Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הבוקר ביצעתי בדיקה עבור מזדה 6 סיגנצ'ר מחברת השכרה , הרכב 08/2021, 82,000 ק"מ .

טיפול אחרון בוצע באוגסוט לפני 7,000 ק"מ . הרכב ברמת גימור שאני מחפש כבר המון זמן ולכן מוכן להתפשר על השכרה.

הבוקר בדקתי אותו במכון בדיקה צ'קבאי, מצרף מטה את הבדיקה.

הנושא שמטריד אותי, הוא חוסר השמן במנוע (למרות שבוצע טיפול באוגסוט על פניו), והאם יש קשר לירידה בתפקוד של צילנדר D

בנוסף בנסיעה , שההילוך עובר ישנה הרגשה קלה של הגיר במעבר הילוך. בבדיקה נאמר לי שזה משהו במחשב בשם "לימוד גיר" מכירים? 

מלבד זאת הערות על הבדיקה (שאני ביצעתי באופן עצמאי)  .  יתקבלו בברכה.

לפני נושא המחיר ומו"מ האם זה היה מדליק לכם נורה אדומה ברכישת הרכב? 

CamScanner 04-08-2025 16.17 (3).pdf

עריכה אחרונה על ידי aleyarok
פורסם

בדקת את השמן גם בעצמך וראית בעיניך את מה שהבוחן כתב?

(מרוב כסת"חים במכוני הבדיקה כבר קשה לדעת מה באמת ומה ב'כאילו')

"חסר שמן מנוע עד המינימום" (כהה זה תקין)

זה דבר שאפשר לראות לפני הבדיקה, ולי אישית זה היה מספיק בשביל לעשות אחורה פנה.

פורסם

כן הבדוק הוציא לי ראיתי בעיניים של מד השמן. 

הבודק אומר שקשה לו מאוד להאמין שהמאזדה שורפת שמן , ושיש סיכוי מאוד גבוה שזה בגלל הטיפול לקוי ב75,000 שלא מלאו כמו שצריך. 

פורסם

כך או כך, זה מצב מדאיג...

או שהמנוע 'אוכל' שמן בצורה לא אופיינית לדגם,

או שטופל ברשלנות ונוסע כבר 7000 ק"מ עם חוסר גדול בשמן.

מבחינתי זה בלבד מספיק בכדי לפסול את הרכב לרכישה.

ובנוסף:

"פגושים רופפים, חסרים חלקים" וזה עוד אחרי "השבחה"...

"חריקות בבלימה" - מה זה אומר? רק רפידות, אולי גם צלחות?

"מזגן חלש  -  דורש בדיקה" ,

גיר לא פועל חלק לדבריך ,

"תקלות מחשב  -  לגשת לבדיקה" -  מה הכוונה? יש חיווי לתקלות או סתם כסת"ח?

*קומפרסיה לא אחידה - אין לי מספיק ידע להבין את המשמעות.

* ע"פ 'משומשת' הרכב היה בהשכרה חודש אחד בלבד, ומאז כמעט 4 שנים בבעלות 'חברה'.

איזו חברה? יש היסטוריית טיפולים? מי עשה השבחה ולמה?

נראה לי שהרכב הזה במקרה טוב ידרוש יישור קו רציני

או שבמקרה הגרוע יאכיל אותך קש עם ביקורים יקרים במוסך.

אני אישית הייתי יורד ממנו, מתפשר על השנתון, ומחפש אחד כזה מפרטי יד1 שמור ומטופל

כמו זה שבקישור למשל (דוגמה אקראית מיד2):

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/xs3provr?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=4&pagination=1

• רעיון טוב! 1
פורסם

מישהו צריך לתבע יום אחד את אחד ממכוני "הבדיקה" האלו ולקרוע לו את הצורה, אולי אז הם יתחילו להתייחס ברצינות למקצוע וללקוחות.

אחרי כזה דבר המוכר תולש שיערות, והקונה לא יודע אם יש לו גרוטאה או לא, כי יש בעיקר סימני שאלה, אין סימני קריאה או סתם מידע רלבנטי. מה הבעיה של "הבוחן" להוציא את הקוד תקלות מהמחשב ולהדפיס? עוד דקה עבודה תשבור אותך.

חריקות בבלימה: מרפידות בכלום כסף ועד בעיות יותר רציניות. מה הקונה אמור להבין מזה?

מזגן חלש: ספיקת אוויר או קירור נמוך. אלו בעיות שונות מאוד, כמה קשה לתת טיפה פירוט.

בדיקת קומפרסיה ככל שיודע עליה ומזמן לא הייתי במכון בדיקה היא חשמלית, ולא ע"י פירוק פלגים ובדיקה עם שעון.

במצב כזה תקלה חשמלית יכולה לשבש לפי מיטב הבנתי את הקריאה, כמו למשל קויל על פלג, פלג בעייתי וכו'.

כך שזה לא אומר שיש בעיה פיזית במנוע, אלא אולי בחיישנים (אבל למה להוציא קודי תקלות מהמחשב).

גם הבדיקה הזו שוויה כקליפת השום.

במלוא הכנות, אי אפשר לדעת מהבדיקה הזו פשוט כלום. זה כסף זרוק. עוקץ ברשיון.

לא חושב שזה רכב כזה נדיר וגם הנתונים שלו לא כאלו מזהירים (השכרה, חברה,  קילומטראז' גבוה).

אבל אם אתה כזה נעול עליו, לך למוסך מאזדה רשמי שיבדקו לך את הרכב וגם ביחס לבדיקה, ויוציאו היסטוריית טיפולים.

מהם תשמע באמת מה מצב הרכב. ובכלל רכבי מאזדה עד 5 שנים זה בזבוז כסף לשלם למכון בדיקה.

לדעתי עדיף לשלם למוסך ולקבל חוו"ד אמיתית.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 8.4.2025 בשעה 16:19, aleyarok כתב:

בנוסף בנסיעה , שההילוך עובר ישנה הרגשה קלה של הגיר במעבר הילוך. בבדיקה נאמר לי שזה משהו במחשב בשם "לימוד גיר" מכירים? 

איך שכחתי את הבונבוניירה.

הגיר כבר בוגר, הגיע למצוות (84,000) הלך ללמוד מוציא תואר ראשון בנסיעה אוטונומית אצל אילון מאסק. אבל קצת מתקשה.

סמי, תביא ת'טייר! עוד מעט מגיעים למאדים אבל בארץ בתחום הרכב כלום לא השתנה.

מה יש לגיר ללמוד? איך מעבירים הילוך? אם לא למד עד עכשיו, יש מצב שהוא קצת מאותגר וזה לא משתנה בדר"כ.

• לא הבנתי... 1
פורסם
לפני 7 דקות, נירו72 כתב:

מה יש לגיר ללמוד?

לימוד = כיול.

לפני 7 דקות, נירו72 כתב:

איך מעבירים הילוך?

איך לעשות את זה בצורה מדוייקת, בלי קפיצות ומכות.

האמת ששמעתי על זה רק בהקשר של גיר רובוטי, ולא של פלנטרי כמו במאזדה.

ברובוטיים למיטב הבנתי זה נדרש כדי לפצות על שחיקת המצמדים

והשינוי שנוצר בעקבות כך בנקודת החיבור וההפרדה שלהם.

לא באמת שולחים את הגירים לשבת בכיתה וללמוד בקורס של נהיגה מדוייקת או משהו כזה...🙃

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 31 דקות, BoazB11 כתב:

לימוד = כיול.

איך לעשות את זה בצורה מדוייקת, בלי קפיצות ומכות.

נשים את הכובע הרציני.

יש  מחשב/תוכנה/מודולים, שמגיעים מכוילים מהמפעל, הכניסו את כל הפרמטרים האפשריים לתנאי הנסיעה, עם גמישות מסוימת.

התוכנות של מחשבי הגיר והמנוע  מתאימים עצמם בכל רגע נתון לתנאי הנסיעה ולכל המידע שמוזן מהחיישנים. זו למידה (כיול) בלתי פוסקת. "הלמידה" שמדברים עליה בדר"כ היא איפוס דרך סקאנר שמשמעותה מחיקת הערכים שנלמדו והחזרה  לברירת המחדל של המפעל. בפועל הלמידה היא איזוטרית ולא משמעותית ולא תפתור בעיות. המחשבים ילמדו כל שינוי  וימצאו את המצב הטוב ביותר בהנחה שהכל תקין.

כך הם בנויים. בדקתי עשרות פעמים למשל אם יש הבדל בין לימוד מצערת, לבין לא לעשות כלום. התוצאה תמיד הייתה זהה.

מי שלומד הכל זה מחשב הרכב שעושה התאמות, אבל בסוף התוצאה תהיה זהה כי המצערת והפוטנציומטר בה לא השתנו.

יש לי ציוד שיכול לאפס את כל המודולים והמחשבים של פורד מאזדה (וגם לעדכן תוכנה), שיחקתי עם זה הרבה, פתר אפס בעיות. בסוף זה חוזר בדיוק למצב לפני האיפוס. בעיה זו בעיה ושום למידה לא תפתור את זה. זו אגדה אורבנית.

בניגוד לעדכון תוכנה שזה כבר יותר משמעותי ויכול לתקן בעיות, להפוך גיר לחלק יותר ומתנהל טוב יותר, ולתקן באגים. מהסיבה שכשרכב עובר משלב התכנון ההנדסי בתאוריה למעשה, דברים מתגלים, ועושים תיקונים בהתאם בתוכנת ניהול.

בנוסף מחשב גיר מתקשר עם מחשב הרכב ולעתים עם חיישנים נוספים כמו חיישן מהירות וכל בעיה באחד מהם יובילו לבעיות שאינן בהכרח בגיר, אבל יתבטאו בהעברת הילוכים עד לרמת דפיקה, משיכת הילוך, אגרסיביות וכו'. גיר הוא זרוע ביצועית  של מחשב הרכב שתלוי בחיישנים, וכל בעיה באחד מהם יוביל לפעילות לא תקינה של הגיר. והרבה פעמים מאשימים אותו שלא בצדק.

פורסם

נו... אתה מבין בזה הרבה יותר ממני מן הסתם.

לפני כמה שנים המוסכניק שלי לשעבר קפץ קצת מעל הפופיק של עצמו

ואיפס לי נורות תקלה של הממיר. רצה לחסוך לי את המחיר של ההחלפה.

כשיצאתי מהמוסך דוושת הגז לא הגיבה. רק מחצי המהלך זה התחיל להגיב ולזוז.

חזרתי אליו, גירד קצת בראש ואמר לי שצריך לעשות "לימוד מצערת"...

בתכלס הוא השאיר את האוטו מונע בסרק בעמידה. חצי שעה בערך, ודוושת הגז חזרה למצב הרגיל.

פורסם
לפני 2 דקות, BoazB11 כתב:

נו... אתה מבין בזה הרבה יותר ממני מן הסתם.

לפני כמה שנים המוסכניק שלי לשעבר קפץ קצת מעל הפופיק של עצמו

ואיפס לי נורות תקלה של הממיר. רצה לחסוך לי את המחיר של ההחלפה.

כשיצאתי מהמוסך דוושת הגז לא הגיבה. רק מחצי המהלך זה התחיל להגיב ולזוז.

חזרתי אליו, גירד קצת בראש ואמר לי שצריך לעשות "לימוד מצערת"...

בתכלס הוא השאיר את האוטו מונע בסרק בעמידה. חצי שעה בערך, ודוושת הגז חזרה למצב הרגיל.

יותר מזל משכל. מזלך שלקח רק חצי שעה ולא 4 שעות. גם אז מחיר הדלק היה לא משהו 🙂

בניחוש גס הוא עשה איפוס מלא למחשב הרכב, ובגלל שהייתה בעיה לקח למחשב זמן לתקן את עצמו. אבל גם אז זו לא הדרך.

פותחים סוויטץ', לוחצים לאט על הדוושה עד הסוף בלי להניע כמה פעמים. ככה המחשב יודע מה הטווח בין נקודת ההתחלה לנקודת הסיום.

אחרי זה מניעים, נותנים לו בסרק לעבוד כמה דקות, מפעילים מזגן ואורות לעוד כמה דקות, נותנים כמה מכות גז ושלום על ישראל.

מכונאים פשוט לא יודעים להתמודד בימינו עם רכבים חדשים והמערכות, הם בקושי מבינים רבע מהן ברמה בסיסית, והיחיד שאולי מבין משהו בכל מוסך אלו אנשי הדיאגנוסטיקה שפונים אליהם כמעט לכל התקלות הקצת מורכבות. וגם שם לא יודע עד כמה יש מקצוענים בארץ, שומע שלא הרבה. מכונאי כיום חייב להיות מינימום ברמת הנדסאי רכב. יש ארצות שאתה חייב תואר. עד אז בן אדם יבוא עם בעיה בחוט, יחליפו לו מנוע

• מעניין 1
פורסם

מניסיון שלי במוסך מתמחה שנחשב כמקצועי ומומלץ בקרב חברי קארספורום,
באחד מהרכבים שברשותי - מאחר והרכב נסע כל הזמן בתוואי עירוני
ורק בנסיעה בין עירונית אובחנה התקלה בהעברת ההילוכים.
בוצע לימוד מחשב הגיר מחדש (גיר פלנטרי). 
לאחר לימוד מחשב הגיר מחדש, התגלתה תקלה שהטורים של הרכב לא היו יציבים במצב D או R,
בוצע ניקוי בית מצערת ולימוד המצערת מחדש.
מאז שנפתרה בדרך זו התקלה חלפו מעל 6 שנים והתקלה לא חזרה. 

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, eyalkar כתב:

מניסיון שלי במוסך מתמחה שנחשב כמקצועי ומומלץ בקרב חברי קארספורום,
באחד מהרכבים שברשותי - מאחר והרכב נסע כל הזמן בתוואי עירוני
ורק בנסיעה בין עירונית אובחנה התקלה בהעברת ההילוכים.
בוצע לימוד מחשב הגיר מחדש (גיר פלנטרי). 
לאחר לימוד מחשב הגיר מחדש, התגלתה תקלה שהטורים של הרכב לא היו יציבים במצב D או R,
בוצע ניקוי בית מצערת ולימוד המצערת מחדש.
מאז שנפתרה בדרך זו התקלה חלפו מעל 6 שנים והתקלה לא חזרה. 

לימוד מחשב/גיר/בית מצערת מתבצעת ע"י כניסה לסקאנר ומאפסים את הרכיב. זה מחזיר אותו לברירת מחדל מהיצרן כשהוא חדש.

אחרי שעשו את זה גילו שבית המצערת לגמרי מחוץ לטווח, אז ניקו בית מצערת.

לאחר מכן איפסו או את המחשב הראשי (ECU), או שאפשר לאפס רק מצב בית מצערת, לא מכיר את כל סוגי הרכבים, גם הוא חזר למצב יצרן ולכן התקשורת ביניהם השתפרה כי התחילו ללמוד להסתנכרן אחד עם השני מנקודה זהה.

זאת אומרת שנעשתה פעולה אקטיבית לפתור את הבעיה ולא רק איפוס תוכנה.

אם לא היו מנקים בית מצערת זה היה חוזר בדיוק למצב הראשוני.

בדיוק מה שאמרתי, איפוס כשלעצמו לא פותר כלום.

צריך להבין איך עובד מחשב רכב. כל נסיעה הוא מכוונן פרמטרים במפות אצלו.

וכל תהליך למידה או זיהוי תקלות "קלות" נרשם נשמר ועובר השוואה וכוונון לפי פרמטרים מסוימים שקבע היצרן.

כבר בתכנון ברור שחישנים לאחר שנה, שנתיים או 5 שנים לא יראו אותם פרמטרים. ולכן נקבע טווח שעדיין נחשב תקין, והמחשב יודע להתמודד איתו.  וכל עוד זה בטווח התקין והגמיש, לא נדלקת תקלה. ברגע שהחלפת רכיב ישן לרכיב חדש, או רכיב מיצרן אחר השינוי לא תואם למה שמוגדר כרגע במחשב ולכן צריך לאפס את זה כי זה מקצר את זמן הלמידה מחדש. אבל גם בלי לעשות כלום בסוף המחשב יכוונן ויוציא מהרכיב את התוצאות הטובות ביותר כי כך הוא בנוי.

את אותו איפוס ולימוד מחדש אפשר לעשות פשוט ע"י ניתוק מצבר לפחות לשעה.

ולאחר מכן נסיעה שתכלול גם עצירות וגם נסיעה מהירה.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • מעניין 1
פורסם

ברכבי המזדה שלי (Skyactiv) אני מבצע כיול גיר וגם למידת מצערת פעם בכמה שנים. במיוחד אם נהגו קודם לכן נהגים אחרים ו/או אם השתנה תוואי ואופי הנסיעה.

לכיול מצערת
עם הזמן נוצר בלאי בבית מצערת/צבירת פיח. ועל כן מומלץ לבצע לימוד מחדש ע"י:
ניתוק המצבר ל 10 דקות. ריקון זרמים ע"י הפעלת אורות ולחיצה על הברקס. ולאחר מכן חיבור המצבר מחדש. הכל כרגיל - הנעה ונסיעה. המערכת "תלמד" את סטטוס המצערת תוך 100-150 ק"מ. לשים לב שיש לתכנת מחדש את תחנות הרדיו, ואת הפתיחה/סגירה האוטומטית של החלונות בלחיצה אחת (הורדת כל חלון בנפרד ע"י לחיצת המתג כלפי מטה תוך כדי החזקתו למספר שניות כשהחלון פתוח, מיד לאחר מכן העלאת החלון ע"י לחיצה על מתג החלון כלפי מעלה, והחזקתו למשך כמה שניות - וזהו).
תהליך זה מתאים גם למנועי מזדה בעלי מצערת אלקטרונית שאינם Skyactiv.

לכיול גיר
עם הזמן נוצר בלאי כלשהו בגיר על מכלוליו הפנימיים. ועל כן בכיול, המערכת מתאימה את עצמה למצב הנוכחי של הסולנואידים, לחצי השמן והמנגנונים המכאניים. בזמן הכיול שאורך מספר דקות, מרגישים שהמערכת "מעבירה הילוכים" - זה נורמלי לחלוטין. במשך התהליך יש להקפיד ללחוץ על דוושת הבלם ממש חזק עד הסיום, אחרת הוא יוצא מתהליך הכיול. להלן סרטון כיול גיר ברכבי מזדה Skyactiv.

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...