Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאיפה יש לאנשים לשים 150 אלף על רכב או 1.5 מיליון על בית (פוצל משירשור קורס מיזוג)

עדי-אל

פוסטים מומלצים

@zaf אני יודע היטב על מה מדובר בהתקדמות בדירות, אני גר היום הדירה הרביעיתֶשלי כזוג, ואישתי מתחילה לדבר על הדירה הבאה (הפעם חיפוש אחר דירה יותר קטנה ונגישה, שלא בטוח שתהיה זולה מהנוכחית). אבל בכלל אי אפשר להשוות את הסטנדרטים ואת הצרכים לפני 35 שנה לאלה של היום. וגם לא את המחירים. וגם לא את תנאי המשכנתא. מצד שני, גם מתחילים את התהליך בגיל יותר מבוגר ואז ההצלחה תלויה מאוד בהתנהלות לפני שמתחילים להקים משפחה ולבנות בית - אני הגעתי לרכישת דירה עם חסכונות בשווי שליש ממחירה, אישתי עם סכום קרוב ונזקקנו למשכנתא על בערך שליש ממחיר הדירה. היום אנשים מגיעים עם הון עצמי של 20% אחרי שגירדו להורים את החסכונות. 

לגבי שיפוץ - יש שיפוץ של 50 אש״ח ויש של 500 אש״ח. דירות בנות 30-40 יכנסו לקטגוריה גבוהה, בתלות בגודל הדירה ובסטנדרד המבוקש. ויש גם עניין של אחזקת ושיפוץ שטחים ציבוריים, באיזה שלב זה הופך חיוני ויעלה לדיירים לא מעט כסף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, GTאי כתב:

עם משכורת של היטקיסט סביר בן 30 ועובדת סוציאלית אתם צריכים להיות לפחות עשירון 9, מה שאמור להשאיר כסף לחיים סבירים, דירה של 5 חדרים בגיל 40 ורכב בן שנתיים שלוש. 

אם היינו "קופצים מעל הפופיק" לפני 7 שנים ורוכשים בעיר במרכז וגם 5 חדרים אז בהחלט היינו שם אבל בחרנו בדרך המומלצת פה, לבנות לאט לאט רק שלרכבת מחירי הדיור יש קצב משלה.

נתתי את המקרה שלנו בשביל להראות שהעצות שניתנות פה על ידי  החברה היותר מבוגרים  בחבורה לא רלוונטיות להיום.

עריכה אחרונה על ידי rev-Match
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 44 דקות, rev-Match כתב:

בשנות ה30 שלי, 

עם 3 ילדים (בהפרשים של 3 שנים מהסיבות הכלכליות)

קנינו דירה לפי יכולת , 4 חדרים מתוך מחשבה שנתקדם כשנצטרך, בפועל טעות חיינו, הפרש של 150 אלף ש"ח הפך ל 300.

קנינו דירה לפי יכולת בפרבר מתוך מחשבה שנשפר מיקום כשנצטרך, בפועל טעות חיינו  פער של 500 אלף הפך ל2 מיליון.

אז הרווחנו כמו מהנדס צעיר ועובדת סוציאלית, אני הכפלתי את השכר והבת זוג נו אתם יודעים, מי שלא נשוי להייטקיסטית "גורלו נגזר לחיים בינוניים בישראל".

משפטים שאני שומע פה ושם.

יש גם בחירות בחיים וסדרי עדיפויות שלא קשורות ליוקר הדיור שבחרת במודע ויש לכך מחיר כלכלי.

עלות כל ילד עד גיל 21, כעלות דירה קטנה. בחרת להביא 3. אין חוק שאומר שאי אפשר להביא 2 או 1. שיהיו בריאים ושמחים, אבל בחרת בזה על פני איכות חיים כלכלית במודע.

עבודה סוציאלית כמו עוד מקצועות זו עבודה ידועה לשמצה מכל בחינה שהיא, כולל כלכלית ומי שהולך לעבוד בה בוחר לתרום לקהילה ולעזור לאנשים. להביא כסף הביתה זה פחות הקטע שלה. זו הסיבה שהרבה מאוד עו"סים ומורים נטשו את המקצוע. אבל זה נושא לפוסט אחר.

בחרת הגדלת המשפחה, וזוגתך מימוש עצמי במקצוע לא מתגמל כלכלית, זה לא משהו שהמדינה אחראית לו. לבחירות יש משמעות והשלכות. עכשיו אל תבין לא נכון, זה לא שאני אומר שיוקר המחיה זה משהו מומצא, יקר פה אש ורק הולך ומחמיר, זה עוד נדבך במדינה מתפרקת, אבל יש גם כאלו שהחליטו שאיכות חיים חשובה להם מהמדינה ועברו למדינות אחרות. תמיד יש עוד אופציות ובחירות. 

עריכה אחרונה על ידי נירו72
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, rev-Match כתב:

עוד דיון של זקני השבט על איך צריך לעשות נכון רק שכל החוכמת חיים הזאת לא רלוונטית למציאות של היום.

ולפני שסוקלים אותי ב...

בשנות ה30 שלי, 

עם 3 ילדים (בהפרשים של 3 שנים מהסיבות הכלכליות)

קנינו דירה לפי יכולת , 4 חדרים מתוך מחשבה שנתקדם כשנצטרך, בפועל טעות חיינו, הפרש של 150 אלף ש"ח הפך ל 300.

קנינו דירה לפי יכולת בפרבר מתוך מחשבה שנשפר מיקום כשנצטרך, בפועל טעות חיינו  פער של 500 אלף הפך ל2 מיליון.

אז הרווחנו כמו מהנדס צעיר ועובדת סוציאלית, אני הכפלתי את השכר והבת זוג נו אתם יודעים, מי שלא נשוי להייטקיסטית "גורלו נגזר לחיים בינוניים בישראל".

משפטים שאני שומע פה ושם.

יש הבדל גדול בין הכנסה של 40 נטו ל 28.

קרן השתלמות שצוברת 50 אלף בשנה לבין אחת שצוברת 20 בשנה.

נ.ב לא קונה חולצה ביותר מ 40 ש"ח ולא משנה מה המותג

חוכמות החיים לא השתנו אלא מה שעושים איתן.

אם היה לך את ה 150 האלה אז היה שווה להשקיע אותם בדירה היותר טובה אבל אם אין אותם מה זה משנה שהוילה בסביון שלא קנית הכפילה את עצמה לעומת ה 10% של דירת השיכון בדימונה?

הרווחתם כמו מהנדס צעיר ועו"ס ולקחתם התחייבויות שמתאימות לרמת ההכנסה. אם הייתם לוקחים התחייבויות כבדות מידי כל זעזוע היה יכול להוביל לקטנסטורפה וזעזועים כמעט תמיד קורים.

כולנו עושים את הבחירות שלנו לפי היכולות ולא לפי החלומות. זה שהפער גדל פי 4 לא משנה אם ממילא הבחירה בדירה במרכז היתה כובלת אותך ל 20 שנות התכלבות.

כלכלית יכולתי לעשות מעברי דירות שהיו מעלים את שווי הנכסים מול ההשקעה בצורה משעותית אבל בחרתי במודע לא לעשות את זה כל זמן שהבנות קטנות ואין מספיק רזרבות כדי להבטיח את עתידן. בהחלט יכול להיות שהייתי עכשיו עם תיק נדל"ן הרבה יותר גדול אבל באותה המידה יכולתי להגיע למצב שאני צריך לממש במחיר נמוך כי אני זקוק לכסף עכשיו. הבחירה שלי היתה להיות זהיר ואני לא אומר שהיא הנכונה לכולם אלא שהיא הנכונה עבורי ועבור האופי שלי.

והכי חשוב זה לא להסתכל אחורה מה היה קורה אם הייתי עושה X או Y אלא מה עושים קדימה תוך שקלול כל הסיכונים והסיכויים.

נ.ב. גם אני לא קונה מותגים כי זה פשוט לא מדבר אליי (אבל אשתי והבנות מפצות על זה במותגים שהן קונות). גם היום אנחנו מוציאים בסביבות 24 לחודש (זוג פלוס חיילת אחת וסטודנטית אחת) ואת העודפים חוסכים.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 שעות, discoTD5 כתב:

יש בתים ב 1.5 מיליון? 

יש.  סר השיכון דואג שיהיו, לבעלי ה"מזל".

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן כך,
אני מחפש מציאות (בגדים הרוב המוחלט מאמאזון, הכי יקר אצלי זה נעלי הריצה ששם אין לי ברירה וההשקעה והתחזוקה של האופניים),

אישתי והילדים דואגים לאזן אותי עם ריבית (-:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 12.5.2025 בשעה 02:04, עדי-אל כתב:

.... שואל את עצמי איך אנשים יכולים לשים 150 אלף שקל על רכב או 1.5 מיליון על בית 

סיפור על מזל והתנהלות.

לפני המון שנים, בחור צעיר זכה במיליון לירות - סכום נכבד.

זה על מזל.

מר בחור היה מסוג הצרצרים, אכול וש-ול כי מחר... הוציא את הממון על חברים, מסעדות ושטויות.

תוך שנה השועל יצא מהכרם כמו שנכנס אליו - רזה.

וזו התנהלות.

לגבי רכב, אפשר להתחיל בקטן, 20-30, חוסכים קצת, משפרים, ועם הזמן מגיעים ל-150.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, נירו72 כתב:

עכשיו  חלק אומרים זה לא אפשרי, אנחנו כזוג מרוויחים 20-25,000 ולא מסוגלים לגמור את החודש. 

אנשים מבזבזים את רוב כספם על "רמת חיים" או דברים שמבחינתם זה מאסט. מבחינת הכיס, פחות.

צריך גן פרטי לכל ילד, פעמיים בשנה מינימום חו"ל, אוכל במסעדות, בגדים בזרה (לא הלכתי על כיכר המדינה) מתנה לאישה חובה בכל חג אהבת חרטא כלשהי, ובית חייב להיות יפה כמו במגזין דיור וחרטא לעם. כמובן דירה שכורה מינימום 4 חדרים באיזור טוב עם שכנים טובים "ואיכותיים", שלכל ילד יהיה חדר משהו בגיל שנתיים עם מזגן 2 כו"ס, וצריך יס נטפליקס אמזון ואפל טיוי.

אחרי ה 7 באוקטובר, הבנתי שזמני כאן יכול להיות קצר, והזמן עובר מהר.

אני כבר בן 40, אם לא אהנה עכשיו ממכונית ספורט ונסיעות לחו"ל, אז מתי ? כשאני אצא לפנסיה ומי יודע מה יהיה מצבי הבריאותי ? (יש היסטוריה רפואית משפחית)

כל החיים חסכתי שקל לשקל, כשחברים בגיל 18 קנו רכבים אני חסכתי והמשכתי לסוע עם הרכב של ההורים עד גיל 25, רק כשלא הייתה לי ברירה והייתי חייב, קניית דייהטסו שרייד ב 12,000 והייתי איתה עוד יותר מעשור כי תיעדפתי להחזיר את המשכנתא כמה שיותר מהר על להתפנק ברכב חדיש יותר.

מגיע שלב בחיים שצריך גם להנות מהחיים, כי מי יודע מתי או איך הם יגמרו.

עדיין חושב על העתיד ועדיין חוסך, אבל מחזיר היום 3000 בחודש על אלפא ג'וליה (בלי דלק/טיפולים/ביטוחים) - כלכלית זה ממש יקר והחלטה ממש לא נכונה, אבל אם לא עכשיו אז מתי ?

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, ניקו פ. כתב:

זה מאוד לא מדויק. 

מי שיודע להשתמש נכון בהלוואות,יכול למנף את עצמו לעסקאות טובות מאוד. 

ומה רע במינוף?

ענית לעצמך על השאלה. 

אתה באמת חושב שמי שאין לו, משמע אין לו בהכרח ידע פיננסי או יכולת הבנה של התנהלות פיננסית, יוכל להשתמש נכון בהלוואות? 

וזה מעבר למה שהתכוונתי ופירשת קצת שונה - לא הסברתי את עצמי כמו שצריך, אחדד:

מר פלוני אלמוני, אין לו כסף לגמור את החודש. פועל קשה יום.

נמאס לו להיות נתון לרחמי בעל בית בשכירות שרק עולה. 

מר פלוני אלמוני בודק מה הוא יכול לעשות. 

30% הון עצמי, יצטרכו לבוא מהלוואה.

70%, זו גם הלוואה... 

עכשיו נניח לצורך הדיון מספר עגול ויפה של מליון ש"ח. 30% זה 300,000 - בהלוואה. או מספר הלוואות. הלוואה אחת מהעבודה (לפחות ללא ריביות כנראה), אחת מהבנק, אחת מהחברת אשראי, אחת מהשוק הלא צבעוני במיוחד, לא מצב פשוט. העיקר דירה. גם אם מר בחור מינף את עצמו לדעת.

עכשיו, שאלה לי בבקשה: 

מה הכוונה, להשתמש נכון בהלוואות? איך אפשר? אולי אני אדיוט לגמרי כי אני פשוט לא מבין את זה. שואל במלא הכנות, ללא טיפה של ציניות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 29 דקות, phpclub כתב:

אחרי ה 7 באוקטובר, הבנתי שזמני כאן יכול להיות קצר, והזמן עובר מהר.

אני כבר בן 40, אם לא אהנה עכשיו ממכונית ספורט ונסיעות לחו"ל, אז מתי ? כשאני אצא לפנסיה ומי יודע מה יהיה מצבי הבריאותי ? (יש היסטוריה רפואית משפחית)

הוצאת לי את המילים מהפה.

לא יודע איך זה אצלך, אבל אצלי זה עם תוספת של חוויות מהלחימה וזה זרז נוסף.

עשיתי שינוי בתמהיל החסכונות למול הוצאות וקניתי BRZ.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, נירו72 כתב:

אשים בצד אנשי עסקים מצליחים, אנשי קבע שפרשו בגיל מוקדם, ובעלי הכנסות גבוהות ואנשים שבאו מבית עשיר. 

האם אנשים "רגילים" יכולים להגיע לזה?

הכרתי תופרת מבוגרת ועצמאית שהיו לה 2 דירות במרכז ו-4 מיליון ש"ח בבנק.

הכרתי גנן שכיר אתיופי עם משכורת מינימום שמעבר לדירה שלו קנה לכל ילד דירה, סה"כ 3 דירות וחסך לרביעית.

עכשיו  חלק אומרים זה לא אפשרי, אנחנו כזוג מרוויחים 20-25,000 ולא מסוגלים לגמור את החודש. 

אנשים מבזבזים את רוב כספם על "רמת חיים" או דברים שמבחינתם זה מאסט. מבחינת הכיס, פחות.

צריך גן פרטי לכל ילד, פעמיים בשנה מינימום חו"ל, אוכל במסעדות, בגדים בזרה (לא הלכתי על כיכר המדינה) מתנה לאישה חובה בכל חג אהבת חרטא כלשהי, ובית חייב להיות יפה כמו במגזין דיור וחרטא לעם. כמובן דירה שכורה מינימום 4 חדרים באיזור טוב עם שכנים טובים "ואיכותיים", שלכל ילד יהיה חדר משהו בגיל שנתיים עם מזגן 2 כו"ס, וצריך יס נטפליקס אמזון ואפל טיוי. אם יושב כלכלן מחשב לכל משפחה כזו כמה חוסכת ב-5 שנים בחיים צנועים וסבירים לטובת מטרה, כמו דירה ו/או רכב חדש זה יצטבר למאות אלפי שקלים. אם ממנפים אותם להשקעה הם מביאים עוד כמה מאות אלפי 

יש דברים כמו יס נטפליקס ועוד כל מיני דברים כמו טיולים שאפשר בהחלט לוותר עליהם.

יש דברים כמו אזורי מגורים שעדיף להשקיע בהם

אם תגור בשכונת מצוקה אמנם תשלם פחות על הדירה אבל גם הילדים לא ממש יוכלו לשחק בחוץ והחברה שלהם תקח אותם למקומות לא טובים כמו אלימות או בתי ספר שלא באמת לומדים בהם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 32 דקות, ברווז כתב:

עכשיו, שאלה לי בבקשה: 

מה הכוונה, להשתמש נכון בהלוואות? איך אפשר? אולי אני אדיוט לגמרי כי אני פשוט לא מבין את זה. שואל במלא הכנות, ללא טיפה של ציניות.

להשתמש נכון בהלוואות זה קודם כל לדעת כמה ההלוואה עולה לך ואחרי זה אם אתה יכול לעמוד בהחזר עם שולי ביטחון סבירים.

אם ניקח לדוגמא את נושא הרכב אז אם אתה יודע שבכל החלפת רכב מגרוטאה לגרוטאה אתה משלם עוד 5000 שקלים ומחליף אוטו כל 10 חודשים אז אין בעיה להתחייב על הלוואה של 15,000 ש"ח ל 3 שנים, לקנות אוטו סביר ולנסוע בו 3 שנים. תשלם אותו הדבר אבל תיסע כמו בן אדם.

לפני 4 דקות, עדי-אל כתב:

אם תגור בשכונת מצוקה אמנם תשלם פחות על הדירה אבל גם הילדים לא ממש יוכלו לשחק בחוץ והחברה שלהם תקח אותם למקומות לא טובים כמו אלימות או בתי ספר שלא באמת לומדים בהם

זו כבר הליכה לקיצוניות.

אתה יכול לגור במגדלי יו ואתה יכול לגור ברבע מחיר בבנין ישן מעבר לכביש. בשני המקרים הילדים שלך ילכו לאותו בית ספר וישחקו באותו גן השעשועים.

ואני יודע שנתתי דוגמא קיצונית אבל היא נכונה בהרבה מאוד שכונות טובות. אפילו באשקלון אתה יכול לגור בברנע בבנין חדש בדירה של 1.8 (או שכירות של סביבות ה 5.5) או בבנין צמוד משנות השבעים בדירה של 1.5 (גודל זהה) או שכירות של 4.

לפני 50 דקות, phpclub כתב:

מגיע שלב בחיים שצריך גם להנות מהחיים, כי מי יודע מתי או איך הם יגמרו.

עדיין חושב על העתיד ועדיין חוסך, אבל מחזיר היום 3000 בחודש על אלפא ג'וליה (בלי דלק/טיפולים/ביטוחים) - כלכלית זה ממש יקר והחלטה ממש לא נכונה, אבל אם לא עכשיו אז מתי ?

בול הגישה הנכונה.

תחייה אבל תדאג לרשת ביטחון. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

להשתמש נכון בהלוואות זה קודם כל לדעת כמה ההלוואה עולה לך ואחרי זה אם אתה יכול לעמוד בהחזר עם שולי ביטחון סבירים.

זה סה"כ common sense, לא?

לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

אם ניקח לדוגמא את נושא הרכב אז אם אתה יודע שבכל החלפת רכב מגרוטאה לגרוטאה אתה משלם עוד 5000 שקלים ומחליף אוטו כל 10 חודשים אז אין בעיה להתחייב על הלוואה של 15,000 ש"ח ל 3 שנים, לקנות אוטו סביר ולנסוע בו 3 שנים. תשלם אותו הדבר אבל תיסע כמו בן אדם.

זו בדיוק הסיבה למה הרכב הקודם היה אצלי 9-10 שנים, והוחלף עם הלוואה באחד אחר שגם צפוי להיות אצלי טווח זמן דומה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אני גדלתי להורים עם גישה קצת סגפנית. בעיקר כי לא היה יותר מדי. אבא נהג סמי טריילר שתמיד היה בחובות ובמינוס בבנק ואמא עקרת בית או עובדת בכל מני עבודות זמניות.

שנים נסענו ברכבים משומשים ולא מפוארים והחזקנו בהם הרבה שנים. גרים בדירת 5 חדרים רגילה. גם כשכבר יכולתי להרשות לעצמי להוציא יותר, נמנעתי מזה. מהילדים לא חסכתי כלום (אולי בשביל לפצות על הילדות שלי). כולם עם אייפונים ולבושים במותגים ותמיד מקבלים מה שצריך, במידת ההגיון.

בשנה האחרונה אבא שלי שהיה חולה בפרקינסון התדרדר באופן פתאומי והפך לסיעודי ודמנטי. וזה אחד הדברים שגרמו לי לראות את הדברים קצת שונה. לפני כמה חודשים קנינו בפעם הראשונה רכב חדש לגמרי. גם לוח הטיסות שלנו לחופשים השנה עמוס.

בלי הלוואות כמובן ותוך השארה של רשת ביטחון עמוקה ורחבה מאוד.

• רעיון טוב! 1

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, phpclub כתב:

אבל אם לא עכשיו אז מתי ?

גישה פשטנית ותלויית הקשר.

אם הוצאה הזו פוגמת או מסכנת הוצאות יותר חשובות, כולל לטווח ארוך אז היא שגויה. אם הריפוד שלך מספיק עבה אז למה השאלות?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...