Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני 10 חודשים צבעו ברכב שלי את המכסה מנוע. 

מיד שמתי לב שהצביעה לא איכותית, היו כמה נקודות ושקעים קטנים. וגם כול המכסה מנוע היה מלא בסווירלים. 

הצבעי "המקצועי" אמר שאין מה לעשות, מבחינתו המכסה מנוע מושלם, וכול דבר שהוא יעשה רק יהרוס את הצבע.

היום אחרי כמה חודשים, לקחתי את הרכב לשטיפה.

אחרי השטיפה שמתי לב שיש כתמי אבנית על כול המכסה מנוע. על אף חלק אחר ברכב אין סימני אבנית, רואים אותם רק על המכסה מנוע.

זה התרחש בגלל צביעה לא איכותית?

הרכב חונה רוב הזמן בחניון מקורה, לא זכור לי שנשפך משהו חריג על המכסה מנוע בתקופה האחרונה.

הפתרון זה פוליש?

20250702_102500.jpg

פורסם

למה אתה חושב שזו אבנית?

אם זו אכן אבנית (כלומר, הצטברות של סידן בעיקר) שלא היתה בכלל לפני השטיפה ונוצרה עכשיו, אתה אמור להיות מסוגל להסיר אותה בעזרת סמרטוט לח, למצב שתעלם לחלוטין.

בכל מקרה ככלל אבנית מתפרקת בקלות ומוסרת בעזרת חומצה ברמה נמוכה מאד, כמו חומץ טבעי או סינטטי או חומץ שאתה יכול לייצר בעצמך על-ידי ערבוב כמה כפיות מלח לימון במים חמים; זה נכון לכל סוגי האבנית, גם בבית. ייתכן שהצבע באמת לא איכותי, ואז החומצה עצמה עלולה לגרום לו נזק, אז אולי כדאי שתבדוק קודם באיזור נסתר.

העניין הוא שלפחות מהתמונה, זה נראה (לי; לא מומחה) פחות כמו אבנית ויותר כמו פגמים בצבע שנוצרו כתוצאה מהשטיפה הכנראה קצת אגרסיבית מדי עבור צבע לא איכותי. 

• אהבתי 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

קשה לאבחן במדויק מהתמונה אבל לי זה נראה יותר כמו לכה שמתחילה להתפרק, מאוד אופייני לצביעה ברמה נמוכה וזה בערך הזמן לאחר הצביעה בו מתחילים לראות תופעות מסוג זה.  

• רעיון טוב! 1
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...