Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לאחי BYD Atto 3 מודל 2023, עשתה 47 אלף ק"מ.

האוטו עם הצמיגים המקוריים עדיין, בדקתי השבוע את המצב שלהם:

האחוריים שחוקים עד לאינדיקטור שחיקה, קידמיים בערך מילימטר אחד או אחד וחצי מעל האינדיקטור. 

זאת אומרת צריך להחליף 4 צמיגים. 

בכל המכוניות הקודמות שלו הצמיגים הוחלפו בערך אחרי 80 אלף ק"מ ואף פעם לא הגיעו לרמת שחיקה כזאת. 

הוא נוהג רגוע אותו דבר כמו שנהג ברכבי בנזין הקודמים. 

משקל Atto 3 בערך 1750 קילו, משקל גבוה אומנם אבל גם הצמיגים עם קוד עומס גבוה 102 שזה 850 קילו לצמיג.

Treadwear 420, לא ממש יודע מה עושים עם הנתון הזה בהשוואה לצמיגים אחרים שכן חייבים לציין אותו רק בשוק האמריקאי, בהרבה צמיגים הנתון הזה בכלל לא מופיע. 

מה הסיבה לשחיקת צמיגים כל כך מהירה והאם מישהו שיש לו את הדגם הזה מכיר את התופעה?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני החלפתי רביעיית צמיגים אחרי 40 אק"מ, דווקא אצלי האחוריים היו בסדר גמור בעוד הקמיים היו גמורים לגמרי. 

היום אני עם רביעיית פאלקן שכבר צברו 45 אק"מ, ואני מנסה לסחוב אותם כמה שיותר עד סוף הקיץ. בתחילת החורף כבר אהיה חייב להחליף. 

סיבות? אני לא מומחה גדול, בפנצ'ריה אמרו לי שזה בגלל פרפור צמיגים בתאוצה המהירה של הרכב. 

בדיוק היום גם @הלוחש למכוניות כתב על מצב הצמיגים בסיל שלו, זה המחלה של הרכבים החשמליים.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 8 דקות, לב טוב כתב:

אמרו לי שזה בגלל פרפור צמיגים בתאוצה המהירה של הרכב. 

הוא אף פעם לא מפרפר צמיגים בהאצה, הקידמיים שחוקים יותר אם כי יכול להיות שבטיפול במוסך עשו הצלבת צמיגים, אני לא יודע. 

בכל מקרה 4 צמיגים שחוקים לרמה שצריך להחליף, זוג אחד קצת יותר שחוק מהזוג השני. 

מנסה להבין את הסיבה, למה הצמיגים מחזיקים חצי מהזמן לעומת רכב בנזין. 

פורסם

לכן כתבתי שאני לא מומחה... אני גם לא מרגיש פרפור בהאצה,

אבל לשאלתך - אני החלפתי מקוריים אחרי 40K, וכל בעלי ה-BYD שפגשתי בפנצ'ריות גם החליפו אחרי מספר דומה של ק"מ. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

תודה לפחות עכשיו אני יודע שזה לא חריג. 

איזה דגם צמיגים שמת וכמה עלו אם אפשר לשאול?

פורסם

כנראה שדגם הצמיגים שהיו לו עכשיו על האטו 3 נשחק מהר יותר מהדגמים הקודמים שהיו לו על רכבים.

בכל זאת עשה כ-50,000 ק"מ, אין פה משהו חריג.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לא ראיתי עדיין צמיג שבנהיגה מנהלתית רגועה  מגיע לכזאת שחיקה אחרי כזה ק"מ אז מבחינתי כן חריג.

פורסם

כמו שאמרו, צמיגים של חשמליות נשחקים יותר מהר בגלל המשקל + המומנט הגבוה והמיידי שהצמיגים חווים. לא מכיר את הרכב הנ"ל אבל אולי יש מצב נהיגה "רטוב/שלג" או משהו בסגנון, ששולח פחות מומנט בתחילת נסיעה, סתם תיאוריה אבל יש מצב שזה יאריך את חיי הצמיג..?

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 17 שעות, Buki כתב:

Treadwear 420, לא ממש יודע מה עושים עם הנתון הזה בהשוואה לצמיגים אחרים

מספר Treadwear נועד לתת אינדיקציה לקצב השחיקה של כל צמיג, והוא מציין מספר ביחס לסטנדרט-שחיקה של מבחן רשמי, שעומד על 100.

כלומר, באופן תיאורטי צמיג שכתוב עליו 420 יחזיק מעמד פי 4.2 מהסטנדרט.

ומהו הסטנדרט? - בארה"ב נהוג לומר שמספר 100 אמור להחזיק מעמד 10,000 מייל, כ-16,000 ק"מ.

אבל - וזה אבל גדול - מה שמשפיע יותר מכל על שחיקת צמיגים (בהנחה שמתוחזקים ומנופחים כראוי) הוא סגנון הנהיגה של הנהג שכמובן משפיע על המומנט והכח הצידי שמופעל על הצמיגים.

אישית, סגנון הנהיגה של הוא "ספורט - לייט", כלומר הרבה פניות מהירות, פה ושם האצות ממש חזקות והיכן שמתחשק ואפשר - גם זריקת-ישבן קטנה (במצב ECO עם הנעה אחורית ו-320 סוסים בלבד....). זה בוודאי שאינו תורם לאורך חיים אופטימלי של הצמיגים - אבל היי, חיים רק פעם אחת...

נהיגה יותר אגרסיבית עלולה לחתוך אפילו בחצי את אורך החיים שאני משיג (כרגע עם 26,000 ק"מ ועל המ"מ האחרון שלפני אינדיקטור השחיקה בצמיג), בעוד שנהיגה עדינה יכולה בנקל להכפיל אותו.

**הכי חשוב - לבדוק לחץ אויר באופן קבוע, ולא להתעלם מנורת אזהרת ל"א נמוך.

לפני 17 שעות, Buki כתב:

האחוריים שחוקים עד לאינדיקטור שחיקה, קידמיים בערך מילימטר אחד או אחד וחצי מעל האינדיקטור. 

זאת אומרת צריך להחליף 4 צמיגים. 

בנהיגה רגועה, הצמיגים הקדמיים יכולים עדיין לעבור את הקייץ בשלום. רק אומר.

עומק החריצים בצמיג ביצועים חדש יהיה לרוב סביב 6-8 מ"מ, האינדיקטור נמצא בגובה של כ-1.5 מ"מ, כך שאם הקדמיים עדיין מראים סביב עוד 1.5 מ"מ מעליו, יש לנו 3מ"מ - צמיג חוקי לקיץ, והאחיזה עדיין תהיה טובה (אלא אם מדובר בדרעק סיני שמימלא מאבד את זה אחרי כ-30% שחיקה, אבל זה כבר נושא לשרשור אחר...). אם החורף בפתח - אני מסכים שכל הארבעה חייבים לעוף, ומיד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

מאיזה חברה הצמיגים שלו? משהו ידוע ,או סיני עלום שלא נבחן רשמית במבחני עומס בלתי תלויים?

יש לו הנעה של כל 4 הצמיגים? או אחורית?

אני מניח שלחץ האוויר תקין, אחרת השחיקה לא היתה זהה לכל רוחב הסוליה.

חוץ מזה, כל תאוטה או תאוצה שוחקת את הצמיג במעט. במידה וההבדלים גדולים בזמן קצר, השחיקה מואצת משמעותית.

סיבה קלאסית כפי שציינו זה סחרור גלגלים, אבל גם תאוצות ללא סחרור שוחקות אותם.

אפילו אם נוסעים רגוע, גם  מערכות הבטיחות של בלימות אוטונומיות למיניהן, בקרות שיוט חכמות (שבולמות/מאיצות כדי לשמור מרחק), ואפילו מצבי-שטח (אם יש) ומערכות ששומרות נגד החלקה (בולמות בלימות מהירות וזעירות, את הצמיג שמאבד אחיזה) גם עלולים לשחוק יותר.

אפשר גם לחשב משהו אחר:

נניח שה- BYD היה שוקל 1300 קילו (שזה הערכה למשקל רכב כזה עם מנוע בנזין).

אז במקרה הזה, לעומת ה-1750 קילו, הצמיגים היו צריכים להחזיק בערך 63000 ק"מ.

האם זה יותר הגיוני?

הניחוש שלי זה ,שעם צמיגים יותר טריים ,מפירמות יותר ידועות/דגמים מתאימים, מאשר אלה שהגיעו עם הרכב,  הצמיגים היו מחזיקים עוד לפחות 15 אלף. 

פורסם

תודה, אני יודע כמובן מה זה Treadwear, התכוונתי שאין לי מה לעשות עם הנתון כי לדוגמא ברכב השני בבית וגם ברכב שלי הנתון הזה לא מופוע אז אין עם מה להשוות. 

סגנון נהיגה שלו רגוע למדי, הרכב הקודם היה קיה ריו 1.2 עם 80 כ"ס וזה הספיק לו לחלוטין, ואחרי שעבר ל BYD הוא לא התחיל לנהוג בצורה שונה. 

כמבון שלא נוסע עם לחץ אוויר לא תקין והצמיגים המקוריים של האוטו הם Continental, לא זוכר את הדם, לא דרעק סיני.

בקיצור, מבחינתי 45 אלף ק"מ זה אורך חיים נמוך מאוד לצמיג, בערך חצי לעומת מה שהיה בכל המכוניות הקודמות באותם תנאים, אותו שימוש ואותו סגנון נהיגה. 

פורסם
Just now, Buki כתב:

והצמיגים המקוריים של האוטו הם Continental, לא זוכר את הדגם,

אקו קונטקט 6

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 20 דקות, ntd כתב:

אפשר גם לחשב משהו אחר:

נניח שה- BYD היה שוקל 1300 קילו (שזה הערכה למשקל רכב כזה עם מנוע בנזין).

אז במקרה הזה, לעומת ה-1750 קילו, הצמיגים היו צריכים להחזיק בערך 63000 ק"מ.

האם זה יותר הגיוני?

זה לא הגיוני כי לצמיגים יש קוד עומס גבוה 850 קילו לצמיג ולא 400 כמו ברכב ששוקל 1300 קילו.

לפי ההגיון הזה הצמיגים במשאית ששוקלת 40 טון צריכים להחזיק רק 3000 ק"מ וזה כמובן לא המצב. 

לגבי דגם הצמיגים ולחץ אוויר כתבתי בהודעה קודמת. הרכב הנעה קידמית. 

מקווה גם שהסט הבא יחזיק יותר זמן.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 22 דקות, Buki כתב:

בקיצור, מבחינתי 45 אלף ק"מ זה אורך חיים נמוך מאוד לצמיג, בערך חצי לעומת מה שהיה בכל המכוניות הקודמות באותם תנאים, אותו שימוש ואותו סגנון נהיגה. 

חד משמעית - 45,000 ק"מ זה הרבה לרכב חשמלי ומעיד על נהיגה רגועה.

לחשמליות יש בעיה אמיתית... הפתרונות שיצרני הצמיגים נותנים נוגעים יותר לאתגרים הטכניים כמו חוזק דופן ואחיזה גבוהה ברכב ששוקל כ"כ הרבה - אך פחות מצליחים לתת מענה לשחיקה המהירה.

מספר שחיקה 420 נחשב גבוה יחסית, ומעיד על צמיג שאמור להחזיק מעל הממוצע בצמיגי ביצועים, ששם הTREADWEAR לרוב בין 250-320.

כאמור בשטח הדברים נראים הרבה יותר כואבים בכיס, 420 על רכב ICE ששוקל 1.3 טון נניח היה עושה עבודה מצויינת.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...