Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאיפה יש לאנשים לשים 150 אלף על רכב או 1.5 מיליון על בית (פוצל משירשור קורס מיזוג)

עדי-אל

פוסטים מומלצים

בתאריך 9.5.2025 בשעה 17:57, Buki כתב:

לא ממש הבנתי את השאלה. 

כל אחד שכותב פה שקנה אוטו חדש אתה שואל אותו מאיפה הכסף?

בן אדם מבוגר שעובד יכול להרשות לעצמו כל מיני דברים בהתאם לרמת ההכנסות וההעדפות שלו. 

לא מדובר פה בוצאות של מיליונים, סכומים צנועים יחסית בסופו של דבר.

אל תקח את זה אישית 

אם הייתי יכול ללמוד כל מיני דברים גם אני הייתי עושה 

וחוץ מזה אני באמת שואל את עצמי איך אנשים יכולים לשים 150 אלף שקל על רכב או 1.5 מיליון על בית 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, עדי-אל כתב:

וחוץ מזה אני באמת שואל את עצמי איך אנשים יכולים לשים 150 אלף שקל על רכב או 1.5 מיליון על בית 

זה לא קשור כל כך לשרשור,

לדעתי זה הלוואות..אנשים ממונפים..

וקצת עזרה מההורים לפעמים. גם בגיל מבוגר.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, עדי-אל כתב:

כי ההסתכלות שלך שגויה. אתה צריך לבחון כמה מוציאים על תחבורה או על מגורים לאורך שנים, וגם על עלויות מימון. ואז לנסות לכמת פרמטרים לא כספיים כמו יציבות. וזה הופך מורכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, עדי-אל כתב:

1. אל תקח את זה אישית 

2. אם הייתי יכול ללמוד כל מיני דברים גם אני הייתי עושה 

3. חוץ מזה אני באמת שואל את עצמי איך אנשים יכולים לשים 150 אלף שקל על רכב או 1.5 מיליון על בית 

1. "הכל אישי"

2. "עם קצת רצון וקצת יכולת..." ימשיך כבודו.

3. כתבה מרתקת בנושא:

https://www.kan.org.il/content/kan/kan-11/p-864341/s1/864346/

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, sperial כתב:

ואז לנסות לכמת פרמטרים לא כספיים כמו יציבות

גם לזה מן הסתם יש ערך כלכלי..

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לזה ערך, אבל קשה לכמת אותו, כי זה אישי מאוד.

למשל - אנשים שכלכלית עדיף להם לנסוע במוניות, אבל הזמינות המיידית גורמת להם להחזיק רכב. 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, עדי-אל כתב:

אני ממליץ לשאול שוב בשרשור נפרד, זאת שאלה מצוינת.

אני לא יכול לענות לך לגבי בית, גם אני לא מבין מאיפה אנשים מקריצים סכומים כאלה,

אבל לגבי רכב גיליתי להפתעתי שזה מאוד פשוט:

1. יש מבצעים לפריסת תשלומים על קניית רכב חדש (אפילו 100,000 בלי ריבית ל-3-4-5 שנים)

2. כל בנק/חברת אשראי/חברת מימון תחת השמש תיתן לך הלוואה ל-50,000 בלי למצמץ.

תחסיר מהסכום הזה איזו קרן השתלמות / פיקדון שחסכת בצד עם כמה עשרות אלפי שקלים שנצברו לאורך עשור, וזהו, יש 150.

(לא נכנס כרגע בכלל לשאלה האם זה טוב / חכם)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא חשבתי שהשירשור ילך לכיוון הזה. 

טוב אשים מספרים: 

במשהו כמו 10 שנים הוצאתי על כל הקורסים ה"מיותרים" או הלא מיותרים בכלל משהו כמו 36 או 38 אלף ש"ח. 

זה סכום זניח לחלטין במונחי רכישת דירה ואפילו במונחי רכישת רכב חדש זה סכום לא כזה גבוה, הבדל בין רכב משפחתי חדש לגמרי לאותו רכב שנתיים על הכביש שעדיין די חדש ונותן את אותה התמורה.

לא מדבור פה בכסף גדול או משהו שיכול להשפיע על מאזן כלכלי לפה או לשם, סה"כ סכומים נמוכים ואני לא חושב שאם הייתי חוסך את ה 3500 ש"ח האלו בשנה הייתי עכשיו במקום אחר מבחינת המצב הכלכלי שלי.

זה כסף קטן, שחררו. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואולי באמת מישהו עם יוזר בצבע ירוק 😁 יפצל את השרשורים, כי חבל להמשיך להספים את השרשור הזה, שיכול להיות אינפורמטיבי ספציפית בנושא שלשמו הוא נפתח...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, עדי-אל כתב:

לא יודע בן כמה אתה ובמה אתה עוסק. לפני עשרים שלושים שנה גם לי לא היו סכומים כאלו.

לאנשים בגיל יותר מבוגר, עם החלטות קריירה מוצלחות וגם מזל במידה מסוימת, יש כסף פנוי לדברים האלו.

• אהבתי 1

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריך להוולד למשפחה ללסביבה הנכונות - אלה שיכונו אותך להתנהלות כלכלית נכונה ולרצון ללמוד ולהתקדם.

מזכיר לי משהו שאימי נוהגת לספר: אבא שלי למד באנגליה. ניצול שואה שלמד מקצוע ורצה להתקדם לדרגה המקצועית הגבוהה ביותר, חסך פרוטה לפרוטה ונסע (איתנו - המזפחה) ללמוד באנגליה. וכסטודנט תפרן שכו דירה במשותף עם משפחה מקומית, שהיה לה בן בן 15. כשאמי שאלה את אמו של הבחור מה הוא מתכוון ללמוד התשובה היתה "הוא חהיה צבע. מה שטוב לבעלי טוב גם לבני".

העניים הוא הדחף להתקדם - והרחבת הידע היא הבסיס.

חוץ מזה צריך ללמוד להתנהל נכון. לא לבזבז כסף בפיס אלא לחסוך ולהשתמש למטרות חיוניות. ומטרות חיוניות.כוללות גם השקעה באיכות חיים, פרופורציונית ליכולת.

• רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, sperial כתב:

צריך להוולד למשפחה ללסביבה הנכונות

אז אתה אומר שצריך הרבה מזל...

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה הזו מסקרנת גם אותי, מאד. לא מתוך צרות עין- אלא סתם מסקרנות נטו, אולי זה משהו שגם אני יכול לעשות... :LOL:

התשובות שהגעתי אליהן עד כה:

-ירושה. מעבר לסכומי כסף, בירושה עוברים גם דירות ורכבים. קיבלת 50% מדירה בירושה? יש לך מעל ההון עצמי הדרוש למשכנתה. קיבלת רק 25%? עוד 5 ויש לך הון עצמי. 

-מינוף והלוואות. רעה חולה. אנשים ממשכנים את עצמם לדעת, חלקם רק בשביל שייראה כאילו יש להם והם מצליחנים. לא מצליח להבין את הנקודה הזו.

-עסק [בהגדרה מאד רחבה] צדדי. בין אם זה הכנסה מעסק לכל דבר [חנות ציוד לבע"ח\יצור ומכירה של דברים באטסי למשל\WHATEVER], עסק שהקמת ומכרת או דברים אחרים בסגנון. 

-השקעות שונות ומשונות. 

-פנסיה צבאית- מי שהשתחרר מהצבא בגיל המתאים מקבל פנסיה נאה. מעבר למשכורת מעבודה כשכיר. 

הכרתי מישהו שבנה בית באזור השרון, מסתבר שהוא פתח סטארטאפ של איזו אפליקציה (כשהתחום עוד היה חדש יחסית) ועשה אקזיט. צנוע מאד, יחסית, הבית שהוא בנה רוקן לו כמעט הכל... אבל עדיין. 

הכרתי מישהו עם מה שאני קורא לו "אחוזה", כי אין מילה אחרת שאני יכול למצוא לבית הזה. משהו פנומנלי. רק גרם המדרגות בסלון הזכיר לי משהו מהסרטים. הוא היה פנסיונר (לא זוכר בוודאות) של רפאל ונדמה לי שהוא ממשיך לעבוד שם. היה בתפקיד די בכיר להבנתי. 

אבל כמה כאלו כבר יש.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 27 דקות, פינדר כתב:

אז אתה אומר שצריך הרבה מזל...

בהחלט. צריך להוולד למי שידחוף אותך להתקדם. לכן הבאתי את הדוגמה של "מה שטוב לאבא טוב גם לבן" כדוגמה שלילית.

אחד הדברים הטובים בארץ הוא הרבה פחות מחסומים להתקדמות סוציואקונומית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...