Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 11.12.2025 בשעה 14:31, IsraCar כתב:

הרי התעשיות האלה מתמחות בסיכול איומים ובלוחמה אלקטרונית.

האם הן לא יכולות להעביר את הרכבים האלה בדיקה, סריקה וניטרול מאיומים ורוגלות?

או שהן עשו את זה כבר, וגילו דברים לא סימפטיים בנושא?

כמו שכתבו בשרשור הריגול בדנמרק ובבריטניה עשו בדיקות וגילו ממצאים מדאיגים באוטובוסים.

אבל יש פער עצום בין גילוי לבין תיקון. עדיף להחזיר או להשבית את הרכב מאשר לנסות לתקן את התוכנה שלו.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

כבר המחיר די התקבע בסגמנטים הסיניים.

קומפקטית חשמלית - 140 אלף (ליפמוטור b10, אורה 03) - הימור שלי גם byd דולפין ו-MG4 יציגו גרסאות החל מהמחיר הזה...

קרוסאובר חשמלי קומפקטי קטן - 150 אלף (אטו 2, דיפאל 05, צ'רי FX חשמלית, ג'אקו 5, איון y).

קרוסאובר חשמלי קומפקטי - 170 אלף (ליפומטור c10, ג'ילי ex5, אטו 3, לינק 02, איון v).

משפחתית פלאג אין - 175 אלף (סיל 05, אריזו 8).

קרוסאובר קומפקטי "פרימיום" חשמלי - 180 אלף (זיקר x, איון HT).

עריכה אחרונה על ידי itsik170
  • מעניין 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

סביר להניח שעם היחלשות הדולר, שככל הנראה תמשיך, יתכן שגם גרסאות הבסיס וגם הגרסאות הרגילות של טסלה יובילו להורדות מחירים נוספות מצידה וכך יאתגרו עוד יותר את המכירות בסגמנט בין 150 ל-200 אלף שח

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, itsik170 כתב:

קומפקטית חשמלית - 140 אלף (ליפמוטור b10, אורה 03)

מה קומפקטי ב B10?
אני תוהה כבר תקופה מי החליט לקטלג את הרכבים הסיניים בקטגוריה נמוכות יותר מהמידות שלהם, רק כדי לטשטש את פער המחיר (משווים אותם לרכבים קטנים וזולים יותר)

מבלי להכנס לאבזור שלרוב בסיניות עשיר יותר, הנה השוואת מידות מול קיה ספורטאז:

נתון ליפמוטור B10 (2025) קיה ספורטאז' (2025) ההבדל / המנצח
אורך 4,515 מ"מ 4,515 מ"מ זהה לחלוטין
רוחב 1,885 מ"מ 1,865 מ"מ ה-B10 רחב יותר ב-2 ס"מ
גובה 1,655 מ"מ 1,650 מ"מ ה-B10 גבוה יותר ב-0.5 ס"מ (זניח)
בסיס גלגלים 2,735 מ"מ 2,680 מ"מ ה-B10 ארוך יותר ב-5.5 ס"מ
נפח תא מטען כ-430 ליטר 591 ליטר ספורטאז' גדול ב-160 ליטר

עריכה אחרונה על ידי דור--
  • אהבתי 6
פורסם

צודק. גם דיפאל 05 גם ליפ B10 גם ספורטז' ושות. כולם C SUV. זה הקיטלוג שלהם. בארץ רכב חשמלי זול מבנזין. האופסט זה פחת דרסטי, הוצאות ביטוח וחלקי חילוף.

פורסם
לפני כשעה, guy.a כתב:

האופסט

נדמה לי שאולי התכוונת למילה טריידאופ?

שאני מרויח משהו אחד, תמורת משהו אחר.

Trade off

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני כשעה, guy.a כתב:

צודק. גם דיפאל 05 גם ליפ B10 גם ספורטז' ושות. כולם C SUV. זה הקיטלוג שלהם. בארץ רכב חשמלי זול מבנזין. האופסט זה פחת דרסטי, הוצאות ביטוח וחלקי חילוף.

כתבתי בשרשור כאן לפני כמה חודשים שלא ירחק היום ונראה c suv מאובזרים וחשמליים או phev במחירים של 140-160 אלף שח אז אני שמח שזה קרה יחסית מהר. וכמו שכתבתי, הלוואי שרשות התחרות תביא לכך שהיצרנים הסינים הגדולים יעבדו ישירות כמו טסלה ואז בכלל הם יכולים לחתוך עוד 30% ממחירי הרכב (אם לא יותר)

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, itsik170 כתב:

קומפקטית חשמלית - 140 אלף (ליפמוטור b10, אורה 03) - הימור שלי גם byd דולפין ו-MG4 יציגו גרסאות החל מהמחיר הזה...

קרוסאובר חשמלי קומפקטי קטן - 150 אלף (אטו 2, דיפאל 05, צ'רי FX חשמלית, ג'אקו 5, איון y).

קרוסאובר חשמלי קומפקטי - 170 אלף (ליפומטור c10, ג'ילי ex5, אטו 3, לינק 02, איון v).

ה- b10 הוא אכן קרוסאובר מסגמנט c ולא האצ'בק קומפקטי.

יש לזכור שאצל הסינים יש גם מבצעים והטבות שונות ואז המחירים בפועל נמוכים עוד יותר!

לצורך העניין וכפי שכבר כתבתי בפוסט אחר, במבצע שיש כרגע על דגמי איון יש בפועל הנחה של כ- 17,000 ₪  עד 21,000 ₪ אם משקללים את כל תנאי המבצע (היבואן מפרסם 21,000 ₪ שווי הטבות אני הולך על הצד הזהיר ומחשב 17,000 ₪ זה תלוי איך מחשבים את שווי הטבת הריבית על ההלוואה ללא ריבית שמקבלים).

כך שתוריד כל רכב של איון סגמנט אחד או שניים למטה ברמת המחיר שכתבת בתקופת המבצע וזה כבר ממש מחירים אטרקטיביים.

ולחשוב שהמחירים של הרכבים החשמליים הסיניים עוד ימשיכו לרדת! אבל מנגד שיעורי המס בישראל ימשיכו לעלות. אז כבר לא יודע לאיפה המחירים יילכו בפועל בישראל. (כלומר בשנת 2026 הם ימשיכו למטה כי שיעור המס יעלה קצת והשקל מתחזק ומחירי הרכבים הסיניים הולכים ויורדים, אבל לגבי השנים הבאות אני לא יודע. המחיר בטוח לא יעלה לדעתי השאלה אם הוא ימשיך לרדת).

עריכה אחרונה על ידי elielectric
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, itsik170 כתב:

הדיפאל so5 שייכת לסגמנט אחד למעלה של קרוסאובר קומפקטי.

תראו דוגמה נוספת למה שקרה כאן עם מלחמת המחירים והגעת גל הרכבים החשמליים הסיניים המוזלים כגון דיפאל, איון, ליפמוטור וכו' (בימים הקרובים גם mg s5).

https://wheel.co.il/עוד-נס-לחנוכה-מבצע-צ׳רי-fx-חשמלית-ב-130900-שקל-0/

צ'רי fx  נמכרת במבצע "נס חנוכה במחיר של 131,000 ₪ או 144,000 ₪ לרמת הגימור הנמוכה או הגבוהה בהתאמה לשנת 2025 אפס ק"מ ועמדת טעינה בחינם.

הנחות של כ- 21 - 25 אלף ₪.

לכאורה וואהו.

אבל יש לך ליפמוטור b10 חדשה מהניילונים ישירות מהיבואן שנת 2026 במחיר של 140,000 ₪ או 150,000 ₪ בלי טובות והרכב גם הרבה יותר טוב (הצ'רי זאת פלטפורמת בנזין מוסבת).

גם שאר הקרוסאוברים החדשים הנ"ל נמכרים במחירים זולים יותר או באותה סביבת מחיר.

זה מה שקורה כשיש תחרות והתקדמות של טכנולוגייה חדשה והורדת עלויות ייצור.

עריכה אחרונה על ידי elielectric
פורסם
לפני 14 שעות, דור-- כתב:

מה קומפקטי ב B10?
אני תוהה כבר תקופה מי החליט לקטלג את הרכבים הסיניים בקטגוריה נמוכות יותר מהמידות שלהם, רק כדי לטשטש את פער המחיר (משווים אותם לרכבים קטנים וזולים יותר)

מבלי להכנס לאבזור שלרוב בסיניות עשיר יותר, הנה השוואת מידות מול קיה ספורטאז:

נתון ליפמוטור B10 (2025) קיה ספורטאז' (2025) ההבדל / המנצח
אורך 4,515 מ"מ 4,515 מ"מ זהה לחלוטין
רוחב 1,885 מ"מ 1,865 מ"מ ה-B10 רחב יותר ב-2 ס"מ
גובה 1,655 מ"מ 1,650 מ"מ ה-B10 גבוה יותר ב-0.5 ס"מ (זניח)
בסיס גלגלים 2,735 מ"מ 2,680 מ"מ ה-B10 ארוך יותר ב-5.5 ס"מ
נפח תא מטען כ-430 ליטר 591 ליטר ספורטאז' גדול ב-160 ליטר

צודק. ה B10 נראה, בהסתייגות המובנת שמדובר ברכב חדש שטרם נבחן פה, כמו מציאה אמיתית. מרווח, חזק ומאובזר עד הגג והכל במחיר של איזה יאריס בסיסית או משהו כזה. ואגב מבחנים, לפחות בחו"ל מאוד מתרשמים לטובה ממנה, שלא להזכיר את מבחן ה NCAP שבו התברגה לגמרי בטופ מבחינת ציון הבטיחות.

פורסם (נערך)

גם הליפמוטור B10 גם הדיפאל S05, שניהם שייכות לאותה הקטגוריה C-SUV. לדעתי, כרגע, מול כל המתחרים הסיניים, הם השתיים הבולטות ביותר. בייחוד הדיפאל], עם המנוע החזק מאוד ובסיס גלגלים גדול יותר. השאר נראות פחות מעניינות. אבל אני עדיין חושב שקיה EV4 תהיה עדיפה

עריכה אחרונה על ידי guy.a
פורסם
לפני שעה, guy.a כתב:

גם הליפמוטור B10 גם הדיפאל S05, שניהם שייכות לאותה הקטגוריה C-SUV. לדעתי, כרגע, מול כל המתחרים הסיניים, הם השתיים הבולטות ביותר. בייחוד הדיפאל], עם המנוע החזק מאוד ובסיס גלגלים גדול יותר. השאר נראות פחות מעניינות. אבל אני עדיין חושב שקיה EV4 תהיה עדיפה

יכול בהחלט להיות , אבל כאשר היבואן מתמחר את ה EV3 ב 184 לטווח של 570 ק"מ ה EV4 תגיע בקלות ל 200K .

היבואן פיתח מומחיות במכירה של רכבים בהנחות עומק , ככל הנראה הרכבים הללו יגיעו לאותו המקום בדיוק.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...