Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ במציאת עבודה.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, Derish כתב:

ברמה הבסיסית מגיע לו להימדד על התפוקה ועל איכות העבודה שלו במקום על היסטוריית יחסי האנוש או על החלטות ספציפיות שקיבל.

ממש לא. מי שחושב שיחסי אנוש לא משפיעים על תפוקה, לא מבין איך אנשים מתפקדים במקום עבודה.

אני כבר 3 שנים בחברה ששמה דגש על יחסי אנוש באופן מוצהר שגם מיושם בפועל.

אתה בטח תגחך, אבל זה בהחלט מורגש. עבדתי במספיק מקומות כדי לשים לב להבדל.

זה מונחל מלמעלה ומחלחל לכל הרמות.

זה לא שאין אנשים שמעט קשה יותר לעבוד איתם, אבל הם בודדים, בחברה גדולה מאוד.

ואין לי ספק שיש גם טעויות לצד השני, אנשים שחבל שויתרו עליהם, קורה לצערי, כמו שיש עובדים שויתרו על הצעה ממקום עבודה שווה בגלל פרמטר לא רלוונטי או שגוי.

שיטות הגיוס שיש היום אכן רחוקות מלהיות מושלמות, אבל לומר שזה לא חשוב מראה על חוסר הבנה באיך בני אדם מתנהלים במקום שבו הם מבלים שליש מהיום.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 3
  • תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפשר להירגע עם הצדקנות. לא אמרתי שזה לא חשוב, אלא שבמקום עבודה חדש המועמד לא צריך להישפט ע"פ הדינמיקה הקבוצתית שהייתה לו בצוות הקודם. פגשתי לא מעט אנשים שעזבו מקום עבודה בו לא הסתדרו עם הקולגות, ואז נחתו במקום הבא שבו הכל נהיה סבבה מהרגע הראשון פשוט כי הדמוגרפיה הייתה שונה או שההנהלה הייתה מוצלחת יותר.

את מתארת לעצמך מצב שבו מערכת יחסים רומנטית מתחילה בבדיקת רקע וסבב טלפונים לכל מי שיצאת איתו כמה חודשים? כשמסתכלים על ביוגרפיה מקצועית, עובד צריך להימדד על התפוקה שלו, על הישגים ושיפורים שהנהיג, וכו'. בשביל הפן האנושי אפשר לתת לו תקופת נסיון, מבחני אישיות, לנסח שאלות מסויימות בראיון וכד', אבל להיכנס לו לקישקעס ולדרוש הסבר מדוע דברים לא הסתדרו לו במקום העבודה הקודם זה לא מכבד ולא מקצועי, נוסף על כך שלא באמת מנבא כלום.

לפני 5 שעות, falou כתב:

אני לא מכיר את החוקים בספרד, אבל מה הבעיה לפרק את העסקה מתי שרוצים?

כשמפטרים בתקופת המבחן לא צריך להסביר את הרקע למשרד העבודה (מה שנקרא בארץ 'מכתב פיטורין'), לעשות שימוע, או לשלם פיצויים. זה מין הסכם זמני בין שני הצדדים שהעובד מרוויח 'יומית' ויודע שהוא עלול להתבקש לעזוב בהתראה קצרה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 24 דקות, Derish כתב:

אפשר להירגע עם הצדקנות.

אני מעריך את זה שאתה מרגיע עם הצדקנות. זה באמת מוביל לדיון יותר ענייני.

לא אמרתי שזה לא חשוב, אלא שבמקום עבודה חדש המועמד לא צריך להישפט ע"פ הדינמיקה הקבוצתית שהייתה לו בצוות הקודם.

שזה בדיוק מה שאתה אומר, שהדינמיקה במקום העבודה הקודם, זה דבר לא חשוב.

זה דווקא דבר חשוב מאוד.

אני מכיר אדם מאוד מוכשר וחכם, שהצטיין במשרתו בלהסביר לכולם כמה הם מטומטמים. הוא גם היה מאוד רהוט, וידע להסביר את זה כל כך טוב, שהוא לא הותיר להם מקום ל-come back, וגם אם כן, הביא להם אחד כפול ומכופל בחזרה.

היום יש לו קריירה אחרת, מאוד מוצלחת, כעצמאי. אבל עד אז הוא אכל הרבה זמן אבטלה, כי לאף מקום עבודה קודם לא היה דבר טוב להגיד עליו, על כל כישרונו.

בתור עצמאי הוא דווקא למד יפה להרגיע מול לקוחות...

אז כן, הדינמיקה בצוות הקודם חשובה, ואתה אמרת שהיא כל כך לא רלוונטית (עזוב "חשובה"), שצריך לאסור לשאול עליה ,או על מקום העבודה הקודם בכלל, בחוק.

בו דריש, אפשר להגיד בדיון גם, עשיתי חושבים מחדש, אמרתי משהו לא מדוייק/נכון, אני חוזר בי. 

את מתארת לעצמך מצב שבו מערכת יחסים רומנטית מתחילה בבדיקת רקע וסבב טלפונים לכל מי שיצאת איתו כמה חודשים?

עכשיו עברנו לדמגוגיית האנלוגיה הלא קשורה, ומקונה ומוכר מרצון (עסקת חליפין תועלתית) לעולם היחסים הבינאישיים.

מה הקשר?

זה לא מכבד ולא מקצועי, נוסף על כך שלא באמת מנבא כלום.

זה מאוד מקצועי, גם אם לא נעים אישית, ומנבא יותר טוב מכל דבר אחר שאתה יודע על העובד.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

להגיד את האמת זו הדרך הנכונה, כמובן שאתה יכול לזקק אותה קצת ולהציג דברים בצורה אחרת. 

הייתי בחברה קטנה, שדי מיציתי אותה ורציתי לעזוב, יום אחד הביאו יועץ ארגוני והוא החליט שאותי צריך להעיף. 

וחודש לאחר מכן בראיון עבודה, אמרתי למראיינת את זה מילה במילה. 

התקבלתי. 

המנהלת הזו שראיינה אותי, היא אחת הטובות שהיו לי. 

תמשיך עם האמת ותתקבל במקום הבא. 

לאורך השנים עבדתי במקום מסויים כחצי שנה, הוא לא מופיע בקו"ח אבל כן מצויין בראיונות. 

Peugeot  5008 2023 

פורסם
לפני 47 דקות, falou כתב:

אז כן, הדינמיקה בצוות הקודם חשובה, ואתה אמרת שהיא כל כך לא רלוונטית (עזוב "חשובה"), שצריך לאסור לשאול עליה ,או על מקום העבודה הקודם בכלל, בחוק.

אני עדיין אומר את זה.

מה הספקת לעשות בתפקיד הקודם, כמה תהליכים הצלחת לייעל, כמה כסף חסכת לחברה - אלו פרמטרים מדידים ואובייקטיביים ע"פ רוב, וזה מה שצריך לעניין את המעסיק הפוטנציאלי.

עד כמה היית 'מקובל חברתית' בקולקטיב הקודם אכן לא רלוונטי, משום שזה מושפע מאלף ואחד גורמים סובייקטיביים כמו גיל האנשים שעבדו איתך, הרקע שלהם, זה שהם אוהבים קפה ואתה מעדיף תה, זה שהם מעשנים ואתה לא, וכן הלאה.

עד כמה תשתלב היטב בקולקטיב החדש ועד כמה פרודוקטיבי יהיה הצוות כתוצאה מהצטרפותך - זה משהו שלומדים רק עם הזמן ולא על סמך 'מערכות יחסים' קודמות - בדיוק כמו בדוגמה עם האקס.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 דקות, Derish כתב:

עד כמה היית 'מקובל חברתית' בקולקטיב הקודם אכן לא רלוונטי, משום שזה מושפע מאלף ואחד גורמים סובייקטיביים כמו גיל האנשים שעבדו איתך, הרקע שלהם, זה שהם אוהבים קפה ואתה מעדיף תה, זה שהם מעשנים ואתה לא, וכן הלאה.

קודם כל, השיח לא התחיל על מקובלות חברתית, אלא על למה עזבת את מקום העבודה הקודם.

אבל עובדתית, באופן מוחלט, אתה טועה. עובדה ששיטת הגיוס הלא מתודית אבל הכי מוצלחת היא חבר-מביא-חבר. מסתבר ש-like minded people (אין לזה מקבילה טובה בעברית) מתחברים. כלומר, אם יצרת סביבה ארגונית טובה, סביר להניח שהחברים של העובדים המוצלחים שלך שייכים לאותו טיפוס, שיישתלב היטב. 

מעבר לזה, עובדים טובים הם עובדים טובים בכל מקום. 

מכאן ש...

לפני 8 דקות, Derish כתב:

עד כמה תשתלב היטב בקולקטיב החדש ועד כמה פרודוקטיבי יהיה הצוות כתוצאה מהצטרפותך - זה משהו שלומדים רק עם הזמן ולא על סמך 'מערכות יחסים' קודמות - בדיוק כמו בדוגמה עם האקס.

אומר שאתה חושב שהסביבה מעצבת את אישיות הפרט, כאילו הוא מתחדש מעצמו בכל סביבה חדשה. למרות שזה גם נכון, במידה, זה נכון רק במידה קטנה. בפועל אתה לוקח את עצמך לכל מקום, מחדש. כלומר, בן זוג אוהב ותומך במיוחד יהיה כזה בכל מערכת יחסים, ובן זוג חרא ממשיך להיות חרא לכל בת זוג שתבוא. אף אחד לא הופך להיות מבן זוג אדיש לבן זוג מתחשב, רק כי החליף בת זוג.

והאמת, אם אפשר היה לראיין את בן הזוג הקודם... אולי יש פה סטארטאפ...

זה לא אומר שאין מקרים של מהפך, אבל אם ניקח אולי אנלוגיה יותר טובה, שחקן של 20 נק' למשחק ב-30 דק', הוא שחקן של 20 נק' ב-30 דק' למשחק בכל קבוצה באותה רמה (כמובן באותו שלב של הקריירה). לעיתים רחוקות יש איזה שינוי רציני.

ודרך אגב, גם ב-NBA למדו להעסיק שחקנים קבוצתיים עם אישיות נוחה, על פני סטארים עם אופי מחרב חדרי הלבשה (למרות שגם שם לא כולם לומדים, עובדה שווסטברוק עוד משחק...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 8 דקות, Derish כתב:

רלוונטי

לא יודע מה זה "מקובל חברתית" במקום עבודה. כן יודע להגיד, לפחות בתחום שלי ולמעט מקרי קיצון ותפקידים מסוימים, לדינמיקה צוותית יש חשיבות גדולה מאוד הן למעסיק והן לעובדים. לא, זה לא אומר שצריך לשיר קומביה בכל בוקר, אבל כן צריך שאנשים "יסתדרו". אמנם זה מאוד קלישאתי, אבל מצאתי שהשוואה לספורט קבוצתי קולעת די טוב. 

המחיר שהמעסיק עלול לספוג בגיוס אדם לא מתאים חברתית הוא הרבה יותר גדול מ"רק" המשכורת/פיצויים של אותו מגיוס. המעסיק מסתכן בפגיעה ב"מרקם חברתי" של הצוות מה שבדרך כלל מוביל לירידה בתפוקה ועלול להביא להתפרקות הצוות באופן כללי.

כן, זה הרבה נפנופי ידיים ולעיתים מאוד סובייקטיבי, וכנראה (בטוח) שיש הרבה הטיות בתחום הזה. אני לא בטוח שמצאו דרך טובה לנטרל את הנ"ל (חברות שונות פועלות באופן שונה), אבל מגייסים רבים נזהרים מאוד בפן החברתי. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 21 דקות, Derish כתב:

עד כמה היית 'מקובל חברתית' בקולקטיב הקודם

אף אחד לא דיבר על מקובלות חברתית, אתה מערבב מושגים שונים ואולי זה מקור האנטי שלך.

לא מעניין אף אחד עם מי אתה אוכל ארוחת צהריים ואם יש לך חברים ממקום העבודה שאתה נפגש איתם בערב.

אבל היכולת שלך לעבוד עם אחרים, הנוחות שאחרים מרגישים לפנות אליך בענין מקצועי, חשובה.

וכן, אתה לא היחיד שמבלבל את שני הנושאים האלה, לצערי יש גם מגייסים שעושים זאת.

היה לי חבר צוות, שמשאבי אנוש לא רצו לגייס וראש הצוות התעקש. הוא עוף קצת מוזר, מופנם. לדעתי לקח חודשיים עד שהוא אמר משהו מיוזמתו בארוחת הצהריים גם כשישב איתנו. אבל הוא היה ענייני מקצועית, תמיד עזר למי שפנה אליו, גם אם היה עסוק תמיד חזר אליך מאוחר יותר, לא גרם לך להרגיש אדיוט גם אם התברר שעשיתי איזו טעות טפשית. זו הנקודה, לא אם מזמינים אותך להפסקת קפה.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 2 דקות, Be roo כתב:

מגייסים

אציין שיש מגייסים שמחפשים בדיוק את זה, לבנות צוות של חברים. זה בדרך כלל קורה עם יוצאי יחידות/חטיבות של חברות שונות/אקס-סטארטאפים, אבל לא בהכרח. אם זה טוב או לא טוב - קטונתי. לדעתי זה קצת משעמם שכולם אותו שטנץ.

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעה, Be roo כתב:

אבל היכולת שלך לעבוד עם אחרים, הנוחות שאחרים מרגישים לפנות אליך בענין מקצועי, חשובה.

בול. יש לי כמה עופות כאלה בעבודה. בחיים לא אהיה ״חבר״ שלהם

ותחומי העניין לא מתלכדים כמעט בשום נושא,

אבל בכל הקשור לעבודה - גם שיתוף פעולה מוצלח וגם חיפוי הדדי על טעויות, בלי אגו.

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, Gosser1860 כתב:

אם זה טוב או לא טוב

יש לזה יתרונות וחסרונות, והמשקל שלהם משתנה בהתאם לנסיבות, זה לא שחור ולבן.

אם מדובר בסטארטאפ של 5 אנשים, וכולם חיים אחד בת%$ת של השני 16 שעות ביממה, זה עוזר שכולם דומים, צוחקים מאותן בדיחות, מוכנים לעשות אחד בשביל השני גם אם כרגע השני עושה פחות ממך כי קשה לו.

אבל יש לזה גם חסרונות, כמו אי נעימות להעמיד מישהו במקום כשמגיע לו, כי הוא חבר קרוב. העדר ביקורתיות כדי לא לפגוע, קושי של מישהו חדש להכנס כשהצוות גדל...

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הרוב פה לא נראה לי עבדו בחייהם במקום עבודה שהרוב בו זה "ביטוח לאומי". 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 30 דקות, DareDevil כתב:

הרוב פה לא נראה לי עבדו בחייהם במקום עבודה שהרוב בו זה "ביטוח לאומי". 

מעסיק לא מעט כאלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 6 שעות, Haim_gds כתב:

מה הכוונה?

כאלה שיש להם בעיות כאלה ואחרות, לא בדיוק השמנה וסלתה של החברה הישראלית, הן מבחינת יכולות והן מבחינת ההחלטות שקיבלו במהלך חייהם..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...