Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאיפה יש לאנשים לשים 150 אלף על רכב או 1.5 מיליון על בית (פוצל משירשור קורס מיזוג)

עדי-אל

פוסטים מומלצים

לפני 30 דקות, GTאי כתב:

אם תחסוך ברמה של להתלבש כמו הומלס

אנשים קונים שמות ומותגים. אין שום הבדל בין זארה לשיין, שניהם מיוצרים באותו מפעל בסין, רק המחיר פי 5 במקרה הטוב, עד פי 10. בסוף שנה למשפחה זה הרבה. אפשר לחיות חסכוני, לא במצב סגפני, לטובת מטרה. אף אחד לא אמר לך לחיות במערה עם עששית. 

עריכה אחרונה על ידי נירו72
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

image.thumb.png.bce826dd82b337b358569df3686aa9c7.png

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, נירו72 כתב:

אתה טועה מאוד. רק גן פרטי לילד זה סביב ה-50,000 בשנה, 5 שנים זה 250,000 ש"ח. 2 ילדים חצי מיליון ש"ח.

נזרום איתך, גן פרטי 4000 ש"ח, אבל עד גיל 3 אין אפשרות אחרת. מטפלת כמובן עולה כפול. 

גם מגיל 3, זה לא 4000 ש"ח לעומת 0, כי גם בגן עיריה יש עלויות. 

נ.ב

המחירים האלו לגנים זה במקומות שבהם דירות עולות 2.5 מיליון וצפונה. 

נ.ב 2

בגדול אני מסכים עם הגישה, אנשים מבזבזים על שופוני ושטויות. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, נירו72 כתב:

אנשים קונים שמות ומותגים. אין שום הבדל בין זארה לשיין, שניהם מיוצרים באותו מפעל בסין, רק המחיר פי 5 במקרה הטוב, עד פי 10. בסוף שנה למשפחה זה הרבה. אפשר לחיות חסכוני, לא במצב סגפני, לטובת מטרה. אף אחד לא אמר לך לחיות במערה עם עששית. 

הציטוט שהבאת בשמי הוא לא שלי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, SurfHigh כתב:

נזרום איתך, גן פרטי 4000 ש"ח, אבל עד גיל 3 אין אפשרות אחרת. מטפלת כמובן עולה כפול. 

גם מגיל 3, זה לא 4000 ש"ח לעומת 0, כי גם בגן עיריה יש עלויות. 

נ.ב

המחירים האלו לגנים זה במקומות שבהם דירות עולות 2.5 מיליון וצפונה. 

נ.ב 2

בגדול אני מסכים עם הגישה, אנשים מבזבזים על שופוני ושטויות. 

קודם כל אני גר במרכז, כך שמחירים זה מה שקורא ושומע. אישית זה רחוק ממני כבר ענייני הגנים (ולא מתגעגע), אבל הייתי באזור. סתם זרקתי סכומים בהערכה גסה. עדיין אפשר לחסוך הרבה מאוד, ואם הייתי מביא מישהו שזו ההתמחות שלו היה מראה איך אפשר לחסוך הון קטן. לדעתי בכל תכנית "כלכלית" כלשהי כבר דנו בזה. תמיד אותו סיפור, באים לאנשים שאומרים אין לנו מאין לחסוך, ורואים ערימות של הוצאות מיותרות. התנהלות כלכלית נבונה זה דבר חשוב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 דקות, נירו72 כתב:

אתה טועה מאוד. רק גן פרטי לילד זה סביב ה-50,000 בשנה, 5 שנים זה 250,000 ש"ח. 2 ילדים חצי מיליון ש"ח.

תגור במקומות זולים ופחות נחשבים ותשלם פחות מרבע מזה.

נניח שכונה חדשה בלוד - נכון שזה לא הכי הכי, אבל לכמה שנים ראשונות כשהילדים קטנים אתה יכול לחיות שם ואת כל מה שחסכת לשים על הדירה. אפשרי בהחלט.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 שעות, עדי-אל כתב:

וחוץ מזה אני באמת שואל את עצמי איך אנשים יכולים לשים 150 אלף שקל על רכב או 1.5 מיליון על בית 

אני אגיד לך איך.

קונים דירה ראשונה לפי יכולת. זוג צעיר יכול להתפשר על דירה במיליון וחצי בשכונה מזדקנת ואחרי 5-6 שנים שלא רק חסכו עוד אלא הצמידו את ההון העצמי ואת ההון של הבנק למחירי הגיור יוכלו לעבור דירה ולהתקדם.

לגבי רכב חדש התחלתי עם רום כרמל כסטודנט ואחר כך היינו מחליפים לרכבים של 10- 15 אש"ח (סוף שנות התשעים עד 2010 בערך) עד שהחלטתי שנמאס לי לשלם על אחזקה ושאני מוכן לשלם את ירידת הערך בצורת מינוף של 1000 ש"ח לחודש ולקנות רכב שיחזיק את ה 3 שנים בלי צרות ועוד יהיה ניתן למכירה במחיר סביר. 

אז קניתי ב 2012 סיטרואן סי 4 שאחרי 4 שנים כשהגיע הזמן להתקדם החלטתי להמשיך לשלם אלפייה בחודש אבל ללכת על ספארק חדשה שתשמש את אשתי ל 5 שנים. ככה התקדמנו כשאצריה באה סטוניק שהוחלפה עכשיו ל 3008 בת 3 שהיתה פשוט הזדמנות (ליסינג אצלי בעסק עם 17,000 קילומטר). עוד 3 שנים נחליף אותה ככל הנראה ללא מימון ברכב חדש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@zaf הסתכלתי על המודעה. הדירות בחיפה, פרט לאחת, הן בשכונות חלשות במקרה הטוב וסלאמס קשים במקרה הרע. והדירה האחת בשכונה ראויה היא כנראה (לפי ניחוש, אבל יש לי היכרות מסויימת עם השכונה) כנראה בת 35-40 בקומה שלישית ללא מעלית וזקוקה לשיפוץ.

אבל נירו צודק במידה רבה. נדמה לי שהפעם היחידה בחיים שבה קניתי בגד ממותג ״מכובד״ היתה שני זוגות מכנסי וורסאצ׳ה מעודפים שעלו יחד 200 ש״ח. ואת בגדי הספורט אני קונה בדקאטלון, אני לא מחפש להרשים איתם אף אחד והם עומדים ב-200 כביסות ונותרים שמישים.

יש, כמובן, עניין של איכות חיים. בשבילי אלה נסיעות לחו״ל, בפורום הזה לרבים אלה פנים שונים של תחביב הרכב, אבל גם את אלה צריך להשאיר בפרופורציות.

וחשוב מאוד - לתת לילדים חינוך פיננסי. אני לא קיבלתי כזה (חוץ מקמצנות הולנדית) וזה עלה לי בטעויות יקרות. נראה שהבנים שלי קיבלו חינוך יותר טוב, לא מעט בזכות הקבוצה הזו. למשל כל מה שלמדתי על משכנתאות מישה בשרשור המשכנתאות הגדול.

אגב, אני תוהה לגבי דירה ראשונה, האם מאמץ להתחיל בדירה יותר גדולה אינו חוסך בטווח הארוך, בזכות חסכון של מאות אלפי שקלים בעלויות החלפת דירה - מול עלויות מימון של דירה יותר גדולה מלכתחילה. מסוג התחשיבים התיאורטיים שלפעמים נדמה לי שהתשובה הנכונה אינה התשובה הטריויאלית. אבל אין לי הידע והכלים לחישוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, sperial כתב:

הסתכלתי על המודעה. הדירות בחיפה, פרט לאחת, הן בשכונות חלשות במקרה הטוב וסלאמס קשים במקרה הרע. והדירה האחת בשכונה ראויה היא כנראה (לפי ניחוש, אבל יש לי היכרות מסויימת עם השכונה) כנראה בת 35-40 בקומה שלישית ללא מעלית וזקוקה לשיפוץ.

יש את כל עניין ההגרלות לזוגות צעירים. כמה מבני המשפחה שלי קנו דירות בהנחה גדולה ומשמעותית באזורים סבירים מאוד לזוג צעיר ולא איזה פיסתין בנגב. במודיעין, ובלוד פרויקט חדש באיזור בן שמן (אאורה בן שמן) בבניין חדש דירת 4 חדרים עם נוף יפה בפחות מ-2,000,000

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חיפאי, לא מכיר את השוק במרכז. ואני לא זוכר את המחירים שהבנים שלי שילמו תמורת הדירות שלהם בחיפה (זה מה שמעודכן. את שלי קניתי לפני 12 שנה). בשביל סדרי גודל נדמה לי שהבכור שילם בסביבות 2.2 מיליון ש״ח לדירת 5 חדרים בבניין שעבר תמ״א בשכונה די נחשבת, אבל היה צריך לפרק ולהרכיב אותה בעלות של מאות אלפים. השני קנה דירת 4 חדרים בבניין בשכונה אחרי פינוי בינוי, אאל״ט שילם קצת מעל 1.8 מיליון, אבל שיפץ ב-50,000 ש״ח בלבד. מכל מקום, הם לא חיפשו הגרלות, העדיפו דירות מיד שניה.

בפורום הזה ראיתי תוכניות של דירות בהגרלה בקריות - אלה לא דירות שהייתי רוצה שמי מבני משפחתי יגור בהן. תכנון שלטעמי היה צורך לשלוח את האדריכל ללמוד מ-א׳.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 דקות, sperial כתב:

והדירה האחת בשכונה ראויה היא כנראה (לפי ניחוש, אבל יש לי היכרות מסויימת עם השכונה) כנראה בת 35-40 בקומה שלישית ללא מעלית וזקוקה לשיפוץ.

כל דירה יד 2 זקוקה לשיפוץ ברמה מסויימת. 

אני התחלתי את חיי העצמאים כנשוי טרי בדירת חדר וחצי, פרטר (מרתף) ברמת גן. דירה שהיה צורך לרדת אליה קומה מכיוון דירת הקרקע בחזית.

אחרי שנה ומשהו איתרתי  בפתח תקווה, דירת 3 חדרים בקומה 3 ללא מעלית. שעלתה כ 20% יותר ממה שהשגתי על הדירה ברמת גן (שנקנתה על ידי עו״ד לשמש כמשרד) . 

בדירה זו גרתי 14 שנים. (2 הילדים חלקו חדר).  משם עברתי למקום מתפתח שרבים זלזלו בו , ההפרש היה 30% ממחיר הדירה בפ״ת , אבל הפעם זה כבר היה בית דו-משפחתי  (זה אמור להיות ה forever home שלי, כל עוד לא נזדקק לסיוע לעלות קומה 😜). 

הטעות שעשיתי הייתה שפחדתי לקחת משכנתא גדולה ולכן הכסף לא הספיק לשינוי מהותי שעד היום אני מצר עליו - יציקת גג בטון לקומה העליונה ( הייתי צריך להוסיף רק 5000 דולר אז)  הסתפקתי בסטנדרט של תקרת רביץ שכמובן חייבה השקעה במיזוג של הקומה. 

גם היום, למי שיש את הסבלנות להתקדם לאט ולא לרוץ ישר לדירה גדולה , ניתן להגיע ליעד , לדעתי תוך 10 שנים . 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש דרכים לא קונבציאליות להגיע לדירה טובה (חוקיות לגמרי), פשוט צריך להתביית על מיקום, לעשות שיעורי בית טובים מאוד. אשכרה להכיר את השטח ולזהות חולשות וחוזקות של כל בניין ואפילו הייתי אומר של כל דירה. כמו שהמורה היתה אומרת "אם הייתי מעירה אותך באמצע הלילה, אתה צריך לדעת לענות על זה". כזו רמה של הבנה.

כאמור לדעת בכל נושא המימון והיכולת להגיע לדירה. 

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד דיון של זקני השבט על איך צריך לעשות נכון רק שכל החוכמת חיים הזאת לא רלוונטית למציאות של היום.

ולפני שסוקלים אותי ב...

בשנות ה30 שלי, 

עם 3 ילדים (בהפרשים של 3 שנים מהסיבות הכלכליות)

קנינו דירה לפי יכולת , 4 חדרים מתוך מחשבה שנתקדם כשנצטרך, בפועל טעות חיינו, הפרש של 150 אלף ש"ח הפך ל 300.

קנינו דירה לפי יכולת בפרבר מתוך מחשבה שנשפר מיקום כשנצטרך, בפועל טעות חיינו  פער של 500 אלף הפך ל2 מיליון.

אז הרווחנו כמו מהנדס צעיר ועובדת סוציאלית, אני הכפלתי את השכר והבת זוג נו אתם יודעים, מי שלא נשוי להייטקיסטית "גורלו נגזר לחיים בינוניים בישראל".

משפטים שאני שומע פה ושם.

יש הבדל גדול בין הכנסה של 40 נטו ל 28.

קרן השתלמות שצוברת 50 אלף בשנה לבין אחת שצוברת 20 בשנה.

נ.ב לא קונה חולצה ביותר מ 40 ש"ח ולא משנה מה המותג

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@zaf אני יודע היטב על מה מדובר בהתקדמות בדירות, אני גר היום הדירה הרביעיתֶשלי כזוג, ואישתי מתחילה לדבר על הדירה הבאה (הפעם חיפוש אחר דירה יותר קטנה ונגישה, שלא בטוח שתהיה זולה מהנוכחית). אבל בכלל אי אפשר להשוות את הסטנדרטים ואת הצרכים לפני 35 שנה לאלה של היום. וגם לא את המחירים. וגם לא את תנאי המשכנתא. מצד שני, גם מתחילים את התהליך בגיל יותר מבוגר ואז ההצלחה תלויה מאוד בהתנהלות לפני שמתחילים להקים משפחה ולבנות בית - אני הגעתי לרכישת דירה עם חסכונות בשווי שליש ממחירה, אישתי עם סכום קרוב ונזקקנו למשכנתא על בערך שליש ממחיר הדירה. היום אנשים מגיעים עם הון עצמי של 20% אחרי שגירדו להורים את החסכונות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, rev-Match כתב:

עוד דיון של זקני השבט על איך צריך לעשות נכון רק שכל החוכמת חיים הזאת לא רלוונטית למציאות של היום.

ולפני שסוקלים אותי ב...

בשנות ה30 שלי, 

עם 3 ילדים (בהפרשים של 3 שנים מהסיבות הכלכליות)

קנינו דירה לפי יכולת , 4 חדרים מתוך מחשבה שנתקדם כשנצטרך, בפועל טעות חיינו, הפרש של 150 אלף ש"ח הפך ל 300.

קנינו דירה לפי יכולת בפרבר מתוך מחשבה שנשפר מיקום כשנצטרך, בפועל טעות חיינו  פער של 500 אלף הפך ל2 מיליון.

אז הרווחנו כמו מהנדס צעיר ועובדת סוציאלית, אני הכפלתי את השכר והבת זוג נו אתם יודעים, מי שלא נשוי להייטקיסטית "גורלו נגזר לחיים בינוניים בישראל".

משפטים שאני שומע פה ושם.

יש הבדל גדול בין הכנסה של 40 נטו ל 28.

קרן השתלמות שצוברת 50 אלף בשנה לבין אחת שצוברת 20 בשנה.

נ.ב לא קונה חולצה ביותר מ 40 ש"ח ולא משנה מה המותג

עם משכורת של היטקיסט סביר בן 30 ועובדת סוציאלית אתם צריכים להיות לפחות עשירון 9, מה שאמור להשאיר כסף לחיים סבירים, דירה של 5 חדרים בגיל 40 ורכב בן שנתיים שלוש. 

• לא הבנתי... 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...