Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 9.4.2025 בשעה 19:52, נירו72 כתב:

מישהו צריך לתבע יום אחד את אחד ממכוני "הבדיקה" האלו ולקרוע לו את הצורה, אולי אז הם יתחילו להתייחס ברצינות למקצוע וללקוחות.

מחזק.

image.png.fba43cbc9ed5424652baf712db6fa8c3.png

מה זו הרשימה הארוכה הזו? וזה לא רק במכון הזה אלא בתחום. ממתי אין לבעל מקצוע אחריות על העבודה שלו? אין אחריות למנוע, אין אחריות לגיר, אין אחריות על מערכת הקירור. נגיד שהרפידות חורקות, מה זה קשור לשאר מערכת הבלימה? פשוט בדיחות חלק ממה שכותבים בטפסים, ולדעתי,זה לא "יתפוס" בביהמ"ש. מזכיר לי את השלט במכון טסטים שאומר שאסור לצלם. מי אתה שתכתיב לאדם אחר מה הוא יכול לעשות? לי בא לתעד כל צעד שלי. אז כתבו כמו בטופס.

פורסם

כמובן, רפידה שחוקה "גורמת להרבה בעיות". בהצלחה לשכנע שופט בשטויות משפטיות ומכניות.

אגב נירו, עד כמה שאני מבין, הם לא מחויבים להוציא קודי תקלות, כי מדובר בד"כ על "‫בדיקה‬ ‫כללית‬ ‫ללא‬ ‫מערכות‬ ‫אלקטרוניות‬ ‫וממוחשבות‬". זו יותר המלצה שירותית. מזגן אותו הדבר, גם לא מחויבים לבדוק. יותר שירותי. הם יכולים להוסיף על המזגן, למשל, בע"פ.

פורסם

לאחרונה הלכתי למכון בדיקה שהומלץ פה בפורום.
הדוח ברמות כסתח גבוהות ביותר. בקושי הסכימו לענות על שאלות.
לאחר הרכישה גיליתי תקלה משמעותית שלא דיווחו.
880 ש"ח הלכו לפח.
אני עם הקונספט הזה גמרתי.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, mcaspi כתב:

כמובן, רפידה שחוקה "גורמת להרבה בעיות". בהצלחה לשכנע שופט בשטויות משפטיות ומכניות.

אגב נירו, עד כמה שאני מבין, הם לא מחויבים להוציא קודי תקלות, כי מדובר בד"כ על "‫בדיקה‬ ‫כללית‬ ‫ללא‬ ‫מערכות‬ ‫אלקטרוניות‬ ‫וממוחשבות‬". זו יותר המלצה שירותית. מזגן אותו הדבר, גם לא מחויבים לבדוק. יותר שירותי. הם יכולים להוסיף על המזגן, למשל, בע"פ.

לפי האותיות הקטנות הם לא מחויבים לכלום. אפילו להגיד שלום או סתם להיות בני אדם. הם מחויבים רק לכסף.

רק מלעשות סיבוב על הרכב ולפתוח מכסה מנוע יכול לתת הרבה יותר נתונים ממה שהם נותנים עם כל הציוד המקצועי שמחזיקים.

אישית חושב שמכוני הבדיקה זו הצגה, פארסה שכל תכליתה להוציא כסף מלקוחות מבלי להעניק שום תמורה.

בעיניי הדבר הנכון קודם לשלם עבור דו"ח בדיקה שבודק היסטוריה ותאונות, לאחר מכן ללכת למוסך שמתמחה ברכב שרוצים לקנות ולשלם בדיקה. הם גם מכירים את הרכב והבעיות, גם יבדקו כמו שצריך, וגם ייתנו לך חוות דעת אמיתית שלא כל כולה כסת"ח אחד גדול.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, נירו72 כתב:

לאחר מכן ללכת למוסך שמתמחה ברכב שרוצים לקנות ולשלם בדיקה.

מוסכים מאוד לא אוהבים לעשות בדיקה לפני קנייה,

בדיוק מאותה סיבה שהמכונים מכסת"חים את חוות הדעת שלהם.

הדבר העיקרי שהמכונים טובים בו הוא לזהות פגיעות פח/שילדה ותאונות קשות שתוקנו.

הסיבה העיקרית שלקחתי את הרכב הנוכחי שלי לבדיקה לפני קנייה היא זו הנ"ל,

לוודא שלא עבר תאונות קשות בידיים הקודמות, ולא עבר התעללות בשטח.

לשאר הקטילות הרגילות שכתבו שם לא התייחסתי כמעט בכלל. אחרת לא הייתי קונה ומפסיד רכב טוב.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, נירו72 כתב:

לפי האותיות הקטנות הם לא מחויבים לכלום. אפילו להגיד שלום או סתם להיות בני אדם. הם מחויבים רק לכסף.

נראה כמו השלט שהזכרתי בהודעה קודמת. אז כתבו, והם לא היחידים שכותבים במדינה מה שבא להם. לדעתי, הם מחויבים, וכמובן לאחר הוכחה. כאמור הם לא אחראים בד"כ למערכות אלקטרוניות.

פורסם (נערך)

שנה שעברה יצא לי לרכוש רכב בן 6 ולאור התלונות הרוב בנושא, עשיתי שיעורי בית ובחרתי מקום שעושה רק בדיקות קניה בלי טסטים.

לקחתי מכון בדיקה קטן עם שם טוב (לא אעשה לו פרסום). עשיתי בדיקה מלאה ועלה לי פחות מ700 ש"ח.

בדו"ח שקיבלתי לא היו זכר לכסת"חים המופיעים פה השכם וערב, הופיעו רק העובדות שראו בעין ובלי כל השטויות שמסביב, והמעט שלא בדקו רשמו לי שצריך לבדוק במוסך.

בסוף עברו איתי במשרד בנפרד על כל תקלה וכל קוד והסבירו מה חשוב ומה לא (הדף סיכום היה כמעט נקי והופיעו ממש רק הדברים החשובים).

סביבת העבודה של הבודקים הייתה חדשה, נקיה ושקטה יחסית. הבודקים היו סבלניים איתי ולא מרוטים וחסרי סבלנות מעודף עבודה.

אני שואל את עצמי האם רוב התלונות כאן הם על מכוני בדיקות שבדיקות קניה זה לא העסק הראשי שלהם, אלא בדיקות רישוי (טסטים), ולכן הם לא משקיעים/מתמחים/רציניים מספיק בבדיקות קניה (סמן את התשובות הנכונות).

עריכה אחרונה על ידי MRobot
פורסם
לפני 11 דקות, MRobot כתב:

לקחתי מכון בדיקה קטן עם שם טוב (לא אעשה לו פרסום).

אם תציין את שמו זה לא יהיה פרסום (כי לא משלמים לך על זה) 

אלא המלצה מתוך ניסיון טוב ובהחלט יש לזה מקום בפורום.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, MRobot כתב:

שנה שעברה יצא לי לרכוש רכב בן 6 ולאור התלונות הרוב בנושא, עשיתי שיעורי בית ובחרתי מקום שעושה רק בדיקות קניה בלי טסטים.

לקחתי מכון בדיקה קטן עם שם טוב (לא אעשה לו פרסום). עשיתי בדיקה מלאה ועלה לי פחות מ700 ש"ח.

בדו"ח שקיבלתי לא היו זכר לכסת"חים המופיעים פה השכם וערב, הופיעו רק העובדות שראו בעין ובלי כל השטויות שמסביב, והמעט שלא בדקו רשמו לי שצריך לבדוק במוסך.

בסוף עברו איתי במשרד בנפרד על כל תקלה וכל קוד והסבירו מה חשוב ומה לא (הדף סיכום היה כמעט נקי והופיעו ממש רק הדברים החשובים).

סביבת העבודה של הבודקים הייתה חדשה, נקיה ושקטה יחסית. הבודקים היו סבלניים איתי ולא מרוטים וחסרי סבלנות מעודף עבודה.

אני שואל את עצמי האם רוב התלונות כאן הם על מכוני בדיקות שבדיקות קניה זה לא העסק הראשי שלהם, אלא בדיקות רישוי (טסטים), ולכן הם לא משקיעים/מתמחים/רציניים מספיק בבדיקות קניה (סמן את התשובות הנכונות).

מזכיר מקום שהייתי בו בראשון לציון לפני 5 שנים בערך. כבר לא זוכר את השם

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...