Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה ברומניה

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

אוסיף על כך: לא בכל מקום צריך לנהוג

נהגתי ברומניה, באוקראינה, במולדובה, בגאורגיה, במדינות בלטיות ועוד כמה כאלו.

נסעתי גם ברכבות ובתחבורה ציבורית.

אפשר להסתדר ואפילו אפשר להנות. 

בהחלט צריך להתאים ציפיות, להבין איפה אתה נמצא ולעשות שיעורי בית. 

פורסם
לפני 9 שעות, sperial כתב:

ישראל מאוד חריגה בכך שהכפרים (או האשכולות, או העיירות) נבנו לצידי דרכים קיימות

לא מדוייק.
תל אביב, חיפה, חדרה, באר שבע, עפולה, רמת השרון  והרבה ערים אחרות נבנו על הכביש. פשוט קצב ההתפתחות המהיר יצר כבישים עוקפים די מהר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 9 שעות, garicho כתב:

בישובים הישראלים הגדולים יותר שהדרכים עברו דרכם - חדרה דוגמא טובה - או שבנו כבר כבישים עוקפים או שנאלצים לסבול (ע״ע כביש 4 דרך חדרה)

חדרה זו דוגמה טובה אבל לא לכביש 4. העיר (מושבה) נוסדה ב-1891, הרבה לפני כביש 4 ולא קרוב אליו. מה שבנוי סביבו הגיע הרבה אחרי הולדת העיר. 

אבל בכל זאת מדובר בדוגמה טובה לעיר שבנויה סביב ציר תנועה ראשי, אם נזכרים ברחוב הגליל (שהפך לרחוב הנשיא). כל התנועה לפרדס חנה ולמעשה לואדי ערה עברה דרכו. כתוצאה הוא תמיד היה פקוק, עד שסללו את הכביש העוקף, שעזר לווסת את התנועה. 

פורסם

כי הכבישים מחברים בין הערים הגדולות, שרובן גם ותיקות. אבל הקיבוצים/מושבים/יישובים קהילתיים וכו׳ נמצאים לצד הדרכים הראשיות ולעתים אפילו מרוחקים - בניגוד לאירופה שבה אתה נכנס ויוצא מכפרים כל כמה מאות מטרים וכמעט לא נתקל ב״כבישי גישה״ לכפרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הקיבוצים והמושבים נבנו בכוונה במקומות מנותקים כדי לכבוש קרקע ואחר כך הכבישים הגיעו אליהם. אלא לא יישובים שהתפתחו אלא שהוקמו ביד מכוון מנותקים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם בשנים שבהן הדרכים היו מוקד המאבק היישובים לא נבנו בצמוד אליהן. אבל אין להשוות קיבוץ בן 80 או יישוב קהילתי בן 40 לכפר צרפתי בן 500 שנה שהיה צריך להיות מקושר לשוק האזורי כדי להוביל את התפוחים באמצעות סוסים ופרדות. היישוב היהודי כבר היה מקושר באמצעות טנדר למרכז מסחרי יותר מרוחק. לכן למעשה כמעט שאין לנו כבישים כפריים במשמעותם האירופית, חוץ מאשר בין הכפרים הערביים בצפון.

ערים זה סיפור שונה, הרי הן היו היעדים שאליהם היו צריכים להגיע האנשים והסחורות מהכפר. אז הדרכים עברו או הסתיימו בהן, ואכן, כפי שציינת, הכבישים העוקפים נבנו הרבה יותר מאוחר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

לקרוא לזה נוף של שווייץ זה קצת יומרני, אבל ראיתי כמה נקודות יפות. סה״כ ארץ יפה, אבל אחרי אי אילו טיולים זה היה more of the same. צריך להוסיף שנסעתי לרומניה בטיול מאורגן, כשהשיקולים היו מחיר (בערך 5,000 ש״ח לזוג פחות ממה שחישבתי לטיול עצמאי, מחירי 2018) וגם חסכתי לי את הנהיגה, שכפי שנראתה מחלון האוטובוס היתה עינוי.

לא יומרני בכלל.

קודם כל עשית מסלול ספציפי במאורגן, לא בטוח שלקחו אותך למקומות הכי יפים או מעניינים שיש.

לא ראית את כל המדינה (וגם אני לא), אבל מהפעמיים שלי שם (2016 ו-2024) יש אחלה של נוף, במקומות מסוימים בהחלט לא נופל משוויץ, עיירות יפות לא חסרות גם כן.

אני בהחלט רואה את עצמי חוזר לרומניה בעתיד.

ולא נשכח את זה שכרגע רומניה בין המדינות היחידות בעדינו ושבתור תייר המחירים שם הרבה יותר שפויים מאשר בשוויץ בכל דבר.

לפני 8 שעות, o_prime כתב:

התחבורה הציבורית הרומנית לא מבריקה, אפילו לא בבוקרשט. שלטי תחנת האוטובוס מוזרים קונים, נסענו בטראם וחשבתי שתכף כל עצמותי נשברות. 

בגלל זה בבוקרשט שווה להתנייד במוניות. המחירים של המוניות עדיין די נמוכים. כשהייתי ב-2016 היה ממש זול, 1.4 ליי לק"מ אם אני זוכר טוב. היינו נוסעים חצי עיר ב-10 ליי.

כשהייתי שנה שעברה היה יותר יקר, אבל עדיין יחסית נגיש. מונית מהעיר לשדה התעופה אוטופני עלתה לנו משהו כמו 60 ליי בשעות הפקקים.

לפני 16 שעות, Buki כתב:

אני לא זוכר סיבוך מיוחד בלקיחת רכב בבוכרשט, מצאתי מיד את המשרדים ומשם הסיעו אותי לחניה של חברת ההשכרה משהו כמו 10 דקות. 

גם אני לא.

עוקבים אחרי השילוט ומקשיבים לנציג של חברת ההשכרה והכול טוב.

אגב, גם בחברות הגדולות לוקחים אותך למגרש. סיקסט אפילו טורחים לכתוב לך מה לרשום בוויז כשאתה מחזיר את הרכב, אם אתה מחזיר אותו בשדה התעופה (או יותר נכון במגרשים המדוברים).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לפני 13 שעות, פינדר כתב:

לא הייתי ברומניה, אבל אם קיבלת נוף של שוויץ במחיר של רומניה, יצאת מורווח בגדול.

כמו שכתבו יש קסם ועיניין בטיול במדינות לא מפותחות. 

הטיולים שהכי נהניתי מהם היו בצפון ויאטנם ובגיאורגיה של לפני יותר מעשור, כשהייתה עוד פחות מפותחת מהיום.

גיאורגיה מקום מדהים, בעיקר בגלל האנשים ויותר מזה בכפרים הקטנים. תחשוב על צרפת – בדיוק להפך.

על האנשים בויאטנאם לא שמעתי דברים טובים כל כך.

לפני 12 שעות, Buki כתב:

הסטורית, ככה זה בהרבה מקומות במזרח אירופה ולא רק. כביש הוא מרכז העניינים של הכפר, סביבו מתרכזים כל העסקים, החנויות, בעלי מקצוע ועוד. ויש להם עניין שהתנועה תעבור לידם. זה עוד מהתקופה שנסעו עם כרכרות סוסים. 

לא רק במזרח אירופה, גם במערבה ואפילו במדינות "מפותחות". כבישים עוקפים יש בערים בינוניות ומעלה.

לפני 12 שעות, sperial כתב:

לקרוא לזה נוף של שווייץ זה קצת יומרני, אבל ראיתי כמה נקודות יפות. סה״כ ארץ יפה, אבל אחרי אי אילו טיולים זה היה more of the same. צריך להוסיף שנסעתי לרומניה בטיול מאורגן

לא יומרני בכלל, לא חושב שאינטרלקן הרבה יותר יפה מסינייה. על החסרונות של טיול מאורגן מול טיול עצמאי כתבו.

לפני 9 שעות, Buki כתב:

נהגתי ברומניה, באוקראינה, במולדובה, בגאורגיה, במדינות בלטיות ועוד כמה כאלו.

נסעתי גם ברכבות ובתחבורה ציבורית.

אפשר להסתדר ואפילו אפשר להנות. 

בהחלט צריך להתאים ציפיות, להבין איפה אתה נמצא ולעשות שיעורי בית. 

טוב בטיול רוצים בד״כ להנות ולא רק להסתדר...

התחב״ץ בבוקרשט סבירה, ורכבת יום לא הייתה יותר גרועה מהממוצע האירופאי.

בגיאורגיה לא הייתי מעז לנהוג, במיוחד אחרי שראיתי לא מעט עקיפות במהירות מאד גבוהות בכביש ברוחב גפרור. שמתי לב שלנהגים יש דרכים לאותת על מה שהולך להיות, אבל בכל זאת קראתי ששיעור התאונות שם הוא גבוה מאד. מה שגם שלשכור נהג עם רכב שיסע אתך זה לא מאד יקר.

תיאום ציפיות ושיעורי בית זה א ב של כל טיול. מאורגן או לא.

לפני שעתיים, dorsht כתב:

בגלל זה בבוקרשט שווה להתנייד במוניות. המחירים של המוניות עדיין די נמוכים. כשהייתי ב-2016 היה ממש זול, 1.4 ליי לק"מ אם אני זוכר טוב. היינו נוסעים חצי עיר ב-10 ליי.

בתוך בוקרשט אין טעם לדעתי לשכור רכב. קצת יותר מאוחר עדיין המוניות היו דיי זולות ויש גם אובר למי שזה מתאים לו.
בתוך העיר הנהגים דיי אגרסיביים, וכשאני בחופש לא רוצה להתמודד איתם. מזה יש לי מספיק ביום-יום.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 37 דקות, borsood כתב:

לא רק במזרח אירופה, גם במערבה ואפילו במדינות "מפותחות". כבישים עוקפים יש בערים בינוניות ומעלה.

נכון כמובן, כתבתי "במזרח אירופה ולא רק" ובזה התכוונתי לכל מקום. 

פשוט במדינות ללא תשתית כבישים מהירים משמעותית נוסעים יותר בכבישים שעוברים דרך מכרזי הכפרים ורואים את זה יותר. 

לפני 37 דקות, borsood כתב:
לפני 14 שעות, פינדר כתב:

פחות מפותחת מהיום.

גיאורגיה מקום מדהים, בעיקר בגלל האנשים ויותר מזה בכפרים הקטנים

בדיוק חזרתי לפני 3 ימים מטיול חמישי מגאורגיה, מתוכם פעמיים עם רכב. ואני מסכים לחלוטין. 

לגבי נהיגה בגאורגיה, נהגתי הרבה, בכל יום כמה מאות ק"מ. 

בגדול יש כבוד ויש תקשורת בין הנהגים, לא צופרים, נותנים להשתלב. כן יש את הקטע של עקיפות על פס לבן ואם מגיע רכב ממול, נהגים אחרים מאפשרים לרכב העוקף לחזור לימין. כן נהוגים בצורה זהירה ואיטית בכבישים מפותלים. 

בחלק מהטיולים הקודמים שכרנו נהג עם רכב וזה באמת לא יקר אבל חד משמעית יותר כייף לנהוג לבד.

מהביקור הקודם, התקינו בהמון מקומות מצלמות מהירות שמודדות מהירות קטע וכן נראה שיש יותר הקפדה על מהירות נסיעה.

פורסם (נערך)

זה קצת מגוחך לזלזל בתחב"צ של בוקרשט כישראלי.

יש בבוקרשט רכבת תחתית מצויינת. יש אוטובוסים חשמליים, יש טראמים, יש אוטובוסים רגילים.

ואז יש אובר ובולט.

יש את תחנת צפון העיר (GARA DE NORD), שיש בה רכבות כמעט לכל אירופה.

הכל עובד 20/7.  

המחירים של התחב"צ המקומי מסובסדים (כמו בכל מדינה עם עבר קומוניסטי).

מי שטוען אחרת, כנראה פשוט לא מכיר את המערך מספיק טוב.

אתם ברצינות משווים את זה למערך העלוב והמקרטע שאנחנו קוראים לו תחב"צ?

*גילוי נאות: אני קצת משוחד. אני אזרח רומני, דובר את השפה, ונמצא שם המון.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 36 דקות, borsood כתב:

בגיאורגיה לא הייתי מעז לנהוג

טיילתי שם ב2013. היינו 4 חברים וג׳יפ ניסאן פטרול. נהגנו בכבישים ובשטח ונהינינו מכל רגע.

היינו גם בתוך טיביליסי וגם בערים קטנות ובכפרים שהיו בהם רק דרכי עפר. נסענו מערבה לבקוריאני ובורוג׳ומי וצפונה עד הגבול הרוסי. בכל מקרה נהגנו לא יותר מ80 קמ״ש כי מעבר לזה הג׳יפ לא ממש אהב, אבל לא היה לנו שום בעיה עם נהגים אחרים.

לפני 18 דקות, Buki כתב:

כן יש את הקטע של עקיפות על פס לבן

כשהגענו ב2013 זה היה כשהממשלה שם ניסתה לקדם את המדינה לכיוון המערב. הבחור שנתן לנו את הג׳יפ הזהיר אותנו שיש הרבה שוטרים ושהם ביחוד מחפשים חציית קו לבן ומהירות. אמר שהם מאוד אדיבים אבל הם לא מוותרים ונותנים דוחות.

אני מניח שמאז המצב הדרדר לאור ההשפעה הרוסית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

איןנלי הרבה סימפתיה לשווייץ - מדינה סופר יקרה ודי אנטיפטית. אבל הנופים שלה ייחודיים. חוץ מזה, להגיע לרומניה אחרי שבשנה שלפני כן ביקרת באיסלנד, מערב קנדה ועוד כמה מדינות, שלא לדבר על 20 שנה של ביקורים באירופה מליסבון עד רובניאמי, קשה לשמוט לך את הלסתות. הסיפור של מאורגן או לא פחות משמעותי כי לוקחים אותך למקומות שאמורים להיות מעניינים. אז הוזכרה סינייה, ביקרנו שם - חוץ מהשם לא זכור לי דבר. כנראה שלא התרשמתי.

אגב, גם בעניין נהיגה וגם בעניין נסיעה למדינות מסוימות יש לי דעות קדומות עם בסיס מסויים. למשל, 3 נשים בחוג המכירים הלא רחב שנפצעו בתאונות בגיאורגיה ולא קיבלו טיפול רפואי עד שהגיעו לרמב"ם. אותי זה מפחיד.

פורסם
לפני כשעה, borsood כתב:

בתוך בוקרשט אין טעם לדעתי לשכור רכב. קצת יותר מאוחר עדיין המוניות היו דיי זולות ויש גם אובר למי שזה מתאים לו.
בתוך העיר הנהגים דיי אגרסיביים, וכשאני בחופש לא רוצה להתמודד איתם. מזה יש לי מספיק ביום-יום.

אני איתך.

בשני הביקורים שלי (סיימנו את הטיולים בבוקרשט) החזרנו את הרכב בתוך העיר ומשם התניידנו במוניות. עיר מזעזעת להסתובב בה עם רכב.

הנהגים שם זה הזיה, לא אשכח את זה שנסעתי במונית דאצ'יה לוגאן עם 400 אלף ק"מ, ברקסים שחורקים בצורה מטורפת, רכב ידני ונהגת שביד אחת מעשנת וביד השניה מתעסקת בטלפון.

אומר תודה שהגעתי בשלום אחרי החוויה הזו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...