Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שומרי מסורת ודתיים לייט- האם כשרות צוהר רלוונטי לכם?

אורח לרגע

פוסטים מומלצים

לפני 24 דקות, Muzic4Ever כתב:

סדר וניקיון במקום שמציע שירותי הסעדה זה בהחלט חשוב אבל אוכל כשר חשוב יותר

עולם הפוך ראיתי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עולם ברור ראית.

מקום שנראה כמו בית מרקחת, שף עם רזומה וכוכבי מישלן על הכתף, בשרים למהדרין מהקצב של טרנספורטר- לא שווה כלום ליהודי שומר תורה ומצוות כשהוא שם מעט חמאה על הפלאנצ'ה לפני שהוא מניח את הסטייק.

• אהבתי 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בטור ירושלמי דתי אני לא אוכל עם "כשרות" של צהר בעיני זאת לא כשרות, 

ברגע שאפשרי בישולי גויים מבחינה הלכתית זה בעייתי. 

באוכל חלבי זה הרבה פחות בעייתי מבשרי אבל עדיין אם יש לי מסעדה עם כשרות טובה/רבנות אני יאכל שם ואם יש צהר אני אפילו לא אכנס. 

מכיר הרבה אנשים שלא ישאלו מה הכשרות כי יסמכו על זה שזה רבנות אבל אם ידעו שזה צהר לא יכנסו/יחזרו. 

יש לי גיס עם עסק בשוק שעשה כשרות של מחפוד בלא מעט כסף כל חודש ומכשירים בשביל לקנות את כל סוגי הקליינטים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סליחה על השאלה אבל בעל העסק החליט לפתוח עסק לא כשר בעיר עם כמות חרדים או שומרי מסורת גבוהה מאוד, גם אם הדתיים לייט יסכימו להשגחת צוהר, הוא מוכן לוותר על שאר הקהל הפוטנציאלי לעסק? ואם כן, למה לא פתח בעיר עם מיעוט דתי, כמו תל אביב?

• רעיון טוב! 1

Miata NC

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Muzic4Ever כתב:

עולם ברור ראית.

מקום שנראה כמו בית מרקחת, שף עם רזומה וכוכבי מישלן על הכתף, בשרים למהדרין מהקצב של טרנספורטר- לא שווה כלום ליהודי שומר תורה ומצוות כשהוא שם מעט חמאה על הפלאנצ'ה לפני שהוא מניח את הסטייק.

הכל טוב, כל אחד והדרך שלו. פשוט מוזר לי שחשוב יותר הכשרות מאשר ניקיון המקום. גם אם הייתי שומר כשרות הייתי חושב שניקיון המקום והכשרות של המקום עומדים באותו המדרג. אבל אולי אני לא מבין משהו..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאדם שכן אוכל כשר -מה יעזור ניקיון אם המקום ללא השגחה?

לכן זה תנאי ראשוני, לאחר שהוא מתקיים אפשר לדבר על כל השאר.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עסקי האוכל קשים

עסקי האוכל בירושלים קשים יותר

כל עסקי הכשרות מושחתים ברמות

מי שבאמת מחמיר או שלא למד מספיק שלא יאכל בחוץ

מי שלא ויודע קצת הלכה ציורי הקיר כ-ש-ר לא ממש צריכים לשנות לו

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, Or05230 כתב:

סליחה על השאלה אבל בעל העסק החליט לפתוח עסק לא כשר בעיר עם כמות חרדים או שומרי מסורת גבוהה מאוד, גם אם הדתיים לייט יסכימו להשגחת צוהר, הוא מוכן לוותר על שאר הקהל הפוטנציאלי לעסק? ואם כן, למה לא פתח בעיר עם מיעוט דתי, כמו תל אביב?

ראשית, אף אחד לא החליט לפתוח עסק לא כשר.

שנית, לאדם יש משפחה, חברים, ילדים ושורשים בירושלים. אמנם היא בכיוון לשם אבל ירושלים זה עדיין לא בני ברק.

יש מלא חרדים ומלא ערבים, אבל עדיין מתוך 1,000,000 תושבים נותרו כמה חילוניים.

לפני 7 דקות, garicho כתב:

הכל טוב, כל אחד והדרך שלו. פשוט מוזר לי שחשוב יותר הכשרות מאשר ניקיון המקום.. אבל אולי אני לא מבין משהו..

אתה לא מבין. גם אני כמוך לא מבין את זה.

אבל אני כן מבין שיש אנשים שיותר חשוב להם איזה חותמת מאשר נקיון שרואים בעיניים.

לכן שואל פה, כי אותם אנשים מהווים חלק נכבד מהאוכלוסייה וכפועל יוצא גם מהפורום. 

כל אחד שיבושם לו באמונתו, ושיהיה לו בתיאבון ולבריאות עם מה שעושה לו את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קח סיפור שאולי בעל העסק יתחבר..

פותח את העסק ללא כשרות, יוצא בהצהרות וסיפורים באינטרנטים. רואה שמצליח לא משנה כלום. לא מצליח? "מגלה את האור" ומביא את כשרות צוהר, לא הולך לו עם צוהר?

לוקח את הגלולה האדומה ורואה עד לאן מגיעה מחילת הארנב ואז הולך וקונה את הכשרות של הרבנות בכמה זוזים. 

Red Pill or Blue Pill?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 דקות, אורח לרגע כתב:

אבל אני כן מבין שיש אנשים שיותר חשוב להם איזה חותמת מאשר נקיון שרואים בעיניים.

לכן שואל פה, כי אותם אנשים מהווים חלק נכבד מהאוכלוסייה וכפועל יוצא גם מהפורום. 

כל אחד שיבושם לו באמונתו, ושיהיה לו בתיאבון ולבריאות עם מה שעושה לו את זה.

שוב, זו לא החותמת ולא התעודה. הם אמנם נחמדות בתור דקורציה.

אפשר לדעת את מצב הכשרות לפי הלך הרוח במקום (מוזיקה, ריהוט, כלים וכד'), חזות האנשים שסועדים\עובדים ועוד כמה נקודות שכמו שציינו כאן, אדם שלומד הלכה יודע לזהות.

בהקבלה לקארזפורום כדי שיהיה קל להסביר, חבר מהשורה יכול לזהות "אימברזה" מהכפר וידע להגיד תוך חצי שניה שהיא מנוע 1.6 ברמת גימור LX אפילו שהדביקו לה ספויילר חצי מטר וחישוקי 18".

באותה מהירות אגב הוא ידע לזהות GT מקורית ולהתפעל ממנה למרות שהיא כלל ללא ספויילר.

אדם מהרחוב לא יבין מה יש להתלהב מרכב משפחתי כזה, אבל מי שקצת בעיניינים -כן.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 24 דקות, Muzic4Ever כתב:

שוב, זו לא החותמת....

אני קורא את דבריך, מבין אותם אבל מסכים חלקית.

אני חושב שאתה אולי שופט כשרות של מקומות לפי העיניים והשכל, ורק אחרי זה למי הם שילמו עבור איזו תעודה. 

אני גם חושב (לצערי) שאתה מיעוט בעניין הזה.

אני אמנם לא שומר מצוות וכשרות אבל לא נחתתי אתמול מהירח ומההיכרות שיש לי עם אנשים חילוניים-מסורתיים (בין אם חברים ובין אם לקוחות במקומות אוכל בהם עבדתי) דווקא כן אחוז נכבד שואלים "כשר"? וזהו.

יש חותמת, הכל בסדר.

עכשיו, לא נכנס לזה שהעם פה מטומטם. זה אנחנו יודעים מהרבה תחומים אחרים. אני שמח לקרוא על אנשים כמוך שהעניין בדת אצלם מעורב בשימוש בשכל. 

אני מבטיח לך שאחוז נכבד מאוד מאוכלי הכשר (לא חרדים ותלמידי חכמים וכאלה, סתם נקרא לזה "מסורתיים- חילונים+-") מחפשים שיגידו להם מה טוב ומה לא, כדי שלא יצטרכו לחשוב. 

"הנה, כתוב, יופי. אני לא צריך לחשוב. כבר חשבו בשבילי". אם אתה לא מכיר את האוכלוסייה הזאת אני סופר מקנא בך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להביא את משגיח הכשרות.. לעבוד במשמרות של הגוי - שיעבדו יחד.
הגוי יפקח על התנור ותפעול המקום.. ומשגיח הכשרות יערבב.. את השאר 
( :wink: כמו בשיר ערבב את הטיח..)
אצלנו הייתי מבקש מהמשגיח שיגיע בשעות הבוקר לשעה לקבלת הסחורה.. ואחה"צ בין 15:30 ל 18:00
לעזור כאשר יש ירידה בעבודה ואנו משחררים להפסקה או החלפת משמרת של חלק מהעובדים.

לדעתי אפשר למצוא סידור הגיוני.. לא חובה לשרוף את האסמים.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בזה פתחנו- אנשים שאתה מגדיר אותם "מסורתיים" או "חילוניים+-" שמסתמכים על חותמת כדי שהמצפון יאשר להם לאכול שם (ואני מדייק, *מצפון)  אותם אנשים יסמכו על כל נייר כי מה שמעניין אותם עכשיו זה לאכול בלי שמשהו יפריע להם. ואת זה תעשה גם תעודה של צוהר או של רבנות שפרעם (להבדיל) לצורך העניין.

אנשים מעבר לזה, שרוצים לקיים *דת, דהיינו תורה ומצוות בכל מקרה לא יסתמכו על תעודה של רבנות כי יודעים בדיוק מה היא שווה.

הרי כל נושא הכשרות כולו עומד על דין מאוד פשוט של עד אחד נאמן באיסורים.

אז מה לי אם העד הזה הוא המשגיח או שוטף הכלים במסעדה? שוב, לא רוצה להיכנס פה יותר מדי לפרטים ופרטי פרטים בתוך ההלכה אבל שורה תחתונה, הנייר הזה אפילו שאין בו ממש. גם מהרבנות וגם מצוהר יעשה את אותה עבודה אצל הציבור אליו אתה מכוון.

זו דעתי לפחות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 50 דקות, Muzic4Ever כתב:

אפשר לדעת את מצב הכשרות לפי הלך הרוח במקום (מוזיקה, ריהוט, כלים וכד'), חזות האנשים שסועדים\עובדים ועוד כמה נקודות שכמו שציינו כאן, אדם שלומד הלכה יודע לזהות.

מעניין מה שאתה אומר פה, זה מסביר איך יש תמיד חרדים בתור של עזרא ובניו למרות שהמקום פתוח בשבת ואין לו תעודה, אף פעם לא הבנתי את זה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, Muzic4Ever כתב:

אותם אנשים יסמכו על כל נייר .

אז פה אנחנו מסכימים אבל לא עד הסוף.

הם סומכים על כל נייר, נכון, אבל על כל נייר שכתוב בו כשר. גם אם יהיה כתוב בו "חזיר כשר בהשגחת מוזיקפוראבר". 

ופה בדיוק הבעיה שלי. שמי שמחפש חותמת בלי להשתמש בשכל ועיניים מחפש חותמת עם מילה מסוימת, שהמילה הזאת שייכת לגוף מסוים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...