Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיפוש רכב שני ידני *עד* 15-20K

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, מחפש רכב שני ידני למשפחה.

הצרכים הם לרוב עירוניים הגעה לעבודה, חוגים וכד׳. אחת לשבוע נסיעה בינעירונית קצרה יחסית. 

ֶתקציב עד 20K לא כולל ביטוח.

רוצה אוטו סחיר שלא אתקע איתו אם אצטרך למכור.

תעשו לי סדר.

מצד אחד יש ידניות כמו 208 שנראות במחירים ממש זולים וכאלה שעולות 20+- 

ֶפאביות, איביזות, פולו נראות מחוץ לתקציב..

ֶבמה כדאי להתמקד?

פורסם

חפש פיאסטה/סוויפט. כתבת חוגים אז סיננתי אפשרויות אחרות - לשתיהן יש בטיחות פסיבית טובה. 

הפיאסטה די חלשה, אבל אחת כזו עם נתונים טובים תשאיר אותך עם כמה אלפים עודף מהתקציב, ולבטח אותן זול.

הסוויפט מרגישה קצת יותר זריזה - לא פער דרמטי בעיניי. אישית אוהב יותר את הסוויפט.

בתקציב הזה תוכל למצוא סוויפט 11-12, פיאסטה 13-15. 

פורסם

הייתי מוסיף גם את הגרמיניות, דווקא יש מבחר ביד 2, היתרון שלהם שהם זריזות ביחס למנועי 1.2 של הפיאסטה או סוויפט.

יונדאי i20 גם אופציה.

לגבי צרפתיות הייתי בוחר דווקא בקליאו שמגיעה עם מנוע 0.9 טורבו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היונדאי i20 ואחותה הקיה ריו, שתיהן מכוניות מאוד מוצלחות בגירסה הידנית, ונחשבות לאמינות מאוד.

בעבר היתה לי ריו ידנית, היום יש i20 ידנית. 0 תקלות. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

I20 ידנית הייתה לי לתקופה קצרה, הפלסטיקה הדביקה הטריפה אותי, אצלי באופן חריג הייתה בעיה (הבעלים הקודם עשה קלאץ במוסך וזה לא עשה עבודה טובה, השתחרר בורג בתוך הקייס שגרם לשבר והצריך גיר חדש קומפלט, שבועיים וחי  של חיפושים עד שאיתרו גיר כזה, מסתבר שזה נדיר ולא משהו שמשותף לכלל הדגמים של יונדאי\קיה), סידרתי אותה ומכרתי תוך זמן קצר.
הייתה ברשותי פולקסוואגן אפ ידנית 75 כ''ס ( סיאט מי\ סקודה סיטיגו), מאוד נהניתי ממנה, כיפית בתוך העיר ושימשה אותי לנסיעות ארוכות לירושלים, חיפה ולאן שהייתי צריך להגיע ללא כל קושי.
בפיג'ו עניין הרצועת טיימיניג הטבולה קיים גם בגרסת הבנזין האטמוספרית, פשוט פחות מואץ, אם כבר אז לחפש את הדיזל.
פיאסטה נהדרת, סוויפט במחיר שכזה לא חושב שימצא.
קליאו 0.9 סוס עבודה, נוסעת היטב.
מיקרה ידנית עשויה להיות אופציה פחות מוצלחת מהרנו.
בדומה לה גם הספייס סטאר הידניות הן אופציה.

פורסם
לפני 6 שעות, GTI33 כתב:

קליאו 0.9 סוס עבודה, נוסעת היטב.

עד שמגיע הקיץ. מזגן מזעזע

בתאריך 2.8.2025 בשעה 22:56, risskiss כתב:

רוצה אוטו סחיר שלא אתקע איתו אם אצטרך למכור.

רכב סחיר אינו יתרון אלא חסרון כשאתה הקונה.

סוזוקי אלטו וספלאש יעשו את העבודה.

קליאו דור 3 ידנית. אין הרבה כאלו. המחיר שלהן ברצפה אבל זה אוטו מוצלח למטרה הזו

פורסם

אכן לחלק המזגן חלש, אבל שינסה, כי מעבר לזה אחלה תמורה למחיר.

הדור השלישי עם מזגן טוב, אבל ביצועים הרבה פחות טובים. כמו הקליאו 3 נמכרה עד 2012 בעוד שדור 4 אפשר לקנות 2016-2017 בתקציב הזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם לי יש ניסיון טוב עם ריו ידנית 1.2, הייתה כזאת אצל אחי 9 שנים, חלק מהזמן כרכב ראשי שגם עשה טווחים ארוכים צפון/דרום ללא שום בעיה. מנוע 1.2 לא עגלתי בצורה מפריעה, עם גיר ידני הוא סביר. אבל לא חסכוני כמצופה, כמו רוב המכוניות הקוראיניות בנזין.  1 ל 14 ממוצע משולב. 

נקנתה חדשה ב 2014 ונמכרה לפני שנתיים עם מעל 150 אלף ק"מ, בכל הזמן הזה היו 3 תקלות - מנעול דלת נהג, גומיה בכפתור פתיחת תא מטען ובולמים למכסה תא מטען שנחלשו. 

זה רכב סופר פשוט מכאנית, לא צריך מוסך מומחה, לא צריך כלים מיוחדים, הכל מאוד קל לטיפול ונגיש, אין שום פטנטים מוזרים. 

כשמטפלים בזמן עם שמן איכותי אין בוצה במנוע. 

לגבי סחירות אי אפשר להסיק כלום כמובן מרכב אחד אבל זו ספציפית נמכרה למחרת פרסום המודעה לבן אדם הראשון שבא לראות. 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...