Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי פנים הרכב

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Michazzz,

פוסטים מומלצים

פורסם

לפחות לפי המדבקה סבון כלים מגיע בריכוזים של 12-24% ובמטבח אתה לא מוהל אותו 1:100.

בשביל מה אתה צריך דיגריזר לדשבורד? כמה אתה נוגע בו בידיים? מה עם ״מטליות לחות לניקוי כללי״ או מטליות לישבן של פמפרס? אמנם לא דשבורד של רכב, אבל מכשיר ההליכה שלי מנוקה פעמיים ביום עם מטליות לחות מדלי מהסוג שהפך נפוץ בתקופת הקורונה. כבר קרוב ל-5 שנים וללא נזק.

לגבי נוזל מתיזי שמשות - קונה פעם בשנה מיכל של 4 ליטר במבצע בהום סנטר. סיפור של 20 שקל. למה לי להתעסק עם אגירת המים מהמזגן? לא סובל מהריח אחרי התזה, במקרה הרע הריח מתפוגג אחרי חצי דקה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 16.8.2025 בשעה 08:07, sperial כתב:

לגבי נוזל מתיזי שמשות - קונה פעם בשנה מיכל של 4 ליטר במבצע בהום סנטר. סיפור של 20 שקל. למה לי להתעסק עם אגירת המים מהמזגן? לא סובל מהריח אחרי התזה, במקרה הרע הריח מתפוגג אחרי חצי דקה.

ספירל, לא הבנתי כל כך על מה אתה מדבר...

אם הבנתי נכון, אז לך מספיק 4 ליטר נוזל שמשות ב- 20 ש"ח פעם בשנה, אני מפרק 4 ליטר כאלו בשבועיים (מנקה שמשה בכל נסיעה, וחייב שמשה מבריקה).

• אהבתי 2
פורסם

אני מעריך שזו הצריכה שלי. עוד מיכל לרכב של אישתי. בשביל זה יש מבצעי 1+1. וגגם אם טעיתי והצריכה כפולה (והיא לא) זה עדיין הפתרון הכי נוח והעלותֶזניחה יחסית לעלות אחזקת רכב או אחזקת משפחה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 37 דקות, sperial כתב:

אני מעריך שזו הצריכה שלי. עוד מיכל לרכב של אישתי. בשביל זה יש מבצעי 1+1. וגגם אם טעיתי והצריכה כפולה (והיא לא) זה עדיין הפתרון הכי נוח והעלותֶזניחה יחסית לעלות אחזקת רכב או אחזקת משפחה.

מסכים לגמרי.

פתרון לא ישים למכורי שמשה נקייה כמוני שמנקים אותה בכל נסיעה... אני מפרק עשרות ליטרים בשנה (מיכל של 4 ליטר לפחות פעם בחודש וגם יותר) ולכן הפתרון של מים מזוקקים (אצלי מהמעבדה שאני עובד בה) + טבליות נוזל שמשות גנריות מעלי-אקספרס עושה בשבילי עבודה מעולה.

למי שלא מכור לשמשה נקייה כמוני - אין מה להתלבט על האם כן או שלא לקנות נוזל שמשות לרכב מיכל של 4 ליטר פעם בכמה חודשים.

לא נושא השרשור אז מפסיק פה.

פורסם

אני משתמש במים מזוקקים לוישרים, ללא תוספות. 

בשמש הישראלית, אם לא מקפידים לנגב את שאריות המים, החומר משאיר שכבה קשה ומכוערת על החלון (ראיתי את זה במו עיני על רכבים אחרים) מחד, ויש סיכוי שהמתיז ייסתם מאידך. 

מים מזוקקים עושים עבודה טובה דייה גם בלי תוספים ואין מה שיסתום את המתזים. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 19.8.2025 בשעה 15:25, ברווז כתב:

אני משתמש במים מזוקקים לוישרים, ללא תוספות. 

בשמש הישראלית, אם לא מקפידים לנגב את שאריות המים, החומר משאיר שכבה קשה ומכוערת על החלון (ראיתי את זה במו עיני על רכבים אחרים) מחד, ויש סיכוי שהמתיז ייסתם מאידך. 

מים מזוקקים עושים עבודה טובה דייה גם בלי תוספים ואין מה שיסתום את המתזים. 

העניין הוא שאם יש לך שכבה שומנית או אורגנית על השמשה, המים המזוקקים לא יכולים לטפל בזה ביעילות

אתה צריך סבון כלשהו (חומר שמסיס גם בחומרים אורגניים וגם במים, לכן משתמשים עם הקפסולות האלה) ואז זה יכול להמיס את הלכלוכים האורגניים האלה

אתה יכול לקנות את הטבליות ש DAHUJI המליץ עליהם (משתמש בהם גם) או להוסיף למזוקקים כ 10 גרם של ONR (עובד מעולה)

למי שרוצה לרכוש מעליאקספרס, שיחפש שם windshield capsules ויסנן לפי ביקורות וכו' כדי לדעת מה לקנות, עלה לי 7$ ל-100 קפסולות כאלה לאחרונה

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 2
פורסם

אני מנקה את פנים הרכב עם שפירצר עם קצת סבון שמהול במים, וזה הכל. אחרי הניקיון מרסס תכשירי הגנה למיניהם, גם בכמות קטנה, וזהו. אישית אני לא חושב שצריך לעשות מזה דוקטורט 😜

פורסם
לפני 19 שעות, גולדן191 כתב:

העניין הוא שאם יש לך שכבה שומנית או אורגנית על השמשה, המים המזוקקים לא יכולים לטפל בזה ביעילות

98ֵ מהזמן אני לא נדרש להוסיף משהו\להוציא סמרטוט לניקוי\לעשות עוד פעולה. עובד מספיק טוב עבורי. 

וממילא בתדלוקים אני גם עובר על השמשות עם המגב שלהם שם, עם המים וסבון, כדי להסיר לכלוך שהוישרים ממילא לא מגיעים אליו. 

וממילא לפחות פעם אחת בשנה אני מנקה את החלונות היטב, פנים וחוץ...

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...