Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, Nakamichi כתב:

2. אני לא יודע אם החברת ביטוח דירה של השכנה תגדיר את זה כאירוע צד ג' - תבדקו לפני.

3. בהמשך לנ"ל - לפני סוג התיקון/השבתה - תבדוק את מי אתה תובע:

א. אם אתה תובע את הביטוח של השכנה הוא ירצה ששמאי מטעמה ייראה את הרכב לפני, תעשה את זה בהקדם כי אחרת שניכם תעמדו מול מצב לא נעים שחברת הביטוח שלה לא אישרה חלק נכבד מהתשלום. 

ב. אם אתה תובע את הביטוח שלך - אז כבר השמאי של חברת הביטוח יחליט.

ג. אם השכנה משלמת ישירות מכיסה - אפשר ללכת לפחח שתבחר ולקבל הצעת מחיר לתיקון בלי ביטוח - זה חצי מחיר או פחות בד"כ.

2. משיחה ראשונית עם חברת ביטוח הדירה- מדובר באירוע צד ג'.
3. מסתמן שהולכים לאופציה א'. 

התגובות לגביי בעיות איטום עתידיות גורמות לי לחשוב שעדיף כבר לקבל כסף ולעבור לרכב הבא. אחרת, תיקון לא מספיק טוב יביא לכך שהפסדתי מחיר מחירון ועם זאת הרכב לא חזר להיות כמו שהיה (בעיות איטום וכו'). 

הביטוח הציג לי כמה דרכי פעולה אפשריות:
- הסדר חיבוק עם הביטוח דירה צד ג' - הביטוח דירה צד ג' יתקן את הרכב מוסך הסדר שלו.
- דרישה בשם - אני שולח את האוטו לתיקון במוסך עם שיקים דחויים. לאחר סיכום המקרה בין חברות הביטוח, חברת הביטוח תכסה את סכום התיקון באופן חלקי/מלא.
- דו"ח שמאי גלובלי - אקבל כסף ע" הערכת שמאי.

בהינתן ואני רוצה לחתור לטוטאל לוס, האם כדאי להביא שמאי פרטי מטעמי? או שמאי של חברת הביטוח?

פורסם

שבוע טוב.

לעניות דעתי כדאי לתקן.

אל תשכח שבטוטאל אתה צריך לחפש רכב אחר בעל נתונים זהים ואולי להוסיף כסף.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

ממליץ להתרחק ממוסך הסדר.

תעבור בין כמה מוסכים טובים, תראה מה הם אומרים.

ניתן / לא ניתן להביא את הרכב למצבו המקורי ומה העלות? 

בסופו של דבר זכותך המלאה לתקן את הרכב במוסך שבחרת.

אחר כך כבר תזמין שמאי, תתייעץ עם השמאי לתקן / להשבית.

האופציה עם לשלוח את הרכב לתיקון ואז לראות אם מחזירים לך את כל הכסף הכי גרועה.

בדקת שלבעל החתול יש ביטוח צד ג׳ והוא משתף איתך פעולה? שלא יקרה מצב שהוא מסרב ו״החתול בכלל לא שלו״...

פורסם
בתאריך 25.4.2025 בשעה 22:37, ליאור ב כתב:

ואז חתול נפל מקומה גבוהה על הרכב.

זה היה מפתיע,

לא בטוח שזה קשור ל"פורום טכני אחזקה וטיפולים"

CATI25.jpg

• אהבתי 1
  • מצחיק 9

-

פורסם
לפני שעה, ליאור ב כתב:

התגובות לגביי בעיות איטום עתידיות גורמות לי לחשוב שעדיף כבר לקבל כסף ולעבור לרכב הבא. אחרת, תיקון לא מספיק טוב יביא לכך שהפסדתי מחיר מחירון ועם זאת הרכב לא חזר להיות כמו שהיה (בעיות איטום וכו'). 

אף אחד מהמגיבים כולל אנוכי לא אנשי מקצוע. זה יותר דעות של אנשים שמבינים יותר מהממוצע אבל אנחנו לא פחחים. להוסיף על כל זה שהחוות דעת על סמך תמונה אחת, זה לא משהו שמספיק לקבל החלטה אלא לתת לך כיוון וקצת ידע שכשתגיע לבעל מקצוע תדע מה לשאול  כולל על אטימה. מישהו שזה המקצוע שלו ורואה בעיניים ורק אז לקבל החלטה מושכלת.

שבוע טוב שיהיה על כל החלטה ותעדכן

פורסם

אם יש פגיעות או מכות נוספות ברכב, הם מורידים ממחיר מחירון עשעושים טוטאל לוס.

חבר השבית רכב ששווה 12 במחירון,

בסוף קיבל רק 5.5 מהביטוח כי הורידו לו כסף על כל מכה וסריטה ברכב.

תשאל את השמאי.

• אהבתי 1
פורסם

חברות הביטוח משתמשות בכל תכסיס ושיטה אפשרית על מנת למזער את התשלום.

על ההפחתה של שריטות וכו׳ טרם שמעתי. 

בכל מקרה השיטה הכי בטוחה מבחינתך זה להכניס את הרכב למוסך הסדר של חברת הביטוח שלה. אז לא תידרש להוסיף כלום.

לפעמים יש מוסכי הסדר טובים.

ולא מן הנמנע שהשמאי שלהם יגדיר כאובדן.

בשאר האופציות דוח גלובלי ותיקון על ידך יש באפשרותן להוריד לך מהמחירים בתירוצים שונים, כולל אישור מהמפקח של הביטוח להוריד על מחירי חלפים סכומים לא מבוטלים אם לא מתוקן במוסך הסדר. 

פורסם

אם ברצונך להמשיך להחזיק ברכב וירידת ערך עתידית לא מעניינת (לא ממש רלוונטי ברכב בן 11) אל תערב את הביטוח.

קח את הרכב לפחח חיצוני ותן לגברת לשלם עבור הנזק.

לפי התמונה,למעט נזק פח לחלק הקדמי של הגג,אין נזק נוסף.אין פה שום עניין בטיחותי.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Alf3 כתב:

אם רק הפח נפגע, אפשר לחתוך את החלק הזה מהגג של רכב אחר ולרתך אותו פה.

משהו שעשו לי פעם ברכב. שיטה שמתאימה לחלקים שלא ניתן לפרקם.

כי לנסות ליישר, זה לא יצא בדיוק כמו מקורי ויהיו את כל הבעיות שדיברו עליהן מעל.

זה יראה רע לא?

לפני שעה, Nakamichi כתב:

חברות הביטוח משתמשות בכל תכסיס ושיטה אפשרית על מנת למזער את התשלום.

על ההפחתה של שריטות וכו׳ טרם שמעתי. 

בכל מקרה השיטה הכי בטוחה מבחינתך זה להכניס את הרכב למוסך הסדר של חברת הביטוח שלה. אז לא תידרש להוסיף כלום.

לפעמים יש מוסכי הסדר טובים.

ולא מן הנמנע שהשמאי שלהם יגדיר כאובדן.

בשאר האופציות דוח גלובלי ותיקון על ידך יש באפשרותן להוריד לך מהמחירים בתירוצים שונים, כולל אישור מהמפקח של הביטוח להוריד על מחירי חלפים סכומים לא מבוטלים אם לא מתוקן במוסך הסדר. 

מידע שימושי - תודה!
במקרה של הסדר חיבוק, להבנתי אני יכול לבחור שמאי מטעמי, לא?
ובמקרה של דו"ח גלובלי, הדו"ח של השמאי לא מחייב את חברת הביטוח? כלומר אם הוא נוקב בסכום שיפוי, אז הם מחוייבים לשפות באותו סכום?

לפני 38 דקות, Noamgr כתב:

אם ברצונך להמשיך להחזיק ברכב וירידת ערך עתידית לא מעניינת (לא ממש רלוונטי ברכב בן 11) אל תערב את הביטוח.

קח את הרכב לפחח חיצוני ותן לגברת לשלם עבור הנזק.

לפי התמונה,למעט נזק פח לחלק הקדמי של הגג,אין נזק נוסף.אין פה שום עניין בטיחותי.

בכל מקרה יהיה מעורב במקרה הביטוח צד ג' של בעלת החתול, היא לא תוציא את הכסף מכיסה.
אם אני לוקח לתיקון בעצמי, אין שום הבטחה שישפו אותי בסכום זהה או קרוב לסכום התיקון.

לפני 11 שעות, Alf3 כתב:

ממליץ להתרחק ממוסך הסדר.

תעבור בין כמה מוסכים טובים, תראה מה הם אומרים.

ניתן / לא ניתן להביא את הרכב למצבו המקורי ומה העלות? 

בסופו של דבר זכותך המלאה לתקן את הרכב במוסך שבחרת.

אחר כך כבר תזמין שמאי, תתייעץ עם השמאי לתקן / להשבית.

האופציה עם לשלוח את הרכב לתיקון ואז לראות אם מחזירים לך את כל הכסף הכי גרועה.

בדקת שלבעל החתול יש ביטוח צד ג׳ והוא משתף איתך פעולה? שלא יקרה מצב שהוא מסרב ו״החתול בכלל לא שלו״...

לא רואה לאופציה לעשות סקר שוק לתיקון הרכב בין מוסכים שונים. הרכב לא נייד.
להבנתי, האופציה הקיימת זה לגרור את הרכב למוסך לבחירתי או למוסך הסדר. לא נשמע לי סביר לגרור את הרכב ממסוך למוסך.
אולי אני טועה.

לבעלת הרכב יש ביטוח צד ג'. והיא כבר לקחה אחריות על המקרה ודיווחה עליו לחברת הביטוח שלה.

עריכה אחרונה על ידי ליאור ב
פורסם
לפני 15 שעות, Alf3 כתב:

ממליץ להתרחק ממוסך הסדר.

מצטרף לדעתך,  מניסיון אישי. 

2 תאונות באותה שנה בשתיהן נקבע 15k נזק..(היום לדעתי בכל תאונה הכי פשוטה כשמערבים ביטוח זה מה שייצא).

בסוף, בתאונה השניה, במוסך היבואן הרגשתי שטיפלו טוב יותר ובאותו הסכום של 15 k נזק החליפו יותר חלקים.. מהותית עשו יותר עבודה להבנתי. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אתה לא צריך לגרור את הרכב ממוסך למוסך, תבוא למוסכים עם תמונות ברורות.

יש מוסכים שיגידו לך תביא את הרכב ולא ירצו לראות את התמונות, או יגידו בזלזול ״כן כן, תביא את הרכב״.

היתי מתרחק ממוסך כזה, שלא מוכן לראות ולנסות לעזור, רק לתפור רכב ולעבור לרכב הבא.

מוסך נורמלי ישב איתך במשרד, יראה את התמונות ויתן לך הסבר מסודר איזה תיקון ניתן לעשות במקרה כזה.

לפני 31 דקות, Nakamichi כתב:

יש לא מעט מוסכי יבואן שהם מוסכי הסדר

תחשוב שניה, אם אתה מגיע למוסך הסדר של הביטוח של הפוגע,

יצא לא טוב, מה תעשה? אתה לא שילמת על התיקון ולא אתה הלקוח.

יתחיל טלפון שבור בינך, לבין הביטוח, לבין המוסך הזה.

• רעיון טוב! 1

פורסם

ממתי יש לביטוח דירה מוסכי הסדר?

אתה הנפגע, בחר מוסך שאמין עליך.

לא ציינת מה ערך הרכב לפי לוי יצחק. אבל סביר מאוד שגודל הנזק יחד עם ירידת הערך ירחף סביב טוטאל לוס. אישית, במצב זה, הייתי רוצה להוריד אותו מהכביש, שכן ירידת הערך המסחרית תהיה גדולה, כשתרצה למכור אותו תתקשה בכך מאוד ותצטרך להפחית במחיר עשרות אחוזים. הרי זה רכב נפוץ ותתחרה ברכבים ללא תאונות משמעותיות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...