Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, SurfHigh כתב:

לפני שנה החלפתי רפידות וצלחות בפג'ו 108 שלי. 

במוסך רצו מעל 800 ש"ח.

צלחות ורפידות של HQ (קוריאני, בדיוק מה שהציעו לי במוסך) עלו לי 350 ש"ח אם אני זוכר נכון, גריז נחושת עוד 40-50 ש"ח. 

ראיתי את כל הסרטונים בערך שיש ביוטיוב, הכנתי את כל הכלים הרלוונטיים וניגשתי לעבודה. 

הכל הלך מצויין עד שהייתי צריך להוריד את הצלחת הישנה. 

בכל הסרטונים פשוט מורידים אותה ביד או עם כמה דפיקות פטיש קלות.

שלי פשוט סירבה לרדת מהנאבה, לא משנה כמה ניסיתי, זה לא הלך. 

עצרתי והתחלתי לחפש באינטרנט. 

מה שלא צוין באף סרטון, זה שיש הברגה יעודית בצלחת, צריך פשוט להבריג לשם בורג M10 שדוחף את הצלחת ומרחיק אותה מהנאבה, ואז היא יורדת בשניה. 

אחרי זה הכל באמת היה פשוט מאוד.

אז צד ימין לקח לי שעה ורבע, וצד שמאל 15 דק. 

הכמה מאות שקלים שחסכתי זה נחמד, אבל הכיף האמיתי זה הסיפוק והידע שנצבר. 

אז לדעתי טיפול בבית זה בהחלט דבר חיובי, חשוב לבוא מוכנים מבחינת ידע וכלים, אבל גם להיות מוכנים לבלת"מים ואולי להכין חבר טלפוני שמבין. 

כל הכבוד

זה מסוג הדברים הקשים והמלחיצים לדעתי, אחרי שהצלחת דבר כזה להחליף שמן ופילטר שמן זה כלום

אחרי כמה זמן צריך להחליף צלחות ורפידות בפג'ו 108? לא החלפתי עדיין ל 208 שלי, רק עם 42K ק"מ כרגע

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אישית הייתי מטפל במוסך מורשה, למרות שלכאורה ידעתי איך לעשות את העבודה. אחרי שבמוסך שמו לי יותר מדיי שמן החלטתי שאת הטיפול הבא אני אעשה לבד, במקביל גם החלפתי עם חבר רצועה ברכב שלו וזה נתן לי ביטחון ממש. 

בטיפול הראשון שעשיתי לבד הייתה לי פדיחה - חשבתי שאוכל לפתוח את הפילטר שמן ביד כי יש אליו גישה טובה, בפועל לא הצלחתי, אז שמתי שמן חדש, סגרתי הכל וחיכיתי שבועיים עד שיגיע חולץ פילטר כדי לבצע את הטיפול מחדש. 

נחמד לי לדעת שאני משתמש בחלקים הכי טובים ועדיין יוצא ברווח ניכר מאם הייתי מכניס למוסך. 

יש לציין שיש לי ידיים די טובות ואני עושה 'עבודות טכניות' די מגיל צעיר. 

בברקסים אני עדיין חושש להתעסק, אבל כשאצטרך להחליף אני מקווה למצוא מישהו שיסכים ללוות אותי וללמד. 

פורסם

אגב ברקסים, במזדות עם מנגנון EPB - Electric Parking Brakes - כלומר בלם יד עם כפתור ולא ידית, צריך להכניס את מערכת הבלמים ל service mode. אחרת בהחלפת הרפידות ו/או הצלחות עשויים לגרום נזק לרכב. ואני מניח שזה יכול להתקיים בנושאים נוספים. בנוסף צריך לדחוק את הצילינדר של המשאבת בלם פנימה עם כלי ייעודי כדי לא לגרום נזק.
אני שוקל להחליף לבד נוזל קירור. אבל לא יודע היכן לשים במיחזור את נוזל הקירור הישן, ובנוסף הטרמוסטט אלקטרוני ואני לא יודע מה ההשלכה וכיצד ניתן לרוקן את כלל המערכת (ברכבים ישנים ביצעתי ללא בעיה).

פורסם
לפני 3 שעות, גולדן191 כתב:

כל הכבוד

זה מסוג הדברים הקשים והמלחיצים לדעתי, אחרי שהצלחת דבר כזה להחליף שמן ופילטר שמן זה כלום

אחרי כמה זמן צריך להחליף צלחות ורפידות בפג'ו 108? לא החלפתי עדיין ל 208 שלי, רק עם 42K ק"מ כרגע

צלחות ורפידות הם לא חלק שמתבלה עם הזמן.

זה תלוי בקילומטרז' ובאופי הנהיגה שלך.

את הרפידות מחליפים כשהעובי יורד מתחת למה שהוגדר על ידי היצרן. 

מניח שיש הגדרה גם לגבי צלחות, כנראה אפשר לבדוק לפי המדרגה. 

אצלי זה היה ב 75,000, ואני מעריך שיכולתי לסחוב בקלות עוד 10,000. 

נ.ב

דווקא שמן ופילטר שמן אני לא מחליף בבית.

למרות שהעבודה קלה יותר, צריך לאסוף את השמן ולקחת מוסך כדי להיפטר ממנו, תמיד מטפטף קצת וצריך לנקות.

בקיצור, פה אני מעדיף לקנות, להביא למוסך ולשלם על ההחלפה. 

לפני 55 דקות, BassDriver כתב:

אגב ברקסים, במזדות עם מנגנון EPB - Electric Parking Brakes - כלומר בלם יד עם כפתור ולא ידית, צריך להכניס את מערכת הבלמים ל service mode. אחרת בהחלפת הרפידות ו/או הצלחות עשויים לגרום נזק לרכב. ואני מניח שזה יכול להתקיים בנושאים נוספים. בנוסף צריך לדחוק את הצילינדר של המשאבת בלם פנימה עם כלי ייעודי כדי לא לגרום נזק.

חשוב מאוד להבין מה הפרוטוקול שלפיו צריך לעבוד, אחרת אתה לא שונה משום מוסך מדרכה וזה בהחלט יכול לגרום נזק. 

יש כלי יעודי כדי ללחוץ את הבוכנה פנימה, אבל לפחות בפג'ו 108 שלי, מספיק כוח של שני אגודלים או חתיכת קרש, וזה מה שעשיתי. 

חשוב לפתוח מכסה מילוי נוזל בלמים ולשאוב חלק, אפשר עם מזרק גדול, אחרת דחיפת הבוכנה תעלה את המפלס והנוזל ישפך. 

• אהבתי 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

גם אני מטפל לבד. צריך כמובן כלים אבל לא משהו מיוחד.

כמו שאמרו קודם הכי חשוב זה הסיפוק. החסכון הוא בונוס. ולדעתי איכות העבודה בבית יותר גבוהה מכל מוסך...

עוזר מאוד לראות סרטונים רבים...

פורסם

בטיפול שמן הראשון שלי הברגתי את הבורג ריקון לתוך האגן שמן. הייתי צריך לפרק אגן 3 פעמים (כל פעם נזל שמן), בפעם השלישית שחקתי ממש הברגה עם בורג לא מתאים (קניתי מטמבוריה ולא לקחתי בחשבון גם את הפסיעה, ולא רק את גודל הבורג) וגרמתי לשבירה של תושבת. הייתי צריך לגרור את הרכב עם זנב בין הרגליים למוסך. עלה מה שעלה, למזלי זו הייתה תושבת שהיא לא באמת חלק מהבלוק, והיה חלק מפירוק. 

למרות זאת, אני חושב שזה היה מאוד מלמד, זה קרה בתקופה שיכולתי להשבית את הרכב (קורונה) ולמרות שזה היה לא נעים מבחינה כלכלית וכמות זמן (התחתנתי בין פירוק אגן אחד לשני) ש"בזבזתי", אבל התייחסתי לזה כשכר לימוד, וזה באמת היה מלמד.

החסכון הוא משמעותי במצטבר וההנאה היא גדולה 👍 גם בבית זה כיף לעשות בעצמך

• אהבתי 4

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...