Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז כן, יש איזה עניין עם קלאץ' וגלגל תנופה בדאצ'יה ג'וגר Jogger

RonD10

פוסטים מומלצים

רכב בן שנה וחצי, 30,000 ק"מ.

בערך ב19 אלף התחילו רעידות חריגות במנוע שמורגשות גם בסרק וגם בנסיעה. כעת הקלאץ' התחיל לחבר ממש נמוך, והילוכים נכנסים קשה ולפעמים לא נכנסים בכלל.

הוכנס למורשה יבואן, והם החליפו גלגל תנופה וקלאץ' בלי להגיד מלה. טוענים שהחליפו לדגם משופר. אני כבר 30 שנה על רכבים ידניים (כולל טויוטה היילקס שעברה 300 אלף על קלאץ' מקורי) ככה שאפשר להגיד בעדינות שהבעיה לא אצלי.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פתחתי שרשור בנושא לפני כשנה. 

רכב של חבר (ליסינג) הוחלפה המערכת שלוש פעמים לפחות... מאז נראה שהבעיה חלפה.

יכול להיות שבאמת פתרו את הבעיה עם דגם משופר 

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסתבר שיש גם עדכון תוכנה למנוע שאמור לטפל בזה.

העדכון מגביל את המומנט בהילוכים ראשון ושני, כדי שגלגל התנופה לא יעוף...
האמת שלמרות שהמנוע של מכסחת דשא, אם מכבים מזגן ובוחשים מספיק בהילוכים אפשר לשמור על קצב טוב :)

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 שעות, davemustaine87 כתב:

נשמע הזוי. איך גלגל התנופה הזה לא מסוגל להתמודד עם מומנט אימתני של מנוע 1.0 טורבו? הוא עושי מקרטון במקרה? 

השמועות אומרות שהוא בקוטר של קומפקט דיסק...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 שעות, RonD10 כתב:

רכב בן שנה וחצי, 30,000 ק"מ.

בערך ב19 אלף התחילו רעידות חריגות במנוע שמורגשות גם בסרק וגם בנסיעה. כעת הקלאץ' התחיל לחבר ממש נמוך, והילוכים נכנסים קשה ולפעמים לא נכנסים בכלל.

הוכנס למורשה יבואן, והם החליפו גלגל תנופה וקלאץ' בלי להגיד מלה. טוענים שהחליפו לדגם משופר. אני כבר 30 שנה על רכבים ידניים (כולל טויוטה היילקס שעברה 300 אלף על קלאץ' מקורי) ככה שאפשר להגיד בעדינות שהבעיה לא אצלי.

תודה על הדיווח, עלו בפורום כבר כ 3 מקרים כאלו וזה מבאס. בניתי על הרכב הזה כאופציה פחות או יותר יחידה שתאפשר לי לא לעבור לאוטומט. גם 30 שנה על ידני ומבחינתי להמשיך עם ידני כל עוד אפשר... 

• אהבתי 2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Buki כתב:

תודה על הדיווח, עלו בפורום כבר כ 3 מקרים כאלו וזה מבאס. בניתי על הרכב הזה כאופציה פחות או יותר יחידה שתאפשר לי לא לעבור לאוטומט. גם 30 שנה על ידני ומבחינתי להמשיך עם ידני כל עוד אפשר... 

אפשר לשאול, איזה רכב כרגע ידני אתה נוהג? 

אגב 4 מקרים מחייבים שהתקלה קיימת בכול רכב כזה לא בהכרח אפשר בכול זאת לדעתי לבנות עליו, שאלה גם לפות"ח תיקנת במסגרת אחריות מה המחיר של כזה תיקון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, Oren_Barazani כתב:

איזה רכב כרגע ידני אתה נוהג? 

יש לי ברלינגו ופיאט 500, שתיהן 2016. 

אגב 4 מקרים מחייבים שהתקלה קיימת בכול רכב כזה לא בהכרח אפשר

4 מקרים שהגיעו לפורום ברכב יחסית לא נפוץ זה מספיק לדעתי בשביל להבין שהבעיה קיימת. זה לא אומר שהיא תופיע בכל רכב. אולי אצל נהג עדין במיוחד שנוהג במתינות היא לא תופיע או תופיע אחרי הרבה שנים או קילומטרים. 

מה המחיר של כזה תיקון?

מחיר תיקון שבוצע במסגרת האחריות בדרך כלל לא נמסר ללקוח. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עכשיו השאלה האם יצרן אפטרמרקט ייצר גלגל תנופה ומצמד משופרים לרכב הזה. השוק המזרח אירופאי לא יוותר על דאצ'יה כזו כל כך מהר והם נוהגים כמעט רק על גיר ידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נסיתי בפעם הקודמת כשהנושא הזה עלה בקאקספורום למצוא עדויות לתקלה  בפורומי דאצ'יה  ברומנית, בפולנית וכו'. 

לא מצאתי שום דבר שקשור. אז או שהכל בפייסבוק שם לא חיפשתי, או שיכולת החיפוש שלי לא משהו או שזו לא בעיה כזאת נפוצה במזרח אירופה.

אם מישהו מוצא משהו רלוונטי בפורומים מזרח אירופאיים שימו קישור בבקשה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 14.2.2025 בשעה 20:32, Buki כתב:

אם מישהו מוצא משהו רלוונטי בפורומים מזרח אירופאיים שימו קישור בבקשה.

אמנם לא מזרח אירופה, אבל הפורומים של דאצ'יה UK מלאים בזה:

https://www.daciaforum.co.uk/threads/jogger-gearbox-issue.41974/

https://www.daciaforum.co.uk/threads/technical-explanation-of-clutch-flywheel-issues.44070/

@Buki אם אתה שוקל קניה שלו, בדוק בנסיעת מבחן עומס של 2 נוסעים ומזגן... או אפילו רק מזגן. הפעלת מזגן זה כמו להטעין מתאבק סומו בבגאז'.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, RonD10 כתב:

בדוק בנסיעת מבחן עומס של 2 נוסעים ומזגן... או אפילו רק מזגן. הפעלת מזגן זה כמו להטעין מתאבק סומו בבגאז'.

עם זה אין לי בעיה. נהגתי בדאצ'יה לוגאן סטיישן דור קודם עם מנוע 0.9 טורבו ידנית עמוסה בעומס מלא או כמעט מלא ומזגן. זה יחסית נסבל ויותר טוב מכל רכב אחר שהיה לי 😁

ובג'וגר המצב בוודאות יותר טוב כי ל 1.0 יש משמעותית יותר הספק ומומנט ועוד הילוך בגיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...