Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שומרי מסורת ודתיים לייט- האם כשרות צוהר רלוונטי לכם?

אורח לרגע

פוסטים מומלצים

כמו בכל תחומי החיים, לפורום הזה יש לפעמים הברקות ששום AI לא שמע עליהן. אז בואו ננסה:

עסק חלבי חדש שנפתח במרכז העיר ירושלים. 

לרבנות יש כל מני דרישות שלא כ"כ עוברות בגרון, במיוחד לאור העובדה שעל פס האפייה יעבוד גוי (ערבי).

לצוהר יש דרישות הרבה פחות מחמירות, הם יותר נחמדים והרבה הרבה יותר הגיוניים.

ברור שחרדים ודתיים לא מכירים בכשרות צוהר, השאלה עד כמה כל שאר שומרי המסורת והדתיים לייט נותנים חשיבות לזה שאין תעודת הכשר של הרבנות.

העניין הוא, שיש מילה בשפה העברית ששייכת לגוף מסוים. המילה "כשר" שייכת ע"פ חוק לרבנות ואין לכתוב אותה בעסק שלא משלם את השוחד לרבנות. (למי שלא מכיר, יש בג"ץ שמתנהל בעניין, אך אין שום צפי למתי יסתיים ומה יהיו תוצאותיו).

להבנתי (הדלה מאוד) עצם זה שהמילה "כשר" יכולה להתנוסס בפרסום/ באתר/ בשילוט וכו' כבר עושה את העבודה עבור רוב הציבור הלא חרדי ולא ממש מתעניינים מה הכשרות.

עסק שמפוקח ע"י צוהר יכול לכתוב "מפוקח בהשגחת..." אך לא יכול לשאת את שילוש האותיות הקדוש כ.ש.ר.

ברור לכולם שפיקוח של הרבנות בשורה התחתונה יעלה את המחזור הסופי של העסק. על זה אין וויכוח.

השאלה שלשמה התכנסנו זה עד כמה?

האם האדם הממוצע שחשוב לו כשרות נותן בכלל משקל לכשרות צוהר (סליחה, להשגחת צוהר) או שמבטל אותה על הסף?

יש גם לציין שהבעלים סולד מהדת בכלל ומהרבנות בפרט (הסיבה שהובילה אותו לסלוד מהדת היא בגלל התנהגות והתנהלות הציבור החרדי בעיר הזו שהוא חי בה כבר קרוב ליובל). אך הוא יידע לבלוע את הצפרדע ולהרכין ראש כלפי הגוף הכוחני והמושחת הזה באם זה מה שצריך כדי שהעסק יצליח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

אני כבר לא דתי. ההורים שלי דתיים והם אוכלים בכשרות של צהר. 

לא יודע כמה יעזור לך לשאול פה בשביל לקבל החלטה עסקית, אתה צריך לשאול בפורומים של דתיים ולבדוק כמה עסקים בירושלים עובדים עם הכשרות הזאת ואיך זה מסתדר להם מול האוכלוסייה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עובדה. תשובה ראשונה שקיבלתי זה שההורים שלך דתיים והם אוכלים צוהר. אז כן עזר(ת) לי.

אני רחוק מהעולם הזה שנות אור, מה שלך נראה תשובה פשוטה וטריוויאלית לי לא.

לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

ולבדוק כמה עסקים בירושלים עובדים עם הכשרות הזאת ואיך זה מסתדר להם מול האוכלוסייה.

שאלתי כמה עסקים.

התשובות של בעלי העסקים חיוביות אבל אין לדעת. אף אחד לא באמת יגיד לך "תשמע, זה לא ממש עובד אבל אני בכל זאת נשאר איתם".

יש גם מקומות מפורסמים מאוד בירושלים עם גב כלכלי כמו מסעדת אמא וקפה קדוש שמאסו ברבנות, הצהירו בגאווה שהם עוברים לצוהר, ולאחר זמן לא רב קיפלו את הזנב וחזרו לרבנות.

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוא נגיד את זה ככה, מי שבאמת אכפת לו -גם כשרות רבנות רגילה לא יאכל.

לייטים, מסורתיים, פתוחים ולא פאנטיים יאכלו גם עם כשרות של צהר. מספיק אפילו שתהיה תעודה מקושקשת כלשהי זה כבר יספק את המטרה של "יש על מי לסמוך".

אישית, יותר חשוב לי שבעל הבית יהיה עם כיפה מאשר הנייר על הויטרינה.

• אהבתי 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, Muzic4Ever כתב:

אישית, יותר חשוב לי שבעל הבית יהיה עם כיפה מאשר הנייר על הויטרינה.

ובעל בית יהודי עם מקום נקי ומצוחצח גם נחשב?

או שהכיפה זה דיל ברייקר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, אורח לרגע כתב:

או שהכיפה זה דיל ברייקר?

הכוונה ליהודי שומר תורה ומצוות. שכזה בד"כ גם חובש כיפה על הראש.

אמנם סימבולי אבל המינימום הנדרש. הרי בד"כ אין לאנשים היכרות עם בעל הבית כך שהופעה חיצונית עוזרת במקרה הזה.

ועוד דבר, יהודי ומקום מצוחצח לא הופך אוכל לכשר לפי ההלכה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 20 דקות, אורח לרגע כתב:

גם מקומות מפורסמים מאוד בירושלים עם גב כלכלי כמו מסעדת אמא וקפה קדוש שמאסו ברבנות, הצהירו בגאווה שהם עוברים לצוהר, ולאחר זמן לא רב קיפלו את הזנב וחזרו לרבנות

השאלה כמה זה עקרוני עבור אותו בעל עסק. 

מה יותר חשוב, להיות עסק מצליח או להיות לוחם צדק? 

אם כל העסקים בסביבה הולכים עם הרבנות למרות שזה גוף כוחני מושחת, כנראה שזה לא בגלל שהם אוהבים אותו אלא בגלל שזה מה שהלקוחות רוצים.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, Muzic4Ever כתב:

ועוד דבר, יהודי ומקום מצוחצח לא הופך אוכל לכשר לפי ההלכה.

מובן. השאלה הייתה אם יש לכך משקל.

בראייה שלי עסק נקי זה עסק שאני אוכל בו, אבל מצד שני לא עוסקים בי, עוסקים במי שמחפש כשרות ואני מבין ממך שללא הכשרות לא מעניין את השומרים איך העסק נראה. 

קודם כשרות, אח"כ נבחן. הבנתי.

לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

מה יותר חשוב, להיות עסק מצליח או להיות לוחם צדק? 

כדי להיות לוחם צדק צריך:

לפני 13 דקות, TomerLL כתב:

גב כלכלי לספוג הפסד

וזה אין כרגע.

עריכה אחרונה על ידי אורח לרגע
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סדר וניקיון במקום שמציע שירותי הסעדה זה בהחלט חשוב אבל אוכל כשר חשוב יותר (שים לב שלא כתבתי תעודה אלא אוכל כשר).

כמו שציינתי קודם- תעודת כשרות רגילה של הרבנות היא כדי לצאת ידי חובה. נכון שמגיע משגיח בראשון לחודש לקחת צ'ק וזה נחמד אבל לא יותר. בעיקר טוב להרגשה.

אותי מעניין יותר מי נמצא פיזית בעסק, כי כשבעל הבית בעצמו אדם י"ש כבר אין צורך לבדוק הלאה.

קרה כבר שישבתי במקומות שעל הפס עבד תימני מבוגר עם כיפה סרוגה ובלי תעודה ולאידך יצאתי ממקום עם תעודת בד"צ ואדם מקועקע עם גופיה שמבשל ומגיש את האוכל.

כשאתה רואה ברחוב מקום עם ליפטים, כלי עבודה ורצפה שחורה אתה מבין לבד שזה מוסך גם בלי שלט גדול על הדלת.

אותו דבר באוכל, כשאתה רואה חזות מסוימת מולך אפשר כבר להבין את מצב הכשרות גם ללא התעודה. לטוב או למוטב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עצרתי ב"ירושלים".

יש בירושלים שכבה קטנטנה של מסורתיים-לייט/רפורמים/קונסרבטיבים, כל השאר נופלים די בחדות לקטגוריה של חילוניים/דתיים.

אם אתה רוצה עסק מתפקד בלי פשיטת רגל בירושלים אתה חייב ללכת all in עם כשרות רבנית.

לא יודע לגבי ערים אחרות, אבל בירושלים אין פה משחק. בכלל. או להתחיל לשחק בקקה סטייל עזורה ושות' שהיו מדפיסים תעודות משום מקום...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, אורח לרגע כתב:

מה הבעיה? אחלה טיפ.
שים כיפה על הראש כשאתה בעבודה. על חלק מהאנשים זה עושה יותר רושם מתעודה מסתבר.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, farkash7 כתב:

מה הבעיה? אחלה טיפ.

זה ותדאג לדעת שעות של מניינים מסביב לעסק, אולי גם לעקוב אחרי ספירת העומר ולדעת מתי יש צומות. או בקיצור, לאדם שאינו שומר תורה ומצוות קשה לשים כיפה אפילו בשביל ההצגה ואפילו שזה עלול לעזור לו להרים את העסק. משהו בפנימיות של האדם לא נותן לו לעבוד על עצמו. והראייה? אף אחד לא עושה את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, farkash7 כתב:

מה הבעיה? אחלה טיפ.

אין שום סיכוי שזה יקרה. 

0%

לפני 2 דקות, עדי-אל כתב:

מה העלות של קבלת תעודת כשרות?

בערך 1000 פתיחת תיק.

מינימום 1000 חודשי למשגיח (זה נע לפי מצב רוחם ומצב חשבון הבנק שלו).

עוד כל מני קנסות לחברים של המפקח על כל מני המצאות (כמו נר השגחה בתנור חשמל- משהו שאף רב לא שמע עליו מעולם, אבל במקרה למפקח יש חבר שעושה את זה) 2000 לפני מעמ.

העניין הכספי לא האשיו פה. העניין היותר מהותי הוא עבודה של גוי במקום. לא יכול להיות לבד בעסק, חוץ מאפייה נטו הוא לא יכול לעשות כלום (רטבים, בישולים, פסטה ועוד),

אסור לו להדליק את התנור (על אף נר ההשגחה) ואולי עוד איזו המצאה או שניים.

לצוהר יש דרישה אחת בלבד לגבי הגוי- שלא ידליק תנור. זהו. שים שעון שבת ופתרת את הבעיה.

לפני 2 דקות, Muzic4Ever כתב:

, לאדם שאינו שומר תורה ומצוות קשה לשים כיפה אפילו בשביל ההצגה ואפילו שזה עלול לעזור לו להרים את העסק. משהו בפנימיות של האדם לא נותן לו לעבוד על עצמו. 

לא יכולתי לנסח זאת מדויק ממך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...