Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 40 דקות, amosbmw כתב:

לדעתי גם לא נכון לפתוח ברגים או פלאגים פתיחה ראשונית עם ראצ'ט רגיל.

תמיד משתמש בידית כח או ידית ברך. כשמדובר בבורג גדול עם גישה מתאימה - במפתח רטיטה.

יש לי ידיות כח במידות 1/4", 3/8", 1/2". מרגיש מאוד נוח ונכון לעבוד עם זה.

בדיוק מה שאמרתי:

לפני שעתיים, ברווז כתב:

ואני תמיד אשלח את היד לידית ראצ'ט או מפתח (לרוב, מפתח במידה המתאימה, בשביל פתיחה ראשונית איפה שצריך את רוב הכח) בשביל פתיחה .

דוגמא אמרתם? הוכחות רציתם? בבקשה: 

החלפתי פלאנג' השבוע בדוד. פתיחה ראשונית עם מפתח. פתיחה שאר הדרך עם מברגה ובוקסה. סגירה עם הקלאצ' של המברגה כדי שכולם יהיו  סגורים באותו כח, ונעילה סופית בכח הגיוני ביד עם המפתח.

לפני 17 דקות, chrono כתב:

כנראה ששילוב של ראצ'ט באיכות סבירה, עם זה שהשימוש בו הוא כמה פעמים בשנה, מבטלים את הפוטנציאל לבעיות. אם הוא  ייהרס כשיהיה בן עשר, אז לא נוראה - אני בסדר עם להחליף כלים פעם בעשור.

צודק טכנית זה הסוג הכי טוב של צודק, במיוחד לאנשים טכניים! :rofl:

זה פשוט לא בריא לרצ'ט. זה הכל. עומס גדול מאד על השיניים שלו. הזולים יותר פחות עמידים לעומס הזה. 

PROJECT FARM בוחן כל מיני דברים כאלו, למשל (בסגירה למיטב זכרוני, אבל עדיין). 

אני כמעט לא נוגע ברצ'ט עצמו בתאכל'ס, אני מעדיף להשתמש במברגה עם מתאם 1/2 וזהו- הכי נוח עבורי, בשילוב עם מפתח ידני לפתיחה ראשונית והידוק סופי. הפעם האחרונה שנגעתי בידית ראצ'ט הייתה לפני שנים. במידות הקטנות אני משתמש בידית מברג שהגיעה בסט שלי אפילו יותר ממה שאני משתמש עם המברגה ומתאם 1/4... כל אחד וההעדפה שלו. זו שלי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני נמנע מפתיחה ראשונית עם הראצ'ט, לא בשביל לשמור על הכלים. אלא פשוט מרגיש לי יותר נכון ביד להפעיל כח דרך ידית קשיחה.

הזויות שידיות הכח מאפשרות גם עוזרות להפעלת כוח נכונה יותר.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 55 דקות, amosbmw כתב:

מרגיש לי יותר נכון ביד להפעיל כח דרך ידית קשיחה

גם לי. זו בכנות בעיקר הסיבה למה אני עושה את זה, כי כמו שכתבו פה- אני משתמש בראצ'ט עצמו כל כך מעט, שאין לי בעייה להחליף אותו פעם בעשור אם יקרה לו משהו. 

אבל זה פשוט מרגיש שגוי, גם ביד עצמה. מה יותר הגיוני ממשהו קשיח ו"אולד-סקול" כמו מפתח פ\ט לשימוש על בורג גדול? :LOL:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...