Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדהים! כל הכבוד על פתרון הבעיה
אתה מבין. 99.9 אחוז מהאנשים היו גורטים את הרכב על תקלה שכזו?
אני לא טוען שזאת נחלת הרכבים הצרפתיים בלבד אבל יש יצרנים ויש יצרנים...
אצל הצרפתים יש נטיה לסבך את הכל.
עדיין לא נשברת וזה בסדר, בסוף תישבר.

תראה את אדי וה DS המהוללת 😂

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

תראה את הסרטון הזה ותבין שתחזוקה/החלפה של חלק שמורכב בתוך או מאחורי הדשבורד זה סרט בפני עצמו.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

חזית הרכב 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

מדהים! כל הכבוד על פתרון הבעיה
אתה מבין. 99.9 אחוז מהאנשים היו גורטים את הרכב על תקלה שכזו?
אני לא טוען שזאת נחלת הרכבים הצרפתיים בלבד אבל יש יצרנים ויש יצרנים...
אצל הצרפתים יש נטיה לסבך את הכל.
עדיין לא נשברת וזה בסדר, בסוף תישבר.

תראה את אדי וה DS המהוללת 😂

זה מנגנון ארכאי שהיה קיים בדגמים אירופאים רבים לפני שני עשורים, לא רק צרפתים אלא גם גרמניים ובריטים

פורסם (נערך)

הסיפור יפה ועם סוף טוב. כל הכבוד על הנחישות. 

אבל הכותרת לא לגמרי מתאימה. 

למדתי ממך על הדור הראשון הזה של בלם היד החשמלי כשסיפרת לפני שבועיים. אבל עובדה שלאחר מכן החליפו את זה במנוע על הקליפר שהוא פשוט ומוצלח. אז כיוון הקדמה לא תמיד מסבך את התיקונים אלא לפעמים מפשט אותם.

אספר לך שהרכבתי מנגנון של בלם יד מכאני פשוט, כשעשיתי המרה מבלם תוף לבלם דיסק ברכב אספנות. קניתי את כל החלקים מקוריים וחדשים והיה סיוט לסדר את כל החלקים של המנגנון, הכבל והקפיצים עד שהתחילו לעבוד.

והדוגמה הקלאסית - לדעתי יותר קל להתמודד עם תקלות של הזרקה אלקטרונית בעזרת מחשב, מעם תקלות בקרבורטור ששם ה"מחשב דיאגנוסטיקה" הוא בעל מקצוע מבוגר בפנסיה.

תיקונים מסובכים שדורשים יצירתיות היו גם בעבר - אין לך מושג איזה סרטים אכלתי עם מערכת בקרת אקלים מסוף שנות ה80.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אתה כותב זאת כאילו הדוגמא היחידה היא בלם היד החשמלי (ששוב, מלכתחילה בעיניי הוא מיותר.) אבל גם הטיעון שלך מתכתב עם מה שטענתי בעצמי - זה מוזיל עלויות ייצור והרכבה. הרי קאליפר גם ככה מתקינים. אז לסלול את הצמה עד אליו ולהוסיף מנוע? זה יותר פשוט מ2 כבלים במנוע חשמלי שצריך גם צמה וגם כבל מכאני שמגיע עד לתא נוסעים ודורש מיקום יעודי.

הבעיה רחבה יותר מזה, שוב, רכיבים חלקיים שמרכיבים יחידה מושלמת, אינם נמכרים בנפרד. גם בסוזוקי שלי יש דוגמא כזו - דיאפרגמת הואקום (מיכל שעלותו כמה עשרות שקלים) היא מבחינת הקטלוג, חלק בלתי נפרד מסעפת היניקה. בורח ואקום? תחליף את כל הסעפת.

התקלקלה זרוע פלסטיק במצערת? תחליף את כל המצערת.

יצרנים שלא מוכרים את הבושינגים של חלקי המתלה בנפרד - גם זה קיים המון שנים.

רוצה רק שסתום pcv? אי אפשר, הוא חלק ממכסה השסתומים.

צינור טורבו? חלק מבית פילטר האוויר. אה חיישן המאף? גם כן. ועוד אינספור דוגמאות.

• אהבתי 2
פורסם

עכשיו אתה מחדד את העניין של החלקים הכוללים שאי אפשר לרכוש את הרכיבים שלהם בנפרד. זה נכון מאוד, אבל בתקלות נפוצות שוק האפטרמרקט ייתן פיתרון כלכלי.

התייחסתי בתגובתי הקודמת יותר לעניין המחקר והשיפוץ העצמי של חלקים שאין להם פיתרון. 

לפני 6 דקות, EliC25 כתב:

רוצה רק שסתום pcv? אי אפשר, הוא חלק ממכסה השסתומים

בדיוק ככה. ידעתי שמכסה השסתומים הפלסטיק אצלי יתחיל לזייף מתישהו, כי זה מה שקורה לכולם בסוף. אז כבר החלפתי אותו באופן מניעתי לחדש, והרגשתי טוב עם זה למרות שעלות החלק הייתה 3000 ש"ח - כי זה כולל גם שסתום PCV חדש..

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

היה קשה למצוא למרות שעלו כמה מאות 508 עם בלם יד חשמלי, וכנראה עוד כמה מאות c5 עם אותו חלק. פירוקיה בצפון מרחה אותי שבועיים שיש להם רק כדי להגיד שהם טעו והכל אצלם מכאני.

ופירןקיה באיזור המרכז רצו 800 שקל אבל לא היו תקשורתיים (ביקשתי תמונה.. הפסיקו לענות בצ'ט) וזה היה כולל לשרוף חצי יום בפקקים כדי לקנות..  העדפתי את הדרך שלי.

אגב, להחליף את כל המנגנון זה סיפור יותר קשוח לדעתי, כי צריך להשחיל את כבל החירום מתחת לרכב לתוך ת"א הנוסעים, ולא תמיד זה הולך...

פורסם
לפני 17 דקות, EliC25 כתב:

היה קשה למצוא למרות שעלו כמה מאות 508 עם בלם יד חשמלי, וכנראה עוד כמה מאות c5 עם אותו חלק. פירוקיה בצפון מרחה אותי שבועיים שיש להם רק כדי להגיד שהם טעו והכל אצלם מכאני.

ופירןקיה באיזור המרכז רצו 800 שקל אבל לא היו תקשורתיים (ביקשתי תמונה.. הפסיקו לענות בצ'ט) וזה היה כולל לשרוף חצי יום בפקקים כדי לקנות..  העדפתי את הדרך שלי.

אגב, להחליף את כל המנגנון זה סיפור יותר קשוח לדעתי, כי צריך להשחיל את כבל החירום מתחת לרכב לתוך ת"א הנוסעים, ולא תמיד זה הולך...

גם הניסיון שלי לא מוצלח עם פירוקיות, צריך להתקשר לכמה עד שמגיעים לפירוקיה רצינית ולרוב הפירוקיות גם אין כמעט חלפים של רכבים שהם לא עממיים ונמכרו באלפי יחידות , או של רמות גימור ספציפיות. מה שעשית זה פתרון יפה

פורסם
לפני 6 שעות, zaf כתב:

תראה את הסרטון הזה ותבין שתחזוקה/החלפה של חלק שמורכב בתוך או מאחורי הדשבורד זה סרט בפני עצמו.

פירקתי דשבורד בג'יפ ליברטי לפני שנה.. אין ספק.

יכול לצפות בסרטונים כאלו שעות

פורסם

יש סוג של מסר סמוי בסרטונים - אם תשים לב, יש לא מעט חלקים שמתחברים ״מאחור״ למכלול המסגרת. מה שאומר שיהיה קשה עד בלתי אפשרי לפרק רק את אותו חלק מבלי להוציא החוצה את כל המסגרת.

היום אני מבין למה במוסכים מורידים את כל החזית על מנת להחליף רדיאטורים ומשאבות או חיישנים שמותקנים בתוך מסגרת החזית. 

אותו הדבר במפוח המיזוג. שדורש הוצאה של כל הדשבורד. 

באשר למכלולים אינטגרטיבים - המעבר לשימוש רחב בחלקי פלסטיק, מקל על היצרן לבנות הכל יחד מחוץ לרכב/למנוע ואז להלביש על המנוע . מה עוד שחלקם ממש מודבקים ולא ניתנים להסרה, זה כבר ממש תופעה מעצבנת.

אמר לי מישהו שצריך מיומנות להסיר חלק מתברג/פריק ממכלול פלסטיק והצמיד חדש מבלי לפגום באטימה. אין דין הברגה לתוך פלסטיק כדין הברגה למתכת. ולכן לא מובטחת אטימה ראויה. 

הנקודה היא, שכאן גם מכלול פלסטיק של סעפת או מכסה ,עולים הון לא קטן . ויחידה משומשת לא מבטיחה שרידות ללא סדקים או בלאי דומה. 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...