Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, cohen motor 377 כתב:

נראה לי השרשור הגיע לקיצו...

פשוט אני לא אוהב את כל העימותים המיותרים על דת והדתה. זה לא מעניין וסתם מוביל לשנאה בין חברי הפורום.

גם לי חבל שזה נלקח לשם, אך היה חשוב לי למקד את הנושא מבחינה הלכתית. אולי טעיתי.

בכל אופן אני סבור שזה הכרחי לדעת למה הוא עושה את מה שהוא עושה, זה יעזור לו גם בבחירה וגם בהתנהלות השוטפת.

ולפרוטוקול, אני אוהב כל יהודי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, yd b-4 כתב:

אני שונא רפואה קונבנציונאלית אבל אני בולע את הצפרדע ונולך לקופת חולים שכואב לי ונעזר ברופא מושחת וכוחני"

אתה כ"כ מנותק ממה שמנסים להסביר פה שאין סיכוי שאני בכלל אנסה להסביר לך כמה זה ממש לא אותו דבר.

יאללה, תיכף נכנסת שבת, תמסור לחבר הדמיוני ד"ש, ולך תן לו קצת כסף בבית כנסת.

איך אמר ג'ורג' קרלין? 

אלוהים כל יכול, יכול לבנות עולמות ויקומים, יותר חזק מכל יצור וחומר בטבע.

אבל מה? מוזר, תמיד תמיד, חסר לו קצת כסף. מאוד תמוהה.

וכמו כל חרדי, אתה מתנשא על חילונים ומדבר אליהם כאילו הם פעם ראשונה, עכשיו, בשיחה איתך, שומעים על הדת, ואתה בא להאיר להם את העולם.

יש לי חדשות בשבילך. לא נולדתי אתמול. נולדתי לפני יותר מארבעה עשורים בעיר הכי מורכבת מבחינת דת בעולם (!) ומאז אני עדיין פה.

סבא מצד אחד היה רב, סבא מצד שני היה מאוד דתי. יש לי במשפחה חרדים ומתנחלים וחילוניים ואתאיסטיים. יש לי חברים נוצרים ויהודים ומוסלמים. גרתי גם בחו"ל בשביל להבין איך חיים כל שאר ה99.8% האנשים בעולם שהם לא יהודים (נתון אמיתי).

אז תהיה בטוח שכבר שמעתי את כל ההסברים שלכם, כל ההתנשאות שלכם, כל ה"נאורות" שבכם, ועדיין בחרתי לבוז לכם. 

אין לכם בתור קבוצה דתית טיפה כבוד לאחר ולשונה. אתם מסרבים לראות כמה אתם משניאים את עצמכם על כולם. סותמים אוזניים כשמסבירים לכם ועוצמים עיניים כשמראים לכם. 

הרופא, אגב, למד מדע מינימום 7 שנים. לא חלם בלילה על יצור דמיוני בשמיים שאמר לו איך לתקן אנשים. יחי ההבדל הקטן.

ובזאת עזבתי את הדיון.

רות, סוף.

• אהבתי 4
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)

המטרה היחידה שלי בהודעות היתה להסביר את ההבדלים מבחינה אובייקטיבית.

(למרות שעזבת את הדיון, אשמח לקבל תשובה, כאן או בפרטי, אם צוהר אכן לא ביקשו להכשיר את התנור)

שבת שלום גם לך אח יקר.

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

@yd b-4 אתה משווה רפואה לרבנות?

הרבנות מתחפרת  בעמדות, לא מוכנה לחשוב על שום שינוי.בלהפך - משתדלת להקצין עמדות בנות אלפי שנים.

לעומתה הרפואה בוחנת עצמה כל יום ומתאימה את דרכיך לגוף הידע המתעדכן. כמי שמכיר את המקצוע כבר למעלה מ-45 שנה (מתוכן 42 כרופא פעיל) אני עד לשינויים העצומים שהוא עובר. אצל מנהיגי הדת אני רואה רק נסיגה, בוודאי לא התאמה לתקופה המודרנית. בזבוז עצום של משאבים על ״לימודים״ אינסופיים חסרי תועלת. אז יש פרטים שמתנהלים אחרת, אבל אני רואה את ההנהגה וחוטף בחילה. אבל זה שייך לפוליטי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 43 דקות, yd b-4 כתב:

מישהו חייב אותך לאכול כשר? 

טוב ששאלת... אז התשובה היא כן!

יותר קל להכניס RPG לבית חולים מאשר חמץ בפסח.

הילדים שלי (שאגב שירתו או משרתים בצבא בניגוד לרובכם) מורעבים בכל פסח מחדש כי אין מה לאכול ואם חלילה יכניסו חמץ בסיסים, ידליקו אש בשבת או יערבבו חלב ובשר הם ילכו לכלא!

ואני גם אוהב לשתות נס עם חלב אחרי האוכל מה שאני לא יכול לעשות באלעל

אז כן... אתה והחברים שלך מחייבים אותי לנהוג בניגוד לצו מצפוני.

ניחא, הייתם קבוצה שתורמת למדינה, אבל רובכם מקבצי נדבות, עלוקות שחולבות את הקופה הציבורית שאני ממן מכספי מהמיסים, שולח את ילדי להילחם שאתה וחבריך אומרים לי מה לאכול.

טוב ששאלת... עכשיו לפחות תדע מה כואב לי 

בעצם, אתם כבר יודעים... פשוט לא אכפת לכם.

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • אחראי פורום
פורסם

לקראת השבת, תזכו בברכות ונעילות שרשורים.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 6

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...