Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי פנים הרכב

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Michazzz,

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מה המחשבה לגבי ניקיון הדשבורד, לוח המחוונים, השמשות הפנימיות, באמצעות אלכוהול 70% נוזלי ומגבת? האם אפשרי?

עוד שאלה- ידוע שניתן לשים מי מזגן/מי גשם כמים לוישרים- מה עם מים מקנקן בריטה למשל?

תודה.

• פיתרון
פורסם

מים לוישרים - אני ממלא בקבוק 1.5 ליטר מים מפילטר בריטה ומוסיף חצי כוס של נוזל כחול לניקוי שמשות (מבקבוק ספריי).

אל תנקה עם שום אלכוהול - אלא אם זה רכב פועלים. יש מוצרים ייעודים לניקוי פנימי. לדוגמא זה תרסיס ניקוי פנים הרכב Meguiar's - Joseph Car Shop

• רעיון טוב! 4

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני שעתיים, bogib כתב:

ניקיון הדשבורד, לוח המחוונים, השמשות הפנימיות, באמצעות אלכוהול 70% נוזלי ומגבת? האם אפשרי?

למה למען השם לנקות חלקי פלסטיק פנימיים של רכב עם אתנול 70%?...

WD-40 עושה עבודה הרבה יותר טובה... NOT.

ברור שאפשרי. משטרת הדיטיילינג לא תעצור אותך.

קנה תרסיס לדשבורד ב- 20-30 ש"ח ושחרר את הרעיון הגרוע הזה.

מזלך שאתה לא אחותי שניקתה את הדשבורד של הסוזוקי אלטו החבוטה נורא שלה עם מסיר שומנים (לתנורים) של סנט-מוריץ...

לפני שעתיים, bogib כתב:

ידוע שניתן לשים מי מזגן/מי גשם כמים לוישרים- מה עם מים מקנקן בריטה למשל?

מים מזוקקים (מי מזגן) - מעולה.

מי בריטה - גם מעולה.

מאיפה אתה משיג מי גשם? יש דילר טוב בטלגשם?

יש טבליות "נוזל" חלונות בעלי-אקספרס שעולות גרושים ועושות אחלה עבודה (בסה"כ דטרגנט מיובש לאבקה וארוז לקפסולה עם קצת צבע כחול). זורקים טבליה לג'ריקן של 4 ליטר שסוגר סיפור.

כנ"ל נוזל שמשות מהול כמו שרשמו מעליי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

המסיר שומנים נורא מצחיק😃.

לא כתבתי שאני אוסף מי גשם, כתבתי שידוע שאפשר להשתמש, אבל אם אפשר להשתמש במי בריטה זה נהדר.

הייתי מעדיף להשתמש במשהו יותר טבעי ולא בכל מיני תכשירים כימיקלים לניקוי פנימי.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 דקות, bogib כתב:

המסיר שומנים נורא מצחיק😃.

מסכים איתך, אבל כשראיתי איך נראה הדשבורד שלה אחרי שבוע בשמש הישראלית לא צחקתי... בחיים שלי לא ראיתי דבר כזה. כל הפלסטיק הלך לגמרי, האפיר ונהיה מצולק (כמו פנים עם אקנה).

לפני 8 דקות, bogib כתב:

איפה אתה גר אם מותר לשאול? באיזור נטול זיהום אוויר?

אתה נמנע גם מתרסיס לשירותים אחרי מספר 2?

אתה נמנע גם מכל מיני מרססי ריח חשמליים? ממבער עם שמן "ארומטי"? או המכשיר החשמלי הזה שעושה אדים עם ריח שכולם קונים לאחרונה?

אתה נמנע גם משימוש במרכך כביסה, תמיסת כימיקלים טהורה שרובה מים עם ריחות מלאכותיים שמתובלים במולקולות ארומטיות כנראה גם בנזניות, ושנספג בבגדים שמתחככים בעור שלך במהלך יום שלם?

אני משתדל שלא לעשות פה וואטאבאוטיזם לגבי אם כבר יש כימיקלים בחיים שלנו אז לא משנה עוד קצת כימיקלים על הדרך,  אבל מה הבעיה עם כימיקלים שמורחים על הפלסטיק של האוטו, שהם לא נדיפים במיוחד ברמת העיקרון, ושלאחר האפליקציה שלהם על הפלסטיק הם נשארים עליו וכו'?...

פורסם

ברור שאי אפשר להימנע מכימיקלים וזיהום בחיי היומיום שלנו, אבל כן, במה שאני יכול לשלוט אני משתדל ללכת לכיוון הטבעי.

פורסם
לפני 5 דקות, bogib כתב:

ברור שאי אפשר להימנע מכימיקלים וזיהום בחיי היומיום שלנו, אבל כן, במה שאני יכול לשלוט אני משתדל ללכת לכיוון הטבעי.

מסכים איתך לגמרי... אני גם נוהג לעשות כן, אבל מפריד את העיקר מהתפל.

לעניות דעתי הענייה, להקפיד על דשבורד של רכב נקי מכימיקלים (כלומר תרסיס לדשבורד) זה תפל.

בדר"כ המוצרים האלו שומניים (ומבריקים), נצמדים למשטח, ולכן הרבה פחות נדיפים והרבה פחות "ננשמים" ממוצרים אחרים שבשימוש יומיומי באורח החיים המודרני.

אתה גם לא נוגע בהם כל כך ולא מתחכך בהם והם לא מתנדפים לחלל הרכב ברמת העיקרון (כמובן שבאיזשהוא % זניח בוודאי שכן).

ייתכן שתמיסת חומץ מהולה תעשה חלק מהעבודה?

אולי גם אתנול 70% כמו שרשמת.

יש סרטונים למוצרי ניקוי "טבעיים" לרכב (גם כימיקלים הם טבעיים, הם מהטבע).

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 13 שעות, DAHUJI כתב:

מסכים איתך לגמרי... אני גם נוהג לעשות כן, אבל מפריד את העיקר מהתפל.

לעניות דעתי הענייה, להקפיד על דשבורד של רכב נקי מכימיקלים (כלומר תרסיס לדשבורד) זה תפל.

בדר"כ המוצרים האלו שומניים (ומבריקים), נצמדים למשטח, ולכן הרבה פחות נדיפים והרבה פחות "ננשמים" ממוצרים אחרים שבשימוש יומיומי באורח החיים המודרני.

אתה גם לא נוגע בהם כל כך ולא מתחכך בהם והם לא מתנדפים לחלל הרכב ברמת העיקרון (כמובן שבאיזשהוא % זניח בוודאי שכן).

אולי גם אתנול 70% כמו שרשמת.

יש סרטונים למוצרי ניקוי "טבעיים" לרכב (גם כימיקלים הם טבעיים, הם מהטבע).

תודה רבה DAHUJI על הסרטון.

נראה מאוד מעניין, אנסה לשלב איזה משהו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 15 שעות, DAHUJI כתב:

ני משתדל שלא לעשות פה וואטאבאוטיזם לגבי אם כבר יש כימיקלים בחיים שלנו אז לא משנה עוד קצת כימיקלים על הדרך,  אבל מה הבעיה עם כימיקלים שמורחים על הפלסטיק של האוטו, שהם לא נדיפים במיוחד ברמת העיקרון, ושלאחר האפליקציה שלהם על הפלסטיק הם נשארים עליו וכו'?...

אני לא צוחק..

יש אנשים אלרגיים לריחות.. ונניח מתחילים להשתעל או להיחנק מריחות כימיים למיניהם.  כבר "זכיתי" לנזיפות שאני מגזים עם ריחות ובשמים וחומרי ניקוי למיניהם (מודה שאני נוטה לשים באובר.. ).

ואם כמה ימים בחופשה - ללא בשמים או מבשמים... חוש הריח מתחדד. 

כמובן שביום יום, בעבודה.. כן צריך את הריחות של הבישום למיניהם..

לפני שעה, bogib כתב:

יש חומרים שלא משאירים שום מרקם שומני או מתנדף.. 

לפני שעה, bogib כתב:

מציע לך לבדוק היטב ובזהירות..

בסוף גם מים וסבון מדולל מאוד יעשו עבודה טובה, אבל השאלה מה אתה רוצה או צריך לנקות באוטו.. 

חשוב להתאים את החומר ניקוי למשטח אותו אתה רוצה לנקות. 

• רעיון טוב! 2

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 18 שעות, bogib כתב:

שלום לכולם,

מה המחשבה לגבי ניקיון הדשבורד, לוח המחוונים, השמשות הפנימיות, באמצעות אלכוהול 70% נוזלי ומגבת? האם אפשרי?

עוד שאלה- ידוע שניתן לשים מי מזגן/מי גשם כמים לוישרים- מה עם מים מקנקן בריטה למשל?

תודה.

מה כל כך מלוכלך?

הדשבורד, לוח המחוונים מטלית מיקרופייבר עם מים ומעט סבון כלים, ומטלית נוספת יבשה או מעט לחה לניגוב.

חלונות נוזל שמשות ומעבר מהיר עם נייר סופג.

למיכל המגבים אפשר להשתמש במי בריטה אבל הייתי מוסיף מעט מאד סבון כלים למניעת התגבשות וסתימת המשפריצים.

גם מפעיל את המנגנון פעם ביום יומיים מאותה סיבה (וזה עוזר גם במניעת התייבשות המגבים)

החסרון הוא שנשארים סימני מים באזורים מחוץ למגבים.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 21 שעות, bogib כתב:

אז אתה צריך משהו כזה, כמובן לקרוא הוראות לגבי ריכוזים, חומר שטוב לניקוי המון דברים, יעיל ולא רעיל. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

דווקא יש אזהרות בטיחות.

מצד שני, בוראות השימוש הן דילול לריכוזים הומיאופתיים, אני תוהה האם זה באמת יותר יעיל מסבון כלים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 14.8.2025 בשעה 22:55, sperial כתב:

מצד שני, בוראות השימוש הן דילול לריכוזים הומיאופתיים, אני תוהה האם זה באמת יותר יעיל מסבון כלים.

הדילול לא יוצא דופן לעומת מוצרים דומים רבים, שמפו איכותי לרכב, לדוגמה, הוא בדילול של 1:500. סבון כלים הוא דגריזר די חזק וחומר ניקוי יעיל, הבעיה היא להסיר אותו. עם השימוש במדיחים קצת שכחנו אבל בשטיפה ידנית נדרשת כמות מים משמעותית כדי להסיר סבון כלים מצלחת או כוס, בתא הנוסעים ברכב אין אפשרות למים זורמים כך שסיכוי טוב שתישאר שכבה של הסבון שמעבר למשיכת אבק יכולה לגרום לכתמים שקשה להוריד ובחום הקיץ גם לצריבה על הפלסטיק. 

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...