Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Nemesis כתב:

נניח היית קונה spy ב 01.01 ב 3650 שח, היום שווי ההשקעה שלך היה 3733 שח. 

אתה הולך לשערי מטבע. 

יש לך מושג איפה הכסף שלך? אני יודע בדיוק איפה שלי.

אני רוצה לדעת שאני מחזיק spy / qqq ללא משחקים. 

ועל הדרך, יודע בדיוק על מה אני משלם וכמה. 

0 שקל שערי המרה

0.25 דמי ניהול

6 דולר מינימום לקניה מכירה.

אם יש לי דולרים אני רואה דולרים. 

לפני שעתיים, פינדר כתב:

תבדוק ותראה שהוא לא נותן בדיוק את התשואה של נסדק 100.

לא רוצה נסדק 100. רוצה qqq .

ואם ארצה לשים על איתריום/ביטקוין, אני יכול. 

אתם מפספסים את הנק' שלי. אני רוצה שקיפות

עריכה אחרונה על ידי ArikM

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

עם זה אין שום בעיה. אבל כל הדיון התחיל מזה שהוא לא הבין את המוצר, ומדוע התשואה היא כמו שהיא.

אישית אני לא הולך ל ira כרגע מכיוון שהגופים שמציעים / הציעו IRA  קשורים בסקנדל כזה או אחר בכל הקשור להשקעות הכספים.

פורסם

זה חלק גדול מהבעיה. 

"המוצר" מאד מסובך. למה? 

זה צריך להיות הדבר הכי פשוט בעולם, ולדעתי כך גם היתה הכוונה במקור. המח היהודי הצליח לסבך את זה לטובת רווחים

Infiniti G37 2013

פורסם

אז למה אתה לא קונה פשוט את כל המניות במדד ביחס הרלוונטי אם אתה רוצה החזקה פיזית בצורה פשוטה?

אגב, spy למיטב זכרוני מחלקת את הדיווידנדים רבעונית במקום להשקיע אותם מחדש. בנוסף, למיטב זכרוני הקרן הזו ממוסה בארץ צמוד למטח ולא למדד המחירים, מה שיכול להיות חסרון דרמטי בחשבון ממוסה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

כי אחרת אני אשלם מלא כסף על עמלות קניה.

זה בדיוק מה שה spy / voo מאפשרים לי לעשות בצורה פשוטה.

ולגבי הדיווידנטים, אתה צודק אני צריך להשקיע אותם בעצמי. את המס, להבנתי, גובים ישר כשאני מקבל אותו.

אין לי מיסי רווח הון. זו קרן השתלמות. כרגע יש פטור

עריכה אחרונה על ידי ArikM

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 11 שעות, discoTD5 כתב:

לכל מי שכותב "היית צריך לעשות...."

חוכמה בדיעבד היא לא חוכמה. 

דווקא הימור על עליית ערך הדולר (ויתר המטבעות הזרים) הוא הימור נכון. 

מדינה במלחמה שנתיים, עם ממשלה חסר אחריות בסיסית, במדינה שמאבדת ממעמדה העולמי כמו מגדל קומות בעזה אחרי ליטוף של חיל האוויר, עם חרמות מכל העולם, המטבע שלה היה צריך לצלול לתהומות האינפלציה של אמצע שנות ה 80.

יכול להיות שמה שקורה כרגע מבחינת התקשורת הישראלית הוא מצב של הנדסת תודעה ברמה גבוהה? יכול להיות שהמצב שמוצג לנו הוא רק חצי אמת, ולא מייצג באמת את המצב בפועל? מהרהר במחשבה הזו כבר תקופה.

איכשהו זה לא קורה, כי ****כאן מחקתי לעצמי טקסט שניתן לקרוא אותו כפוליטי וקיבלתי אזהרה מעצמי**** בשלטון. 

בהמשך להערה הקודמת, אם מה שכתבת היה צריך לקרות, מי היה יכול להשפיע? לא נראה לי שמדינת ישראל יכולה. למיטב הבנתי, מדינת ישראל היא לא איזה שחקן משמעותי בשוק המט״ח העולמי. מה גם שבנק ישראל, הקובע את המדיניות המוניטרית, לא כפוף לממשלה או לעומד בראשה. 

אולי מצבנו לא כל כך גרוע כמו שהתקשורת מציגה אותו. 

שורה תחתונה, ללמוד, להבין, ובסוף להבין ולקבל את המשפט האלמותי:

the only function of economic forcasting is to make astrology look respectable

או שהאילומינטי שולט בכל. 

לגבי המשפט הזה, אני רק רוצה להגיד שמבחינתי הוא הכי מפחיד, כי עוד לא הגעתי להחלטה עם עצמי אם יש סיכוי שזה נכון.

אמנם לא לעצם השירשור אבל ישב לי על הלב להגיב.

פורסם
לפני 8 דקות, ArikM כתב:

כי אחרת אני אשלם מלא כסף על עמלות קניה.

זה בדיוק מה שה spy / voo מאפשרים לי לעשות בצורה פשוטה.

ולגבי הדיווידנטים, אתה צודק אני צריך להשקיע אותם בעצמי. את המס, להבנתי, גובים ישר כשאני מקבל אותו.

אין לי מיסי רווח הון. זו קרן השתלמות. כרגע יש פטור

אז אתה סופג מיסוי במקור על הדיווידנדים. יש קרנות לדעתי בעלות אסטרטגיית מיסוי טובה יותר, אבל בעקיבה סינתטית על המדד.

גם קרן השתלמות בהפקדות מעל התקרה סופגת מיסוי.

פורסם
לפני 47 דקות, ArikM כתב:

לא רוצה נסדק 100. רוצה qqq

אז למה כשמדובר בקרנות ישראליות אתה או מיכה רוצים בדיוק את הסנפ500??

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 13 דקות, פינדר כתב:

אז למה כשמדובר בקרנות ישראליות אתה או מיכה רוצים בדיוק את הסנפ500??

אני לא רוצה קרנות ישראליות, אני רוצה את המדד הספציפי הזה בגלל שהוא הבנצ'מרק לכולם, כולל קרנות גידור וכולל תיקים פרטיים. 

אפילו אני, בסוף שנה מודד את ביצועי התיק שלי למדד הזה. 

אישית, אני לא מעוניין להשקיע את הכסף שלי בבורסה הישראלית. היא קטנה מידי ועל כך נתונה להשפעות. 

האם אתה רוצה שהפנסיה שלך תהיה מושקעת על מניות כמו יעקב פיננסים או אפל/מיקרוספט/אנוידיה ?

לפני 23 דקות, Nemesis כתב:

אז אתה סופג מיסוי במקור על הדיווידנדים. יש קרנות לדעתי בעלות אסטרטגיית מיסוי טובה יותר, אבל בעקיבה סינתטית על המדד.

גם קרן השתלמות בהפקדות מעל התקרה סופגת מיסוי.

נכון, אתה צודק. אבל הייתי סופג את המיסוי הזה בכל מקרה, בארץ או בחול.

Infiniti G37 2013

פורסם

יש דרך להשוות בפשטות, כמובן תלוי זמן. קה״ת צריך לבדוק על פני מחזור החיים שלה (6 שנים) ולא כל רבעון . לכן השוואה בטווחים קצרים/מיידיים לא רעיון טוב.

בדוק כאן :

mygemel.net

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 2 דקות, ArikM כתב:

אני לא רוצה קרנות ישראליות, אני רוצה את המדד הספציפי הזה בגלל שהוא הבנצ'מרק לכולם, כולל קרנות גידור וכולל תיקים פרטיים. 

אפילו אני, בסוף שנה מודד את ביצועי התיק שלי למדד הזה. 

אישית, אני לא מעוניין להשקיע את הכסף שלי בבורסה הישראלית. היא קטנה מידי ועל כך נתונה להשפעות. 

האם אתה רוצה שהפנסיה שלך תהיה מושקעת על מניות כמו יעקב פיננסים או אפל/מיקרוספט/אנוידיה ?

נכון, אתה צודק. אבל הייתי סופג את המיסוי הזה בכל מקרה, בארץ או בחול.

אז תחליט. מצד אחד את רוצה את המדד הזה מצד שני אתה אומר שאתה רוצה QQQ. 

בעניין המיסוי ממש לא היית סופג את המיסוי הזה באותה צורה. יש מבחינת הדיווידנד יש קרנות בהן הדיווידנד ממוסה בצורה נמוכה יותר או בכלל לא.

כאשר מגיעים למיסוי בארץ, מיסוי ריאלי עדיף בהרבה מאשר מיסוי על בסיס מטח.

• תוכן חדש...