Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה ברומניה

פוסטים מומלצים

פורסם

ההוי, 

נשארו לי מספר דקות לפני שהמכונית לשדה התעופה תגיע אז אנצל אותן כאן. 

נחתנו בבוקרשט ונסעתי עם האוטו השכור לקלוז', האוטו הוחזר שם בשדה התעופה ומשם רכבת לבוקרשט. (עליה כתבתי כבר בשרשור רכבות). 

החברה: אנטרפרייז 

אוטו: מסיבות שונות, suv היברידי. צפצף כל פעם שסטיתי מנתיב, עברתי את המהירות המותרת ובזמן שהייתי אמור לקחת מנוחה. לא חסר כוח וצריכת דלק נמוכה. 

נוחות לקיחת האוטו בבוקרשט: זוועה. שעה לקח לי למצוא היכן משרדי השכרת הרכב. אחר כך שאטל לרכב. 

נהיגה: הכבישים בסך הכל ברמה ישראלית פלוס, מעט דרכים מהירות. הקפדתי על המהירות המותרת ונראה לי שיש מספר רומנים שמחזיקים בובת וודו בדמותי המתפללים למותי. 

הנהגים הרומנים נוהגים לעיתים כמו נהג מזרח תיכוני ועקפו אותי לעיתים גם על קו רצוף. 

תמרורים: בראשוב פשוט מוזרה. נתיב תחבורה ציבורית שכולם נסעו עליו. אדום ישר וימינה ירוק מהבהב באותו נתיב. והכי גרוע בבראשוב: מעגל תנועה תלת נתיבי. ויתרתי על כל ניסיון להבין, התפללתי לבורא עולם וחציתי עם דושת הגז לחוצה עד הסוף. 

בשאר המקומות הסתדרתי. 

עוד משהו: פנייה שמאלה ללא רמזור בכביש ארבע נתיבי. בהצלחה לכם. 

אוהד

פורסם

כבישים ברמה ישראלית פלוס? ברומניה? היו רוצים.

יש מעט כבישים מהירים בין הערים הגדולות, נסיעה מבוקרשט לבראשוב אורכת כ-3 שעות ללא עצירות בהנחה שאין לך פקקים, כולה 200 ק"מ. בישראל אני עושה את המרחק הזה באיזור השעתיים.

הכיכרות מרובות הנתיבים בבראשוב בהחלט הזויות, כמעט נכנסו בי שם כמה פעמים. אבל שום דבר לא משתווה לכיכר עם רמזור בבוקרשט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני אענה לך גם על זה וגם עם מה שכתבת בשירשור הרכבות. 

לא כל חוויה צריכה להיות "הייתי במדינה מסודרת פיקס, נסעתי שם בכביש ישר פלס מדוגם עם נהיגם ששומרים על כל החוקים,  ואחר כך נסעתי ברכבת חדשה דנדשה מודרנית שסוגרת 350 ק"מ"ש בקרון שינה מחלקה ראשונה 5 כוכבים".

מזרח אירופה ברובה נראה כך. יש מקומות יותר מסודרים (הונגריה, פולין, צ'כיה) ויש פחות (בולגריה). אלו מדינות שרק לפני כ 30 שנה השתחררו מהכיבוש הקומוניסטי והתחילו להתפתח פחות או יותר, עדיין יש פערים אבל לא כאלה גדולים וזה סה"כ סביר.

וזה כייף לראות ולגלות דברים חדשים, אפילו שהם לא ברמה הכי גבוהה שיש. זה מאפשר לנו לראות איפה אנחנו (ישראל) נמצאים ביחס לעולם. 

אני לא זוכר סיבוך מיוחד בלקיחת רכב בבוכרשט, מצאתי מיד את המשרדים ומשם הסיעו אותי לחניה של חברת ההשכרה משהו כמו 10 דקות. 

שמתי סיכה במפה ובסיום חזרתי בלי בעיות לחניון הזה בדיוק. סה"כ החוויה שלי מנהיגה ברומניה לפני לא מעט שנים, די טובה. לבוכרשט לא נכנסתי עם רכב.

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

נהגת את הטראנספגש?

עריכה: אם חזרת ברכבת, והיית בבראשוב, אני מניח שלא.

בפעם הבאה...

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

נהגתי לאגם בלאה, נסעתי הלוך חזור. (לא דרך הסכר). 

הבעייה שהכביש נורא עמוס סמוך לאגם. 

הגעתי לאגם וחניתי אחרי ויכוח עם שוטר רומני. (אל תשאלו). 

אחרי שלוש שעות נסיעה, ציפיתי למשהו עוצר נשימה לפחות. קיבלתי שלולית גדולה ונוף שראיתי כמוהו בכל מקום בשוויץ... 

חשבתי לנוח לפחות שעה, אחרי רבע שעה התחיל מבול ונאלצתי להמשיך לנסוע. 

למי שמכיר את החנייה ליד מפלי סער, עם הדוכנים, די דומה רק יותר גדול. 

אוהד

נ.ב כתבתי מעט כבישים מהירים. הכבישים הבין עירוניים חוצים את הכפר באמצע, יש להאט לחמישים, לעבור את מעבר החצייה הבודד בשלושים ואז להמשיך בתשעים.

פורסם

בלאה קצת אוברייטד.

גם בצד של הסכר. לא הפסדת כלום.

הכביש עצמו מטורף...

יש חניונים משני צידי הכביש.

צריך לראות איפה יש יותר מקום.

באוגוסט כל הרומנים של בוקרשט באים.

בעיקר בסופשים.

אבל הי, לפחות הדובים חמודים...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 3 שעות, o_prime כתב:

ונוף שראיתי כמוהו בכל מקום בשוויץ... 

לא הייתי ברומניה, אבל אם קיבלת נוף של שוויץ במחיר של רומניה, יצאת מורווח בגדול.

כמו שכתבו יש קסם ועיניין בטיול במדינות לא מפותחות. 

הטיולים שהכי נהניתי מהם היו בצפון ויאטנם ובגיאורגיה של לפני יותר מעשור, כשהייתה עוד פחות מפותחת מהיום.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 16 שעות, o_prime כתב:

הכבישים הבין עירוניים חוצים את הכפר באמצע, יש להאט לחמישים, לעבור את מעבר החצייה הבודד בשלושים ואז להמשיך בתשעים.

הסטורית, ככה זה בהרבה מקומות במזרח אירופה ולא רק. כביש הוא מרכז העניינים של הכפר, סביבו מתרכזים כל העסקים, החנויות, בעלי מקצוע ועוד. ויש להם עניין שהתנועה תעבור לידם. זה עוד מהתקופה שנסעו עם כרכרות סוסים. 

בשלב מסויים זה מתחיל להפריע ובונים כביש עוקף. אבל הם עוד לא שם. 

• מעניין 1

פורסם

לקרוא לזה נוף של שווייץ זה קצת יומרני, אבל ראיתי כמה נקודות יפות. סה״כ ארץ יפה, אבל אחרי אי אילו טיולים זה היה more of the same. צריך להוסיף שנסעתי לרומניה בטיול מאורגן, כשהשיקולים היו מחיר (בערך 5,000 ש״ח לזוג פחות ממה שחישבתי לטיול עצמאי, מחירי 2018) וגם חסכתי לי את הנהיגה, שכפי שנראתה מחלון האוטובוס היתה עינוי.

@o_prime האם הכנת שיעורי בית על הנהיגה לפני הנסיעה? כי סביר שהיית מבין את הרמזורים - אם כי לא מובטח, לא הכל כתוב באתרים. ופניה שמאלה ללא רמזור בכבישים 4 נתיביים - לדעתי יש בארץ לא מעט. תסתכל על הצומתֶת בכביש 90 שבה נהרגו לפני שבוע 2 רוכבים.

@Buki כך בכל אירופה. הכבישים נבנו דרך הכפרים והעיירות. רק בעשורים האחרונים נבנתה רשת כבישים מהירים עוקפים. ישראל מאוד חריגה בכך שהכפרים (או האשכולות, או העיירות) נבנו לצידי דרכים קיימות. איפה שיש חריגים זה בדרכים שעוברות בכפרים הערביים, למשל כביש 70 בקטע הצפוני שלו או כפרי הדרוזים בכרמל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 דקות, sperial כתב:

ישראל מאוד חריגה בכך שהכפרים (או האשכולות, או העיירות) נבנו לצידי דרכים קיימות.

מניח שהסיבה היא שרוב הישובים יחסית חדשים ולא מהמאה ה 19 וה 18 וכבר הבינו שזה מפריע. הישובים הוותיקים כמו אלו שהזכרת של הערבים והדורזים, בנויים סביב כביש ראשי שעובר דרך מרכז הישוב.

פורסם
לפני 2 דקות, Buki כתב:

מניח שהסיבה היא שרוב הישובים יחסית חדשים ולא מהמאה ה 19 וה 18 וכבר הבינו שזה מפריע. הישובים הוותיקים כמו אלו שהזכרת של הערבים והדורזים, בנויים סביב כביש ראשי שעובר דרך מרכז הישוב.

אני מניח שזה בגלל שהישובים היהודים נבנו ״כבסיסי צבא״ - חומה ומגדל, קיבוצים. אתה רוצה להיות ליד הדרך אבל לא על הדרך. אתה רוצה גדר מסביב לישוב שלך. זה חלק מהמינדסט הישראלי.

בישובים הישראלים הגדולים יותר שהדרכים עברו דרכם - חדרה דוגמא טובה - או שבנו כבר כבישים עוקפים או שנאלצים לסבול (ע״ע כביש 4 דרך חדרה)

פורסם

זה מכל מיני סיבות. אבל, כן, היישונים היהודיים נבנו ליד דרכים קיימות או מתוכננות. אני מניח  שבאירופה הדרכים נבנו כדי לחבר יישובים קיימים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, garicho כתב:

בישובים הישראלים הגדולים יותר שהדרכים עברו דרכם - חדרה דוגמא טובה - או שבנו כבר כבישים עוקפים או שנאלצים לסבול (ע״ע כביש 4 דרך חדרה)

לגבי הישובים הגדולים (ערים) - נכון. בלא מעט ערים רחוב ראשי היה בעבר חלק מכביש בינעירוני וכולם נסעו דרכו. הפסיק להיות רלוונטי ככזה אחרי שבנו כבישים עוקפים אבל זה ככה בכל העולם וישראל לא שונה. 

פורסם

ההבדל העיקרי בין רומניה לשוויץ. זה שבשוויץ יכולתי להגיע בעזרת תחבורה ציבורית טובה לכל מקום. 

התחבורה הציבורית הרומנית לא מבריקה, אפילו לא בבוקרשט. שלטי תחנת האוטובוס מוזרים קונים, נסענו בטראם וחשבתי שתכף כל עצמותי נשברות. 

כמו כן, אחרי שנהגתי בשבדיה ובדרום גרמניה, לא ציפיתי לבעיות מיוחדות. 

אוהד

פורסם
לפני 8 שעות, Buki כתב:

לא כל חוויה צריכה להיות "הייתי במדינה מסודרת פיקס, נסעתי שם בכביש ישר פלס מדוגם עם נהיגם ששומרים על כל החוקים,  ואחר כך נסעתי ברכבת חדשה דנדשה מודרנית שסוגרת 350 ק"מ"ש בקרון שינה מחלקה ראשונה 5 כוכבים.

אוסיף על כך: לא בכל מקום צריך לנהוג. במיוחד במדינות מתפתחות, לעתים קרובות עדיף להתנייד עם אובר/בולט/מונית זולה מאשר ללמוד על בשרך איך לנהוג כמו מקומי. 

כל השרשור הזה בערך מהשורה השניה נשמע כמו איזו הבטחה שלא קויימה. פות"ש נסע ליעד לואו-קוסט ללא מחקר מקדים או נסיון להבין את הלכות המקום, וואלה באמת מפתיע שזה נגמר באכזבה. 🤷‍♂️

• תוכן חדש...