Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Roadster

MK42001

פוסטים מומלצים

פורסם

בחודשים האחרונים אני שוקל להתיישן אם roadster. 

הרכב ישמש כרכב לסופ"ש. התקציב 90K ש"ח.

מועמדות אפשריות אלפא רומאו ספיידר; BMW Z3; מאזדה מיאטה.

אשמח לעזרתכם על דגם מומלץ כרכב אספנות/ מתיישן ראשון (אני לא מתכוון לטפל בעצמי ברכב, ולכן גם עלות התחזוקה היא שיקול רלוונטי).

האם אלה דגמים שיש עדיפות בייבוא או דווקא לאתר (בסבלנות) אקזמפלר "ישראלי"?

ואם אכן מדובר באקזמפלר ישראלי - מניח שיש אפשרות שהרכב יהיה צעיר מ- 30 שנות - האם מעבר לטסט חצי שנתי (ומנגד מגבלת תנועה בשעות הבוקר בימי חול) יש שיקולים לרישום כרכב אספנות (למשל - עלויות ביטוח, רישוי וכדומה).

תודה

פורסם

אי אפשר לייבא רכב יותר משנתיים מיום הייצור שהוא לא בגיל אספנות.

ספיידרים ואולי גם מיאטות אפשר למצוא בגיל אספנות.

רכב אספנות עושה טסט פעם בשנה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• אחראי פורום
פורסם

יש מיאטות משנת 89 וכבר רואים לא מעט מיובאות. ממה שאני רואה בלוחות בחו"ל אתה יכול גם להישאר עם עודף מ-90 אלף.

אלפא ספיידר היא גם כמובן רכב ראוי בהחלט, אך סביר שיעסיק אותך יותר מאשר מיאטה שהיא אמינה בבסיסה.

במוו Z3 רק החל משנה הבאה תוכל לייבא.

זה לא אומר שאי אפשר לרכוש, אבל את כל תהליך הייבוא אפשר להתחיל רק ב-2026.

לרכוש בארץ או לייבא זו שאלה שחוזרת על עצמה ובצדק.

בחו"ל יש היצע אך הרכישה היא בשלט רחוק ונדרש לאתר אדם מספיק אמין שיבדוק או לחילופין לטוס ולעשות הכל;

בארץ יש רכבים יפים אבל לרוב מתייבשים בלוחות עקב דרישות הזויות.

תלוי בך, כמה אתה מוכן לצלול לעניין, לנסוע, לבדוק, להתמקח, לקחת צ'אנסים וכו'.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תודה,

משיטוט באתרים, כלל אצבע לעלות רכישה בחו"ל, עלות הרכב (באירו/ דולר) מוכפל ב- 10 (התוצאה בשקלים) - נשמע סביר?

הרחבתי את הקריאה ונראה שנכון לי להתמקד (כרכב אספנות ראשון) במיאטה. יש עדיפות לרכישה מאירופה לעומת ארה"ב?

פורסם
בתאריך 18.5.2025 בשעה 21:30, MK42001 כתב:

ואם אכן מדובר באקזמפלר ישראלי - מניח שיש אפשרות שהרכב יהיה צעיר מ- 30 שנות - האם מעבר לטסט חצי שנתי (ומנגד מגבלת תנועה בשעות הבוקר בימי חול) יש שיקולים לרישום כרכב אספנות (למשל - עלויות ביטוח, רישוי וכדומה).

תודה

יש שיקולים לטובת רישום רכב אספנות.

1. טסט פעם בשנה ולא פעם בחצי שנה בשונה מרכב מיושן (מיושן זה כל רכב החל משנה 20 על הכביש) שלא רשום אספנות.

2. מחיר אגרת רישוי אספנות  (טסט) אחיד לא משנה איזה רכב זה ואיזה קבוצת רישוי, נכון להיום 390 ש"ח לשנה, ברכב מיושן רגיל זה בין 1000 ל כ 2000 ש"ח לשנה תלוי איזה קבוצת רישוי הוא.

3. מחיר ביטוח חובה וצד ג' כשליש או 40% ממחיר ביטוח לרכב מיושן רגיל. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

בתור בעלים לשעבר של Z3, ונוכחי של מיאטה - מבין השתיים, אני ממליץ על המיאטה. היא זולה יותר לתחזוקה (לא שה-Z3 זה שחיטה, אבל התחזוקה כן יותר יקרה), וגם יותר כיפית מבחינת התנהגות (כמעט כל ה-Z3 בארץ הן עם מנועי 1800/1900, והן מאוד עצלות ולא ממש ספורטיביות).

אני לא מעורה במחירים העדכניים של שוק המאיטות, אבל קשה לי להאמין שלא תצליח למצוא דור ראשון/שני בתקציב שלך בארץ. יכול להיות שאפילו תצליח לאתר דור שלישי במצב טוב בתקציב שלך (אם תמצא אקזמפלר טוב של דור שלישי שחורג מעט מהתקציב, הייתי ממליץ להתגמש - אבל אני לא מתיימר לדעת יותר טוב ממך את מצבך הכלכלי ואת השיקולים שקבעו את התקציב ל-90 אש"ח). ישנו הבדל לא מבוטל בין הדור השלישי לבין הדורות הראשון/שני, מבחינת כוח/התנהגות/נוחות (אין כאן טוב יותר, זה עניין של העדפה). בכל אופן, לפחות עם המיאטות - אני ממש לא רואה סיבה להסתבך עם לייבא אותה מחו"ל, יש מספיק בארץ.

אם בכל זאת תרצה ללכת על ה-Z3, כמו שאמרתי - הדגמים בארץ נמכרו עם מנועים חלשים (יש יחידות בודדות עם מנוע 2800, בהצלחה בלאתר אותן). פה אולי יש טעם לחפש אחת בחו"ל - אבל הדגמים עם המנועים הגדולים יותר התחילו להופיע רק מ-97 ומעלה, אז תצטרך להמתין עד 2027 כדי להביא אחת.

אין לי הרבה להגיד לגבי הספיידר מפאת חוסר נסיון איתה - אבל מרגיש לי שהיא קצת יותר מרוחקת מהשתיים האחרות. היא יותר ישנה, ועל כן פחות מתקדמת ועם יותר פוטנציאל לתקלות (שוב, רק תחושת בטן על סמך דעות קדומות :) ).

פורסם
בתאריך 22.5.2025 בשעה 10:28, Buki כתב:

יש שיקולים לטובת רישום רכב אספנות.

1. טסט פעם בשנה ולא פעם בחצי שנה בשונה מרכב מיושן (מיושן זה כל רכב החל משנה 20 על הכביש) שלא רשום אספנות.

2. מחיר אגרת רישוי אספנות  (טסט) אחיד לא משנה איזה רכב זה ואיזה קבוצת רישוי, נכון להיום 390 ש"ח לשנה, ברכב מיושן רגיל זה בין 1000 ל כ 2000 ש"ח לשנה תלוי איזה קבוצת רישוי הוא.

3. מחיר ביטוח חובה וצד ג' כשליש או 40% ממחיר ביטוח לרכב מיושן רגיל. 

תודה רבה

בתאריך 25.5.2025 בשעה 11:06, chrono כתב:

בתור בעלים לשעבר של Z3, ונוכחי של מיאטה - מבין השתיים, אני ממליץ על המיאטה. היא זולה יותר לתחזוקה (לא שה-Z3 זה שחיטה, אבל התחזוקה כן יותר יקרה), וגם יותר כיפית מבחינת התנהגות (כמעט כל ה-Z3 בארץ הן עם מנועי 1800/1900, והן מאוד עצלות ולא ממש ספורטיביות).

אני לא מעורה במחירים העדכניים של שוק המאיטות, אבל קשה לי להאמין שלא תצליח למצוא דור ראשון/שני בתקציב שלך בארץ. יכול להיות שאפילו תצליח לאתר דור שלישי במצב טוב בתקציב שלך (אם תמצא אקזמפלר טוב של דור שלישי שחורג מעט מהתקציב, הייתי ממליץ להתגמש - אבל אני לא מתיימר לדעת יותר טוב ממך את מצבך הכלכלי ואת השיקולים שקבעו את התקציב ל-90 אש"ח). ישנו הבדל לא מבוטל בין הדור השלישי לבין הדורות הראשון/שני, מבחינת כוח/התנהגות/נוחות (אין כאן טוב יותר, זה עניין של העדפה). בכל אופן, לפחות עם המיאטות - אני ממש לא רואה סיבה להסתבך עם לייבא אותה מחו"ל, יש מספיק בארץ.

אם בכל זאת תרצה ללכת על ה-Z3, כמו שאמרתי - הדגמים בארץ נמכרו עם מנועים חלשים (יש יחידות בודדות עם מנוע 2800, בהצלחה בלאתר אותן). פה אולי יש טעם לחפש אחת בחו"ל - אבל הדגמים עם המנועים הגדולים יותר התחילו להופיע רק מ-97 ומעלה, אז תצטרך להמתין עד 2027 כדי להביא אחת.

אין לי הרבה להגיד לגבי הספיידר מפאת חוסר נסיון איתה - אבל מרגיש לי שהיא קצת יותר מרוחקת מהשתיים האחרות. היא יותר ישנה, ועל כן פחות מתקדמת ועם יותר פוטנציאל לתקלות (שוב, רק תחושת בטן על סמך דעות קדומות :) ).

תודה רבה.

המטרה היא רכב לסופ"ש (רכב שלישי בבית עם שני נהגים, עם תכנון להחזיק בו כמה שנים טובות [אלא אם ]), עם רצון לשילוב בין FUN לאמינות (בהתחשב בסוג הרכב, גילו וכו') לאחר קריאה מעמיקה באתרים והתגובות פה, נראה שהמיאטה IT IS.

לעניין התקציב - פשוט מאוד - 5 ספרות "החליקו" יותר טוב בגרון :).

משיטוט באתרים, אכן אפשר למצוא בתקציב הזה גם NC (כמה צריך לחשוש מרכב שהוחלף בו מנוע?).

אגב, דווקא באתרי מכירות בחו"ל נראה כי מחירי המיאטה אף גבוהים יותר.

פורסם

ל-NC בתחילת הייצור (שנתונים 2006-2007) היה פגם בייצור שגרם לכמות מעטה של מנועים לאבד קצת שמן. היות וזו מאזדה, ואף אחד לא העלה בדעתו שברכב יפני צריך לבדוק מפלס שמן בין טיפול לטיפול, מנועים אלה גמרו את חייהם מהרעבת שמן. זה לכאורה נותן סיבה מוצדקת להחלפת מנוע, בהשוואה לרכב ממוצע - אך עדיין יש בכך את הסיכונים הרגילים ברכישה של רכב עם מנוע מושתל (לך תדע מאיפה הגיע המנוע המושתל ומה היה מצבו, מה היה טיב העבודה, וכו'). לא הייתי מגדיר את זה כסיבה לפסול רכב ויהי מה, אבל הייתי משאיר רכב כזה לסוף, בעדיפות נמוכה - ובוחן אותו בשבע עיניים. שוב, לא רוצה להיכנס לך לכיס - אבל אם ההבדל הוא 10-15% לעומת רכב עם מנוע מקורי, נראה לי שווה להוסיף את הכסף בשביל ראש שקט יותר.

אם תחליט ללכת על NC, מוזמן להתייעץ פה (בין אם בשרשור הזה או בפרטי).

נ.ב.: להערכתי, רוב - אם לא כל - המנועים מ-2006-2007 ששרדו עד היום, לא סובלים משום בעיה ולא אמור להיות חשש לאמינותם. אבל אם אתה רוצה ללכת על בטוח, לך על רכב שיוצר ב-2008 והלאה.

נ.נ.ב: בארה"ב נפוץ מאוד להחליף את מנוע ה-2.0 ליטר במנוע 2.5 ליטר ממאזדה 6 או פורד מונדאו. בארץ זה לא חוקי, אבל אני כן שמעתי על אנשים שעשו את זה (ובפועל קשה מאוד לעלות על זה - המנוע נראה אותו דבר, זה לא שבטסט השנתי יפתחו את מכסה המנוע ויעלו על זה). אז אם אתה מסתכל על רכב שבו הותקן מנוע גדול יותר - צריך לקחת בחשבון שיש לזה יתרון מסוים (מבחינת כוח/מומנט). אבל כמובן שכל שאר הסיכונים שהזכרתי רלוונטיים גם במקרה הזה.

פורסם
בתאריך 26.5.2025 בשעה 20:20, chrono כתב:

ובפועל קשה מאוד לעלות על זה - המנוע נראה אותו דבר, זה לא שבטסט השנתי יפתחו את מכסה המנוע ויעלו על זה

לא בודקים בטסט מס’ מנוע?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

לא. ממש לא מובטח שאפשר להגיע אליו בקלות - במיאטה, נגיד, המס' מוטבע על המנוע במיקום שבפועל מצריך הוצאה של המנוע מהרכב כדי לראות אותו (בחלק האחורי של המנוע, שצמוד לקיר האשר). עזוב מס' מנוע - אפילו מס' שלדה לא ראיתי שאי פעם בדקו, וזה הרבה יותר נגיש.

כמובן שאם יהיה להם חשד שהמנוע לא מקורי, הם ירצו לבדוק. לא בטוח איך עושים את זה, מעניין אם מפילים את חובת ההוכחה עליך. אבל חשד כזה עולה רק כשהמנוע נראה באופן ברור לא קשור לרכב, ובמקרה של ההחלפה המדוברת - הם נראים זהים מלמעלה, המנוע הגדול יותר פשוט מעט יותר גבוה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לפי המיקום המתואר בספר הרכב, נראה לא נוח אבל אולי אפשרי (אני אבדוק בהזדמנות אצלי באוטו). אבל ממה שאני זוכר מהאזור הזה של המנוע, מאוד צפוף שם וקשה להגיע ולראות משהו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...