Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חושב על להחליף את ה-208 של אשתי (2018 1.2 טורבו) ברכב חשמלי. בערך 20000 ק"מ בשנה, נוסעת כל יום על הקו יקנעם-חיפה וסידורים בתוך העיר. יש רכב נוסף שבד"כ עושים איתו את הנסיעות הארוכות.

תקציב מועדף 80-90 אלף, אבל אפשר למתוח אם כדאי (גם mg5 במבצע 0 ק"מ יכולה להיות על הפרק).

יש חניה פרטית ואפשר להתקין נקודת טעינה.

אשמח להמלצות

פורסם

תעשה נסיעת מבחן על ה- MG5. נקודת החולשה שלה היא מערכת המולטימדיה.

הייתי בודק גם BYD דולפין סרף אם אין דרישה ל-5 מקומות. וגם דונגפנג בוקס.

חשוב לנהוג בכל הרכבים, רצוי בתוואי שהיא מתכוונת לנסוע בו ביום יום.

רק בשביל לספק השוואה, אם תתעקשו על רכב לא סיני אז קיה נירו, יונדאי איוניק5, סקודה אניאק ופלקסווגן ID3/4 ייכנסו בתקציב בדוחק לרכב בן כ-3 שנים עם מעל 100 אלף ק"מ וקרוב לתום האחריות על הסוללה (שמוגבלת לכ-150 אלף ק"מ).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה!

יש צורך בחמישה מקומות. צריך לפחות סופר-מיני ועדיף יותר גדול, כך שנראה שהדולפין דרף לא רלוונטי.  מה לגבי סיניות משומשות? אילו דגמים יכולים להיות רלוונטיים?

פורסם

יש BYD דולפין בת שנה/שנתיים, יונדאי קונה, ג'ילי גיאונטרי טווח קצר, איוויס U5.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

יונדאי קונה חשמלית עם הטווח הקצר נסחרת במחירים נמוכים יחסית ואולי אפילו תשאיר לכם עודף יפה מהתקציב.

השאלה אם תסתדרו עם רכב שהטווח המוצהר שלו הוא 305 ק״מ, בפועל אני מניח יותר לכיוון ה-250-270 ק״מ כתלות באופי הנהיגה ובשימוש במזגן.

אנחנו עם הדגם עם הסוללה הגדולה, הממוצע של הצריכה אצלנו עומדת על קצת פחות מ-16 קוט״ש ל-100 ק״מ, מה שאומר טווח אפקטיבי של משהו כמו 410-420 ק״מ לרכב שנוסע בעיקר בעיר לא מאוד פקוקה (באר שבע), כאשר היצרן מצהיר על 484 ק״מ. המספרים האלו משלבים נהיגה שלי ושל אשתי, אני מקבל מספרים יותר טובים כי אני נוסע עם רגנרציה יותר גבוהה, בחורף אני גם עושה 13-14 קוט״ש ל-100 ק״מ. בקיץ באיזור ה-15.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

2 הסנט שלי:

עמדנו בדיוק באותה התלבטות לפני חודשיים, ברכישת חשמלית משומשת לאשתי שנוסעת מרעננה לחולון וחזרה.

בגדול, ברכב חשמלי, יש 4 פרמטרים שמשפיעים על המחיר - קטגוריה, שנתון, קילומטרז  וקיבולת סוללה.

אם אתה חפץ ברכב מרווח אז קטגורית הקומפקטיות תהיה אידיאלית.

באשר לקיבולת סוללה - בהינתן המרחק היומי הקצר, בהחלט ניתן להסתפק בסוללה של 50 קוט"ש שנותנת טווח ריאלי של 270 ק"מ (קיבולת גדולה יותר לא תיתן יתרון של ממש אבל תבוא על חשבון שנתון/קילומטרז שלטעמי חשובים יותר).

כאמור, אנחנו חיפשנו רכב עם אותם מאפיינים שציינת.

לאחר שחפרתי, קראתי ונסעתי על לא מעט רכבים אסכם את התובנות שלי.

ראשית, לגבי אחריות - יש סטנדרט אחיד של כל היבואנים לאחריות לסוללה של 8 שנים או 150 עד 160 אלף ק"מ. לגבי הרכב עצמו האחריות הינה גם כמעט אחידה של 5 שנים או 100 עד 120 אלף ק"מ.

שנית, בעולם החשמלי, הרכבים הסינים נותנים תמורה מצוינת למחיר וגם בהיבטי האיכות, הנוחות והבטיחות הם כבר לא נופלים מהקוראנים או האירופאים. האירופאיות עדיין מציגות שלדה ומתלים טובים יותר ויש להן חווית נהיגה עדיפה, אך לצרכים של נהיגה יומיומית משפחתית, הסיניות יותר ממספיקות.

שלישית, יש היצע עצום של מותגים סינים, מרביתם לא ותיקים בשוק ולא מוכרים לצרכן הישראלי. כאן השיקול שלי היה, על מנת לא לקנות אקסמפלר שיהפוך בעוד כמה שנים למוצג אקזוטי ונדיר - ללא חלפים ושוק, ללכת רק על שילוב של יצרן גדול, יבואן מוכר ורציני ודגם שנמכר בכמות משמעותית ובמשך כמה שנים ברציפות.

ונעבור להמלצות תכלס (על בסיס תקציב של 80 עד 90 אש"ח):

1. ג'ילי C גאומטרי פרו 350 (הדגם עם הסוללה הקטנה יותר של 53 קוט"ש). שנתון 2023 בהחלט נכנס בתקציב. אחת המכוניות הפופולריות ולא בכדי. מרווח (בסיס גלגלים 270 ס"מ) , נוח, נעים לנהיגה עם שדה ראייה מצוין ובתצורת פנאי שטח. אני אישית פחות מתחבר לגיפונים ולכן לא נבחר על ידי, אך ללא ספק בחירה מצוינת.

2. BYD אטו 3. גם הוא מאד פופולרי ודי מקביל לגי'לי. אולם מאחר ויש לו סוללה גדולה יותר של 60 קוט"ש, מחירו גבוה יותר וכאן סביר להניח שתאלץ לרדת לשנתון 2022.

3. MG4: קצת פחות פופולרי משני המותגים הקודמים ונראה כי היבואן מעט מתקשה בשיווקו. היתרון בתצורת האצבאק ובחווית נהיגה טובה יותר. בסה"כ נראה דגם מוצלח עם תמורה מצוינת למחיר.

4. MG5 חדשה: נראית אופציה מצוינת. מחיר סופראטרקטיבי לרכב חדש. תצורת סטיישן שהיא הכי נוחה ופרקטית. חדש מהנילונים.... היה מחוץ למסגרת התקציב שלי ולא נבדק על ידי. החסרון העיקרי הינו במספר הקטן של הרכבים שיעלו על הכביש (אבל זה נכון כמעט לכל דגם סטיישן ומנגד למי שיודע להעריך את היחוד והשימושיות שלו זה יכול להיות רק יתרון ולכן לא הייתי נרתע מכך).

5. אורה פרו 300. לכאורה יושבת על הקטגוריה של סופר מיני, אבל בזכות בסיס גלגלים של 265 ס"מ ותכנון פנימי וניצול מרחב מעולה (שמזכיר את האיטלקיות הקטנות של פעם) הוא לא פחות מרווח מהאוקטביה שלי. מעבר לאמור יש  לו עיצוב חיצוני ופנימי מהמם בסגנון רטרו ורמת גימור שנראת הרבה  מעל קבוצת המחיר שלו. עם קצת מזל אתה יכול למצוא שנתון 2024 (2023 בנקל) שיכנס לתקציב. החסרון היחיד הינו בג'אז קטן - אם יש לכם צורך בהעמסת עגלה ושאר בישין - תבדקו מראש שהוא מספיק. 

6. סיטרואן C4E - הנציג האירופאי בגזרת המחיר הזו. המרווח מכולם ובעל מערכת המתלים הטובה ביותר. החסרון, מעבר לסטיגמות הרגילות (שלדעתי ממש לא רלוונטיות במקרה של רכב חשמלי), הינו במספר הקטן יותר של הרכבים שנמכרים ונמצאים בשוק.

7. יונדאי קונה: המועמד הקוראני. זהה לדגם הבנזין הפופולרי והמוצלח. החסרון הינו הגימור המעט ספרטני וכן המחיר שיצריך לרדת בשנתון אחד.

מכל מקום, כמו בכל התלבטות, אין תחליף להתרשמות בלתי אמצעית, ממושב הנהג.

כמובן שיש לקחת בחשבון בנוסף רכישה והתקנה של עמדה - בבית פרטי סביב 3.5 אש"ח.

עריכה אחרונה על ידי yuval1111
  • אהבתי 2
פורסם

תודה יובל על התשובה המפורטת! שתי שאלות המשך:

1. המחירים שאני רואה ביד 2 לדגמים האלה לשנת 2023 משמעותית יותר יקרים מטווח 80-90 שציינתי (הרוב הגדול מעל 100-110).   איך זה מסתדר עם מה שאתה ראית? עבדת עם יד 2 או משהו אחר?

2. ראיתי ביקורות שליליות מאוד על ממשק המשתמש באורה (וגם ב- GM). איך החוויה שלך בהקשר הזה ובכלל על הנסיעה באורה?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אז אחרי שבדקתי וחקרתי קצת, נראה לי שנסגרתי על BYD Atto3 משנת 2022/2023 (תקציב קצת יותר גבוה מהמתוכנן).

ראיתי באוטודיל בחיפה (מגרש שהומלץ לי מנסיון ע"י חבר, אשמח לשמוע פידבקים נוספים) רכב שמצא חן בעיני, ויש כמובן גם מגרשים אחרים ומוכרים פרטיים.

איך ממשיכים? דו"ח אינפוקר / בלקר? בדיקה במכון? בדיקת סוללה? משהו אחר?

פורסם

אוטודיל הוא זרוע הטרייד אין הרשמית של צמפיון ונחשבת בסה"כ לרצינית, הרבה מעל "מגרש".

לגבי בדיקה -

1.יש לבקש פירוט טיפולים מלא ולוודא כי טופל במוסך מורשה

2. לקחת את הרכב לבדיקה במכון (לא יבדקו סוללה)

3. לגבי הסוללה - בקש מהנציג של אוטודיל לקחת את הרכב לבדיקה לאחר הטענה מלאה. שים לב לטווח המירבי הרשום בצג להערכתי צ"ל לכל הפחות 85% מהטווח בו נוקב היצרן משהו כמו 360 ק"מ.

בכל מקרה אתה אמור לקבל אחריות של 8 שנים או 200 אלף ק"מ על הסוללה וכן 4 שנים או 120 אלף ק"מ על שאר המכלולים - מציע לך לוודא את האמור מול היבואן.

פורסם (נערך)
בתאריך 26.9.2025 בשעה 16:48, yuval1111 כתב:

2 הסנט שלי:

עמדנו בדיוק באותה התלבטות לפני חודשיים, ברכישת חשמלית משומשת לאשתי שנוסעת מרעננה לחולון וחזרה.

בגדול, ברכב חשמלי, יש 4 פרמטרים שמשפיעים על המחיר - קטגוריה, שנתון, קילומטרז  וקיבולת סוללה.

אם אתה חפץ ברכב מרווח אז קטגורית הקומפקטיות תהיה אידיאלית.

באשר לקיבולת סוללה - בהינתן המרחק היומי הקצר, בהחלט ניתן להסתפק בסוללה של 50 קוט"ש שנותנת טווח ריאלי של 270 ק"מ (קיבולת גדולה יותר לא תיתן יתרון של ממש אבל תבוא על חשבון שנתון/קילומטרז שלטעמי חשובים יותר).

כאמור, אנחנו חיפשנו רכב עם אותם מאפיינים שציינת.

לאחר שחפרתי, קראתי ונסעתי על לא מעט רכבים אסכם את התובנות שלי.

ראשית, לגבי אחריות - יש סטנדרט אחיד של כל היבואנים לאחריות לסוללה של 8 שנים או 150 עד 160 אלף ק"מ. לגבי הרכב עצמו האחריות הינה גם כמעט אחידה של 5 שנים או 100 עד 120 אלף ק"מ.

שנית, בעולם החשמלי, הרכבים הסינים נותנים תמורה מצוינת למחיר וגם בהיבטי האיכות, הנוחות והבטיחות הם כבר לא נופלים מהקוראנים או האירופאים. האירופאיות עדיין מציגות שלדה ומתלים טובים יותר ויש להן חווית נהיגה עדיפה, אך לצרכים של נהיגה יומיומית משפחתית, הסיניות יותר ממספיקות.

שלישית, יש היצע עצום של מותגים סינים, מרביתם לא ותיקים בשוק ולא מוכרים לצרכן הישראלי. כאן השיקול שלי היה, על מנת לא לקנות אקסמפלר שיהפוך בעוד כמה שנים למוצג אקזוטי ונדיר - ללא חלפים ושוק, ללכת רק על שילוב של יצרן גדול, יבואן מוכר ורציני ודגם שנמכר בכמות משמעותית ובמשך כמה שנים ברציפות.

ונעבור להמלצות תכלס (על בסיס תקציב של 80 עד 90 אש"ח):

1. ג'ילי C גאומטרי פרו 350 (הדגם עם הסוללה הקטנה יותר של 53 קוט"ש). שנתון 2023 בהחלט נכנס בתקציב. אחת המכוניות הפופולריות ולא בכדי. מרווח (בסיס גלגלים 270 ס"מ) , נוח, נעים לנהיגה עם שדה ראייה מצוין ובתצורת פנאי שטח. אני אישית פחות מתחבר לגיפונים ולכן לא נבחר על ידי, אך ללא ספק בחירה מצוינת.

2. BYD אטו 3. גם הוא מאד פופולרי ודי מקביל לגי'לי. אולם מאחר ויש לו סוללה גדולה יותר של 60 קוט"ש, מחירו גבוה יותר וכאן סביר להניח שתאלץ לרדת לשנתון 2022.

3. MG4: קצת פחות פופולרי משני המותגים הקודמים ונראה כי היבואן מעט מתקשה בשיווקו. היתרון בתצורת האצבאק ובחווית נהיגה טובה יותר. בסה"כ נראה דגם מוצלח עם תמורה מצוינת למחיר.

4. MG5 חדשה: נראית אופציה מצוינת. מחיר סופראטרקטיבי לרכב חדש. תצורת סטיישן שהיא הכי נוחה ופרקטית. חדש מהנילונים.... היה מחוץ למסגרת התקציב שלי ולא נבדק על ידי. החסרון העיקרי הינו במספר הקטן של הרכבים שיעלו על הכביש (אבל זה נכון כמעט לכל דגם סטיישן ומנגד למי שיודע להעריך את היחוד והשימושיות שלו זה יכול להיות רק יתרון ולכן לא הייתי נרתע מכך).

5. אורה פרו 300. לכאורה יושבת על הקטגוריה של סופר מיני, אבל בזכות בסיס גלגלים של 265 ס"מ ותכנון פנימי וניצול מרחב מעולה (שמזכיר את האיטלקיות הקטנות של פעם) הוא לא פחות מרווח מהאוקטביה שלי. מעבר לאמור יש  לו עיצוב חיצוני ופנימי מהמם בסגנון רטרו ורמת גימור שנראת הרבה  מעל קבוצת המחיר שלו. עם קצת מזל אתה יכול למצוא שנתון 2024 (2023 בנקל) שיכנס לתקציב. החסרון היחיד הינו בג'אז קטן - אם יש לכם צורך בהעמסת עגלה ושאר בישין - תבדקו מראש שהוא מספיק. 

6. סיטרואן C4E - הנציג האירופאי בגזרת המחיר הזו. המרווח מכולם ובעל מערכת המתלים הטובה ביותר. החסרון, מעבר לסטיגמות הרגילות (שלדעתי ממש לא רלוונטיות במקרה של רכב חשמלי), הינו במספר הקטן יותר של הרכבים שנמכרים ונמצאים בשוק.

7. יונדאי קונה: המועמד הקוראני. זהה לדגם הבנזין הפופולרי והמוצלח. החסרון הינו הגימור המעט ספרטני וכן המחיר שיצריך לרדת בשנתון אחד.

מכל מקום, כמו בכל התלבטות, אין תחליף להתרשמות בלתי אמצעית, ממושב הנהג.

כמובן שיש לקחת בחשבון בנוסף רכישה והתקנה של עמדה - בבית פרטי סביב 3.5 אש"ח.

היי, מתעלק על השירשור,

אני הולך לעשות נסיעת מבחן על הmg4 range והדיפל05.

איפה קנית עמדת טעינה ב3,500 ש"ח כולל התקנה, ומה צריך לדעת על העמדה לפני שקונים? תודה!

עריכה אחרונה על ידי gabizon79

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

מחירי החשמליות הסיניות נתונים למיקוח , חבר מהעבודה ויתר על רכב צמוד וקנה את הגיילי פרו 460 מודל 23 ב 100K .

יד פרטית , נסועה נמוכה וביטוח מורחב על הסוללה.

שוק היד 2 של הסיניות לא חם במיוחד, עם מעט סבלנות ניתן להגיע לרכבים טובים.

טרייד מוביל מנסיון אישי מבקשים מחירים גבוהים מאוד יחסית לשוק, בפעמים הבודדות שהגעתי לשם הבנתי שחבל על הזמן שלי וניתן לעשות עיסקאות טובות יותר מול בעלי רכב פרטים.

פורסם
לפני 5 שעות, gabizon79 כתב:

איפה קנית עמדת טעינה ב3,500 ש"ח כולל התקנה

אני לא יודע היכן הוא רכש. ברוב המקרים העמדה וההתקנה נרכשות בנפרד. עלות ההתקנה משתנה בהתאם למרחק מארון החשמל, והשדרוגים הנדרשים למערכת החשמל הביתית (אם יש כאלה).

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני כשעה, zvit כתב:

אני לא יודע היכן הוא רכש. ברוב המקרים העמדה וההתקנה נרכשות בנפרד. עלות ההתקנה משתנה בהתאם למרחק מארון החשמל, והשדרוגים הנדרשים למערכת החשמל הביתית (אם יש כאלה).

תודה, יש ספק מסויים שאתה ממליץ עליו? אני מהצפון

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...