Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני צריך להחליף את הברקסין ברכב בקרוב ורציתי לדעת האם אני חייב מפתח מומנט בשביל זה? יש לי בלמי דיסק מקדימה ובלמי תוף מאחור, פורד פוקוס 2009 מנוע 1.6

פורסם

תמיד רצוי לעבוד עם המומנט נעילה שהיצרן ממליץ בכל חלק שמחליפים.

עם זאת הרב המוחלט של המוסכים בארץ כולל מוסכי יבואן עובדים עם פטיש אוויר עד שהבורג ננעל אף אחד לא בודק מומנטים. 

• אהבתי 1

פורסם

במיוחד מי שאין לו הרבה ניסיון רצוי שיעבוד עם ידית מומנט.

למרות שאני מחזיק מעצמי בעל ניסיון, משתדל לעבוד עם ידית מומנט בכל מקום שניתן להכניס אותו פיזית.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 58 דקות, amosbmw כתב:

במיוחד מי שאין לו הרבה ניסיון רצוי שיעבוד עם ידית מומנט.

למרות שאני מחזיק מעצמי בעל ניסיון, משתדל לעבוד עם ידית מומנט בכל מקום שניתן להכניס אותו פיזית.

וכמה הם עולים בדכ? פעם אחרונה שבדקתי זה היה 500 שח בערך

פורסם

זה לא זול, נכון. 

המחיר מותאם לגודל הכלי ולחוזק שהוא יודע למדוד. 

-אל תיקח כלי שהכח שאתה צריך נמצא בקצה הטווח שלו (עליון או תחתון), אלא באמצע הטווח. 

-אל תשכח לאפס את הכלי אחרי השימוש (הכלים ה"זולים" יותר בשוק עובדים על קפיץ, שמאבד מכוחו אם משאירים את הכלי מכוון על מומנט ולא בתחתית הטווח)

-ומד מומנט לא!!! משמש לפתיחה של ברגים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

ומד מומנט לא!!! משמש לפתיחה של ברגים.

אתה מתכוון לידית מומנט?

כי אני חושב שראיתי סרטון של מישהו שבודק את הטענה הזאת ומוכיח שאין בעיה לפתוח ברגים עם ידית מומנט.

לא במאה אחוז בטוח שאני זוכר נכון אבל כך זכור לי.

עריכה:

בדקתי שוב, זה תלוי בידית מומנט שיש לך. כעצה טובה באמת עדיף בכולם שלא. אפשר להסתכל גם מה כותב היצרן של מה שאתה קונה.

מופיע בסרטון בדקה 17:

https://youtu.be/V1Y3aB94lwU?si=cKZPpIz6HpnRVpwz

עריכה אחרונה על ידי יגיל

מאזדה 3 2009 האצ'בק, 2000 סמ"ק

סיטרואן c אליזה 2013, 1600 סמ"ק, מנוע EC5

פורסם
לפני 11 דקות, יגיל כתב:

כי אני חושב שראיתי סרטון של מישהו שבודק את הטענה הזאת ומוכיח שאין בעיה לפתוח ברגים עם ידית מומנט.

שימוש מפתחות המומנט לצורך פירוק (שיחרור)

כל עוד שהמשתמש פעול בזהירות ולא עולה מעבר למומנט המקסימלי, ניתן לעשות שימוש במפתחות המומנט לצורך פריקה. עם זאת, אם הבורג לא שוחרר בעת המומנט המקסימלי של מפתח המומנט, יש להחליף את הכלי. אם המשתמש חרג מהגבלת המומנט המקסימלי במהלך שחרור הבורג, קיים סיכון לפגיע בדיוק מפתח המומנט, מה שיפגע בשימושו בעתיד. במידה ויש ספק, מומלץ להשתמש בכלי אחר לצורך שחרור ברגים.

פורסם

יש מפתחות מומנט סבירים באליאקספרס בכמה עשרות דולרים.

בעבור צרכים חובבניים גם אם קיימת סטיה קלה של מספר אחוזים, זה לחלוטין מספיק.

פורסם
לפני 15 שעות, יגיל כתב:

אתה מתכוון לידית מומנט?

כן. ידית מומנט, מד מומנט, כלי שניתן לכוון לכח רצוי ומשמיע קליק (או מתחיל "להחליק") כשמגיעים לכח הזה, תקרא לכלי איך שאתה רוצה- מבחינתי קרא לו איניגו מונטויה :LOL:

לפני 15 שעות, יגיל כתב:

עקרונית, ניתן. כן. 

בדיוק כמו שניתן לנהוג רק בהילוך ראשון- יש הרבה כח אבל זה לא בריא למנוע ולגיר. 

שמע, ניתן לפתוח ברגים עם הכלי, הוא לא נועד לזה- הכלי נועד לסגור את הברגים במומנט מוגדר. זה הגדרת התפקיד שלו. הרבה!!! מתחילים וחובבנים עושים את הטעות הזו, ומשתמשים בכלי מדידה מדוייק (יותר או פחות :rofl:) בתור ידית כח\ידית ראצ'ט, ולא בכלי אחר. זה כלי עדין שלא נועד לפעולה הזו, ואמנם כן, זה אפשרי, כל עוד אתה עומד בכמה הגבלות שצריך להיות מודע אליהן - זה מאד לא רצוי, ואני תמיד אשלח את היד לידית ראצ'ט או מפתח (לרוב, מפתח במידה המתאימה, בשביל פתיחה ראשונית איפה שצריך את רוב הכח) בשביל פתיחה .

לפני 15 שעות, יגיל כתב:

בדקתי שוב, זה תלוי בידית מומנט שיש לך. כעצה טובה באמת עדיף בכולם שלא. 

בדיוק. זה מה שהסברתי פה למעלה.

לפני 15 שעות, Camaro 92 כתב:

שימוש מפתחות המומנט לצורך פירוק (שיחרור)

כל עוד שהמשתמש פעול בזהירות ולא עולה מעבר למומנט המקסימלי, ניתן לעשות שימוש במפתחות המומנט לצורך פריקה. עם זאת, אם הבורג לא שוחרר בעת המומנט המקסימלי של מפתח המומנט, יש להחליף את הכלי.

וואו. ממש ממש ממש עדיף שלא להשתמש במד מומנט לפתיחה אם יש סיכוי! קל!!! להגיע לקצה הטווח שלו בפתיחה... חבל על הכלי.

לפני 12 שעות, tepic כתב:

בעבור צרכים חובבניים גם אם קיימת סטיה קלה של מספר אחוזים, זה לחלוטין מספיק.

תגדיר סטייה קלה. 

מד מומנט מכני מקצועי- ברמה תעופתית- לפי הגדרות יצרן, סטייה +/- 4%.

אלו מדי המומנט שעבדתי איתם בזמנו. 

משם, האחוזים עולים ככל שהמחיר יורד. 

פורסם
לפני 40 דקות, ברווז כתב:

תגדיר סטייה קלה. 

מד מומנט מכני מקצועי- ברמה תעופתית- לפי הגדרות יצרן, סטייה +/- 4%.

אלו מדי המומנט שעבדתי איתם בזמנו. 

משם, האחוזים עולים ככל שהמחיר יורד. 

לא ארד לדקויות כאלה במוצרים מאליאקספרס כי אין פואנטה.

אך אם לעבוד עם כלי שיש בו אפילו 15 אחוזי סטיה אל מול עבודה בלי כלום, עדיף כאלה עם סטיה של 15 אחוז.

אין סוף לכמה שניתן לרדת לדקויות, להתפלסף ולהתפלצן - עם זאת על פי רוב כלים פשוטים יודעים לעשות עבודה מצוינת.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מסכים וחצי. 

פורסם
לפני 23 שעות, Kopel2001 כתב:

וכמה הם עולים בדכ? פעם אחרונה שבדקתי זה היה 500 שח בערך

תזמין מאמאזון. יש שם אחלה מפתחות מומנט במחירים הרבה יותר סבירים.

פורסם

לדעתי גם לא נכון לפתוח ברגים או פלאגים פתיחה ראשונית עם ראצ'ט רגיל.

תמיד משתמש בידית כח או ידית ברך. כשמדובר בבורג גדול עם גישה מתאימה - במפתח רטיטה.

יש לי ידיות כח במידות 1/4", 3/8", 1/2". מרגיש מאוד נוח ונכון לעבוד עם זה.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

טכנית, אתה צודק. פרקטית - אני משתמש בראצ'ט רגיל לכל דבר כבר שנים על גבי שנים, וזה בסדר. כנראה ששילוב של ראצ'ט באיכות סבירה, עם זה שהשימוש בו הוא כמה פעמים בשנה, מבטלים את הפוטנציאל לבעיות. אם הוא  ייהרס כשיהיה בן עשר, אז לא נוראה - אני בסדר עם להחליף כלים פעם בעשור.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...