנו (משהו כמו 6₪).

בנוסף אם אתה מתכנן לצאת מחוץ לעיר, קרלובי וארי נחמדה מאוד ליום או יום וקצת. אחותי הייתה בצ'סקי קרומלוב וגם המליצה על המקום לטיול יום.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...