Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שומרי מסורת ודתיים לייט- האם כשרות צוהר רלוונטי לכם?

אורח לרגע

פוסטים מומלצים

לפני 14 דקות, flytomars כתב:

מעניין מה שאתה אומר פה, זה מסביר איך יש תמיד חרדים בתור של עזרא ובניו למרות שהמקום פתוח בשבת ואין לו תעודה, אף פעם לא הבנתי את זה...

לא יודע מי זה עזרא ובניו אבל במידה ומה שאתה טוען נכון והוא עובד בשבת אז מי שראית שם עומד בתור הם לא חרדים אלא חילונים מחופשים לחרדים. בדיוק על אותו המשקל של התעודה רק לכיוון השני.

רוצה לומר, קיום תורה ומצוות מתבטא במעשים. לא בתעודה, לא בזקן, לא בכובע, ואפילו לא בכרס.

לצורך העניין, במקום של אדם שאיכפת לו לקיים דת תמצא כמה מאפיינים עוד הרבה לפני תעודה:

* לא ישמיעו שם שירי עגבים, בטח לא מוזיקה של זמרות (נשים) ברקע.

* שולחנות ארוכים יהיו מורכבים ממספר שולחנות קטנים המותאמים לפירוק כדי לשבת בהפרדה.

* טבח\גריל-מן יחבוש כיפה

* צמוד לכיורים יהיו נטלות לנטלית ידיים ויימצאו מחוץ לחדר השירותים.

* שיפודי יהיו עשויים מעץ ולא ממתכת

* על פי רוב תמצא במקומות הללו מלצרים ולא מלצריות, וגם אם יהיו מלצריות אז ללא לבוש חשוף או צמוד.

כל הדברים האלו ועוד הרבה הם לא המלצות, אלא הלכה למעשה -כשהם מתקיימים אז פשוט שהאוכל גם כן מוגש בתכלית ההידור ללא שום פקפוק על כשרות המרכיבים או על מי שמבשל אותו ואין צורך כלל בתעודה.

לפני 10 דקות, אורח לרגע כתב:

אז פה אנחנו מסכימים אבל לא עד הסוף.

הם סומכים על כל נייר, נכון, אבל על כל נייר שכתוב בו כשר. גם אם יהיה כתוב בו "חזיר כשר בהשגחת מוזיקפוראבר". 

ופה בדיוק הבעיה שלי. שמי שמחפש חותמת בלי להשתמש בשכל ועיניים מחפש חותמת עם מילה מסוימת, שהמילה הזאת שייכת לגוף מסוים. 

טוב, אולי ספציפית בירושלים. לא יודע.

אנקדוטה קטנה: לפני שבועיים חזרתי מתאילנד, במשך שנים היה באיזה פינה שם מקום של ישראלי שמכר נבלות וטרפות.

השנה התנוססה על הוטרינה שלו תעודת "כשרות" כלשהי עם כל מיני חותמות וצבעים (רמז:בתאילנד אין רבנות).

אתה חושב שהמסעדה שלו לא היתה מלאה מהבוקר עד הלילה בישראלים "מסורתיים"? איך אני יודע, כי היא מקפידים להגיע גם לבית חב"ד בגלל הכשרות.

מסקרנות, יצא לי לשאול את אחד משליחי חב"ד המקומיים מאיפה הוא השיג את התעודה הזו (הרי ברור שהיא מזוייפת) ולמה הם לא עושים כלום, לפחות לפרסם מודעה בבית חב"ד ליהודים שאיכפת להם שהוא מאכיל נבלות וטרפות עם תעודת "כשרות". הוא ענה שמי שאכפת לו מגיע לשאול ואז אומרים לו.

הרי ברגע אפשר לברר את מקור התעודה. זה לא ישראל שיש 100 מסעדות על משגיח אחד. ועדיין- יושבים אוכלים ונהנים. אנחנו בחופשה! תן לאכול ואל תפריע לנו עם הפנאטיות שלך.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 דקות, flytomars כתב:

ברווז שכחת להחליף משתמש 🤣

לא יודע למה זה מיוחס לברווז, הוא בדר"כ ציני מדי. 

אני לא כתבתי בציניות.

הנה, רק הודעה מעליך הוא מסביר בדיוק את שכתבתי:

לפני 12 דקות, Muzic4Ever כתב:

השנה התנוססה על הוטרינה שלו תעודת "כשרות" כלשהי עם כל מיני חותמות וצבעים (רמז:בתאילנד אין רבנות).אתה חושב שהמסעדה שלו לא היתה מלאה מהבוקר עד הלילה בישראלים "מסורתיים"? .

אמנם מיוזיק מתחיל את התגובה שלו ב"לא יודע", אבל הנה מסתבר שהוא יודע גם יודע, ואף ראה זאת במו עיניו ממש לאחרונה:

תן להם דף שכתובה בו המילה כשר ואתה מסודר.

לצערי זה בדיוק מאשש את מה שחשבתי אבל קיוויתי לטעות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב, מצטרף באיחור מה לשרשור אבל אולי בכל זאת יעזור.

אני ירושלמי שמעדיף כשרות של צוהר על פני כשרות של הרבנות. 

עבדתי בעבר במקום (חלבי) עם כשרות רבנות ואני יודע היטב מה היא שווה או לא שווה. 

לצערי הציבור החרדלי (חרדים עם כיפה סרוגה) והציבור החרדי פחות מסכימים איתי והם רוצים לשלם אתנן לרבנות. 

אם החבר רוצה לכסות את כל האוכלוסיות בעיר הבירה הוא יצטרך איזה בד"ץ, עדיף אחד אשכנזי כמו רובין או חתם סופר וכדו'.

ואגב, נראה לי יהיה לו הרבה יותר פשוט להעסיק אדם יהודי במקום הבן דוד, זה יפתור לו הרבה בעיות בתחום הזה ובכלל.

לכל שאלה על האוכלוסייה הנ"ל או על כשרות בתור מי שעבד בעבר בתחום הכשרות, תרגיש חופשי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אילן המאה

תמכתי בצוהר בזמנו, עד הרגע ששמתי לב שמסעדה שאכלתי בה והגישה לחם אין לה מקום ליטול בו ידיים.

מאותו רגע הפסקתי לאכול צוהר, אז לא כל כך ברורה לי הטענה שלך, איך אתה יכול להמליץ לאחד כמוני להפסיק לאכול רבנות ולעבור לצוהר, זה לא קשור ל"אתנן לרבנות" אלא להגיון.

עם זאת מן הסתם צוהר עדיף מכלום, למרות שצוהר, באופן מוזר, גם נתנו תעודה לעסק פה לידי שפתוח בשבת, אז לא כל כך ברור לי מה הולך שם.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 46 דקות, אורח לרגע כתב:

תן להם דף שכתובה בו המילה כשר ואתה מסודר.

לצערי זה בדיוק מאשש את מה שחשבתי אבל קיוויתי לטעות.

כשעם ישראל חטאו בחטא העגל ועשו מהזהב אלוהים, לא הבינו מה הייתה הטעות שלהם ולמה זה לא הצליח כשמשה טחן אותו וזרק לנהר.

מאז למדו את הלקח והנה עד היום עושים מהאלוהים כסף. הולך לא רע אז מה אתה מתפלא?

זו לא הרבנות אשמה אלא האנשים עמי הארץ שלא טורחים ולא לומדים ולכן כולם משלמים ביוקר.

גם בעלי העסקים, גם הלקוחות, וגם הדתיים שכמעט ולא יכולים לסמוך על הגוף שנקרא רבנות. להוציא נושאי חתנות וקבורה ששם הם דיי בסדר.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever
  • אהבתי 2

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, avizaz כתב:

, באופן מוזר, גם נתנו תעודה לעסק פה לידי שפתוח בשבת, אז לא כל כך ברור לי מה הולך שם.

יש עניין עם שני מטבחים. אחד לימות השבוע- כשר. והשני לשבת. בשבת לא כשר.

לפני 3 דקות, Muzic4Ever כתב:

אז מה אתה מתפלא?.

אני לרגע לא מתפלא.

פשוט ממש קיוויתי שאני טועה, והמצב לא באמת כזה.

קיוויתי, מה אכפת לי לקוות ולפתוח שרשור?

זה כמו בנאדם ששולח לוטו. הוא יודע הרי שהוא לא יזכה, אבל שולח כדי לקנות חלום לכמה שעות. :) :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי פותח שרשור נוסף של האם בכלל לפתוח מסעדה בישראל.

אבל אם נצמדים עכשיו לעובדות:

1. סושי שביקרתי בו לא מזמן והסתובבתי מיד בחזרה בגלל כשרות צוהר (כמעט טעיתי לחשוב שזו תעודת כשרות) - היה דווקא מלא, מדובר בסושיה ליד המדרחוב.

2. עסק ללא תעודת כשרות בירושלים\צוהר שמנסה לקרוץ גם לצד הדתי וגם לחילוני לא יצליח https://www.kolhair.co.il/food/214050/

הנה דוגמה לעסק דומה שעשה מהלך עם צוהר, הם בלבלו תשכל כשהם עברו לצוהר וכמה זה מהלך טוב והנה אחרי שנתיים חזרו, הם יכולים לטעון שזה כי הרבנות הורידה דרישות אבל תכלס הם איבדו לא מעט לקוחות.

או שיעשה את זה לא כשר עד הסוף ואז יש לו פוטנציאל אצל החילונים, או שיעשה את זה כשר (וגם אז הייתי אומר כמו קודמי - בדצ כלשהו) ויהיה לו סיכוי אצל שניהם.

כשהיינו מסורתיים לא עניינה אותנו התעודת כשרות אלא אם המקום מגיש חזיר\שרצים וגם אז תכלס יכלנו לשבת במסעדה שכזו ופשוט להזמין משהו אחר, אז אם זה הקהל הוא לא צריך בכלל תעודה של צוהר זה לא ישנה כלום.

עכשיו כשיש יותר הקצנה ואין באמת יותר מסורתיים זה עוד יותר ברור.

ירושלמי כבר 35 שנה.

** עריכה:

image.thumb.png.bffbc311f5f85bae4f66827a79c2bc86.pngצירפתי תמונה מקפה קדוש שהזכרתי, הנה הקהל שלו, מיקס של כולם.

עריכה אחרונה על ידי avizaz

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 דקות, avizaz כתב:

אילן המאה

תמכתי בצוהר בזמנו, עד הרגע ששמתי לב שמסעדה שאכלתי בה והגישה לחם אין לה מקום ליטול בו ידיים.

מאותו רגע הפסקתי לאכול צוהר, אז לא כל כך ברורה לי הטענה שלך, איך אתה יכול להמליץ לאחד כמוני להפסיק לאכול רבנות ולעבור לצוהר, זה לא קשור ל"אתנן לרבנות" אלא להגיון.

עם זאת מן הסתם צוהר עדיף מכלום, למרות שצוהר, באופן מוזר, גם נתנו תעודה לעסק פה לידי שפתוח בשבת, אז לא כל כך ברור לי מה הולך שם.

לא יודע לאן הגעת ולא היה ברז לנטילת ידיים, מוזר אם כי יכול לקרות בקלות גם במקומות עם השגחה יותר מקפידה.

תסלח לי שזו לא סיבה מספיק טובה בעיניי להפסיק לאכול במסעדות בכשרות צוהר. יצא לי להכיר את מי שעמד בעבר בראש מערך הכשרות שלהם ואני מעריך אותו עשרות מונים על פני כל איש רבנות.

לצערי מכיר את העולם הזה מכל כיוון אפשרי, הן כעובד בתחום הכשרות והן כעובד בעסקי המזון.

היתרון הגדול של תעודת הכשרות של צוהר שהכל שקוף - כתוב בתעודה על מה מקפידים ושכל אחד יחליט אם זה מתאים לו או לא.

מסכים עם התגובה השנייה שלך - אם הוא רוצה לפנות לקבל דתי צריך בד"צ ואם לא אז שלא יהיה כשר בכלל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 27 דקות, Muzic4Ever כתב:

מאז למדו את הלקח והנה עד היום עושים מהאלוהים כסף.

עושים כסף מאלוהים. הרבה כסף.

לא רק היהודים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא הייתי חושש מהמאפיה של הכשרות כמו מהחבר'ה של הפרוטקשן. כשהעסק מתרומם הם יוצרים קשר. מקווה שלקחת את זה בחשבון. בהצלחה

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יודע כמה זה יהיה רלוונטי לך, כי לא מדובר בירושלים, 

אבל הכרתי מישהי שלהורים שלה היה עסק של קייטרינג בייתי. הם אנשים דתיים. אבל אין להם תעודת כשרות כלל כי הם לא מוכנים לשלם כסף למשגיח של גוף מושחת שרק יבוא, יסמן וי שהיה, וילך. 

העסק עדיין קיים ולא פשט את הרגל, רק מה, אני לא יודע אם בסוף הם נכנעו לרבנות. מה שכן, בוודאות אני יודע שהם לא מעט שנים היו מתנהלים ככה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, nisim91 כתב:

ברגע שאפשרי בישולי גויים מבחינה הלכתית זה בעייתי. 

לפחות לפי מה שהם כותבים הם לא מאפשרים 

ציטוט

בישול ישראל על פי פסיקת הרמ"א. בבתי עסק בהם יש בישול ישראל לחומרא כדעת בית יוסף הדבר ייכלל במצגי בעל העסק המאושרים על ידי מערך הכשרות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פותש ברשותך אפשר לסטות רגע מהשרשור?

אתה יכול לתמצת בבקשה את הדרישות של הרבנות (ביחס לצוהר)? מעניין אותי מבחינה הלכתית (ואם אפשר גם את תג המחיר)

ומה כתבת על השעון שבת? גם לא הבנתי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, אלעדית כתב:

פותש ברשותך אפשר לסטות רגע מהשרשור?

אתה יכול לתמצת בבקשה את הדרישות של הרבנות (ביחס לצוהר)? מעניין אותי מבחינה הלכתית (ואם אפשר גם את תג המחיר)

ומה כתבת על השעון שבת? גם לא הבנתי

כבר כתבתי:

רבנות:

שים נר תמיד בתנור (2 קומות, 1000 לכל קומה). יש רק חשמלאי אחד ששמע על זה ועושה את זה. אההה, ממש במקרה הוא חבר של המפקח.

עובד גוי: אסור לו לגעת בבישולים,

אסור לו לגעת במוצר שבושל.

אסור לו לשהות לבד במקום.

מותר לו לאפות.

אסור לו לגעת באינדוקציה.

צריך להכשיר את התנור אבן (או להחליף אבנים (משהו כמו 2000 שקל) או שהם יעשו הכשרה- מחיר לא ידוע כרגע).

משגיח מקבל מינימום 1000 לחודש, אם יחוש צורך לקבל יותר, יקבל יותר. ככה.

לתת גישה למצלמות.

צוהר:

גוי לא יכול להדליק תנור. אפשר לשים שעון שבת חכם שנדלק דרך אפליקצייה ולהדליקו מרחוק.

גישה למצלמות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...