Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים לסקודה אוקטביה

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Tom_22,

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהחלקתי עם הרכב ברמזור אדום אל מעבר לפס העצירה, החלטתי להחליף צמיגים ללא דיחוי.

ההיצע במלאי היה פאלקן ZE310R, מישלין פרימסי 4ST, (פרימסי 5 לא היו במלאי) גודייר הנ"ל, וטויו פרוקסס קומפורט תוצרת יפן.

בעצת הצמיגאי בחרתי בטויו. ב"ה הרכב מרגיש הרבה יותר יציב, רך ושקט. (למרות נתון של 70db)

יתכן שאם היה לי זמן לבדיקה של ההנקוק שהוצעו כאן באדיבותכם הייתי מקבל צמיגים טובים יותר, אך זה מה שהיה במסגרת האפשרויות המיידית.

תודה רבה @Tom_22 וכולם על העזרה האדיבה! 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, amosbmw כתב:

לא יודע למה תמיד מתלהבים כאן מהגודייר EGP, הצמיג הכי נורא שיצא לי לנסוע איתו חוץ מדנלופ SP800. 

מוזמן לסיבוב על אוקטביה שהגיעה איתם מהמפעל ונוסעת מעולה.

לפני כמה שנים הם החליפו אצלי SPFM800 ביאריס ככה שהשוואה ישירה ביצעתי והפערים הם פשוט מעולם אחר.

כן נפלתי על סט תוצרת גרמניה שפשוט השמדתי מאוד מהר יחסית למישלן פרימסי4 שהחליפו אותו על אותו רכב ובאותו מסלול (קקטוס דיזל), שנמכרו עם שחיקה קלה יחד עם הרכב אחרי זמן כפול ממה שהחזיק הגודייר. שייכתי את זה לתרכובת רכה מדי כנראה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, פריג'י כתב:

הם החליפו אצלי SPFM800

זה ממש לא קשה להיות טובים מהם. ביצה סרוחה יותר טובה מהדנלופ האלה, פעם קניתי רכב עם סט כזה חדש ואחרי חודש החלפתי את הצמיגים שעדיין היו חדשים, מרוב שהם היו גרועים.

פות"ש תתחדש!

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 12 שעות, פריג'י כתב:

שייכתי את זה לתרכובת רכה מדי כנראה.

בעיקרון צמיגי פרימיום מיוצרים מגומי יותר רך כדי להגדיל את מקדם האחיזה והבלימה. אליה וקוץ בה, זו בדיוק הסיבה שנשחקים מהר ומתייבשים מהר. כל פעם מגיע איזה יצרן מכריז על תרכובת חזקה ועמידה יותר ששומרת על התכונות. כשהיה לי רכב עם מבחר של צמיגים לבחור יכול לומר שמהבחינה הזו יוקהאומה היו הכי טובים שהיו לי. לא מישלין לא גודייר ולא השאר. מעניין למה כבר אף אחד לא מזכיר אותם

פורסם (נערך)

נראה לי שזה קצת, ממש טיפ-טיפה, יותר מורכב מרכות התרכובת הכללית בלבד 😉

לפני כשעה, נירו72 כתב:

זו בדיוק הסיבה שנשחקים מהר ומתייבשים מהר. כל פעם מגיע איזה יצרן מכריז על תרכובת חזקה ועמידה יותר ששומרת על התכונות. כשהיה לי רכב עם מבחר של צמיגים לבחור יכול לומר שמהבחינה הזו יוקהאומה היו הכי טובים שהיו לי. לא מישלין לא גודייר ולא השאר.

תגיד את זה לבוקי שעבר עם גודיירים 100K ק"מ על 4 סטים (ובהמשך שם למטה, לוולאד עם 80K ק"מ לפחות על מישלין) 😅

זה מאוד תלוי שימוש, דגם צמיגים ספציפי כולל הקודים הרלוונטים ותחזוקתם.

לפני כשעה, נירו72 כתב:

מעניין למה כבר אף אחד לא מזכיר אותם (יוקוהמה)

התרשמות שלי בלבד (ע"ס כלום ושום דבר למעט זכרון כללי) שזה נובע משני דברים עיקריים עם ובלי קשר בין השניים.

אחד, תקופה מסויימת בה הם קצת נרדמו על השמרים שלהם, בעוד חברות אחרות התקדמו עם ההיצע והדגמים שלהם. לעזאזל, הם עדין מוכרים את ה-A./C./S.Drive (במידות ספציפיות, וגם דגמים אחרים ישנים) שלהם שיצאו לפני 2 עשורים בערך, גם אם עברו איזשהו עדכון. ואז כשכן התחילו לחדש, במידות העממיות (לפחות אלו שהגיעו לארץ) זה היה בעיקר עם תחליף "ירוק" כלשהו שלא היה מזהיר. ובנוסף לכל, התמחור שלהם היה ועודנו יחסית יקר בהשוואה לאלטרנטיבות מודרניות. חוץ מזה שהדגמים היותר חדשים שלהם גם לא מזהירים בהכרח בכל שאר התחומים שחשובים בצמיגים (ראה שלושת המבחנים הראשונים פה ב-2025 למשל).

השני, היבואן התחלף עם השנים (לא יודע אם יש קשר בין החברות). היה קמור, השתנה לראלי צמיגים ועכשיו ראליאנס. והיצע הצמיגים שלהם נראה שמתמקד בצמיגי השטח, תחליפי OEM לקרוסאוברים למיניהם וספורט קיצון. כנראה ששם נותר הביקוש העיקרי. כן אפשר למצוא פה ושם דגמים אחרים. אבל בגלל הנקודה הראשונה לעיל, נראה לי שלא הולך להם במיוחד והם לא ממש מוצגים כאלטרנטיבה.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Tom_22 כתב:

תגיד את זה לבוקי שעבר עם גודיירים 100K ק"מ על 4 סטים (ובהמשך שם למטה, לוולאד עם 80K ק"מ לפחות על מישלין) 

תגדיר "עבר". שהצמיג לא נקרע ולא נשחק מתחת למינימום לא אומר שהוא תקין או בטיחותי. זו טעות נפוצה.

כדי לבדוק צמיג משומש ביחס לחדש צריך לעשות בדיקות מסוימות שאף אחד לא עושה (אבל יכול להיות מעניין  לעשות השוואה ולהעלות לכאן נתונים). בלימה בבת אחת במהירות מסוימת על אותו רכב עם הצמיגים חדשים, ולאחר מכן כל תקופה, והשוואה למצבו כחדש. יכולת אחיזה בסיבובים ובנהיגה אגרסיבית, כנ"ל.

מתי אנשים מגלים שהצמיג לא במיטבו? במקרי חרום.

בבלימה פתאומית, בסיבוב מפתיע או תמרון התחמקות קיצוני, סיבוב מהיר עם קצת שמן על הכביש וכו'.

כמי שנסע על אופנועים, קטנועים, ומכוניות ספורט בימים שעוד לא היו מערכות בטיחות, היה ניתן להרגיש די בקלות את ההבדל ואת הירידה באחיזה של הצמיג. במיוחד באופנוע לומדים על חשיבות הצמיגים. כיום עם רמת הצמיגים הגבוהה וכל מערכות הבטיחות בעיניי לפחות התחושה מרמה. אנשים חושבים שיש להם יכולת בלימה טובה, או אחיזה טובה, ומגלים מאוחר מדי שלא מספיק. אני אישית מחליף מקסימום כל 3 שנים ברכב מקורה גם אם עשה 10,000 ק"מ.

יודע שהצמיג איבד לפחות 15%-40% מיכולתו המקסימלית שחדש, ולא מתכנן לבדוק כמה בדרך הקשה.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • מעניין 1
פורסם
לפני 18 שעות, Tom_22 כתב:

ישבתי עכשיו על מה ששלחת לפני מעל 20 שנה הכרתי בעלים של פנצ'ריה שאפשר לי לקחת ממנו 4 צמיגים חדשים, לעשות סיבוב של כ-3 ק"מ ולחזור (ישב על יציאה לבינעירוני, ולאחר כק"מ וחצי היה אפשר לפרסס ולחזור) . בחנתי את כל החברות הכי טובות ולרכב שלי דאז יוקהאומה היו הכי טובים, יותר מאיגל F1 שהיו לי. כנראה שבאמת קרה לחברה משהו בנושא ההשקעה בפיתוח.

פורסם
לפני 18 שעות, נירו72 כתב:

תגדיר "עבר". שהצמיג לא נקרע ולא נשחק מתחת למינימום לא אומר שהוא תקין או בטיחותי. זו טעות נפוצה.

סט מישלין פרימסי 4 ירד מטויוטה ורסו שלי אחרי 80 אלף קילומטרים ב 2.5 שנים ( עם רוטציה קדימה/ אחורה).

היו במצב תקין, לא סדוקים ועוד די רחוקים מהמינימום של שחיקה.

הייתי משאיר אותם לעוד חצי שנה ( 15 אלף קילומטרים), אבל נתקלתי במבצע משתלם מאוד להאנקוק והחלפתי ספונטנית.

אגב, מאז אני עם האנקוק k425, גם הם מחזיקים 80 אלף קילומטרים,  אבל עולים 30% יותר זול מאשר מישלין.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 8 דקות, vladclar כתב:

היו במצב תקין, לא סדוקים ועוד די רחוקים מהמינימום של שחיקה.

כנראה לא קראת כל מה שכתבתי. איך אתה יודע מה רמת היובש בגומי? בין חדש מהמפעל, לבין סדקים ונימים שגדלים יש הרבה אמצע. 

הם לא תקינים מבחינתי כי ירידת האחיזה והבלימה היא משמעותית בכזו נסועה. לא 3-5% אלא להערכתי הסובייקטיבית ואני אחד שמעריך דברים טוב כל שנה מורידה בארצנו החמה עם הכבישים המשובחים ונטולי הבורות לפחות 10%-15% מאיכות הצמיג בתנאים סבירים ונסועה ממוצעת.  תחשוב בבלימת חירום כמה זה שווה, למשל בתאונת שרשרת ותבין לבד כמה 20% שווים.  אם נהג עוד אוהב ללחוץ על הדוושה ולקחת סיבובים קצת מהר בטיולים, תחשוב טיפה שמן, או בלימת חרום בסיבוב. הכלל שלי בעניינים האלו שעלולים לעלות בחיים - better to be safe than sorry. כמה חיים של אדם שווים בעיניי עצמו? ושל משפחתו?  2,500-2,000 ש"ח צמיגים כל 3 שנים זה יותר מדי?

פורסם (נערך)

אתה זה שלא קורא - הצמיגים ירדו מהרכב אחרי שנתיים וחצי. ללא סדקים, לא שחוקים.

בעבר לזה, אין לא לי ולא לך יכולת לבדוק משהו נוסף.

רק ניחושים. 

נ.ב.

אי אפשר להתייחס אותו הדבר לכל הרכבים וכל הצמיגים,  בלי לקחת בחשבון מידות הצמיגים, סגנון נהיגה, סוג הרכב, תקינות פרונט.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

בואו לא נשכח שרוב הרכבים סביבנו נועלים צמיגים סיניים שכבר כחדשים רמת התפקוד שלהם בעיקר ברטוב היא פשוט חרפה. 

מישלין בני שנתיים וחצי? שאלו יהיו הצרות שלנו.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, vladclar כתב:

80 אלף קילומטרים ב 2.5 שנים

אני קורא וזוכר כל פרט. 80,000 ק"מ זו לא נסועה ממוצעת, במיוחד לא בישראל. לך לפורומים בחו"ל או מקומות מקצועיים ותראה באיזו נסועה ממליצים להחליף. ואני מדבר על כבישים כמו באירופה עם מזג האוויר שם. אבל שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה. מבחינתי 80,000 על אותו צמיג זה כמו רולטה רוסית. 

פורסם (נערך)

אז מה אתה מציע לי?

לזרוק צמיגים אחרי 50 אלף? 60 אלף ( כל שנה וחצי)?

כאשר אין סימני יובש ויש עוד הרבה "בשר", על סמך הערכה סובייקטיבית שלך?'

את המקוריים Bridgestone er300 באמת העפתי אחרי 55 אלף, התחילו להתפורר.

פרימסי 4 אחרי אותם 55 אלף נראו במצב חדש.

פותח השרשור, אני מתנצל על ההשתלטות על השרשור שלך ועל סטייה מהנושא. 

תתחדש,  קנית צמיגים איכותיים!

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

פורסם

אני מציע לזרוק אחרי 40000 ק"מ וגם זה הרבה. 30000 זה יותר סביר.

לנסועה מרובה יש עלויות, וצמיגים זה המקום האחרון לחסוך בו.

זה שאתה לא מרגיש הבדל אחרי 80000 ק"מ, לא אומר שהוא לא קיים. 

אני מרגיש ועוד איך, בכל סוג צמיג שהיה לי מעולם (והיו לי הרבה) מורגשת ירידה בביצועים לאורך חיי הצמיג.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חודש מאוחר יותר...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...