Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום החכמים,

עקב עניין שעלה בקרב חבריי רציתי לעשות מן סקר לא רשמי לגבי תהליך קניית רכב משומש.

איפה לאחרונה העברתם בעלות על רכב משומש שנקנה מאדם פרטי?

באתר הממשלתי? בדואר?

בנוסף מהו הגורם או השלב שהכי מלחיץ או מטריד אתכם במהלך העברת הבעלות?

אשמח לשמוע מכם תובנות!

פורסם
לפני 2 דקות, אלעדית כתב:

באתר הממשלתי.

מה אמור להלחיץ או להטריד?

תהליך קנייה של רכב משומש גורם ללא מעט אנשים חששות.

אני הייתי מעוניין לשמוע קצת מה בתור קונה/מוכר גורם לך לחשש בתהליך העברת העברת הבעלות, בדגש על ההתנהלות שלך מול הצד השני (מוכר/קונה בהתאם).

במידה ואין חשש בכלל זאת גם תשובה קבילה 🙂

פורסם

מאז שהתאפשר להעביר בעלות באיזור האישי לפני כ 5 שנים, את כל ההעברות עשיתי שם.

יתר השיטות כבר לא רלוונטיות אלא אם כן זה משהו מיוחד שמחייב הגעה פיזית ולא ניתן לביצוע באיזור האישי. 

בהעברת בעלות אין שום דבר מלחיץ. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

לפני 4 שנים החלפתי רכב. 

הרכב שמכרתי נבדק במכון בראש העין, והבעלות הועברה בנקודת הדואר הצמודה.

את הרכב שקניתי (הג'ימני הגיבור 😁) לקחתי מהקונה (אבא של חברה של בתי) ביום שישי, והבעלות הועברה באזור האישי בסלון הממוזג על כוס קפה. 

אחרי מספר פעמים שהחלפתי מכוניות, ויחד עם הגיל והנסיון בחיים, אני לא מוצא שום דבר מלחיץ בעת העברת בעלות. 

השאיפה היא להגיע למעמד העברת הבעלות אחרי שכבר ניקית את כל החששות, ושקיים מספיק אמון בין שני הצדדים כדי שהתהליך יעבור חלק בלי בעיות. 

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 52 דקות, somebodymazpeu כתב:

מהו הגורם או השלב שהכי מלחיץ או מטריד אתכם במהלך העברת הבעלות?

כפי שכבר כתבתי בשרשור אחר כאן:

קרה כבר, מתוך מאות רבות של העברות בעלות אונליין שעזרתי ללקוחותי לבצע, שנתקלתי בבעיות שונות.

הנקודות העיקריות שבהן יש להתמקד:

1. כמוכר - לא לגשת בשום אופן לשלב העברת בעלות אלא לאחר שרואים את הכסף של העברת זה"ב (או מיידית של דיסקונט) בחשבון.

2. כקונה - לא לבצע את התשלום אלא לאחר שמוודאים בקלות שהרכב לא מעוקל: בתהליך אונליין ישנו מצב מובנה שלא מאפשר להמשיך בו במידה והרכב מעוקל או משועבד. רגע לפני העברת הכסף למוכר, תמיד מומלץ להתחיל בתהליך העברת הבעלות. כשהמערכת שואלת מה מספר ת"ז של הרוכש, ניתן לשים כל מספר לפי רצונו של המוכר שלא יחשוד בקונה שמנסה לרמות אותו...) ולבצע את השלב של שליחת ההודעה הראשונה ל"קונה ניסיון". ברגע שהמערכת מאפשרת שליחת הודעה זו - אתם יכולים להיות בטוחים שהרכב אינו מעוקל ולא תתקלו במצב שבו הועבר כסף אך לא ניתן לבצע ה"ב.

3. אם קרה פנצ'ר בדרך - והמערכת אונליין נתקעת (וזה עדיין קורה, לעיתים נדירות) והתשלום כבר עבר, מומלץ כמובן להמשיך בדואר. אם גם זה לא אפשרי, מומלץ לבצע "העברת חזקה" - כלומר המוכר יעביר את הרכב עם כל המפתחות לידי הקונה ויקבעו ביניהם מועד חדש לנסות להעביר הבעלות. רוב התקלות נפתרות תוך פחות משעה, אך קרה פעם אחת שהקונה (לקוח שלי) נאלץ לקבוע עם המוכר למחרת היום עקב תקלה גדולה במשרד הרישוי שלא איפשרה ה"ב אפילו בדואר.

והכלל החשוב מכולם - לא פחות חשוב ממה אתם קונים, חשוב ממי אתם קונים. מוכר שמעלה חשד הוא, עבורי, דגל אדום לא פחות מאשר ממצא של אובדן להלכה בדו"ח של מרכז הסליקה... אבל זה כבר נושא לפוסט אחר.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 37 דקות, somebodymazpeu כתב:

אני הייתי מעוניין לשמוע קצת מה בתור קונה/מוכר גורם לך לחשש בתהליך העברת העברת הבעלות, בדגש על ההתנהלות שלך מול הצד השני (מוכר/קונה בהתאם).

כדאי לך לעבור על השרשור הזה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...