Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שבכותרת בבעלותי יותר משנתיים.

החלפות השמן מתוזמנות על פי מחשב הרכב (לפי נסועה ומהירות או חיישנים בשמן). בתיאוריה עד פעם ב 15,000 ק"מ. בפועל זה מאותת הרבה לפני.

מחליף בשמן לפי היצרן אצל מוסך עצמאי.

בד"כ יצא לי אחד ל 8,000-9,000 ק"מ. ניג'וס ועלות אבל לא סוף העולם. גם ידעתי זאת מראש.

אני נוהג כ 18,000-19,000 ק"מ בשניה אז פעם אחת החלפת שמן בלבד ואת הפעם השניה במסגרת טיפול.

היום החלפתי אחרי איתות ממחשב הרכב אחרי 6,500 ק"מ. פחות מבד"כ.

אני תוהה אם זה אמור להדאיג. תהיתי אם יש לכם תובנות בעניין?

הפעם החלפתי במוסך יבואן כי במסגרת תביעה ייצוגית כלשהיא יש הטבה להחלפה אחת חינם/80% הנחה.

ניצלתי את ההזדמנות ושאלתי אצלם לגבי זה. אמר לי ש 6,500 זה לא חריג. קצת הופתעתי.

אבל לדבריו כדאי שאסתכל על הצד החיובי של העניין. זה שומר על הטורבו ולכן ברכב הזה יש פחות החלפות ובעיות טורבו מאשר מנועים אחרים.

מה אתם אומרים?

רק לרקע, הבעלים הקודם לפי הניירת החליף פעם ב 11,000-12,000 ק"מ אם אני זוכר נכון. אצל היבואן. אבל הוא נהג ברכב 99% בינעורוני. ואני נוהג יותר עירוני ובינעירוני עמוס. זה יכול להסביר את ההבדל

פורסם

עדיף להחליף שמן ופילטר באופן תכוף, מאשר לקום בוקר אחד ולגלות שהלך המנוע.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יש לך מנוע הזרקה ישירה - כל המנועים עם הטכנולוגיה הנ"ל, סובלים מתופעה של דילול השמן בדלק, במיוחד כאשר תוואי הנסיעה הוא בעיקר עירוני. הונדה, להבדיל מיצרנים אחרים, הועילו בטובם להתקין חיישן שמנטר בין היתר את רמת החומציות של השמן ומתריע על הצורך להחליף שמן בהתאם. ממליץ לך בחום להמשיך להחליף בתדירות הנ"ל שמאד הגיונית בהינתן שרוב הנסועה שלך עירונית. 

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

תודה לעונים.

שלא יהיה ספק, לא היתה לי כוונה אחרת מאשר להחליף בהתאם למחשב הרכב.

פשוט תהיתי אם יש איזושהן תובנות.

מה שהטריד אותי זה שפעם ראשונה זה היה מוקדם יותר.

תהיתי האם אצל הונדה זו תופעה חריפה יותר ולכן ההתראות הסמוכות או שהם פשוט יותר מחמירים וממליצים על החלפות תכופות לשיפור התחזוקה.

מסתמן שזו החלופה השניה. שזה עדיף.

יש הבדלים בין השמנים השונים? כמובן בהתאם לדרישות. אבל אני מניח שיש הבדלים כלשהם בין היצרנים

ראיתי פה ושם ביוטיוב המלצות מארה"ב בכל מקרה להחליף כל 5000 מייל. שזה בין 7500- ל 8000. גם אם עדיין אין התראה.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם
לפני שעתיים, razi_pazi כתב:

ובהתאם יש יותר בעיות בתחזוקת המנוע?

מה המצב בקונצרן פולקסוואגן? יש חיישן? מתי מומלץ להחליף שמן?

כל עוד מחליפים שמן בתדירות המתאימה, אין בעיות. 

ברכבי VAG אין חיישן, וגם שם אותה המלצה של תדירות החלפת שמנים. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לפני שעתיים, menir1 כתב:

כל עוד מחליפים שמן בתדירות המתאימה, אין בעיות. 

ברכבי VAG אין חיישן, וגם שם אותה המלצה של תדירות החלפת שמנים. 

איזו המלצה?

פורסם

זה לא מאוד חריג , אני לא מכיר את הערכים שלפיהם החיישן מוגדר להתריע על החלפת שמן אבל ככל הנראה השמן פשוט הזדהם מוקדם מהרגיל בגלל סיבות כאלה ואחרות שאתה לא באמת יכול לדעת ספציפית. באיזה מותג שמן מדובר ? יש הבדלי איכות משמעותיים בין סדרות ומותגי שמנים גם מבין אלה שעומדים בתקן, שווה לרכוש שמן איכותי ככל הניתן וזה יכול להשפיע גם על המהירות שבה צריך להחליף אותו. 

בעיקרון שמן טוב מקבוצה 3 + או 4 יכול להחזיק מרווחים של בין 7-12 אלף במנועי טורבו לפני שמתחיל לאבד מתכונות ההגנה והניקיון, ובמקרים מסוימים גם לכיוון 15 אלף (נסיעות בין עירוניות) וזה גם מושפע מהחום של המנוע ואיכות מסנן השמן. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...