Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, פינדר כתב:

תוחלת חיים של מי שמגיע לגיל פרישה כיום היא לדעתי יותר לכיוון ה90.

ציינתי את זה קודם - בגיל 65 תוחלת החיים היא 19.4 שנים לגברים ו-21.8 שנים לנשים. אם בודקים יהודים המספרים טיפה יותר גדולים. המשמעות היא שמחצית הגברים שיצאו לגמלאות יעברו אתמגיל 87 ומחצית הנשים את גיל 89 (כקירוב אני לוקח 67 פלוס תוחלתֶת החיים בגיל 65 מעוגלת המספרים נכונים ל-2019 לפי הלמ״ס).

אגב, זו גם אחת הסיבות לצורך להעלות את גיל הפרישה לנשים. המצב הקיים (זחילה עד 64) גורמת לפגיעה קשה בזכויות הפנסיה לנשים, המקדם שלהן צריך להיות לפחות 23 שנה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 43 דקות, Night Driver כתב:

אין לך מושג כמה מוקדם. הצלקת הראשונה מגיל שמה וחצי כשנפלתי אחורה והשפיץ של המגהץ פתח לי את הראש.

לי יש צלקת מגיל 8 ימים 😳😆

• מצחיק 5
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

בבית אבות, 

תתחיל ב-15,000 ש"ח בחודש, ולא במרכז הארץ.

יש לך המלצה לאחד כזה? אלו שאני מכיר מתחילים סביב 17. 

לפני 3 שעות, sperial כתב:

ואין בישראל המתת חסד. יודע כמה זה עולה בשוויחץ?

לפני שעתיים, farkash7 כתב:

סע לשכם עם דגל ישראל

אה, שוויץ המקומית. מה שבאתי להגיד.

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

לצערנו הבחירה לא תמיד בידיים שלך. כמו שכתבתי קודם, אבא שלי חולה פרקינסון. עד לפני כשנה הוא חי חיים רגילים יחסית. עצמאי לגמרי, רק עושה הכל לאט. אפילו היו להורים שלי כרטיסי טיסה לבקר את אחותי באמריקה.

ואז יום אחד, נפילה אקראית, שבר במפרק הירך. ניתוח פשוט מאוד מבחינה כירורגית וגם עבר בהצלחה. אבל הוא לא התאושש מהניתוח הזה, לא פיזית ולא מנטלית. ברגע אחד הוא הפך מבן אדם מתפקד לסיעודי ב100%. אני בטוח שאם הייתה לו בחירה מראש, היה בוחר לסיים את זה בעצמו. אבל היום כבר אין עם מי לדבר באופן רציונלי מלא וגם אם היה יכול לבחור, אז אין לו אפשרות פיזית לבצע. המקסימום שיכולתי לעשות, בתור אופוטרופוס, זה לתת הנחיה לא לבצע החיאה, אם וכאשר.

הדיליריום מגיע מההרדמה משום מה, גם לסבא שלי זה קרה, הצליח להחזיק בערך 7 שנים אחרי הנפילה. הקורונה ומעבר בין בתי אבות, גמר אותו.

• מבאס 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 8 דקות, DareDevil כתב:

הדיליריום מגיע מההרדמה משום מה

לא יודע. ברגע שהגיע לבית החולים, עוד לפני הניתוח כבר משהו היה שונה.

• מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

שבר במפרק הירך אצל מבוגרים הרבה פעמים מלווה בפחד לחזור ללכת ובהידרדרות מהירה.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

אין בישראל המתת חסד

אפשר בקנדה פרובינציות היותר מערביות , זה נקרא MAID שפירושו.  Medical Assistance In Dying.

ההליך מותר בליוי עו״ד ופסיכיאטר שמאשרים שהאדם מבקש באופן צלול ומודע לסיים את חייו. 

לצערי מכיר ממקור ראשון. 

• מבאס 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

לא יודע. ברגע שהגיע לבית החולים, עוד לפני הניתוח כבר משהו היה שונה.

אדם עם דמנציה, כמעט תמיד יסבול מירידה קוגניטיבית ותפקודית, בכל שינוי של סביבת מחיה, גם אם השינוי זמני

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

מבקשים המתת חסד ומשאירים 150 אלף ליורשים 😜 אחרת מאיפה ישיגו 150 אלף עבור החלומות שלהם?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אז עברתם מאיך חוסכים 150 אלף למי הולך לבקש המתת חסדר?

מעניין.

זה בכלל התחיל בקורס מזגנים...תראה את הכותרת 😁

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 12.5.2025 בשעה 17:13, zaf כתב:

גם לא בפזורה 🙄

בבאר שבע אין בעיה למצוא 4 חדרים בשכונה טובה במחירים כאלו.

יש אפילו במרכז במקומות כמו לוד או רמלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתאריך 12.5.2025 בשעה 15:39, motior כתב:

אז מה קרה?  למדתי, הרווחתי לא רע, התנהלתי כלכלית בצורה מחושבת ועבר הרבה זמן....

אני חושד שדור ה״אינסטנט״ וה-״טיק טוק״ זה יכנס מאוזן אחת ויצא מהשניה.

ובכל זאת, לטובת הדור הצעיר יותר שקורא את השרשור ארשום מספר מילים:

1. אוריינות פיננסית + משמעת עצמית היא הבסיס. אם אין לכם, תלמדו ותעבדו על השרירים הללו. אם יש לכם, תעבירו הלאה לילדים.

2. ללא תכנון מוקדם ומטרות הירח תמיד יהיה רחוק - תשבו ותרשמו מה המטרות ומה האמצעים ואיך תעשו את מה שאתם שואפים אליו.

3. אף אחד לא מתעורר בבוקר ורוכש מכסף הרוויח וילה בסביון, אבל אני מכיר אישית אחד שהתחיל עם דירת 2 חדרים בחולון והגיע לוילה בסביון. הצלחה לוקחת זמן וחלק גדול ממנה זה מזל ותעוזה ואת אלו קשה מאוד ללמוד.

4. בחירת בן/בת זוג - זאת ה-החלטה שתקבלו. תבחרו אדם שאפשר לבנות איתו אימפריה ולא לכלות זמן ומשאבים על ריבים וצריכה.

5. בסוף לא זוכרים את הרכב או הוילה אלא את הקציצות של סבתא או הליטוף של אמא או החיבוק של הילד. תחשבו היטב מה סדר העדיפויות שלכם. ״תרבות״ השופוני הריקנית, הצריכה רק כדי להוציא עיניים לשכנים ודברים דומים באמת שלא יטיבו אתכם לטווח הארוך.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

סעיף 5 - מה שחשוב לצבור אלה חוויות.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 51 דקות, Buki כתב:

זה בכלל התחיל בקורס מזגנים...תראה את הכותרת 😁

זה דווקא תחום עם הרבה דרכים יצירתיות למות אפילו עם טשטוש לפני מהגז.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...