Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

אם בגיל מבוגר אצטרך הוצאות גבוהות על סיעוד אני מוותר על המשך החיים.

אתה לא צריך להיות סיעדי פרופר. מספיק להיות בן 90 מתפקד שעובר לחדר עצמאיים בבית אבות, שבו מישהו דואג לך לאוכל וניקיון ולמרפאה במרחק דקה מהחדר. תתחיל ב-15,000 ש"ח בחודש, ולא במרכז הארץ.

יודע מה - מגיע לגיל 90 וגר בדירה שלך ומשלם רק למנקה פעם בשבוע. כמה אתה צריך לחסוך כדי לנהל חיים כאלה עד, נניח, גיל 95?

ואין בישראל המתת חסד. יודע כמה זה עולה בשוויחץ?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, phpclub כתב:

אבל אם לא עכשיו אז מתי ?

זה המאפיין העיקרי של הדורות האחרונים , ביניהם הילדים שלי שהם בסביבת הגיל שלך.

בין החברים שלי אני שומע את אותם הטיעונים, המזל הוא שיש לילדים  על מי להשען ואולי הם פשוט מחכים לירושה 😒

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

אתה לא צריך להיות סיעדי פרופר. מספיק להיות בן 90 מתפקד שעובר לחדר עצמאיים בבית אבות, שבו מישהו דואג לך לאוכל וניקיון ולמרפאה במרחק דקה מהחדר. תתחיל ב-15,000 ש"ח בחודש, ולא במרכז הארץ.

יודע מה - מגיע לגיל 90 וגר בדירה שלך ומשלם רק למנקה פעם בשבוע. כמה אתה צריך לחסוך כדי לנהל חיים כאלה עד, נניח, גיל 95?

15,000 לאדם עם פנסיה ודירה זה לא בשמים.

ולמות אני יודע לבד. לא צריך שויצרים בשביל זה.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

כן, אבל זה 180,000 ש"ח בשנה. תכפיל את זה ב-15 ואתה מתקרב ל-3 מיליון. עכשיו תחשוב על הפועל במפעל שלך שיש לו פנסיה של 4,000 ש"ח בחודש ובט"ל 2,500 ש"ח בחודש, אפילו אם יש לו איזה דירה קטנה להשכרה החסכונות הזעירים ייאכלו די מהר. גם במקום זול שעולה % פחות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 20 דקות, Night Driver כתב:

אם בגיל מבוגר אצטרך הוצאות גבוהות על סיעוד אני מוותר על המשך החיים.

לא מעניין אותי אורך החיים אלא איכותם ולהיות סיעודי גריאטרי עד לסוף ימיי זה לא משהו שהייתי רוצה למשוך. אם זה זמני אז יש תקופה קשה שעוברים ואחר כך ממשיכים הלאה אבל אם זה רק במסלול הידרדרות אז מוותר.

לצערנו הבחירה לא תמיד בידיים שלך. כמו שכתבתי קודם, אבא שלי חולה פרקינסון. עד לפני כשנה הוא חי חיים רגילים יחסית. עצמאי לגמרי, רק עושה הכל לאט. אפילו היו להורים שלי כרטיסי טיסה לבקר את אחותי באמריקה.

ואז יום אחד, נפילה אקראית, שבר במפרק הירך. ניתוח פשוט מאוד מבחינה כירורגית וגם עבר בהצלחה. אבל הוא לא התאושש מהניתוח הזה, לא פיזית ולא מנטלית. ברגע אחד הוא הפך מבן אדם מתפקד לסיעודי ב100%. אני בטוח שאם הייתה לו בחירה מראש, היה בוחר לסיים את זה בעצמו. אבל היום כבר אין עם מי לדבר באופן רציונלי מלא וגם אם היה יכול לבחור, אז אין לו אפשרות פיזית לבצע. המקסימום שיכולתי לעשות, בתור אופוטרופוס, זה לתת הנחיה לא לבצע החיאה, אם וכאשר.

• מבאס 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הפועל הזה לא ישכיר את הדירה, הוא ימכור אותה ויעבור לדיור מוגן ואת מה שישאר מזה עד שילך לעולמו יוריש לילדים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

וכמה אץה חושב שיהיה לו מהדירה? 

פורסם
לפני 51 דקות, sperial כתב:

סע לשכם עם דגל ישראל, יעשו לך בחינם. הילדים גם יקבלו עוד כסף לירושה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 45 דקות, פינדר כתב:

לצערנו הבחירה לא תמיד בידיים שלך. כמו שכתבתי קודם, אבא שלי חולה פרקינסון. עד לפני כשנה הוא חי חיים רגילים יחסית. עצמאי לגמרי, רק עושה הכל לאט. אפילו היו להורים שלי כרטיסי טיסה לבקר את אחותי באמריקה.

ואז יום אחד, נפילה אקראית, שבר במפרק הירך. ניתוח פשוט מאוד מבחינה כירורגית וגם עבר בהצלחה. אבל הוא לא התאושש מהניתוח הזה, לא פיזית ולא מנטלית. ברגע אחד הוא הפך מבן אדם מתפקד לסיעודי ב100%. אני בטוח שאם הייתה לו בחירה מראש, היה בוחר לסיים את זה בעצמו. אבל היום כבר אין עם מי לדבר באופן רציונלי מלא וגם אם היה יכול לבחור, אז אין לו אפשרות פיזית לבצע. המקסימום שיכולתי לעשות, בתור אופוטרופוס, זה לתת הנחיה לא לבצע החיאה, אם וכאשר.

סבא שלי החליט אחרי שסבתא שלי נפטרה (היתה חולה וסיעודית תקופה של מספר שנים) שהוא בוחר בית אבות כשהוא מתפקד כדי לא ליפול למעמסה על אף אחד וכשירגיש זהוא כבר לא מתפקד הוא יסיים את חייו.

הוא היה בבית האבות הבולגרי בראשון מספר שנים וכשחלה בסרטן והרכיש שהתפקוד נפגע הודיע לכולנו שמספיק, הפסיק לאכול ולשתות ותוך שבוע נפטר.

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

וכשחלה בסרטן והרכיש שהתפקוד נפגע הודיע לכולנו שמספיק,

כמו שאמרתי, ממש לא בטוח שתהיה במצב שאתה מודע לזה שהתפקוד שלך נפגע ו\או במצב לקבל החלטה כזו.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בנושא של דמנציה זה מאוד בעייתי כי אתה לא יודע מה האדם מרגיש. יכול להיות שהוא חי בעולם שלו ולא סובל ויכול להיות באותה המידה שהוא בגיהנום.

מאחל לעצמי לא לברר את הנקודה הזו אף פעם.

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 46 דקות, sperial כתב:

וכמה אץה חושב שיהיה לו מהדירה? 

כמה שנים טובות בדיור מוגן.

רוב האנשים לא מגיעים לגיל 90, הממוצע זה 80.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 שעות, davemustaine87 כתב:

זו שאלה נאיבית, הרי אנשים לא עובדים ברציונליות כלל. 

צריך להזכיר לך כמה פעמים עולות פה שאלות של האם לקנות סמארטפון ב-2500 או 1500? הרי ל-1000 שקל הפרש האלה אין שום משמעות לכמעט אף בנאדם בפורום הזה, ביחוד לאורך זמן. למעשה בסכום ההפרש בין חלק מהרכבים פה לעומת יפונומטית בת 7, אפשר כול חודש לקנות אייפון, לזרוק אותו לפח ולקנות חדש שוב. אז למה בכול זאת זה עניין? כי ככה המוח האנושי עובד. הוא קטנוני בדברים קטנים, וצריך מאמץ עילאי על מנת לחשוב על "התמונה הגדולה" 

זה בדיוק מתחבר לאחד מחוקי פרקינסון (לא ההוא מהמחלה) הידועים מהספרון הנפלא שאני ממליץ עליו בכל פה.

משהו בסגנון, לאשר תקציב של 2500 ש"ח לסככת אופניים חדשה לוקח שלוש ישיבות כולל ויכוחים וצעקות. לאשר תקציב של חמישה מיליארד דולר לכור גרעיני חדש לוקח עשרים דקות שבסופן כולם מצביעים פה אחד בעד.

לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

למרות זאת עד היום אני זוכר שבגיל 4 או 5 פתחתי את הראש ותפרו אותי

אני רואה שהתחלת את הקריירה שלך בתחום מאוד מוקדם.😁

• מצחיק 2

חזיר דיזל

פורסם
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

רוב האנשים לא מגיעים לגיל 90, הממוצע זה 80.

תוחלת חיים של מי שמגיע לגיל פרישה כיום היא לדעתי יותר לכיוון ה90.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 45 דקות, קורן בן אשר כתב:

אני רואה שהתחלת את הקריירה שלך בתחום מאוד מוקדם.😁

אין לך מושג כמה מוקדם. הצלקת הראשונה מגיל שמה וחצי כשנפלתי אחורה והשפיץ של המגהץ פתח לי את הראש.

• מבאס 1

• תוכן חדש...