Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשתי נוסעת השבוע לשישה ימים בשוויץ יחד עם הבן הצעיר. הם יהיו בעיקר באינטרלאקן, משם יצאו לטיולים יומיים וגם יום אחד בציריך.

האם צריך מזומנים היום בשוויץ ואם כן אז כמה מומלץ ליום?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

לא יודע ספציפית לגבי שוייץ

אבל במקומות שהייתי הסתדרתי היטב עם כרטיס אשראי

(לא כתבת מה אופי הטיול ואיזה אינטראקציות היא צריכה לקיים שם, מוניות?)

אם אין צורך ידוע, בשביל השקט הנפשי הייתי לוקח 2 שטרות של 50 יורו כל אחד

כמובן לוודא שיודעים את הקוד הסודי ושיש מסגרת מתאימה

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

ספציפית זה פרנק שוויצרי, כמובן, לא יורו.

לא באמת צריך היום מזומנים בשום מדינה מערבית, אבל עדיף שייקחו קצת וסביר מאוד שלא ייגעו בו. הייתי לפני עשור וכבר אז לא היית צריך מזומן - השטרות עדיין פה.

• רעיון טוב! 2
פורסם

שייקחו 100 פרנק. קורה שהמסופונים לא פועלים

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, אלעדית כתב:

לא יודע ספציפית לגבי שוייץ

אז למה אתה מגיב בשרשור?

עד היום בשגרירות השוויצרית מקבלים רק ויזה של ויזה, לא מאסטרקרד ולא שום דבר אחר.

לענייננו: השוויצרים לאט לאט מקבלים את קיומו של הדבר הזה שנקרא כרטיס אשראי, יתאים לכל ה"רשתות הגדולות" אבל עדיין מעדיפים להתנהל במזומן, במיוחד בעסקים הקטנים. הייתי מקציב איזה 50 פרנק ליום. לא לשכוח להמיר חזרה בסוף הטיול, תחלופת השטרות שם משוגעת :)

(ההפך הגמור מנורבגיה, שם אתה יכול לשלם עם אשראי גם בכניסה לשירותים ציבוריים...)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ביקרנו בשוויץ בסוכות. 

נסעתי עם יורו מהארץ והמרתי לפרנקים שם. 

לא נגעתי בכסף. 

המקום היחיד שהייתה בעייה זה במוזיאון התחבורה בלוצרן, צריך מטבע בשביל הלוקר לשמירת חפצים... 

אחראית הקשר עם הילידים (קרי: אישתי) הביאה תחליף מהקופה בכניסה. 

היינו 4, שני ילדים ושני מבוגרים. שבוע. 

אוהד

• אהבתי 2
פורסם

במדינות מערביות משתמשים בגוגל/אפל פיי. 

אני נוהג להחזיק 500-1,000 ש״ח במזומן בשביל שוק הפשפשים ולמקרה תקלה במסופון, ותמיד יש בסביבה כספומט. מסיבה זו, וגם בגלל אפשרות לתקלה בטלפון ובשעון, צריך לקחת כרטיס פיזי ולהסליק אותו יחד עם הדרכון.

רוב הפרנקים שקניתי ב-2019 עדיין שוכבים במעטפה.

@hans כשנסעתי ליפאן לפני חצי שנה קיבלתי עצה דומה, קניתי 100,000 יין (כ-2,500 ש״ח) והייתי צריך להתאמץ להפטר מהם, כי למרות העצה הצורך האמיתי במזומן היה לא יותר מכמה עשרות שקלים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אוהד צודק. לפעמים צריך מטבע ללוקר או לעגלת סופר.

בטיול לשטוקהולם ונורווגיה לפני 3 שנים השימוש היחיד שלי במזומן היה למוזיאון היהודי בשטוקהולם. המקום היחיד שלא קיבל אשקאי. אפילו את ה-5 קרונות (1.5 ש״ח) בכניסה לשירותים הציבוריים משלמים בטלפון.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבל בשביל הלוקר בתחנת רכבת חייבים אינטרנט בטלפון. גם לנעילה ולפתיחה אח"כ. אל תשאלו איך אני יודע🤬 אוהד

פורסם
לפני 37 דקות, o_prime כתב:

אבל בשביל הלוקר בתחנת רכבת חייבים אינטרנט בטלפון. גם לנעילה ולפתיחה אח"כ. אל תשאלו איך אני יודע🤬 אוהד

גם בשביל וואטסאפ וגוגל מאפס. אז יש איסים או גלובאל סים או חבילה ב-300 ש״ח.

• תוכן חדש...