Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 27.10.2025 בשעה 19:47, sperial כתב:

ייתי בערים אלה בעבר הרחוק, אבל כלל האצבע שלי הוא 100 אירו לזוג ליום,

זה קצת כמו בבדיחה על ההוא שלא איכפת לו מעליה במחירי הדלק, כי מימלא הוא תמיד מתדלק ב-100 שח.

היינו בפראג לפני שנה בפעם האחרונה. המחירים שם עלו ביחס למה שהיה לפני 10 שנים. מה שעדיין מאוד זול זה בתי מלון. אפשר למצוא בית מלון ברמה של 4-5 כוכבים ממש במרכז העיר, במאות שקלים ללילה.

ליומיים שלושה מרכז העיר (העיר העתיקה, הצד השני של הנהר מול גשר קארל, הרובע היהודי, ולצד השני בערך עד הבית הרוקד) זה ממש אחלה. 

אם רוצים לצאת מזה, וללכת לאיזורים קצת פחות מתוירים - ממליץ על איזור פראג 2, בערך מתחנת פלורה (או מגדל הטלויזיה בז׳יזי׳קוב) לכיוון מרכז העיר. יש שם קצת ערבוביה של הכל מהכל, אבל חלק מהרחובות שם הם מהיפים ביותר שיש בפראג, עם ארכיטקטורה מודרניסטית מדהימה. ובניגוד למרכז העיר יחסית מאוד שקט ונינוח שם, ואין כמויות אינסופיות של תיירים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

למי שרוצה משהו אחר מצ׳כיה - ממליץ על אזור ברנו. העיר השנייה בגודלה במדינה. הרבה פחות מתוירת, הרבה יותר אותנטית. מרכז עיר יפה מאוד. סביבה עם אגמים, פארקי מים, וכ״ו. 

יש שם את מסעדת ארוחות הבוקר הכי טובה במרכז/מזרח אירופה, תמיד אנחנו עוצרים בה כשאנחנו נוסעים לאנשהו דרך ברנו (זה 3 שעות נסיעה מהבית, בדרך לאוסטריה, דרום אירופה וכאלה)

• רעיון טוב! 1
פורסם

לפני שטסתי בניתי לי כמה מסלולים בעזרת chat GPT, הוא יכול לבנות לך כד דבר לפי תחומי עניין כמו טכנולוגיה, ארכיטקטורה, קולינריה ועוד, לציין נקודות על המפה וכו' וכו'. 

קח בחשבון שזו עונת קרה ויכול להיות שלא תוכל לבצע את כל מה שתכננת בגלל שיהיה גשום ולא נעים בחוץ. 

אגב כמות התיירים בפראג בחודש ספטמבר הייתה מאוד מאוד גדולה, בעיר העתיקה מסתובבים גדודים של תיירים שמציפים את הרחובות. 

פורסם

עניין של מזל לחלוטין.

יצא לי להיות באירופה בסוף נובמבר ובדצמבר, בנובמבר בכלל לא ירד גשם, בדצמבר היה יום גשם אחד.

ומצד שני להיות בסוף אוגוסט ולקבל מבול.

לעניין הקור, פשוט מתלבשים טוב. עדיף בשיטת הבצל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 6 דקות, dorsht כתב:

לעניין הקור, פשוט מתלבשים טוב. עדיף בשיטת הבצל

תלוי בעונה. יש תקופות שעדיף שיטת הפומלה. שכבה מה שיותר עבה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

@יבגניפ ממש לא מתדלק ב-100 שקל. ביקרתי בלא מעט ערים, ההוצאה היומית על מזון, תחב״צ וכניסה לאתרים (ובטיול לא עירוני - תחליף תחב״צ לדלק) היא בין 80-120 אירו לזוג. זה לא חישוב מדוייק, זה לא כולל הוצאות לינה או הוצאות חריגות, אלא איזה אומדן לצורך תכנון הטיול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה אומדן לא הכי רלוונטי.

יש כל כך הרבה דברים שתלויים בזה.

דין בלגרד אינו כדין ציריך. 

יש כאלו שמסתפקים בארוחת צהריים ב-KFC, יש כאלו שרוצים לשבת במסעדה יקרה.

אם יש ארוחת ערב במלון אז מספיק גם תקציב נמוך יותר.

אטרקציות זה גם משהו שמשתנה, יש אטרקציות זולות ויש יקרות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הכל נכון, וציינתי לפני כמה ימים  שמדובר באומדן גס מאוד ושאינו כולל הוצאות חריגות, שאותן אני מתכנן מראש. חוץ מזה הרבה פעמים דברים מתקזזים. נניח, ציינתי את לונדון, שהיא עיר יקרה במיוחד. רק נסיעות בטיוב ובאוטובוס במרכז העיר מגיעות לכ-10 אירו ליום. ואז שם אתה נכנס לאטרקציה שעולה 20 פאונד לכרטיס ומשם הולך למוזיאון חינמי. פעילויות יקרות במיוחד, כמובן, אני מתכנן ומזמין מראש* כך שהן נכנסות לתחשיב ייחד עם הטיסות והמלון.

*כבר ציינתי קודם - זה תלוי בעונה וביעד, כי בימים טרופים אלה אני משתדל להמעיט בהזמנות מראש אם אני מגיע למסקנה שלא צפויה בעיית מקומות. אבל יודע מה העלויות הצפויות.

**במסגרת התכנון אני מכין טבלה עם כמה טורים: שעות, אתר, מחיר הכניסה, דרך הגעה כולל מספר הקו והזמן במעבר. מתוך טבלה כזו קל לי לאמוד את ההוצאות ובמיוחד הזמן הצפויים לצורך הביקורים באתרים והתנועה ביניהם.

ובסופו של דבר, אני לא זוכר נסיעה שבה ההוצאות השוטפות, כולל אתרים ״רגילים״ עלו לי יותר מ-100-120 אירו לזוג ליום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע אם רלוונטי למישהו. חזרתי מסופ"ש בבודפשט.

לקחתי דירה ב AIRBNB לזוג, יצא ל-3 לילות 550 שקל. הדירה בבניין שנראה בהתחלה קצת מפחיד אבל נראה שרובו מושכר כ AIRBNB, כנראה שזה הסגנון.

ממוקם מעולה, ליד רחוב Kiraly ששם יש הרבה מאוד מסעדות, פאבים וחיי לילה באופן כללי.

היינו במסעדה מומלצת ע"י ישראלים - comme chez soi, נראה שמנת הדגל שלהם - כבד אווז, מנה חלומית וגדולה  - חלקנו אותה והתפוצצנו. המקום גם אוהד ישראל והשאיר כסא ריק לחטופים. (צריך להזמין מקום מראש כי המסעדה קטנה).

מסעדה נוספת טובה שהיינו (סטייקים) - beestro 14.

פורסם
לפני 21 שעות, Buki כתב:

לפני שטסתי בניתי לי כמה מסלולים בעזרת chat GPT, הוא יכול לבנות לך כד דבר לפי תחומי עניין כמו טכנולוגיה, ארכיטקטורה, קולינריה ועוד, לציין נקודות על המפה וכו' וכו'. 

קח בחשבון שזו עונת קרה ויכול להיות שלא תוכל לבצע את כל מה שתכננת בגלל שיהיה גשום ולא נעים בחוץ. 

אגב כמות התיירים בפראג בחודש ספטמבר הייתה מאוד מאוד גדולה, בעיר העתיקה מסתובבים גדודים של תיירים שמציפים את הרחובות. 

מעניין. הייתי באמצע אוגוסט, הייתה כמות תיירים לחלוטין קטנה מהמצופה והיה מאוד נעים להסתובב בעיר. מאוד מוזר כי היה מזג אוויר נעים, אפילו קצת חם, ולא גשום. הייתי בטוח שבאוגוסט אמצא פראג מפוצצת, אך היה רחוק מכך. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בתאריך 3.11.2025 בשעה 11:57, ניקו פ. כתב:

מעניין. הייתי באמצע אוגוסט, הייתה כמות תיירים לחלוטין קטנה מהמצופה

כמה תמונות אקראיות שאפשר לראות בהן את כמות האנשים ברחוב במרכז העיר. 

הייתי בסוף ספטמבר. 

IMG_20251106_081831.thumb.jpg.3057df563f2d86b664496fe086fc6757.jpg

IMG_20251106_081855.thumb.jpg.5629cf65918c9119da1824e9db552b8a.jpg

IMG_20251106_081923.thumb.jpg.edad900634088436411312fe12532297.jpg

IMG_20251106_082020.thumb.jpg.e55c38d611ef453a2b186b86c4beca1e.jpg

פורסם

תודה לכולם!

עשיתי תוכנית לטיול 

אם היא תהיה מוצלחת אפרסם אותה לשימושכם

יש המלצות למסעדה איטלקית טובה לערב דייט? כזאת שאפשר לאכול בא גם צמחוני

פורסם
לפני 47 דקות, Buki כתב:

כמה תמונות אקראיות שאפשר לראות בהן את כמות האנשים ברחוב במרכז העיר. 

הייתי בסוף ספטמבר. 

IMG_20251106_081831.thumb.jpg.3057df563f2d86b664496fe086fc6757.jpg

IMG_20251106_081855.thumb.jpg.5629cf65918c9119da1824e9db552b8a.jpg

IMG_20251106_081923.thumb.jpg.edad900634088436411312fe12532297.jpg

IMG_20251106_082020.thumb.jpg.e55c38d611ef453a2b186b86c4beca1e.jpg

מטורף. איזה הבדל. מפתיע כי הייתי בטוח שבאוגוסט פראג תהפוך לתל אביב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 12 דקות, ניקו פ. כתב:

מפתיע כי הייתי בטוח שבאוגוסט פראג תהפוך לתל אביב.

חמה, לחה, צפופה ומלאה ערסים?

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...