Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יונדאי I25, שנת 2014.
רכב שני במשפחה, 162 אלף קילומטראז.
רכב במצב טוב, עושה את העבודה ולא מבלה במוסך. נסע רק 3000 ק"מ בשנה האחרונה.

ואז חתול נפל מקומה גבוהה על הרכב. התוצאה - שמשה קדמית מנופצת, חלק קדמי של גג נמעך, מראה קדמית יצאה ממקומה, רסיסים בפתחי מיזוג ומוט הילוכים.
לי יש ביטוח מקיף ויש ביטוח צד ג' לבעלת החתול שלקחה אחריות על המקרה.

מתלבט בין:
1. לחתור להגדרה של הרכב כטוטאל לוס ע"פ הערכת שמאי - לקבל כסף מהביטוח (מחירון 27~ אלף) ולקנות רכב בסכום המתקבל ואולי אף ביותר (מעדיף שלא).
(האם הנזק בגג הרכב מגדיר מיד את הרכב כטוטאל לוס ועל כן אופציה 2 לא רלוונטית?).

2. למצוא שמאי שלא יגדיר את הרכב כטוטאל לוס + מוסך שיתקן את הרכב - בשאיפה כלל התיקון ישולם ע"י חברות הביטוח ואוכל להמשיך לנהוג ברכב עוד כמה שנים מבלי להתעסק כרגע בקניית רכב חדש, ואמנע מהוצאת סכום כספי על קניית רכב.
חסרון אפשרי הוא שיהיה קשה למכור את הרכב כאשר ארצה בכך מהיותו רכב שעבר נזק ותיקון משמעותי (אבל שואף למשוך את הרכב עד יומו האחרון אם יתאפשר לי כך).

כפי שברור, אני נוטה לאופציה מספר 2, אבל לא ברור לי כמה היא אפשרית ואיך אני גורם לה להתממש כולל מציאת שמאי ומוסך מתאימים (אשמח להמלצות לשניהם באזור המרכז בעיקר).
ולגביי התיקון באופציה מספר 2 -
כמה יעלה תיקון כזה?
תיקון/החלפת גג הוא תיקון נפוץ/מומלץ? האם יישמר הצבע של הגג לאחר התיקון? (הביטוח יכסה זאת?).
האם יש פגיעה מהותית בבטיחות הרכב לאחר תיקון/החלפת הגג המקורי?

אשמח לשמוע עצות לגביי איך כדאי לפעול בנושא.

תודה לעוזרים.
ליאור

WhatsApp Image 2025-04-21 at 20.58.40.jpeg

פורסם

יש שיטה שנקראת PDR שזה  פחחות יבשה, וכשזה איכותי לא בטוח שאפשר לדעת שהיה עיקום כי מחזירים את הפח למצבו המקורי. במקרה שלך שווה לבדוק כי על פניו נראה שהעיקום רק בגג והקורה נראית שלמה. אבל זה רק איש מקצוע מקרוב יכול לדעת. לדעתי שווה לך לבדוק ולקבל הצעה, ואז לדעת איפה אתה עומד. הנה דוגמא לאיך רכבים נראים לפני ואחרי. אבל בכל מקרה לפי התמונה תצטרך גם קצת צבע.
נתתי לך קישור רק כדוגמה, לא מכיר את העסק או כאלו שמומלצים בתחום.

הכי חשוב, מה שלום החתול?

https://www.instagram.com/pdrartshine

פורסם
לפני 8 שעות, נירו72 כתב:

יש שיטה שנקראת PDR שזה  פחחות יבשה, וכשזה איכותי לא בטוח שאפשר לדעת שהיה עיקום כי מחזירים את הפח למצבו המקורי. במקרה שלך שווה לבדוק כי על פניו נראה שהעיקום רק בגג והקורה נראית שלמה. אבל זה רק איש מקצוע מקרוב יכול לדעת. לדעתי שווה לך לבדוק ולקבל הצעה, ואז לדעת איפה אתה עומד. הנה דוגמא לאיך רכבים נראים לפני ואחרי. אבל בכל מקרה לפי התמונה תצטרך גם קצת צבע.
נתתי לך קישור רק כדוגמה, לא מכיר את העסק או כאלו שמומלצים בתחום.

הכי חשוב, מה שלום החתול?

https://www.instagram.com/pdrartshine

תודה על המידע.

החתול בסדר - חי ואפילו לא שבר כלום. הרכב הציל אותו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אם השמאי של הביטוח משבית את הרכב הייתי מקבל את התגמול מהביטוח ולא מתקן את הרכב, תביא שמאי אחר שיעלה עוד 800 שקל ? פגיעה כזו בגג משמעה בדרך כלל תאונת שלדה במשמעות גבוהה, גם ככה הרכב כבר מעבר לשיאו, אם אתה בכל זאת הולך על תיקון , לא חושב שצריך להחליף את הגג , לא חושב שמישהו החליף גג בארץ ליונדאי, מיישרים אותו עד כמה שאפשר, חומר פחחים וצובעים, לא יראו בכלל שהיה תיקון ואין פגיעה בבטיחות שמראש לא גבוהה במודלים האלה.

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, ליאור ב כתב:

החתול בסדר - חי ואפילו לא שבר כלום. הרכב הציל אותו.

אני מופתע ממש לטובה. 

לגבי האוטו, אני חושב ש 2014 זה מכובד בהחלט.

אתם מתכננים להחזיק את האוטו עוד?

אני הייתי בעיקרון הולך לכיוון של לקבל כסף ולהשבית את האוטו, פשוט משום שאינני בטוח שהתיקון יחזיר את האוטו למצב הקודם בצורה מושלמת. לכיוון של איטום וכו', מה גם שהאוטו כבר לא בטיחותי בקטע של הגג שחטף מכה.

אחרי עריכה וקריאה נוספת, נראה לי שאתה מעדיף לצמצם הוצאות ולהמשיך עם האוטו הזה. 

לדעתי, ואני מאוד מסייג את דבריי. לדעתי..[אינני מומחה ואין לראות בזה ייעוץ מקצועי]

אני מציע שתשמע מה יש לביטוח שלך להגיד. לחכות לעוד תגובות. אולי אפילו לברר כמה עולה תיקון עצמאי אצל פחח רכב מבלי לערב את הביטוח, כמובן ליידע אותם. תתייעץ עם פחח רכב. כי לדעתי כשמערבים ביטוח ומוסכי הסדר המחירים מנופחים..

אולי האוטו מספיק ישן שתיקון עצמאי שלך במוסך פחחות  יעלה כמה אלפים בודדים אותם תקבל.

עריכה אחרונה על ידי saar5555
טיעון נוסף

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

נראה שיש פגיעה משמעותית בקורה מעל החלון הקדמי. תיקון בכלל לא כלכלי. אח"כ יהיו בעיות אטימות למים ורעש, אם בכלל אפשר לתקן. אני הייתי משבית.

ואני לא חושב שזה נגרם מחתול. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

סיפור הזוי.

ריתי רכב שנפל עליו בלוק בניין מגובה 6-8 קומות, הנזק היה הרבה יותר קטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, ArikB כתב:

נראה שיש פגיעה משמעותית בקורה מעל החלון הקדמי. 

הקורה הרוחבית בגג או מעל החלון, שנועד להחזיק את הגג והחלון ולחבר את קורות A. הגג עצמו הוא חלק מהחיזוק לקורות.

היא פחות משמעותית בהשפעה על הרכב  מלבד כתומך לגג  וכקורת בטיחות לראש. אין לה השפעה על איכות הנסיעה עצמה ועל מערכות נוספות. מה שאוטם זו הגומיה וכל עוד איש מקצוע מיישר את הקורה טוב והגומיה יושבת טוב, לא אמורה להיות שום בעיה. אם אתה מתכנן להחזיק את הרכב עד שיימכר לברזל, והוא במצב טוב, קשה למצוא רכבים ישנים כאלו שהם לא נבלות, אני הייתי משאיר ודואג לתיקון הכי איכותי שאפשר במיוחד שזה על חשבון הביטוח.

אם אתה חושב על מכירה עדיף להשבית ולקבל כסף.

העיקר שהחתול בטוב, זה מבחינתי הכי חשוב בסיפור

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...