Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לרגע חשבתי שאני בפורום הסולידית... אבל אז הבנתי שלא.

בתאריך 11.9.2025 בשעה 11:07, Jack457 כתב:

בקרן השתלמות אני במסלול S&P 100%. המדד הזה עלה, נכון להיום, קצת מעל 10% מאז ינואר 2025. הרווח שלי בקרן לתקופה זו: 1% (זה לפני דמי ניהול). יש הסבר לגיטימי לזה?

יש הסבר מאוד לגטימי לזה - הפרש בשער המטבע שקל-דולר.

שור פיננסי (איתי גל) כותב על זה.

בתאריך 11.9.2025 בשעה 15:46, Jack457 כתב:

שם המסלול הוא "מחקה S&P" כלומר אין שם בפועל השקעה דולרית אלא מעקב אחרי מדד

בתאריך 11.9.2025 בשעה 16:24, פינדר כתב:

השתמשת במילים מחקה ומעקב כאילו הן זהות, אבל בפועל קרן עוקבת וקרן מחקה הן דברים שונים.

תודה. בול.

https://www.shorfinancy.co.il/tracking-fund-vs-index-fund

בתאריך 12.9.2025 בשעה 20:08, Gorpi כתב:

הבטיחו לנו 15-20 אחוז בשנה לפי תשואות של השנים האחרונות.

צחקתי בקול ואז גם קצת בכיתי מבפנים.

WTF? שאלוהימה תשמור.

@Jack457 שורה תחתונה:

תנוח דעתך. אל תעשה כלום.

הכל כתוב פה בצורה די מפורשת:

https://www.bizportal.co.il/longtermsavings/news/article/20020063

אני לא מכיר מסלולי S&P500 מנוטרלי מט"ח בקרנות ההשתלמות (וזה גם בכל אופן ממש לא רעיון טוב), ולדעתי אין כאלו.

ולכן, זה ההסבר.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 19 שעות, ArikM כתב:

שום תשובה

מה זאת אומרת? קרן הפנסיה מנפיקה דוח מסודר של הרכב נכסים, אחת לתקופה, ובו פירוט מסודר במה הקרן משקיעה (ברמת תעודת הסל, ערך נקוב, זירת מסחר בה נקנה וכו'). דוגמא לקרן כזו, מגדל מחקה s&p500. במקרה הזה בערך 18 אחוז מושקעים בתעודות סל על בסיס חוזי swap ולא בetf "סטנדרטיים".

עכשיו, לא חסר דיונים על עקיבה סינטטית כן/לא ועל פערי עקיבה בסולידית אז לא ברור כמה זה מעניין להיכנס לזה גם כאן.

--

בנוגע לסרטון של מיכה, הוא קצת (הרבה) לא רציני. נתחיל מהטוב - הביקורת שלו על מורכבות המוצר שנקרא קרן פנסיה, על השיווק המטעה לעיתים ועל חוסר במוצרי IRA בשלים (בלי הסקנדלים של סלייס) ומוצרי ביטוח משלימים - לגמרי במקום.

מצד שני, שערי מט"ח יכולה להיות רק אחת הסיבות לפערי התשואות, בנוסף לבאים: עקיבה סינטטית מול כזו שהיא לא, מיסוי דיבידנדים, גידור מט"ח, תנועת עמיתים (מכירה/קניה וכו'), תזמון רכישה ועוד.

המסקנות מהסרטון גובלות כמעט בקונספירציה, ואני לא בטוח שנכון להציג את זה ככה. קרן פנסיה זה מוצר מורכב (קרן השקעות וביטוח למקרה של אובדן עבודה וביטוח שאירים) ועל הקרן יש הרבה מאוד רגולציה (מסיבות מובנות). קרנות הפנסיה הם גופים גדולים מאוד עם הרבה השפעה והם ממש לא רוצים לראות זרימה של הכסף החוצה לכיוון IRA, ובטח ובטח לא להתחרות עם גופים פיננסיים נוספים על כספי המבוטחים. על המחוקק והצרכן הישראלי בטח אין מה להרחיב יותר מידי.

אבל בסוף, מבין האופציות הקיימות, מקבלים מוצר שמצליח לתת תשואה דומה למדד הייחוס - וברוב המקרים זה מה שמשנה. האם הייתי רוצה לראות אופציית IRA עם מוצרי ביטוח משלימים? בוודאי. אבל בנתיים הניסיון מראה שזה לא עובד מספיק טוב.

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 37 דקות, Gosser1860 כתב:

המסקנות מהסרטון גובלות כמעט בקונספירציה

הבן אדם מחורפן לגמרי. אנשים שמגיבים לו עם הסברים לגבי הפערים, הוא חוסם ומאשים אותם שהם סוכנים של קרנות הפנסיה או קרנות גידור או השד יודע...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 31 דקות, Gosser1860 כתב:

מה זאת אומרת? קרן הפנסיה מנפיקה דוח מסודר של הרכב נכסים, אחת לתקופה, ובו פירוט מסודר במה הקרן משקיעה (ברמת תעודת הסל, ערך נקוב, זירת מסחר בה נקנה וכו'). דוגמא לקרן כזו, מגדל מחקה s&p500. במקרה הזה בערך 18 אחוז מושקעים בתעודות סל על בסיס חוזי swap ולא בetf "סטנדרטיים".

אתה צודק. 

אבל כאן בדיוק יושבת הבעיה. 

מישהו העלה לפניך קישור לאחד כזה. במקרים שאני נתקלתי בהם אין כמעט קשר בין שם המסלול לתוכן של ההשקעה. 

אם אני רוצה SNP500 אני רוצה את זה לטוב ולרע. 

בדוגמא שהעלו קודם, מסלול מנייתי (להבנתי) מושקע באחוזים מאד קטנים ממש במניות (גם לא ברור באילו) רוב הכסף זה אגחים. 

אני אחזור על הטענה שלי, חוסר שקיפות.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

שמע, התלבטתי אם להגיב אבל יש לי כמה דקות להעביר. זו גם המלצה גורפת לכל מי שעוקב אחרי השרשור הזה, הייתי מתעלם מההמלצות של ArikM.

ספציפית לעניינך, זה נראה שאתה מנסה לפשט בכוח משהו שהוא למרבה הצער ולמען האמת, אולי לא עד כדי כך פשוט כמו שהיית מקווה. אתה פשוט צריך לקרוא עוד טיפה על מושגים.

הייתי מתחיל מלהבין שאי אפשר 'לקנות מדד'.

אפשר להמשיך בזה - https://tradingil.co.il/קרן-סינטטית-או-קרן-פיזית/

ובכללי, הייתי ממליץ לקחת אוויר ולבחור אחת משתי האופציות - לרדת טיפה יותר לעומק לגבי הדברים שאתה מנסה להבין, או לבחור מכשיר השקעה פשוט יותר.

פורסם

תראו איזה יופי. 

פותח השרשור בסך הכל רצה לקנות מוצר שנקרא SNP500 ולא מבין למה הוא לא מקבל תשואה דומה. 

קפצו כאן מלא אנשים שהתחילו להסביר לו שזה מאד מסובך, זרקו מונחים כמו מחקה / עוקב / SWAP / פערים בשערי מטבע וכו'.

ואז זורקים אותו לעוקבים סנטטיים ופיזיים וכל הדרך מסבירים לו שזה נושא ממש לא פשוט. 

זו בדיוק מהות הבעיה !

הבקשה שלו מאד פשוטה, להשקיע במוצר מאד פשוט, קיים ונגיש לכל דורש

על מי בדיוק אתם מגינים ?

לפני 28 דקות, yoni162 כתב:

הייתי מתעלם מההמלצות של ArikM

לא המלצתי על כלום בשרשור הזה

• מצחיק 1

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 23 דקות, ArikM כתב:

הבקשה שלו מאד פשוטה, להשקיע במוצר מאד פשוט, קיים ונגיש לכל דורש

1. כל המוצרים שהוזכרו פה קיימים ונגישים לכל דורש.

2. פשטות זה מושג עמום. מה שפשוט לי מסובך עבורך ולהיפך. אתה בהחלט מוזמן להציע שיטת השקעה פשוטה לחיקוי מדד סנפ500.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 19 דקות, ArikM כתב:

Spy / Voo

אתה מסוגל להסביר בפשטות איך הקרנות האלו עוקבות אחרי המדד ואיך אתה, כמי שמרוויח בשקלים, לא מפסיד מפערי המטבע?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

כן, אשתדל. 

תעודות הסל הללו מחזיקות את המניות שנמצאות במדד לפי המשקל שלהם במדד ה SNP500. 

לגבי פערי המטבע, זה לא רלוונטי. 

אני קונה דולרים, ורואה את התשואה (באחוזים) בצורה נקייה. כשאני ארצה למכור, מה שיהיה שער הדולר/שקל זה מה שאני אני אקבל.

עריכה אחרונה על ידי ArikM

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני שעה, ArikM כתב:

תראו איזה יופי. 

פותח השרשור בסך הכל רצה לקנות מוצר שנקרא SNP500 ולא מבין למה הוא לא מקבל תשואה דומה. 

אבל זה בדיוק מה שהוא קיבל, תשואה דומה למדד הסנופי בדומה ל spy שלך.

פורסם

סיכונים יש בכל דבר, סלים, תעודות השתתפות, הבטחות לתשואות, הכל מהכל - והנה דוגמא למה שתעודת השתתפות יוצרת - 

https://www.calcalist.co.il/market/article/hju6tbwwjl

בגדול - צריך לנהל סיכונים ולא להתפתות להבטחות, מראית עין של תשואות ושאר ירקות.

מה שחשוב קודם כל הוא יעוד הכסף והטווח.

כסף פנוי, לטווח קצר זה דבר אחד, בניית חיסכון לטווח ארוך זה דבר אחר. כל אחד ושיקוליו.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 52 דקות, ArikM כתב:

תעודות הסל הללו מחזיקות את המניות שנמצאות במדד לפי המשקל שלהם במדד ה SNP500. 

אהה לא אמרת כלום. המשקל של כל מניה במדד משתנה בכל רגע בזמן המסחר. בנוסך לזה בכל רגע יש לך מוכרים וקונים של תעודת הסל שמשנים את כמות הכסף שיש לך. איך אתה מוודא שבכל רגע נתון תחזיק בדיוק מניות לפי המשקל היחסי שלהן?

לפני 54 דקות, ArikM כתב:

אני קונה דולרים, ורואה את התשואה (באחוזים) בצורה נקייה. כשאני ארצה למכור, מה שיהיה שער הדולר/שקל זה מה שאני אני אקבל.

אז תנכה את הפרשי השער של הקניה והמכירה ותקבל בדיוק את אותם ״הפסדים מסתוריים״ שגרמו לפתיחת השרשור הזה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...