Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

לחשמליות יש בעיה אמיתית

אבל מדוע? מה זה משנה שזה חשמלי במיוחד בסרן הלא מניע?

הרכב שלי שוקל 1500 קילו כ 200 פחות מ BYD ואני מגיע בלי שום בעיה ל 90  אלף ק"מ עם סט צמיגים, זה יוצא אצלי כשנתיים וחצי - שלוש. 

לא הבנתי עדיין מדוע חשמלי = שוחק צמיגים? ה 200 קילו האלו עושים כזה הבדל?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

האם לא בוצעה הצרחת צמיגים?

נכון שבנהיגה רגועה הסרן הלא מניע מושפע פחות ולא מעביר מומנט (בקו ישר. בפניות כמובן שהצמיגים סובלים גם כן).

מעלה סרטון קצר של החבר היוטיובר של engineering explained עם המון תובנות, אולי ישפוך עוד קצת אור על הנושא הכ"כ מסובך הזה...

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני שעתיים, הלוחש למכוניות כתב:

האם לא בוצעה הצלבת צמיגים?

זהו שלזה אני לא יודע לענות, יודע שלא בוצעה יזום. אבל יכול להיות שבטיפול במוסך עשו בלי שבעל הרכב ביקש. 

בקיצור לא יודע. 

בכל מקרה, אחרי החלפת צמיגים אני אתחיל לעקוב יותר צמוד אז יהיה לי יותר מידע.

תודה על התגובות!

פורסם

לא מאמין שבמוסך יעשו רוטציה לצמיגים בלי אישור. 

בעיית שחיקת הצמיגים בחשמליות ידועה. בעיית סחרור הגלגלים בbyd ידועה מה שעוזר לשחיקת צמיגים. יש צמיגים המיועדים לחשמליות אולי יעשו יותר. שווה לבדוק בפורומים של byd בארץ ובעולם. 

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

זהו שלזה אני לא יודע לענות, יודע שלא בוצעה יזום. אבל יכול להיות שבטיפול במוסך עשו בלי שבעל הרכב ביקש. 

העומס העיקרי בבלימה ובהאצה נופל על הקדמיים. אין מצב שברכב הנעה קדמית יש שחיקה מוגברת של הצמיגים האחוריים.

כך שלפי מצב הצמיגים, כנראה עשו הצלבה לא מזמן, ללא בקשה ובלי לידע את בעל הרכב.

צדיקים..

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 25 דקות, רוןS כתב:

כנראה עשו הצלבה לא מזמן

אני רושם רק דברים שאני יודע בוודאות שעשו או לא עשו. 

אחי לא ביקש לעשות רוטציה בטיפול ולא יודע אם עשו. 

לכן זה בסימן שאלה, כנראה עשו אבל יכול להיות שלא עשו 😁

בסט צמיגים הבא אני חושב לסמן עם איזה נקודת צבע כל צמיג בשביל לדעת את המיקום שלו ולעקוב אחרי מצב השחיקה.

• אהבתי 1

פורסם

לא הייתה BYD בבעלותי, אבל כן הייתה ג'ילי גאומטרי C וכיום טסלה מודל 3 RWD ו-LYNK & CO 02, כך שאוכל להתייחס לנסיון של נהיגה ותחזוקה של רכב חשמלי, בהיבט של צמיגים. 

נתחיל ברקע כללי: אני מקפיד מאוד על לחץ אויר תקין בצמיגים, כל פעם שהרכב עובר שטיפה, אני בודק ומתקן את הלחץ. סגנון הנהיגה שלי: לא משתולל יותר מדי, ולא תוקף פניות, אבל נוסע בדרך כלל מהר (לפעמים מאוד) מהמותר. סגנון הנהיגה של אשתי (הנהגת העיקרית בג'ילי ועכשיו בלינק) מתון.

מנסיוני, צמיגים מחזיקים אצלי כ-50,000 ק"מ לפני החלפה. במקרים בהם משכתי את ההחלפה הגעתי לכ-75,000 ק"מ על סט צמיגים, על מגוון גדול של מכוניות בגדלים שונים אותן החזקתי לאורך השנים (מסיריון 1,000 סמ"ק ועד סקודה סופרב)

• הג'ילי הגיעה עם Michelin Pilot Sport EV שהחזיקו כ-50,000 ק"מ בטרם הקדמיים (הגלגלים המניעים) הגיעו לאינדיקטור השחיקה. הוחלפו ברביעיה של Michelin Pilot Sport 5 והרכב נמכר עם 83,000 ק"מ, כאשר הצמיגים בערך ב-50% שחיקה. לא בוצעו רוטציות של צמיגים קדימה-אחורה. הוחלף צמיג אחד בטרם עת עקב קרע בדופן.
  • הטסלה כיום עם 22,000 ק"מ, עם צמיגי Bridestone Turanza EV שהגיעו עם הרכב, אחרי 2 רוטציות של צמיגים קדימה-אחורה, השחיקה היא כ- 40-50%. 
  • הלינק-אנד-קו חדשה עם 2,500 ק"מ, כך שאין לדעת עדיין. אני מתכוון לבצע גם בה רוטציות צמיגים קדימה-אחורה כל 10,000 ק"מ. 

המסקנה שלי: גם ברכב חשמלי, צמיגים מחזיקים לי אותו סדר גודל של נסועה כמו ברכבי ICE שהיו לי בעבר. רוטציה עוזרת מאוד בפיזור השחיקה של הצמיגים בין הסרנים וכנראה מוסיפה קילומטראז' בין החלפות הצמיגים הנדרשות.

• אהבתי 1
פורסם

סביר לרכב חשמלי, אלו מכוניות יחסית מאוד כבדות והמומנט חזק.
אצלי בטסלה מודל Y עם בקושי 16K ק"מ כבר נדלק אינדיקטור שחיקת צמיגים אחוריים לעושת רוטציה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לי המקוריים החזיקו עד ל45,000 בלי רוטציה בכלל, לצמיגים האחוריים היה עוד בשר אבל הקדמיים היו גמורים, הייתי יכול למשוך עוד 10-20 אלף קילומטר אם הייתי עושה רוטציה.
החלפתי את כל ה4 לצמיגים של חברת Barum (לא היה משהו יותר איכותי) והם החזיקו לי עד החודש שעבר, כשהרכב ב110,000 קילומטר.
עכשיו החלפתי לרביעייה של Falken ZE310, במחיר של 680 ליחידה

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 29.5.2025 בשעה 16:39, elibaba כתב:

סביר לרכב חשמלי, אלו מכוניות יחסית מאוד כבדות והמומנט חזק.
אצלי בטסלה מודל Y עם בקושי 16K ק"מ כבר נדלק אינדיקטור שחיקת צמיגים אחוריים לעושת רוטציה.

איך האינדיקטור הזה עובד?

למה אין כזה במכוניות לא חשמליות?

פורסם
לפני 7 שעות, Gorpi כתב:

איך האינדיקטור הזה עובד?

צמיג שחוק יורד בקוטר לעומת צמיד חדש, ומסתובב יותר מהר באותה מהירות נסיעה . המחשב של האוטו מבצע ניתוח מספר סיבובי גלגל ביחס למהירות ולמרחק שעבר האוטו, אותם הוא לוקח אני מניח מנתוני GPS.

אם מספר סיבובי גלגל פר קילומטר נסיעה מגיע לערך מוגדר מסויים ולחץ אוויר בגלגל תקין זה אומר שהצמיג שחוק. 

• מעניין 3

פורסם

אחרי 65000 ק״מ על איוניק 5 וביקור בפנצ׳ריה בגלל תקר לפני שבועיים - הצמיגים המקוריים יחזיקו אותי בלי בעיה עד 100000 ק״מ ואולי יותר (אם לא יהיה תקר במקום שלא ניתן לתיקון). בקבוצות של איוניק 5 יש המון אנשים שמדווחים שהצמיגים החזיקו להם 100000 אן 120000 ויותר ק״מ.

• מעניין 2
פורסם

כשעושים השוואה צריך לקחת בחשבון גם את סוג הצמיג.

אין דין מישלין  PS4 כדין  P4.

• רעיון טוב! 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 13 שעות, Gorpi כתב:

איך האינדיקטור הזה עובד?

למה אין כזה במכוניות לא חשמליות?

יכול להיות שהוא עובד פשוט על מרחק. עברת x ק''מ תעשה רוטציה. 

• אהבתי 1
פורסם

בוודאות לא על מרחק כי אנשים שונים מקבלים את ההתרעה בק"מ שונה. זה עובד כמו שבוקי כתב - השוואת קוטר הגלגל למרחק שהרכב עובר ומכיוון שהקוטר יורד בכמה מ"מ בשחיקה, זה מספיק שהמחשב  יתפוס את זה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...